. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50931-50940)<< predošlé 1,.,5089, 5090, 5091, 5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097, 5098, 5099,.,5120 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Kolosvarska kapusta.



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ml.br.maso,0,5kg kyslej kapusty,stvrt kila ryze,klobasku,slaninu,olej,cesnak,cibula,sol,korenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Ml.maso si orestujeme na oleji z cibulou a cesnakom,osolime a okorenime .Ryzu si uvarime.Kyslu kapustu podusime kratko.Slaninku a klobasku poprazime.Do janskej misy dame vrstvu kapusty,ml.masa,ryze a oprazenej slaniny s klobaskou.Zakryjeme ostatkom kapusty.Dame zapiect minimalne na 45min do rury.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alexandra R. (obina) ID 2735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2008, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Alexandrina špecialita...!!!???,,,



POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu potrebujeme:1 baliček špagiet, kyslu pochutkuvu smotanu,

POSTUP PRÍPRAVY

gvd

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra K. (alexandra9) ID 4748 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 29.4.2008, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohová nátierka s čerstvým chrenom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mäkkého tvarohu * 2-3 lyžice postrúhaného chrenu * 2-3 lyžice hustej smotany * jedno postrúhané jablko * 1 PL tatárskej omáčky * soľ * MČK

POSTUP PRÍPRAVY

TU:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2008, 15:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta * 2 PL slivkového lekváru * 250 g maku * 150 g práškového cukru * 80 g hrozienok * 40 g masla * 2-3 jablká * jeden banán * ½ dcl mlieka * rozšľahané vajíčko na potretie * práškový cukor na posypanie *

POSTUP PRÍPRAVY

Vážené a milé mamičky, na tento recept má autorské právo istá firma, ktorá vyrába lístkové cesto – recept som „čmajzla“ priamo z obalu, trpela som nevýslovnými mukami, pokiaľ som si našla čas, aby som ho vyskúšala. A zodpovedne a úprimne Vám potvrdzujem, že tento recept zvládne každý jedinec poslepiačky aj s oboma ľavými rukami, zvládne ho aj žena, ktorá pred hodinkou rodila a v extrémnych podmienkach by ho určite zvládol aj každý muž, ktorému by ste vôbec zverili pečenie štrúdle a svoju vyluxovanú kuchyňu... Len tak medzi nami ženami - muž /rozumej ľudský jedinec mužského plemena) pečúci štrúdlu je jav asi tak často viditeľný ako kométa 1P/Halley s periódou každých 76 rokov – táto bude najbližšie videná 28. júla 2061.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (45) posledné: 16.6.2016, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

kuracia "pohoda"



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsíčka, kuracie pečienky /daju sa nahradiť šampiňónmi/ pórik, olej, lístkové cesto

POSTUP PRÍPRAVY

Kedže som dnes nenašla nový výtvor od našej Marselínky, musela som hútať, čo navarím. Zrak sa mi zastavil na kalendári, ktorý mám položený na chladničke. Ževraj "kuracia pohoda". Kuracie, prsia, pečienky, lískové cesto, síce nič som doma nemala, ale už som videla môjho muža ako sa zalizuje. Teda na tie kuracie prsíčka, nie na moje :)


Kuracie prsia narežeme na rezne a vyklepeme. Osmahneme na oleji.
Ked su uz pekne zblednuté, vyberieme na tanier a dame dusit pečienky.
To len švacneme na pórik a premiešame.

Ja som mala zmrazené líst. cesto a ani za svet sa mu nechcelo zmäknúť, no nesupla som ho do mikrovlnky? Preto je na obrazku trochu viac "roztopené". Hlavne, ze v strede bolo este zmrazene :)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivka V. (iviatko) ID 262 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 25.9.2006, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekane mlete maso.



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg mleteho br.masa,balik cestovin-vrtulky,kysla smotana,sol,korenie,cesnak,kecup,nastruhany syr ,olej,cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji spenime cibulu,pridame mlete maso,cesnak,sol a korenie.Poprazime.Uvarime si cestoviny podla navodu.Do janskej misy dame vrstvu ml.masa,nastr.syr,kecup,cestoviny a nakoniec vsetko zalejeme kyslou smotanou.Dame do truby zapiest na pol hodinku.Podavame z uhork.salatom.Je to eno.nuno!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Alexandra R. (obina) ID 2735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.11.2008, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Baklažánová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg baklažánov,
1 kg rajčín,
5 pl olivového oleja,
1 hlavička cesnaku,
kečup podľa chuti,
mleté čierne korenie,
soľ alebo vegeta,
vlašské alebo iné orechy,
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažány popicháme vidličkou a dáme upiecť /1 hod/ do mäkka. Ošúpané paradajky pokrájame a dáme dusiť na olej. Upečené baklažány schladíme v studenej vode, ošúpeme a roztlačíme na kašu. Pridáme k rajčinám a spolu za stáleho miešania dusíme. Ochutíme koreninami, nakoniec pridáme roztlačený cesnak, petržlenovú vňať a nasekané orechy. Môžeme aj sterilizovať, ale bez vňate. Podávame s hriankou alebo na cestoviny.

Fakt úžasné!!! 

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Michaela U. (miu) ID 1384 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.9.2009, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Nátierka zo syra s modrou plesňou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g rastlinného masla, 250 g plesňového syra, 1 vajce uvarené na tvrdo, soľ, mleté čierne mleté korenie, 1 lyžicu francúzskej horčice.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame a pridáme nastrúhaný syr. Natierame na krajce chleba, alebo kolieska pečiva. Môžeme pridať korenistú šunku, alebo klobásu a olivy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Paprika naplnená syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Papriku (môže byť farebná), 4 uvarené vajcia, 150 g masla, 150 g syru s modrou plesňou, 150 g šunky.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené vajcia a šunku pokrájame na kocky, maslo vymiešame so syrom, všetko spolu premiešame a naplníme očistenú papriku. Dáme zachladiť do chladničky a podávame s pečivom alebo chlebíkom natretým maslom, alebo ako prílohu na studeno

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.9.2009, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Rokfortová nátierka s pečeným cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g syra s modrou plesňou pretlačeného cez hrubé strúhadlo, 200 g žervé alebo cottage, 3 lyžice bieleho jogurtu, 1 hlavičku cesnaku, klíčky z fazuliek mungo, soľ, mleté čierne korenie, štipku cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru rozohrejeme na stredne vysokú teplotu, cesnak zabalíme do alobalu a pol hodinu pečieme, necháme ochladnúť a potom vytlačíme strúčiky. Syr, žervé a jogurt rozotrieme, dochutíme soľou, korením a cukrom. Cesnak rozotrieme plochým nožom a zmiešame s nátierkou. Nátierku môžeme na nakoniec posypať klíčkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50931-50940)<< predošlé 1,.,5089, 5090, 5091, 5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097, 5098, 5099,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu