. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 501-510)<< predošlé 1,.,46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Sushi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g sushi ryže, ryžový ocot, soľ, cukor, 2 sushi riasy, 100 g surového filetu z lososa, 1 avokádo, wasabi - hotovú pastu alebo prášok, sójová omáčka, sterilizovaný zázvor.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si ryžu podľa návodu na obale, zmiešame so zmesou ryžového octu, soli a cukru (pomer uvedený na obale od ryže) a necháme vychladnúť. Vychladnutú ryžu rozdelíme na dve polovice. Z jednej polovice tvarujeme pomocou polievkovej lyžice valčeky veľkosti cca 4 cm. Ak sa ryža lepí, tvarujeme valčeky navlhčenými rukami. Na bambusovú podložku si rozprestrieme riasu, ktorú sme predtým jemne navlhčili vodou. Na riasu nanesieme cca do 2/3 dĺžky ryžu - asi 0,5 - 1cm vrstvu. Lososa si nakrájame na tenké plátky. Na každý valček položíme plátok lososa. Rovnako položíme plátok lososa do stredu riasy s ryžou a zatočíme ako roládu. Ja dávam okrem lososa aj avokádo pokrájané na pásiky. Sushi dáme cca na polhodinku do chladničky - teda aspoň nám chutí lepšie vychladené. Podávame s pastou wasabi (dá sa kúpiť hotová, ale ja kupujem wasabi v prášku, ktorú rozrábam s vodou), sójovou omáčkou (myslím, že sa volá Kikkomen, alebo taký nejaký podobný názov) a sterilizovaným zázvorom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2012, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Prosciutto s hroznom a grissinami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie prosciutta (kupujem pravé talianske Prosciutto crudo. Existuje množstvo napodobenín, ale originál je originál :-), strapec červeného hrozna, talianske tyčinky grissiny (ak v potravinách nemajú, kúpim tzv. šenkvické tyčinky, alebo slovakia tyčinky - teraz robia také hrubšie a svetlejšie, než klasické soletky, pečivo.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko uložíme na tanier a podávame ako predjedlo, alebo občerstvenie :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložené žemličky s prosciuttom a údeným lososom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Žemličky s rôznym posypom - mak, sezam atď., nátierka Karička rodinka, údený losos, prosciutto, kvalitná ostrá klobása alebo suchá saláma, plátkový syr, farebné papriky, uhorka, kôpor, paradajka.

POSTUP PRÍPRAVY

Žemličky prekrojíme, natrieme nátierkou, obložíme plátkom lososa, prosciutta alebo klobásy (suchej salámy), plátkom syra a zeleninou podľa chuti. Žemličky potom nakrájame a prepichneme ozdobným špáradlom - skvelé ako ľahká večera alebo občerstvenie pre návštevu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Grécka špenátová spanakopita



POTREBNÉ PRÍSADY

Phyllo cesto: 1 šálka hladkej múky T650 1 šálka hladke múky špeciál00 3/4 šálky teplej vody 2 PL olivového oleja 1/2čl soli Náplň: Mrazený špenát Feta jarná cibuľka (môže sa pridať aj ricotta, vajíčko)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vymiešame elektrickým šľahačom hladké cesto. Cesto 100x hodíme o pracovnú dosku a potom prikryjeme teplým hrncom na 30minút.
Na stôl si prestrieme obrus, jemne poprášime múkou. Cesto položíme do stredu a valčekom trochu rozvaľkáme. Potom používame ruky, ktorými od stredu vyťahujeme cesto ku krajom-je to jednoduché a rýchle, robila som to druhýkrát a cesto sa mi podarilo vytiahnuť na celý stôl.
(tu je pekná názorná ukážka http://www.youtube.com/watch?v=6ZcXjDMD_y4&feature=player_embedded)
Cesto necháme chvíľu postáť, zatiaľ si môžeme pripraviť plnku.
Na jarnej cibuľke podusíme špenát, pridáme rozdrvenú fetu. V originál recepte ešte pridávajú riccotu a vajíčko.
Z cesta krájame obdĺžniky veľké asi ako hárok papiera. Cesto potrieme olivovým olejom -ak máte rozprašovač, je to jednoduchšie. Preložíme hornú tretinu a potom spodnú, výsledkom je dlhý obdĺžnik. Opäť postriekame olejom. Do rohu dáme plnku a preložíme roh. Viac v obrázkoch.
Trojuholníčky potrieme olejom a dáme piecť na 180C na 20-25min.
Jednoduchší spôsob je použiť zapekaciu misu, do ktorej dáme asi 6 plátkov cesta, každé potreté olejom. Potom plnka a opať 6 plátkov. Potriet olejom a ostrým nožom nakrojiť hornú vrstvu cesta. Upiecť na 180C asi 40 minút a po vychladnutí nakrájať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 30.9.2011, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

FANTASTICKÉ CESNAKOVÉ CHUŤOVKY



POTREBNÉ PRÍSADY

kocka droždia, cukor do kvásku, 100 ml mlieka, 500g uvarených a postrúhaných zemiakov, 150g plhr. múka, 150g hl. múka, rasca, 50g rastlinný tuk, soľ, 2 vajcia, cesnak, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, mlieka, cukru urobíme kvások. Preosejeme a zmiešame obe múky, pridáme postrúhané zemiaky, rascu, soľ. V mikrovlnke roztopíme tuk, necháme ho mierne schladnúť, potom doň vmiešame vajcia. Túto zmes vlejeme k múkam a vypracujeme cesto. V prípade potreby pridávame múku alebo mliečko. Cesto je mierne lepivé ale to neva. Poprášime ho múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1-1,5cm. Vykrajujeme malé kolieska-jednohubky. Kladieme na plech na papier. Necháme ešte chvíľu odpočinúť. Potrieme cesnakovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov asi 20 minút.
Cesnakový olej: cesnak prepasírujeme a pridáme olej, soľ. Zohrejeme a necháme vychladnúť.
Mne vyšli z tejto dávky dva plné plechy. Sú bombové, pacharinkové, mekulinké pampúšiky ešte i druhý deň.
Kto cesnak moc nemusí, stačí ich potrieť len olejom, alebo rozšľahaným vajcom so soľou. Potom prípadne posypať rascou, sezamom, makom. I tie sú superáčne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

oškvarkové pagačiky s fotopostupom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 3 ( á 250ml) kyslej smotany, 2dcl mlieka, 3 ML soľ ,4 dkg droždia( 1 kocka), 50 dkg mletých oškvarkov , 1 vajco na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 15.3.2014, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Moje kapustníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1 kg polohrubej múky, 3 vajíčka, 1 lyžička soli, 1 kocka čerst. kvasníc, cca 0,5 l mlieka, trocha cukru, 2 dcl oleja. Plnka: 1 kg kyslej kapusty, oškvarky alebo údené mäso, lyžica masti príp. olej, sol, korenie biele alebo čierne, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

takže cesto klasika, myslím, že každá vie ako robiť, zvlášť spraviť kvások s mliekom a trochou cukru, pridať do ostatných surovín vymiesiť a nechať kysnúť v teple asi 30 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 12.7.2013, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bryndzové slimáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť.
Pokračujeme - viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 25.5.2012, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Kasíno vajcia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od andrea s. (18andi) ID 65642. Len ja som predsa na spodok dala vlašský šalát a podľa vlastnej fantázie prizdobila. A nerobila som z 20 vajec ale len z 10tich. Robila som to na oslavu a všetkým veľmi chutilo :) vlašský šalát - recept nájdete na internete a množstvo nechám na vás(podľa veľkosti misy)***10 na tvrdo uvarených vajec, 1 majolka, 1kyslá smotana, horčica, vegeta, korenie****na ozdobu: mrazený hrášok, cherry paradajky, suchá saláma alebo šunka alebo podľa vlastnej fantázie...

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno misy dáme vlašský šalát a zarovnáme. Vajcia si olúpeme a poprekrajujeme na polovice, Poukladáme rovnomerne žĺtkom dole na šalát a zalejeme majolenkou zmiešanou s kyslou smotanou, 2 lyžičkami horčice, štipkou mčk a vegetou. Ozdobíme rozmrazeným hráškom, cherry paradajkami a suchou salámou alebo šunkou. Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.12.2019, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 501-510)<< predošlé 1,.,46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu