. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50761-50770)<< predošlé 1,.,5072, 5073, 5074, 5075, 5076, 5077, 5078, 5079, 5080, 5081, 5082,.,5120 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Ryžový nákyp a´la Miško



POTREBNÉ PRÍSADY

gulatozrnna ryza /cca 250 gr/, marhulovy dzem, vykostkovane ceresne alebo visne, mlieko, skorica, kusok masla.

POSTUP PRÍPRAVY

V 1,5 litry mlieka uvarime ryzu do makka /pozor, velmi rado sa to pripaluje.../Ja mam uz zlepsovak : ryzu najprv uvarim v sladkej vode do makka a potom scedim a dam do sladkeho mlieka rozvarit..../.
Polovicu z takto uvarenej ryze dame na pekac, lyzickou robime male kopceky z marhuloveho dzemu /ako ked zdobite kolac ovocim/. medzi kopceky poukladajte ovocie /ceresne, visne.../ a posypte bohato skoricou alebo skoricovym cukrom /ak ste taky maskrtnici ako my..:)/. Na vrch dajte zvysnu ryzu a do kazdeho rozku trosku masielka a dajte na 20-35 minut do vyhriatej rury na 180 C, nez bude povrch taky zlato-hnedy a chrumkavy. Prajeme dobru chut....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Miskove pizza kolieska.



POTREBNÉ PRÍSADY

balicek listkoveho cesta, 30 dkg struhaneho Eidamu, kecup /podla chuti sladky alebo pikantny/, 10 platkov sunky /alebo aj ineho salamu/, 1 cele vajicko, majoranka.

POSTUP PRÍPRAVY

Z listkoveho cesta vyvalkame velky obdlznik /hrubka max 2 mm/, na cely povrch rozotrieme kecup, posypeme jemne majorankou, pridame nastruhany tvrdy syr a na vrch poukladama platky sunky. Cele to vsetko zavinieme do rolady a okraje trosku zmackneme, aby nam tie dobrotky nevypadli. Z rolady krajame rovnake kolieska /hrube 1,5 cm/ a ukladame ich na plech /bud mozete vymastit plech, alebo je jednoduchsie pouzit papier na pecenie, potom to nie je mastne/. Ked ich mame poukladame na pekaci, jemne ich navlhcenou rukou roztlacime a potrieme bohato vyslahanym vajickom. Dame piect do vyhriatej rury na cca 15-20 minut /treba to kontrolovat, aby sa nespalili/. Je to vynikajuce za tepla a aj za studena a nas drobec to ma velmi rad. Prijemne tym prekvapite kazdu navstevu. Prajeme Vam dobru chut.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2007, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bajgle (alias Bratislavské rohlíky)



POTREBNÉ PRÍSADY

Presný opis s knihy Kuchyne Starého Prešporáka

Bajgle sú malé alebo obrovské makové a orechové rožky s ligotavým povrchom ktoré sú schopne byť tak dlho čerstvé,že vydržia aj cestu šífom do Ameriky. Také vie upiecť v Prešporku len pán Wendler.Naštastie raz pani Wendlerovrodiná u mojej mamy tak chutila naša starobila višnovka, že si ju zatúžila robiť doma sama , a tak si vymenili predpisy na našú višnovku a na ich bajgle.

POSTUP PRÍPRAVY

Na tridsaťdva bežných malých rožtekov rozdrob v dvoch deci mlieka droždie. Kvások vlej do tretiny kila poloh.múky . Pridaj osminku masla, dve vajcia, štipku soli, dve polievkové lxyžice rumu päť deka cukru a zmies cesto. Daj ho na teplé miesto na dve hod. kysnúť.
Na orechovom mlynčeku zomeľ 10 dkg. vlašských orechov,a na makovom 10 dkg. maku- daj ich do osobitných misiek a na obsah každej vlej deci vriaceho mlieka. 10dkg. jemnej žemlovej strúhanky 20 dkg prášk.cukru ochuteného vanilkou. kôru z celého citrona, kávovú lyžičku mletej škorice zmiešaj. Polovicu tej zmesi pridaj k orechom, druhú k maku. Do oboch misiek pridaj 5 dkg. suš. hrozienok, cez noc máčaných v rume. Každu plnku dobre premiešaj, tri minuty na miernom ohni podus a nechaj vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdel na štvrtinky. Každú na pomúčenej doske vyváľkaj na hrúbku stebla. Dve natri orechovou , dve natri makovou plnkou.Z každého cesta zviň velký rožok. Makové sformuj do polmesiacov s koncami zahnutými k sebe.Orechové do podoby pripomínajúcej písmeno M s koncami od seba . Pierkom ich natri rozšlahaným vajíčkom. Nechaj ich zaschnúť a opäť natri.Po daľšom zaschnutí natri rožky vajcom do tretice. Pre pečení na pomastenom plechu v stredne vyhriatej trúbe vytvorí sa ti na rožtiskách pekná mozaiková štruktúra.
Na malé bajgle rozdel každú polovicu cesta na 16 kúskov.Z každej vyváľkaj elipsu, daj na ňu plnku tvaruj ich podľa vzoru čo som ti už dala (makové do polmesiacov, orechové do písmena M) aj vajcom ich ponatieraj rovnako.
Bajgle sú super a poviem pravdu, že nevydržia v našej rodine dlhšie ako jeden deň!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.7.2010, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Pražský syrový šalát (Hermelínový)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 syr Hermelín
150 g syra Niva
150 g šunky
150 g olúpaných jabĺk
150 g rajčín
150 g olúpaných banánov
150 g tatárskej omáčky alebo chrenovej majonézy (alebo len lahôdková smotana, kyslá)
na ozdobu hlávkový šalát

POSTUP PRÍPRAVY

Hermelín, (Plesnivec) a Nivu nakrájame na kocky, pridáme pásiky nakrájanej šunky a jablká a rajčiny sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky, banány nakrájame na kolieska, všetko zľahka premiešame s tatárskou omáčkou alebo s chrenovou majonézou. Šalát navŕšime na listy hlávkového šalátu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2006, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vretenový šalát s brokolicou (s lahôdkovým – špargľovým zelerom)



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g cestovinových vretien
300 g brokolice (krátko povarený špargľový zeler)
150 g varenej mrkvy
150 g mrazeného hrášku
100 g kuracej šunky
250 g kyslej krémovej smotany
biele korenie mleté, citrónová šťava, sekaná petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať, pridáme ovarené malé ruže brokolice (drobnejšie nakrájané stopky listového- špargľového zeleru), vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkve, krátko varený mrazený hrášok, na pásiky narezanú kuraciu šunku, kyslú krémovú smotanu, štipku soli, čierneho korenia a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a necháme v chlade preležať. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2006, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Viedenský cestovinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g motýlikových rezancov
200 g tenkých viedenských párkov
150 sladkokyslých uhoriek (kvasené uhorky)
100 g tvrdého syra
150 g kompótového ananásu
1 hlávky šalátu
150 g mrazeného hrášku
100 g majonézy (kyslá smotana)
100 g kyslej smotany
1 lyžica horčice
čierne korenie mleté, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu, na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok. Majonézu prešľaháme metličkou so kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, štipkou čierneho korenia a soli, 1 lyžicou nálevu z ananásu, 1 lyžicou nálevu z uhoriek, vlejem do šalátu, zľahka premiešame a necháme chvíľu preležať v chlade.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vajíčkový šalát s cesnakom



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec natvrdo uvarených
250 g vareného domáceho údeného mäsa
100 g majonézy (kyslá lahôdková smotana)
100 g bieleho jogurtu
2-3 mesiačiky cesnaku
1 lyžička horčice
soľ, čierne korenie mleté, na ozdobu hlávkový šalát, rajčiny a posekaná pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia natvrdo a varené údené mäso nakrájame na kocky, pridáme majonézu (smotanu) rozšľahanú s bielym jogurtom, roztlačeným cesnakom, horčicou, soľou, a čiernym korením, všetko premiešame a dáme vychladiť. Šalát kladieme na listy hlávkového šalátu a prizdobíme plátkami rajčín a posypeme nasekanou pažítkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Syrový šalát so šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g tvrdého syra
50 g šunky
100 g jabĺk
50 g sterilizovaných uhoriek (kvasených)
30 g kapie
20 g cibule
100 g majonézy (kyslej smotany)
100 g bieleho jogurtu
10 g horčice
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny nakrájame na pásiky, cibuľu nadrobno a spojíme zálievkou z majonézy, jogurtu, horčice a trochu soli

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš bez použita vlastnej trúby



POTREBNÉ PRÍSADY

medové pláty (kúpene v obchode), zlatý klas, mlieko, žltko, vanilkový cukor, práškový cukor, šlahačka , horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

...takže nechala som sa inšpirovať Vašimi receptami a v nemožnom priestore bez trúby som ukuchtila koláč. Kúpila som si medové pláty ktoré som naplnila uvareným pudingom ( vanilkový cukor, prášk. cukor žĺtok) naň som potom natrela šľahačku a navrch plátu som dala horkú čokoládu. Výsledok bol omračujúci...bolo toho málo a zvládnu to aj tie ktoré neradi pečú,....
Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.6.2007, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Montreálska kocka + koliesko



POTREBNÉ PRÍSADY

Koľko plátkov tvrdého syra, toľko plátkov šunky (10-12 plátkov na dve kocky). Mäkký tvaroh - 250g, odporúčam MilkAgro tvaroh. Syr Bambino v črievku. Maslo asi 60g. Trošku šľahačky na rozriedenie. Vegeta a soľ na dochutenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľa maminiek mi písalo žiadosť o receptík na túto chuťovku. Tak tu je :)
Syr a šunku si dajte špeciálne narezať-musia to byť hrubšie plátky, nie tenké, lebo sa polámu a nebude to dobre držať. Tvaroh odporúčam výlučne ten Sabinovský...je najlepší na to. Ak nemáte možnosť kúpiť ten, vyberte si iný, ale mäkký!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 27.11.2006, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 50761-50770)<< predošlé 1,.,5072, 5073, 5074, 5075, 5076, 5077, 5078, 5079, 5080, 5081, 5082,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu