. .. .. .. .. .. .
. .

Bajgle (alias Bratislavské rohlíky) - RECEPT 578

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 749 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Bajgle (alias Bratislavské rohlíky)


[ recept č. 578 zo dňa  ]


Bajgle (alias Bratislavské rohlíky)


POTREBNÉ PRÍSADY

Presný opis s knihy Kuchyne Starého Prešporáka

Bajgle sú malé alebo obrovské makové a orechové rožky s ligotavým povrchom ktoré sú schopne byť tak dlho čerstvé,že vydržia aj cestu šífom do Ameriky. Také vie upiecť v Prešporku len pán Wendler.Naštastie raz pani Wendlerovrodiná u mojej mamy tak chutila naša starobila višnovka, že si ju zatúžila robiť doma sama , a tak si vymenili predpisy na našú višnovku a na ich bajgle.


POSTUP PRÍPRAVY

Na tridsaťdva bežných malých rožtekov rozdrob v dvoch deci mlieka droždie. Kvások vlej do tretiny kila poloh.múky . Pridaj osminku masla, dve vajcia, štipku soli, dve polievkové lxyžice rumu päť deka cukru a zmies cesto. Daj ho na teplé miesto na dve hod. kysnúť.
Na orechovom mlynčeku zomeľ 10 dkg. vlašských orechov,a na makovom 10 dkg. maku- daj ich do osobitných misiek a na obsah každej vlej deci vriaceho mlieka. 10dkg. jemnej žemlovej strúhanky 20 dkg prášk.cukru ochuteného vanilkou. kôru z celého citrona, kávovú lyžičku mletej škorice zmiešaj. Polovicu tej zmesi pridaj k orechom, druhú k maku. Do oboch misiek pridaj 5 dkg. suš. hrozienok, cez noc máčaných v rume. Každu plnku dobre premiešaj, tri minuty na miernom ohni podus a nechaj vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdel na štvrtinky. Každú na pomúčenej doske vyváľkaj na hrúbku stebla. Dve natri orechovou , dve natri makovou plnkou.Z každého cesta zviň velký rožok. Makové sformuj do polmesiacov s koncami zahnutými k sebe.Orechové do podoby pripomínajúcej písmeno M s koncami od seba . Pierkom ich natri rozšlahaným vajíčkom. Nechaj ich zaschnúť a opäť natri.Po daľšom zaschnutí natri rožky vajcom do tretice. Pre pečení na pomastenom plechu v stredne vyhriatej trúbe vytvorí sa ti na rožtiskách pekná mozaiková štruktúra.
Na malé bajgle rozdel každú polovicu cesta na 16 kúskov.Z každej vyváľkaj elipsu, daj na ňu plnku tvaruj ich podľa vzoru čo som ti už dala (makové do polmesiacov, orechové do písmena M) aj vajcom ich ponatieraj rovnako.
Bajgle sú super a poviem pravdu, že nevydržia v našej rodine dlhšie ako jeden deň!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pražský syrový šalát (Hermelínový) | Bajgle (alias Bratislavské rohlíky) | Miskove pizza kolieska. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
zdena l. (žabada) ID 47710 (9.7.2010, 18:15)
(Y) (Y) (Y) teď jsem o nich slyšela prvně, tak jsem zapátrala v PC a vyběhl na mě recept (Y) určitě vyzkouším (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu