Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)
Bryndzové slimáčiky
[ recept č. 33984 zo dňa 7.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko.
POSTUP PRÍPRAVY
Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť. Pokračujeme - viď obrázkový postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Bryndzu, smotanu, postrúhané vychladnuté uvarené zemiaky, nadrobno nakrájanú slaninku dôkladne vymiešame. Každú časť cesta vyvaľkáme a potrieme bryndzovou plnkou.
Cesto zavinieme do rolády, tú ešte na doske troška pogúľame.
Nakrájame na jednotlivé časti.
Vytvarujeme slimáčiky, ktoré poukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Každý slimáčik potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Dáme piecť. Piekla som na 180 C.
Po upečení ich potierame maslom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.5.2012, 7:54) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (mapko) ID 151363 (7.4.2012, 18:11) |
vyborné |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.4.2012, 19:52) |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (2.1.2011, 19:19) |
Yvet, tvoje bryndzové slimáčiky boli výnikajúce, všetci sme si na nich na Silvestra pochutnali, a skutočne všetkým vrelo odporúčam, ja som si pridala pár byliniek ale chuťové jedinečná kombinácia, v mojom prevedení http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=767402 vďaka za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.1.2011, 19:47) |
Anka super sa ti vydarili |
ODPOVEDAŤ |
lenka h. (aspekt) ID 87649 (16.11.2010, 14:52) |
vyborne odskusane aj s bryndzou aj s orech.plnkou. mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:26) |
dúfam, že budú chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (14.11.2010, 19:12) |
Bryndzu mám veľmi rada. Vytlačím receptík a dám sestre nech upečie na oslavu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2010, 19:58) |
tak už len dúfam, že budú chutiť, tak ako nám |
ODPOVEDAŤ |
Andrea M. (mokruša) ID 116037 (14.11.2010, 16:08) |
Ivetka, neviem kde som spravila chybu, ale cesto som mala strašne tuhé - husté, vôbec nebolo vláčne. Ďakujem za radu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2010, 17:41) |
Andrejka mne sa s ním pracovalo dobre, rozmýšľam v čom by mohla byť zrada, mala si ho dobre vykysnuté a niekedy býva zrada aj v múke, ja kupujem len osvedčenú kvalitu |
ODPOVEDAŤ |
Lívia B. (Livča) ID 52332 (13.11.2010, 21:00) |
Ivetka to je ale dobrotka ja bryndzu strašne ľúbim určite skúsim. |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2010, 17:39) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.11.2010, 17:46) |
určite vyskúšam, už teraz sa mi zbiehajú slinky |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.11.2010, 20:15) |
Marienka ak vyskúšaš, tak myslím, že neobanuješ |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (10.11.2010, 22:13) |
Ivetka, teraz by mi veru jeden bodol, vyzerajú úžasne!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.11.2010, 19:20) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (9.11.2010, 8:16) |
Týmto by som určite potešila ,máš ich krásne vypečené,Ivetka.Skoda,že ja teraz veľmi nemám komu vypekať,lebo by som hned pár tvojích receptíkov vyskúšala.Sa mi zdá,že si si pomýlila povolanie |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.11.2010, 17:14) |
Melanka ďakujem , škoda že si tak ďaleko, lebo by som ťa milerada ponúkla, ja veľmi rada pečiem, ale prevažnú väčšinu z toho rozdám, moji synovia príliš na múkové veci nie sú, je to jeden z mojich relaxov pri mojom veľmi hektickom živote |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.11.2010, 17:58) |
Strašne lákavo vyzerajú, Ivetka |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 20:09) |
Monika ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Antónia K. (Antonny) ID 152645 (8.11.2010, 9:41) |
Nádherné!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 10:10) |
Tonička ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.11.2010, 20:29) |
jeej Ivetka - nádhera bryndzu zbožňujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 10:09) |
Maťka ďakujem , aj my máme veľmi radi bryndzu |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (upravené 8.11.2010, 10:05) |
Yvet, opäť ďalší z tvojich super recpetíkov...normálne nimi provokuješ také sú na zahryznutie ...receptík ukladám a určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 10:09) |
Anka myslím, že neobanuješ - je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Monika M. (monika137) ID 55934, mimibazar.sk/monika137 (7.11.2010, 20:19) |
Super receptík, zase niečo nové na Silvestra |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 10:07) |
mojim chlapom sa žiadalo niečo na "slano" a bryndzové veci máme radi |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.11.2010, 20:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.11.2010, 10:06) |
Mirka ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.11.2010, 18:18) |
Ivetka dala by som si a k tomu vyzerajú nádherne a zvodne |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.11.2010, 18:36) |
Katarínka ďakujem, my ich máme síce bez , ale miznú zo stola aj tak |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.11.2010, 18:17) |
Ivetka, robíš mi také chute. Vyzerajú fajnovo, k nim pohárik vínka. |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.11.2010, 18:36) |
Ivanka ďakujem , vínko by sa k ním hodilo to máš pravdu |
ODPOVEDAŤ |