. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51041-51050)<< predošlé 1,.,5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110,.,5120 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Zemiaková placka plnená s mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

400-500g bravčové pliecko /môže byť aj iné: napr.:kuracie,hovädzie,ale perfektné to je aj s kuracími pečienkami/, korenia viď na foto/obrázk.postup/, soľ,cibuľa,cesnak,Maggi omáčka,šľahačka
Placka: 2 ks zemiakov,2-3 vajíčka,300-500g polohrubej múky,mlieko,majoránka,soľ
Obloha: paprika,paradajky,cibuľa,uhorky atď..

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu a cesnak si nakrájame a pomalinky si dáme cibuľku smažiť.Potom pridáme mäsko nakrájame na kocky a cesnak.Už ako tak sa mäsko smaží tak tam pridáme korenia/obrá.post./.Podlejeme vodou a varíme do mäkka.Ak to máme už mäkké tak pridáme Maggi omáčku.Lenže musím upozorniť,že práve túto čo som ja dala tak nie celú fľašu pretože je to dosť aromatická.Inak dá sa použiť i iný druh omáčky.Ešte varíme 3-4 minúty.Šľahačka nie je potrebná ale kto by si to chcel zjemniť tak ju tam odporúčam.
Placka:
Kým sa nám mäsko varí tak si urobíme placky.Všetko zmiešame,rozmixujeme a pečieme.
Obloha:
Medzitým kým sa nám mäsko varí a placka pečie tak si pripravíme oblohu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.4.2010, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Čínska kapusta s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

3 lyžice majonézy | 1 čínska kapusta | 1 lyžica marhuľového džemu | 2 lyžice nízkotučného jogurtu | 2 pomaranče | 1 malá plechovka ananásu | soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Čínsku kapustu nakrájame na kúsky. Ananás scedíme a nakrájame na kocky. Pomaranč olúpeme až na dužinu a nakrájame. Nakrájanú kapustu a ovocie premiešame.

Marhuľový džem vmiešame do jogurtu, pridáme majonézu a premiešame s nakrájaným ovocím a kapustou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2010, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Na posilnenie srdca



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg medu,
šťavu zo 7 citrónov,
šťavu z piatich veľkých hlavičiek cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Med, citrónovú šťavu a šťavu z cesnaku zmiešame a necháme odstáť v tme.
Užívame tri až 4 krát denne dve lyžice asi 30 minút pred jedlom. Kúra by mala trvať 1 mesiac.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.12.2007, 9:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Žihlavový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

3 a 1/2l vody
3 citróny
100 končekov žihlavy
3kg cukru kryštál
5 lyžičiek kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu prevaríme a citrón prevaríme, ktoré najskôr umyjeme a nakrájame na koliečka. Necháme vychladnúť a pridáme žihlavu. Necháme 24h vyluhovat, potol precedíme a trochu vytlačíme. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú, zamiešame, až kým sa cukor rozpustí. Už nevaríťt, nalejeme do flašiek a dáme do chladna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.4.2013, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kinder čokoláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stužený tuk
350 g krištáloveho cukru
3 dl vody
1 vanilkový cukor
50 g kakaa
½ kg sušeného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu, cukor a vanilkový cukor varime na miernom ohni 4 min. ( musi vrieť)
Odstavíme a zmiešame s tukom.
Do vlažnej zmesi vmiešame sušene mlieko.
Zmes rozdelime na polovicu.
Do prvej polovice vmiešame kakao.
Vylejeme na vymastený plech.
Ked zmes stuhne, vylejeme druhu polovicu a nechame stuhnuť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2009, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mexická chilli polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté bravčové mäso * 2 rajčinové pretlaky alebo 1 l rajčinového neochuteného džúsu * 3-4 rajčiny * 1 konzerva bielej fazule * 1 konzerva červenej fazule v slanom náleve * pór * na dochutenie: 1 ks nastrúhaný muškátový oriešok * cesnak * soľ * chilli korenie * chilli sójová omáčka ostrá * sójová omáčka sladká * emčéká * sladká paprika * 2 PL whisky *

POSTUP PRÍPRAVY

Pre pár dňami, čudujsasvete, sa vrátil kolega brata švagra sestry mojej kamarátky cez internet z Mexika, kde bol pozvaný na návštevu. Nakoľko som sa ja nemohla pochváliť takýmto návratom, tak som pozvala Mexiko do našej kuchyne a uvarila som výlučne pre dospelákov a iné veľké deti mexickú ostrokyslú chilli polievku. Podobá sa tej pravej mexickej, len je málinko poslovenčená, ale keď si dáte pri jedení (alebo už pri varení?) dvojmetrové sombrero s navešanými banánmi a ananásami na hlavu, na stôl si prehnane vehementne naaranžujete kaktusy, vpustíte trocha južného slnka cez okno, urobíte si fiestu v tieni lampiónov, jedlo spláchnete tequilou, odovzdane sa budete oddávať poobednej sieste...a večer zatancujete v šialene červenej volánikovej sukni manželovi/priateľovi/milencovi mambu a potom budete odolávať rozzúrenému býkovi..... atď atď... tak budete mať Mexiko aj Vy doma a ešte k tomu ušetríte niekoľko desiatok tisíc dolárov. A to sa oplatí! Takže pripájam recept na mexickú polievku, ktorá je chuťovo veľmi zaujímavá, najmä ak do neho nastrúhate jeden celý muškátový oriešok bez nechtov a člupnete dve lyžice Vašej obľúbenej whisky. Ak ste už stihli celú whisky vypiť, alebo Vám ju vyslopali hostia, tak pridajte trošku z niečoho, čo Vám tí nevychovanci nechali, hlavne aby to bolo „tvrdé žltej farby“, napr. brandy, koňak, alebo ako tomu všetkému hovorí môj známy z Hornej Dolnej: „neaký hociaký štok“. Túto polievku robievam ako hlavné jedlo, podávam ju s tortillami (bežne dostať v obchodoch), robievam ju brutálne brutálne abnormálne štipľavú, až pri nej plačeme, vrieskame od bolesti, skuvíňame a minieme kartón papierových vreckoviek na usoplené nosy. Koniec-koncov sú štipľavé jedlá podľa amerických odborníkov odrazu zdravé, okrem toho, že Vás pália 3x, (pozn. redakcie: prvýkrát, keď ich jete, druhý krát, keď ich chcete nechať tam, kde ste sa najedli a tretí krát keď o nich rozprávate) zrýchľujú metabolizmus a prirodzene zdvíhajú adrenalín v tele, na ktorý sme určite pri vychovávaní svojich detičiek zvyknuté. A niektorí jedinci s vyšším počtom detí alebo s depresívnym šéfom v práci, sú na zvýšenom adrenalíne aj závislí....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 15.10.2015, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté so syrom s modrou plesňou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu,
olej, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme.
Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista.
Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme.
Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom.
Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila.
Soté posypeme nastrúhaným syrom.
Ako prílohu podávame cestoviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Eintopf s mangom a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho.
Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme.
Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu.
Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Sladkokyslá hydinová panvička



POTREBNÉ PRÍSADY

850 g kuracích pŕs, 125 ml bieleho vína, 4 plátky ananásu, 1 banán, 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamových semienok, 1 PL škrobovej múčky, štipka chilli korenia,
čierne korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na kocky osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji.
Keď sa mäso zatiahne, pridáme sezamové semienka, chilli korenie a podlejeme bielym vínom.
Dusíme asi 5 min. a potom pridáme nakrájaný ananás, banán a sójovú omáčku.
Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a zahustíme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2006, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnené kuracie závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ

omáčka:
250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty.
Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom.
Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku.
Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom.
Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2012, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51041-51050)<< predošlé 1,.,5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu