
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ema S. (majlus) ID 749 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Bajgle (alias Bratislavské rohlíky)[ recept č. 578 zo dňa 14.11.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Presný opis s knihy Kuchyne Starého Prešporáka Bajgle sú malé alebo obrovské makové a orechové rožky s ligotavým povrchom ktoré sú schopne byť tak dlho čerstvé,že vydržia aj cestu šífom do Ameriky. Také vie upiecť v Prešporku len pán Wendler.Naštastie raz pani Wendlerovrodiná u mojej mamy tak chutila naša starobila višnovka, že si ju zatúžila robiť doma sama , a tak si vymenili predpisy na našú višnovku a na ich bajgle. POSTUP PRÍPRAVY Na tridsaťdva bežných malých rožtekov rozdrob v dvoch deci mlieka droždie. Kvások vlej do tretiny kila poloh.múky . Pridaj osminku masla, dve vajcia, štipku soli, dve polievkové lxyžice rumu päť deka cukru a zmies cesto. Daj ho na teplé miesto na dve hod. kysnúť. Na orechovom mlynčeku zomeľ 10 dkg. vlašských orechov,a na makovom 10 dkg. maku- daj ich do osobitných misiek a na obsah každej vlej deci vriaceho mlieka. 10dkg. jemnej žemlovej strúhanky 20 dkg prášk.cukru ochuteného vanilkou. kôru z celého citrona, kávovú lyžičku mletej škorice zmiešaj. Polovicu tej zmesi pridaj k orechom, druhú k maku. Do oboch misiek pridaj 5 dkg. suš. hrozienok, cez noc máčaných v rume. Každu plnku dobre premiešaj, tri minuty na miernom ohni podus a nechaj vychladnúť. Vykysnuté cesto rozdel na štvrtinky. Každú na pomúčenej doske vyváľkaj na hrúbku stebla. Dve natri orechovou , dve natri makovou plnkou.Z každého cesta zviň velký rožok. Makové sformuj do polmesiacov s koncami zahnutými k sebe.Orechové do podoby pripomínajúcej písmeno M s koncami od seba . Pierkom ich natri rozšlahaným vajíčkom. Nechaj ich zaschnúť a opäť natri.Po daľšom zaschnutí natri rožky vajcom do tretice. Pre pečení na pomastenom plechu v stredne vyhriatej trúbe vytvorí sa ti na rožtiskách pekná mozaiková štruktúra. Na malé bajgle rozdel každú polovicu cesta na 16 kúskov.Z každej vyváľkaj elipsu, daj na ňu plnku tvaruj ich podľa vzoru čo som ti už dala (makové do polmesiacov, orechové do písmena M) aj vajcom ich ponatieraj rovnako. Bajgle sú super a poviem pravdu, že nevydržia v našej rodine dlhšie ako jeden deň!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | zdena l. (žabada) ID 47710 (9.7.2010, 18:15) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |