končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50991-51000) | << predošlé 1,.,5095, 5096, 5097, 5098, 5099, 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105,.,5120 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY medové pláty * 2 dcl mlieka * 2 polievkové lyžice hrubej múky * 12 dkg masla * 12 dkg práškového cukru * 1 žĺtok * 1 vanilkový cukor * na vrch rezov: čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Mamičky, hoci je tento recept už niekoľko generácií starý, právom patrí medzi recepty, ktoré jednoducho musíte mať doma.... Keď ma premôže lenivosť, medové rezy robím z kupovaných medových plátov a doma iba rýchlo urobím plnku a koláčik je na svete. Zvlášť je vynikajúci na Vianoce, bez neho si ani neviem predstaviť vianočné obžerstvo. No a keďže sú tu sviatky za neuveriteľné 4 mesiace :-)), to ani nemôžem nepridať tento recept....... Možno dovtedy tento recept na MMB objavíte... Mlieko a hrubú múku uvaríme na hustú kašu. V inej miske si vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme jeden žĺtok a vymiešame do peny. Uvarenú kašu necháme úplne vychladnúť a po troške ju primiešavame do maslového krému. Plnkou natierame a staviame medové rezy, na vrch dáme čokoládovú polevu. Skladujeme v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 3.10.2009, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové mäso pod perinouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso: buď stehno alebo pliecko * soľ * MČK * sladká paprika * PERINKA: 2 vajcia * 2 deci mlieka * 3 včerajšie alebo predvčereajšie rohlíky :-)) * 100 g hladkej múky * deci bieleho vína (NIE DO SEBA, do pekáča!) * olej * korenie * petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso moc často nerobievam, vlastne sa u nás iba vyskytlo, ale pravdupovediac, veľmi nám, hydinomäsožrútom, chutilo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 4.10.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Letná zelenina na balkánsky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY väčšia cukina * cibuľa * zemiaky * tvrdý syr * rajčiny * KORENIE: oregano * bazalka * mletá sladká paprika * mleté čierne korenie * petržlenová vňať soľ * olej na dno pekáča * POSTUP PRÍPRAVY Ahojte mamičky, pridávam ďalší recept s cukinou. Je to výborné ľahké jedlo, ktoré poteší aj Vášho manžela. Jedinú nevýhodu som objavila v tom, že ho zjete skôr, ako vychladne rúra. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 27.6.2010, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Plachetnička so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY uhorky * na ozdobenie zeleninka * šunka * tvrdý syr * na ozdobenie a vyhodenie: špáratko alebo umelý mečík POSTUP PRÍPRAVY Dnes ráno priplávali do našej detskej izby takéto plachetničky, ktoré strážilo prasiatko z rozprávky o Mackovi Pooh, pokiaľ ich Laurinka nespapká. Prasiatko je na plachetničkách pravdepodobne už zaprášené, Laurinke sa jedlo pozdávalo výlučne iba ako hračka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 4.11.2009, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Klasický hrnčekový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky,, 1 hrnček cukru,, 1/2 hrnčeka oleja,, 2 vajíčka,, 1 hrnček mlieka,, 1 vanilkový cukor,, 1 prášok do pečiva,, ovocie (podľa toho aké máme).Ja som mala slivky. A ešte som skoro zabudla na záver slivky posypeme škoricovým cukrom. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy je jednoduchý a to už určite aj viete.Všetko sa zmieša, vyleje na vymastený a múkou vysypaný plech.Ovocie kladieme na vrch a šup s ním do trúby.Prajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (66) posledné: 17.5.2018, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Knedle "Kornšpic" (nielen) ku gulášuPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 ks: 4 "kornšpic" rohlíky (nakrájať nadrobno), 100 ml mlieka, 1 vajce, soľ, trocha mletého muškátového kvetu, 50g hrubej múky, trocha posekanej petržlenovej vňaťky. POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešať, ale z vajca len žĺtko, z bielka treba ušľahať sneh a pridatťdo hmoty. Hmotu nechať trocha odležať (15 min), potom vyformovať 4 guľky a variť cca 15 minút vo vriacej vode (dajú sa urobiť aj v pare - normálne dať do hrnca na parák). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Guláš na český spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi neletí klasický guláš mäsovo-zemiakový, ale skôr ten "český" variant :-). Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky (treba tam dať aj všetky flaxne, tie sa potom nakoniec vyberú, ale bez nich by to chuťovo nebolo ono), zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie,zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu), potom pridáme postupne 5 lyžíc maggi, pretlak a kečup, nechame prevriet, potom pivo a dodusíme do mäkka. Nakoniec pridáme najemno postrúhaný zemiak, koreniny a prelisovaný cesnak, necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť (treba miešať sem-tam) a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť). Vodu treba počas varenia prilievať opatrne priebežne, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia (cibuľa a zemiak majú šťavu "správne" zahustiť). Treba variť vo vyššom hrnci, lebo keď pridáte pivo, pení to nejký čas. Ak treba, nakonci trocha dosoliť, lebo zemiak stiahne slanosť maggi polievkového korenia. Podávame so žemľovou knedľou a mäsko posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie. Alebo s knedličkami "Kornšpic". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2007, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))POTREBNÉ PRÍSADY rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou). POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja. Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté). Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád. Varianty: - Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením) - dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2015, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Cesnakové reznePOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové rezne(karé, stehno), 8 strúčikov cesnaku, soľ, olej na vyprážanie Cestíčko: 3 bilka, 2 lyžice mlieka, 1 lyžice oleja, 3 lyžice hladkej múky, soľ POSTUP PRÍPRAVY Dnes sme si urobili toto mäsíčko,pretože všetci, okrem Kristínky, sme cesnakoví(Kristínka mala rezeň v trojobale...), ako prílohu som zvolila zemiakové pyré, ale môžu byť i zemiačky.Ešte sme si k tomu dali uhorkový šalát.Veľmi nám chutilo, tak recept posúvam ďalej... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 21.1.2007, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Sardinková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy sardiniek v rastl. oleji (my kupujeme zn. Gianna), 1 menšia cibuľa, 1 lyžica Ramy (alebo maslo), 1 bambino, plnotučná horčica podľa chuti (tak pol až celá polievková lyžica), pol téglika kyslej smotany, 1 najemno nastrúhaná menšia kyslá uhorka, trocha solčanky, mleté korenie a mletá rasca. POSTUP PRÍPRAVY Sardinky scediť (troška oleja, tak za malú lyžičku, možno nechať bokom a potom pridať do nátierky, vtedy ale vynechávam Ramu), vybrať chrbtice a popučiť v miske. Pridať cibuľu nakrájanú nadrobno, Ramu...atď., všetko vymiešať a dochutiť koreninami. My ju zvykneme dávať na tmavý chlieb, je super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50991-51000) | << predošlé 1,.,5095, 5096, 5097, 5098, 5099, 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105,.,5120 ďalšie >> |