. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

"Bosniaky" so syrom a petr.vnatou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:300g hl.muky,100 g celozrnnej muky,trošku cukru,1 čl soli,1/3 drozdia,250 ml mlieka,1PL oleja PLNKA:kusok zmaknuteho masla,nastruhany tvrdy syr,1 PL petrz.vnate,nejake semiačka (podla vašej chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut.Potom si cesto rozdelime na rovnake časti,ak chcete menšie ,tak na 6 ,ak vačšie tak na 4 časti.Vyformujeme podlhovasty valček a nechame ešte 20 min kysnut.Potom pozdlzne rozrezeme ostrym nožom a naplnime plnkou,ktoru len zmiešame.Zapneme ruru na 200 st a pečieme 20 min. Su vyborne !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 10.11.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlebík ;)



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody, 1 pol. lyz. oleja olivoveho /cesnakoveho/, 1 pol. lyz. octu, 1 kav. lyz. rasce, 1 kav. lyz. soli, 1 kav. lyz. krystal. cukru, 480 g hladkej muky T650, za hrst /aj dve/ ovsennych vlociek, uvarene a postruhane 2 stredne velke zemiaky (davam do mikrovlnky - vid nizsie) , 1 bal suseneho drozdia alebo 1/2 polovica cerstveho drozdia namrvit

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko do domacej pekarne, nastavit zakladny program, na 750g, a ja davam farbu najtmavsiu, chlebik je nekonecne chrumkavy ... mnam. A dobru chut :)
Dva zemiaky dam v supke do mikrovlnky, na najvyssi stupen a necham 5 min (po 2,5 min ich len pretocim) ,,, necham vychladnut , osupem , postruham ==> netreba varit zemiaky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 14.2.2014, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Velkonocny plneny veniec



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej muky, 30 g drozdia alebo 3/4 lyzicky suseneho, 3 lyzice cukru, 4 lyzice roztopeneho tuku, 2 zltky, necele 2 dcl mlieka; plnka: 100 g sekanych orechov, 50 gramov hrozienok, 2 PL struhanej cokolady, 1 PL rumu, 4 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dole......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (45) posledné: 28.2.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Francúzska bageta



POTREBNÉ PRÍSADY

KVASOK: 50 g psenicnej celozrnnej muky * 50 ml vody * CESTO: 600 g bielej psenicnej muky * 1 PL soli * 1/2 kocky drozdia * 1 lyzicka medu *300 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Minulý týždeň som skúšala hneď 2 recepty na francúzske bagety..prvý bol od Martina P. (Mata74),a i keď bagetky boli na oko pekné,chuťovo mi skor pripomínali koláčové cesto..proste im chýbala tá chlebíková chuť..tak som vyskúšala iný recept z knižky "Basic baking",a na chuti bagetiek som si konečne prišla na svoje..chutia naozaj veeeelmi dobre:)..ale zas sa mi nepáči ,že sú príliš hnedé,viac chlebíkové ako bagetové..takže budem skúšať ďaléj,v zálohe mám ešte pár bagetových receptov,s kt.sa v prípade úspešnosti rada podelím:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 7.11.2014, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Domáce pečivo (s kváskom) *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

3 dl vlažnej vody, 2 čL soli, 1 rozdrvená tabletka celaskonu, 2 čL cukru, 2PL zemiakovej kaše v prášku, 2 PL oleja, 20 dg kvásku, 10 dg ražnej múky, 10 dg celozrnnej múky, 30 dg bielej hladkej múky, 20 g čerstvých kvasníc ***** Kvások: 500 g chlebovej múky T650, 350 - 400 ml vody, 1 čL cukru, 1 čL soli, 10 g čerstvých kvasníc

POSTUP PRÍPRAVY

Čítala som, že pečivo i chleby zarobené s kváskom, sú oveľa jemnejšie a nadýchanejšie. Tak som to chcela vyskúšať. Kvitujem, že keď sa už babrem s kváskom, môžem ho využiť i viackrát. Jeho životnosť je 7 - 10 dní... umiestnený v uzavretej nádobe - v chladničke. Údajne sa dá aj zmraziť... To som ale ešte nevyskúšala.
Kvások musí stáť aspoň 12 hodín, takže ho pripravíme deň vopred. Z hore uvedených prísad na kvások vymiesime vo veľkej mise cesto a prikryté ho necháme stáť 12 hodín niekde na linke, kde nebude veľmi prekážať. Cesto najprv super vykysne, ale nevšímame si ho a potom, po tých 12 hodinách je už také spľasnuté. A také to má byť. Cesto z misy preložíme do uzatvárateľnej nádoby - mne sa zmestilo do takej plastovej nádoby od zmrzliny s objemom 1 liter.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 12.3.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pletienka s kyslou smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

550 g hl.muky,125 ml tepleho mlieka,125 ml mineralky alebo vody,1/2 droždia,2 čl soli,1čl cukru,1 vajce,1 žltok,2 PL oleja,20 g rozpusteneho masla PLNKA:rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a všetko ostatne a vypracujeme mäkke cesto,nesmie sa lepit,ja som ešte musela pridat asi 50 ml vody..Hotove nechame hodinu kysnut.Potom cesto rozdelime na tri časti a každu vyvalkame na obdlžnik.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 29.10.2013, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka, necelé 2 kocky droždia, 600 ml mlieko, 2KL soli, olej, žĺtko na potretie, KL cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia , teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)

Norika F. (1fifinka1) ID 649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 29.3.2015, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Sladký mramorový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohr.muky,2 PL cukru,štipka soli,1/3 droždia,asi 150 ml tepleho mlieka,1 vajce,1 PL kakaa,20 g roztopeneho masla,hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 20.7.2020, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj prvý chlieb :)))



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: ½ H hladká múka * 1 PL sušené droždie * ½ H vody _____ 1 a ½ H vody * 1 PL oleja * 2 KL soli * 1 KL cukru * 300 g hladká múka * 100 g celozrnná pšeničná múka * 100 g ražná múka (ja som dala grahamovú) * 1,2 H otruby * 2 KL kmín * 2 PL ľanové semienka /

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne som sa aj ja odhodlala upiecť chlieb. Vybrala som si chlebík z tejto stránky http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/velky-lneny-chleb - link vkladám aj do komentárov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 22.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Senzačné bagety*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vlažnej vody, 1/2 dl piva, 1 PL octu, 2 PL slnečnicového oleja, 500 g hladkej múky, 2 kopcovité PL pšeničných klíčkov, 1 kopcovitá PL práškového cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kvasníc, rôzne semienka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 16.12.2015, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu