končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 501-510) | << predošlé 1,.,46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56,.,162 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
SushiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g sushi ryže, ryžový ocot, soľ, cukor, 2 sushi riasy, 100 g surového filetu z lososa, 1 avokádo, wasabi - hotovú pastu alebo prášok, sójová omáčka, sterilizovaný zázvor. POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si ryžu podľa návodu na obale, zmiešame so zmesou ryžového octu, soli a cukru (pomer uvedený na obale od ryže) a necháme vychladnúť. Vychladnutú ryžu rozdelíme na dve polovice. Z jednej polovice tvarujeme pomocou polievkovej lyžice valčeky veľkosti cca 4 cm. Ak sa ryža lepí, tvarujeme valčeky navlhčenými rukami. Na bambusovú podložku si rozprestrieme riasu, ktorú sme predtým jemne navlhčili vodou. Na riasu nanesieme cca do 2/3 dĺžky ryžu - asi 0,5 - 1cm vrstvu. Lososa si nakrájame na tenké plátky. Na každý valček položíme plátok lososa. Rovnako položíme plátok lososa do stredu riasy s ryžou a zatočíme ako roládu. Ja dávam okrem lososa aj avokádo pokrájané na pásiky. Sushi dáme cca na polhodinku do chladničky - teda aspoň nám chutí lepšie vychladené. Podávame s pastou wasabi (dá sa kúpiť hotová, ale ja kupujem wasabi v prášku, ktorú rozrábam s vodou), sójovou omáčkou (myslím, že sa volá Kikkomen, alebo taký nejaký podobný názov) a sterilizovaným zázvorom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2012, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obložená misaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Prosciutto s hroznom a grissinamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie prosciutta (kupujem pravé talianske Prosciutto crudo. Existuje množstvo napodobenín, ale originál je originál :-), strapec červeného hrozna, talianske tyčinky grissiny (ak v potravinách nemajú, kúpim tzv. šenkvické tyčinky, alebo slovakia tyčinky - teraz robia také hrubšie a svetlejšie, než klasické soletky, pečivo. POSTUP PRÍPRAVY Všetko uložíme na tanier a podávame ako predjedlo, alebo občerstvenie :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obložené žemličky s prosciuttom a údeným lososomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Žemličky s rôznym posypom - mak, sezam atď., nátierka Karička rodinka, údený losos, prosciutto, kvalitná ostrá klobása alebo suchá saláma, plátkový syr, farebné papriky, uhorka, kôpor, paradajka. POSTUP PRÍPRAVY Žemličky prekrojíme, natrieme nátierkou, obložíme plátkom lososa, prosciutta alebo klobásy (suchej salámy), plátkom syra a zeleninou podľa chuti. Žemličky potom nakrájame a prepichneme ozdobným špáradlom - skvelé ako ľahká večera alebo občerstvenie pre návštevu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Grécka špenátová spanakopitaPOTREBNÉ PRÍSADY Phyllo cesto: 1 šálka hladkej múky T650 1 šálka hladke múky špeciál00 3/4 šálky teplej vody 2 PL olivového oleja 1/2čl soli Náplň: Mrazený špenát Feta jarná cibuľka (môže sa pridať aj ricotta, vajíčko) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vymiešame elektrickým šľahačom hladké cesto. Cesto 100x hodíme o pracovnú dosku a potom prikryjeme teplým hrncom na 30minút. Na stôl si prestrieme obrus, jemne poprášime múkou. Cesto položíme do stredu a valčekom trochu rozvaľkáme. Potom používame ruky, ktorými od stredu vyťahujeme cesto ku krajom-je to jednoduché a rýchle, robila som to druhýkrát a cesto sa mi podarilo vytiahnuť na celý stôl. (tu je pekná názorná ukážka http://www.youtube.com/watch?v=6ZcXjDMD_y4&feature=player_embedded) Cesto necháme chvíľu postáť, zatiaľ si môžeme pripraviť plnku. Na jarnej cibuľke podusíme špenát, pridáme rozdrvenú fetu. V originál recepte ešte pridávajú riccotu a vajíčko. Z cesta krájame obdĺžniky veľké asi ako hárok papiera. Cesto potrieme olivovým olejom -ak máte rozprašovač, je to jednoduchšie. Preložíme hornú tretinu a potom spodnú, výsledkom je dlhý obdĺžnik. Opäť postriekame olejom. Do rohu dáme plnku a preložíme roh. Viac v obrázkoch. Trojuholníčky potrieme olejom a dáme piecť na 180C na 20-25min. Jednoduchší spôsob je použiť zapekaciu misu, do ktorej dáme asi 6 plátkov cesta, každé potreté olejom. Potom plnka a opať 6 plátkov. Potriet olejom a ostrým nožom nakrojiť hornú vrstvu cesta. Upiecť na 180C asi 40 minút a po vychladnutí nakrájať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 30.9.2011, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
FANTASTICKÉ CESNAKOVÉ CHUŤOVKYPOTREBNÉ PRÍSADY kocka droždia, cukor do kvásku, 100 ml mlieka, 500g uvarených a postrúhaných zemiakov, 150g plhr. múka, 150g hl. múka, rasca, 50g rastlinný tuk, soľ, 2 vajcia, cesnak, olej POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, mlieka, cukru urobíme kvások. Preosejeme a zmiešame obe múky, pridáme postrúhané zemiaky, rascu, soľ. V mikrovlnke roztopíme tuk, necháme ho mierne schladnúť, potom doň vmiešame vajcia. Túto zmes vlejeme k múkam a vypracujeme cesto. V prípade potreby pridávame múku alebo mliečko. Cesto je mierne lepivé ale to neva. Poprášime ho múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1-1,5cm. Vykrajujeme malé kolieska-jednohubky. Kladieme na plech na papier. Necháme ešte chvíľu odpočinúť. Potrieme cesnakovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov asi 20 minút. Cesnakový olej: cesnak prepasírujeme a pridáme olej, soľ. Zohrejeme a necháme vychladnúť. Mne vyšli z tejto dávky dva plné plechy. Sú bombové, pacharinkové, mekulinké pampúšiky ešte i druhý deň. Kto cesnak moc nemusí, stačí ich potrieť len olejom, alebo rozšľahaným vajcom so soľou. Potom prípadne posypať rascou, sezamom, makom. I tie sú superáčne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
oškvarkové pagačiky s fotopostupomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 3 ( á 250ml) kyslej smotany, 2dcl mlieka, 3 ML soľ ,4 dkg droždia( 1 kocka), 50 dkg mletých oškvarkov , 1 vajco na potretie POSTUP PRÍPRAVY viď fotopostup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 15.3.2014, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Moje kapustníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 kg polohrubej múky, 3 vajíčka, 1 lyžička soli, 1 kocka čerst. kvasníc, cca 0,5 l mlieka, trocha cukru, 2 dcl oleja. Plnka: 1 kg kyslej kapusty, oškvarky alebo údené mäso, lyžica masti príp. olej, sol, korenie biele alebo čierne, rasca POSTUP PRÍPRAVY takže cesto klasika, myslím, že každá vie ako robiť, zvlášť spraviť kvások s mliekom a trochou cukru, pridať do ostatných surovín vymiesiť a nechať kysnúť v teple asi 30 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 12.7.2013, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Bryndzové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť. Pokračujeme - viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 25.5.2012, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kasíno vajciaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám od andrea s. (18andi) ID 65642. Len ja som predsa na spodok dala vlašský šalát a podľa vlastnej fantázie prizdobila. A nerobila som z 20 vajec ale len z 10tich. Robila som to na oslavu a všetkým veľmi chutilo :) vlašský šalát - recept nájdete na internete a množstvo nechám na vás(podľa veľkosti misy)***10 na tvrdo uvarených vajec, 1 majolka, 1kyslá smotana, horčica, vegeta, korenie****na ozdobu: mrazený hrášok, cherry paradajky, suchá saláma alebo šunka alebo podľa vlastnej fantázie... POSTUP PRÍPRAVY Na dno misy dáme vlašský šalát a zarovnáme. Vajcia si olúpeme a poprekrajujeme na polovice, Poukladáme rovnomerne žĺtkom dole na šalát a zalejeme majolenkou zmiešanou s kyslou smotanou, 2 lyžičkami horčice, štipkou mčk a vegetou. Ozdobíme rozmrazeným hráškom, cherry paradajkami a suchou salámou alebo šunkou. Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 30.12.2019, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 501-510) | << predošlé 1,.,46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56,.,162 ďalšie >> |