končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie maso s mrkvou a žemľovou knedľou - pečeňová a žlčníková diéta (bez tuku a bez žĺtka)POTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie chudé zadné 500 g (uvarené z polievky), na dusenú mrkvu: 2 veľké mrkvy, 1 PL hladkej múky, 1/4 malej cibule, soľ, na knedľu: 1 starší vodový rožok, 200 ml nízkotučného mlieka, 200 g hrubej múky, 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 2 bielky, soľ, maslo na vymastenie, šálky. POSTUP PRÍPRAVY Vhodné pri diéte bez tukov (povolené minimum masla resp. oleja pridať do hotového pokrmu a nevariť) a bez žĺtka (bielok sa neobmedzuje). Hovadzie maso si uvarím vopred, pridám zeleninu, soľ a mám zároveň polievku. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle, vložime do suchého hrnca a opražíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a poprášime lyžicou múky. Ešte chvíľu opražíme a keď sa začne múka lepiť na hrniec zalejeme vodou, tak aby bola mrkva ponorená. Osolíme, prikryjeme a dusíme do makka. Suchý rožok si pokrájame na malé kocky a dáme do misky s mliekom, múkou a práškom do pečiva a spracujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Šálky vymastíme kúskom masla naplníme do 3/4 cestom, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme prikryté cca 30-35 minút. Po uvarení vyklopíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.8.2017, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie zadné s oblohouPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie zadné, (ale môže byť akékoľvek, ale z hovädzieho je to najlepšie), cibulka,čierne mleté korenie, šampióny - konzerva, sojóva omáčka, maggi omáčka, soľ, olej, zemiaky, ryža, voľské oko, uhorka, kápia a cvikla - zavárané a trošičku kečupíku. POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji orestujeme hovädzie pátky , trošku vyklepane, osolené a okorenené MČK. Keď sa orestujú, tak ich vyberieme a vo výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibulku. Potom pridáme plátky mäsa, trošku podlejeme vodou a dusíme. Ja asi tak po pol hodine dam tekuté omacky, vždy tak 4 krát s tým poprskám, neviem ci to je čajová lyžička, tak podľa chuti...a dusíme a dusíme...potom pridáme šampióny a dusíme, sem tam si ochutnajte ak vám tam chýba soľ, dosoľte si alebo dochuťte omáčkami. \\\\r\\\\nZatiaľ, kým sa mäso dusí si naškrábeme zemiaky, umyjeme, narežeme na hranolky a nechame odkvapkat od vody. V hrnci si dáme tak trištvrte litra oleja, záleží aký hrniec máte a necháme rozpáliť olej. Keď je pripravený, tak tam vložíme zemiaky tak aby boli ponorené. Prvá dávka sa smaží tak vyše 20 min. ale druhé sú rýchlejšie. sem tam premiešame. Tieto hranolky sú oveľa lepšie ako kupované. :D\\\\r\\\\nĎalej si spravíme ryžu. Keď je mäsko udusené zahustime zátriepkou (voda rozšľahaná s hladkou múkou). \\\\r\\\\nNazáver si spravíme voľské oká. A servírujeme s kopčekom ryže, hranolkami (sú výborné osolené aj vegetou), volským okom a plátkom uhorky, trochou cvikle a kápie. Na volské očko šuplneme trošku kečupu. Robila som to aj s bravčoveho, ale nie je to ono, tá hovädzinka si pustí takú svojskú chuť. \\\\r\\\\nPrajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Veronika P. (zabenka) ID 139101 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2012, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
madarsky gulas-radaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY dobry den zelam vsetkym gazdinkam a strasne krasne vas chcem poprosit o malu radu...prvykrat v zivote som robila madarsky gulas, je naozaj vyborny a ja osobne sa ho neviem dojest, ale pre mojho manzela bude kysly a on mi ho nebude chciet jest, poradte co mam s nim spravit, aby nebol taky kysly...dakujem siiiilno moc krasne za rady :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana K. (cukrik580) ID 98979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 6.4.2012, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZIE RIZOTOPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso,ryža,zelenina,cibuľa,soľ,vegeta,červená paprika,kocka hov.bujónu POSTUP PRÍPRAVY Na oleji popražíme cibuľku do zlatista.Pridáme mäso a z prudka orestujeme.Trošku soli,vegety a lyžičku červenej papriky.Chvíľku miešame.Mäso zalejeme troškou vody,pridáme kocku bujónu a dusíme.Keď je mäso mäkké,pridáme zeleninu(mrkva,hrach,kukurica).Keď aj zelenina zmäkne,prídáme ryžu.Zamiešame,poprípade dochutíme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí guláš od ZdenityPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäso (500-600 g), 4-5 cibúľ, paradajkový pretlak (malá konzerva), masox (1 kocka), bobkový list, cesnak, mletá červená paprika, celé čierne korenie, chilli papričky, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od svojej bývalej kolegynky, Zdenky. Je výýýýýborný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia H. (Loulou) ID 9887 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.1.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chili Con Carne ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY polovica cibule * 1 strúčik cesnaku * polovica zelenej a polovica červenej papriky * 1 konzerva červenej fazule * 25 dkg mletého hovädzieho mäsa * polovica konzervy krájaných paradajok * 2 dl zeleninového vývaru / z kocky / * 1 čajová lyžička sušeného oregana * 1 čajová lyžička čili prášku * olej * POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je výborné na zohriatie so štipkou čili. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Viedenský rezeň (Wiener snitzel)POTREBNÉ PRÍSADY teľacie mäso(stehno), bravčová masť, strúhanka, hladká múka, vajcia, mčk, soľ, citrón POSTUP PRÍPRAVY Prekvapilo ma, že tu nie je recept na Viedenský rezeň, totiž ja som ho tu hľadala, nenašla ale našla som inde a dnes som ho robila, tak si dovolím recept pridať :) Teľacinku si nakrájame na 1,5cm hrubé rezne, jemne(nie veľmi na tenko) vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Kraje rezňov jemne narežeme aby sa pri vyprážaní nekrútili. Obalíme v trojobale ale vajíčka neriedime mliekom a strúhanku do rezňov nevtláčame(obalíme len zľahka). Vyprážame na bravčovej masti každú stranu asi 3 minúty. Podávame s maslovými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom. Rezeň ozdobíme kolieskom citróna. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2012, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Guinnes PiePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-stefana-totha.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.9.2015, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Kotlíkový guláš- jednoduchý :)POTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovädzieho mäsa, 2 PL bravčovej masti, 4 cibule, mletá sladká paprika, čierne mleté korenie, drvená rasca, striedka z 1 veľkého krajca chleba, 5 zemiakov, 3 cesnaky, mleté čili korenie POSTUP PRÍPRAVY Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, premiešame a hneď pridáme mäso nakrájané na kocky. Keď mäso začne púšťať štavu pridáme soľ, čierne korenie a rascu. Zalejeme horúcou vodou a dusíme zakryté 1 hod. Občas premiešame. Potom pridáme prelisovaný cesnak, roztrúsenú striedku z chleba, čili korenie a zemiaky nakrájané na kocky. Dusíme ďalšiu hod. až kým mäso nezmäkne. Niekedy to trvá aj dlhšie ako 2 hod. záleži od tuhosti mäsa. Je jednoduchý lebo som robila guláš prvý krát a bol vynikajúci :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Dominika F. (dominika28) ID 205697 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.6.2012, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečková na spôsob španielskych vtáčkovPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzia sviečková, soľ, korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, cibuľa, vajce na tvrdo, párok, slaninka, kyslá uhorka POSTUP PRÍPRAVY Mäsko orestovať na slaninke, pridať koreniny, slaninku, uvarený párok, a nakrájanú kyslú uhorku, nechať dusiť asi 25min (v kuchte), po dovarení možno dochutiť kečupom, pridať nakrájané natvrdo uvarené vajce, a hotovka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.5.2013, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >> |