končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
FALOSNÉ SRNACIE RAGÚPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hovädzieho predneho alebo zadneho, 50g masti, 40g cibule, 80g korenovej zeleniny, citronova kora, cierne a nove cele korenie, 1 bobkovy list, 5ks borievok, kusok tymianu, 3dcl cerveneho vina, 3PL slivkoveho lekvaru, 20g hladkej muky, 20g masla 1Pl oleja 100g cerstvych hub POSTUP PRÍPRAVY Takze receptik pre Evitchku, ktora mala chut posledne dni na divinu ale nijaka sa jej nenachadzala v mrazaku. Ale aj pre vas vsetky,ktore si radi pochutite na divine no zial.....o takomto mäsku len snivate.Ponukam vam trik,ktory ma naucil jeden moj dlhorocny znamy, ako si pripravit hovädzie mäso,ktore je po priprave chutou na nerozoznanie od srnacieho.Tak Evi, venujem za inspiraciu na divinu z kuracinky: 1.Mäso umyjeme a pokrajame na kocky.Prelozime do hlbokej misy alebo hrnca zalejeme cervenym vinom,pridame koreniny (cierne a nove korenie,borievky,tymian,bobkovy list),premiesame a nechame cez noc prikryte v naleve.(Tento trik-nalev pouzite pri hocijakom recepte na divinu ak ju nemate). 2.Na druhy den spenime na oleji cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu korenovu zeleninu.Chvilu poprazime a pridame maso aj s marinadou.Premiesame a spolu poprazime.Pridame este trocha vody,citronovu koru(nastruhanu) a dusime, kym nie je mäso mäkke.Ochutime a zamiesame slivkovy lekvar. 3.Urobime si extra zaprazku z muky a masla.Zahustime omacku. 4.Ocistene a nakrajane huby si oprazime na panvici s olejom a pridame do omacky. 5.Ochutime este podla chuti,mozeme doliat este cervene vino,kto ako citi a podavame bud s knedlou alebo s ryzou.Ja som robila Zemiakove pusinky od Adriky co bolo vyborne a dakujem za super receptiik.Mäso chuti na nerozoznanie od srnacieho mäsa.Skuste ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 11.1.2011, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
ZAPEKANA MUSKATOVA BROKOLICAPOTREBNÉ PRÍSADY 500g brokolice(cerstvej alebo mrazenej), 250g meatu alebo hovädzieho mleteho mäsa, 3-4 väcsie paradajky, 1 cibula, 1 strucik cesnaku na pretlacenie, 200g struhaneho syra, 2PL oleja, 250g jogurtu, 1 vajce, sol,mck,muskatovy oriesok POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu obvarime aspon 15 min vo vode.Meat alebo mäso oprazime na panvici,pridame cibulu a pretlaceny cesnak a prazime spolu kym sa neodpari voda.Zapekaciu misu si potrieme olejom.Extra v nadobe vymiesame jogurt s vajcom a koreninami,pridame polovicu z mnozstva struhaneho syra a premiesame.Odlozime.Brokolicu scedime a polovicu ulozime na dno zapeklacej misy.Na to dame mlete mäso alebo meat z panvice.Potom su na rade paradajky pokrajane na stvrtky a zakoncime druhou polovicou brokolice.Zalejeme jogurtovou zalievkou a posypeme druhou polovicou syra.Zapekame do zlatohneda OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 29.5.2010, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
BAKLAZANOVE MARMARIS alias "SAKSUKA"POTREBNÉ PRÍSADY 1 väcsi baklazan, 4väcsie paradajky, 2 cibule, 3 struciky cesnaku, 1 paprika, 1 CL tymianu, 1 CL vegety, 1 PL paradajkoveho pretlaku alebo paprikovej pasty, sol,MCK, olivovy olej, gyros korenie alebo len oregano POSTUP PRÍPRAVY Baklazan zbavime supky,prekrojime a nakrajame na kusky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 20.10.2011, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PRAVE BAVORSKE zemlove knedlePOTREBNÉ PRÍSADY 7 zemli, 150ml mlieka, 2vajcia, 1cibula, 1/2 zväzku petrzlenovej vnate, 1/2CL majoranu, 1PLmasla, sol,MCK a muskatovy oriesok POSTUP PRÍPRAVY Zemle nakrajame na male kocky a zalejeme mliekom.Medzitym si na masle spenime nadrobno nasekanu cibulu,ktoru pridame k zemliam.Nasekanu petrzlenovu vnat a vajcia tiez.Masu osolime,okorenime,pridame majoran a muskatovy oriesok.Ak mame masu riedsiu zahustime struhankou.Takto odlozime do chladu na 20min.Potom tvarujeme male lopticky,ktore hadzeme do osolenej vriacej vody a 20 min povarime. obcas obratime ale pozor!!!voda pri tom nesmie vriet!!!varime ich na uplne slabom ohni ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 9.5.2010, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
MRKVOVO-RYZOVE mis-mas(aj do 90 DD)POTREBNÉ PRÍSADY 3 stredne mrkvy, 1 stredna cibula, 1kocka zeleninoveho bujonu, 2PLolivoveho oleja, 250g ryze, 100g mrazeneho hrasku, 2PL sekanej petrzlenovej vnate, sol,MCK,kari korenie POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu ocistime a nasekame z nej hrubsie rezanceky.Cibulu najemno nasekame.Ryzu si uvarime do mäkka so zeleninovym bujonom,hrasok uvarime do polomäkka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENE BAKLAZANOVE ROLKY s paprikovo-rajcinovym Ragu (aj do 90DD)POTREBNÉ PRÍSADY Na Ragu: 700g rajcin, 4 papriky, 2 struciky cesnaku, 2 PL olivoveho oleja, sol,MCK, Na baklazanove rolky: 2 stredne velke baklazany, 10 PL olivoveho oleja sol,MCK, 30g piniovych orieskov, pol väcsej cibule, 2 krajce starsieho chleba, 2CL susenej alebo cerstvej mäty, 100g struhaneho syra na pizzu, 1 vajce, 300g hovädzieho mleteho mäsa POSTUP PRÍPRAVY pripravime si na Ragu papriku,ktoru umyjeme,ocistime a nakrajame na 2-3cm kusky.Cesnak najemno nasekame OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 16.5.2010, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CICEROVA OMACKA so zemiakovou kasouPOTREBNÉ PRÍSADY 1hrncek sucheho ciceru(namocime vopred na 12h), 1 velka mrkva, stvrt zeleru, 2 papriky, 3 paradajky, pol cibule, 1PL paradajkoveho pretlaku, 1 zeleninovy bujon, sol,MCK 5 zrniek zeleneho korenia(cerstvo roztlacime-pomelieme) ,1 velky strucik cesnaku alebo 2 mensie, 1 kocku bujonu vypekovej stavy, 1PL olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Tato omacka vznikla z nudze,kedze moj organizmus nejak neprijima kombinaciu ciceru s mäsom a nejakymi potravinami.Tak som improvozovala co som vedela,ze by slo a vznikla z toho super omacka k zemiakovej kasi,na ktoru nedam dopustit.Konecne mi nebolo tazko z ciceru,ktory taaak lubim. Vopred namoceny cicer si uvarime do mäkka a scedime. Ocistime si mrkvu a zeler a nakrajame na mensie kococky.Na olivovom oleji spenime nakdrobno nakrajanu cibulku,pridame mrkvu a zeler,spolu kratko poprazime,podlejeme hrncekom vody a podusime do polomäkka. Pridame nakrajanu papriku , cicer a este vodu tak, aby to nebolo ani riedke ani huste a dusime 10 min.Potom su na rade paradajky,ktore nakrajame tiez na mensie kusky pridame zeleninovy bujon, pomiesame a nechame ho dobre rozpustit.Osolime, okorenime,pridame zelene korenie,paradajkovy pretlak a roztlaceny cesnak,dusime asi 5 min a na zaver hodime kocku bujonu vypekovej stavy.U nas sa to vola BRATENSAFT a pouzivam od Maggi alebo Knorr.Nechame ho rozpustit a prejst varom a podavame so zemiakovou kasou, do ktorej som ja miesto normalneho pridala sojove mlieko a ramu.Mali sme k tomu aj hlavkovy salat. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (25) posledné: 3.11.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
CYPERSKE BRAVCOVEPOTREBNÉ PRÍSADY 800g bravcoveho na rezne, 1/4CL rozmarinu, 1/4CL estragonu, 2CL oregana, 2CL bazalky, sol,korenie, 3 struciky cesnaku, 100ml olivoveho oleja, 1/2 CL struhanej pomarancovej kory, 1/2 CL struhanej citronovej kory POSTUP PRÍPRAVY Maso nakrajame na kocky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.5.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JAHODOVA MARMELADA s kuskami bielej cokoladyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg jahod, 1kg zelirovacieho cukru 1:1, 1 tabulka bielej cokolady, stava z pol citrona 1CL kyseliny citronovej POSTUP PRÍPRAVY Tak pomaly budeme zavarat a co prve...no JAHODKY.Kilo jahod si ocistime a umyjeme,nakrajame do misky na stvrtky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 20.10.2011, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
FAZULOVA s nokami a bez zaprazkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 salky malej bielej fazule, 1 cibula, 3 struciky cesnaku, 1 velka mrkva, 1 velky petrzlen, stvrtka hlavky zeleru, 1PL oleja, sol,MCK,mleta cervena paprika,kocka zeleninoveho bujonu petrzlenova vnat, noky POSTUP PRÍPRAVY Den vopred namocenu fazulu dame varit a varime ju do polomäkka.Vo väcsom hrnci si rozpalime olej a osmazime na nom cibulku.Potom cely obsah hrnca -toho co sa v nom vari fazula-prelejeme k cibulke,pridame na kococky nakrajanu zeleninu,nasekany cesnak a dalej varime kym fazula a zelenina nie su mäkke.Potom pridame bujon,osolime,okorenime a opaprikujeme a odstavime.Pridame nasekanu petrzlenovu vnat a podavame s nokami,haluskami,ci fliackami. Su tu uz podobne recepty s touto polievockou, ale ja nezahustujem a tak snad niekomu padne do oka tato ,ved verzii nikdy nie je dost. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.4.2010, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |