. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 591-600)<< predošlé 1,.,55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml vody,1PL octu,2PL oleja,1odmerka cukru,2odmerky soli,2stredné zemiaky uvarené v šupke,350g hladkej múky,100g tmavej chlebovej múky,50g grahamovej,1čl drvenej rasce,1/2 balíčka droždia to s lastovičkou je najlepšie,podľa chuti semiačka ja som dávala(sézam,slnečnicu,ľan)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady v tomto poradí vložíme do pekárne a zapneme program kyprý,1250G,rýchly

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lívia B. (Livča) ID 52332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajuce rozky po mojom



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg muka 2,5 dkg drozdie 1,5 poliev. lyz cukor 1,5 poliev. lyz sol 1 zltka 1 dl olej 1/4 l mlieko 12,5 dkg margarin 1 cele vajce pre potretie struhany syr, sezamove semienka

POSTUP PRÍPRAVY

1.múku...droždie...soľ...cukor...maslo...mlieko... olej .....zmiešame a vypracujeme cesto...necháme na teplom mieste nakysnúť 30 min...
2. vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4 časti...
3. rozvaľkame na kruh .....radielkom rozkrojíme na 8 častí... a stocime rozteky
4.Plech potrieme 12,5 dkg margarinom, nato ukladame rozky. Posipeme syrom alebo\r\nsemienkami, a potrieme vajcom.
5.nechame odpocinat 20- 30 min6. Pecieme vyhriatom rury pri 200 C.

Poz:Netreba sa bat z toho velkeho mnozstva margarinu, ono to pri peceni chrumkavo\r\nnadychne, a opije.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana P. (ZuziHomey) ID 129551 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

buchty podla Andrea M. (andy29) ID 44947


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cestičko je s pekarničky a super sa s ním robilo :) robila som podla tohto receptu :o) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27462

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

danka s. (xDanka_TNx) ID 18359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

chlebík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 poháre hladkej múky 650...1,5 poháre vlažná voda....1/2 ČL sušené droždie...1,5 ČL soľ drvená rasca alebo iné semienka

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP::::1.Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.2.Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.3.Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožky so salámovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1 kocka drozdia, 300 ml vlazneho mlieka, 400g hladkej muky, 100 g spaldovej muky, 100 ml oleja, 1 vajce, 1 vajce na potretie, sol, ovsene vlocky na posypanie plnka: 250 g masovej salamy (super je pikantna) alebo sunky, 50 ml mlieka, 1 zltvok, sol, MCK

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si dame vykysnut do pekarne a pripravime si plnku. Salamu si zomelieme, pridame zltok zmiesany v mlieku, okorenime, ak treba osolime, prevarime a nechame vychladnut. ( ja som nic nemlela, ani nevarila, len som salamu nakrajala na male kocecky,primiesala zltko s mliekom, trosku korenia a hotovo - boli vyborne a lepsie citit kusky salamy)
Vykysnute cesto si rozdelime na 25 bochnickov. Vytvarujeme male zemlicky, kt. rozvalkame na placky. Natrieme plnkou a zatocime.
Ulozime na plech, potrieme vajickom a posypeme vlockami.
Pecieme pri 180 stupnoch, 15 - 20 minut.

Mne vyslo len 17 roztekov :), su velmi chutne, behom chvilky boli prec.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Talianska voňavá schiacciata - výborný a chrumkavý



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej muky, 10g cerstveho drozdia, 5 g soli, 10ml extra panenskeho olivoveho oleja, 750 ml vody, oregano ci ine susene bylinky, susene rajciny

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vlozime do pekarne a nechame vymiesit a vykysnut cesto. Cesto rozdelime na 3 pruhy a polozime ich vedla seba ( ja som robila z mensej davky preto mam len dva ) na plech (nemusime plech nicim mazat) . Nechajte kysnut este 10 minut, potom prstami do cesta urobte jamky, pokvapte olivovym olejom a rozotrite ho. Chlebiky posypte oreganom a solou, alebo susenymi rajcinami, ancovickami...
Pecte 15 minut v trube na 220 stupnov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zopf " Vianočka na slano"



POTREBNÉ PRÍSADY

3dcl mlieko, 20gr droždie, 1 čl cukor, 1/2 kg hl.múka, 10 dkg maslo, 2 čl soľ, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru si spravíme kvások. Po podkysnutí pridáme múku, maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme 1 hod. kysnúť. Potom z cesta zapletieme zopf ( vianočku) , necháme znovu podkysnúť 30 - 45 min, podľa toho ako nám kysne. Nakoniec potrieme rozšľahaným osoleným vajcom a dáme upiecť na 200-220 °C , cca 30 min. Nám to chutí viac ako klasická vianočka. Tiež sa papá s maslom, lekvárom či nutelkou. TIP: dajte si k lekvárovému zopfíku tvrdý syr, podľa vašej chuti, je to fakt výborné, aj keď to tak neznie. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana m. (mikyjanka) ID 131267 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj osvedčený recept na domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

kvásku cca 250 gramov, múky, asi 300 gramov., 1 ČL morskej soli (čajová lyžička) 1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci 2 PL olivového oleja 2 PL ľanových semienok 1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi vyhovuje tento. Sedí nám aj chuťovo a presne zaplní moju formu na biskupský chlebík.

Na obed som si vybrala kvások z chladničky a nechala som ho asi hodinu na stole, aby sa „zohrial“. Potom som ho „prikŕmila“ tromi polievkovými lyžicami celozrnnej ražnej múky a asi 70ml teplej vody. Do večera som ho nechala pracovať.

Večer okolo ôsmej som kvások v pohári premiešala. Časť z neho, asi 100 ml som nechala v pohári, zvyšok som preložila do misy. Pohár som prikryla potravinovou fóliou, zagumičkovala a odložila do chladničky.

Do misy so zvyšným kváskom som zase pridala asi 3 PL (polievkové lyžice) ražnej múky a teplú vodu, aby vzniklo husté tečúce cestíčko. Takto ostalo v kuchyni na stole do dnešného rána.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 17g droždia, 1 KL cukru, 2 KL soli, 2 PL oleja, 260ml vody, vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások a z pridaných ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 45min kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme ich do kruhu, ktorý rozdelíme na 4 časti a zarolujeme rohlíky. Nechamé podkysnúť ešte 15min. pod utierkou. Potrieme vajíčkom a pečieme na 180C cca 15-20min. Po upečení rohlíky potrieme olejom aby zmäkli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Simona C. (comorkova) ID 142914 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nivovo-eidamové kysnuté pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 600 g múka hladká špeciál, 1 PL soľ, 42 g droždie, 1 ČL cukor kryštálový, 150 ml mlieko vlažné, 200 ml smotana kyslá, 125 g maslo rozpustené.,1 ks vajce Náplň: 270 g syr Niva, 200 g syr Eidam, 50 g maslo rozpustené Na potretie: 1 ks vajce Na posypanie: sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový, prisypeme múku, ktorú sme si preosiali a rozmiešali so soľou, prilejeme vlažné mlieko rozmiešané s kyslou smotanou a vajíčkom. Nakoniec pridáme vlažné rozpustené maslo. Dáme do stroja (alebo miešame ručne) a vypracujeme vláčne cesto. Vložíme ho do nádoby, ktorá sa nám dá dobre uzatvoriť. Ja som dala do kysky misky, ale nemusíte dať práve do ne,j len do takej, ktorú dobre uzatvoríte a dáme na 30 minút do chladničky. Ono veľmi nenakysne, ale sa nám krásne vyvaľká.
Keď si cesto pekne rozvaľkáme, potrieme ho rozpusteným maslom a nastrúhanou Nivou. Teraz nastrúhame na to Eidam. Syr dobre rukami popritláčame, aby nám pri skladaní nepadal. Začíname skladať. Najprv po výške z ľava do stredu. Teraz z prava do stredu. No a ešte na polovicu. Teraz cesto po dĺžke jemne nakrojíme. No a pokračujeme v skladaní. Z hora do stredu a z dola do stredu a znova prekrojíme na obidvoch stranách. No a znova ešte preložíme a prekrojíme. A takto pripravené cesto vložíme do nádoby zatvoríme ju a dáme do chladničky na 20 minút. Toto zopakujeme 2 krát. Celý postup tak ako prvýkrát. Po druhom raze cesto vyberieme rozvaľkáme poskladáme, jemne narežeme, ale už ho nedávame do chladničky, ale len vyvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky - tak nemáme žiaden odpad a nemusíme znovu vaľkať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom a ukladáme na plech. Je tam Niva a tá je slaná, tak netreba na vrch soliť. Pečieme pri 200 stupňovej teplote do ružova. Každá si svoju rúru poznáte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renata I. (Jayleen) ID 328527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 591-600)<< predošlé 1,.,55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu