. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Bryndzové slimáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť.
Pokračujeme - viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 25.5.2012, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vlažnej vody, 3 PL kyslej smotany, 50 g masla, 2 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy, 500 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 5 PL kryštálového cukru, 25 g droždia, 1/2 ČL soli. Okrem toho vajíčko na potretie a cca 5 väčších jabĺk na plnku.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme rozmrvené droždie, vlažnú vodu a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť. Jabĺčka očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ja som ich už nesladila, len som pridala škoricu a troška citrónovej šťavy, aby nezhnedli. Z vykysnutého cesta robíme buď rohlíčky, buchtičky, alebo mriežkové koláčiky, ktoré plníme strúhanými jabĺčkami. Necháme ešte cca 30 minút kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Ja som piekla na 200 C. Po upečení som ich potrela maslom.

Zdroj: www.dama.cz - recept 1480 - užívateľ Želka (Sladké rohlíčky)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 6.11.2010, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g povoleného masla, 200 ml vlažného mlieka, 1 prášok do pečiva, 280 g polohrubej múky, šťava a kôra z jedného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame šťavu a kôru z citróna, maslo, mlieko a znovu vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do vaječnej zmesy. Pečieme v plechu na muffinky na 180 C. Môžeme ľubovoľne zdobiť.

Recept som objavila na www.kvetka-tp.estranky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 13.11.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chodské strihané koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 1/2 lyžice oleja, 1 kocka droždia (napr. Vivo), 2 žĺtky, štipka soli, citrónová kôra, 2,5 dcl mlieka. Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v alobale, 1 vajce, kryštálový cukor podľa chuti, citrónovú kôru, 1 PL solamylu. Maková plnka: 150 ml mlieka, 100 g mletého maku, 60 g strúhaného perníka, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice rumu, škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, dáme cukor, rozdrobené droždie a necháme v teple vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme. Cesto je mastnejšie a dobre sa s ním pracuje. Necháme ho dôkladne vykysnúť. Počas kysnutia cesta si pripravíme obe plnky.
Tvaroh dáme do pláteného obrúska a dobre z neho vyžmýkame vodu. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame, alebo vyšľaháme. Ja som do tejto plnky pridala aj lyžicu tvarohu Kapucín - to je roztierateľný tvaroh. Makovú plnku pripravíme tak, že dáme variť mlieko, prisypeme mak, pridáme cukor, vanilku a strúhaný perník - ja som použila nastrúhané sušené medové pláty. Necháme cca 2 minúty prevariť, odstavíme, pridáme um, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť. Ja som pridala aj cca 2 lyžice hustého slivkového lekváru.

Recept som objavila na www.novinky.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (29) posledné: 17.1.2021, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové bochníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 40 g cukru, 20 g droždia, 60 g masla, 250 ml vlažného mlieka, štipku soli. Na plnku: 4 väčšie jablká, škoricový cukor. Na potretie 1 žĺtok a 1 lyžica sladkej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, maslo, zvyšné mlieko a cesto dobre vypracujeme. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a posypeme škoricovým cukrom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnakých kúskov. Poroztláčame ich na placky a do stredu každej dáme jabĺčka posypané škoricovým cukrom. Sformujeme bochníčky, dáme ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Necháme ešte asi 30 minút pokysnúť, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s lyžicou sladkej smotany, môžeme posypať makom a dáme piecť pri teplote 200 C.


Ak je tento recept niekomu známy, tak pred rokmi mi ho uverejnili v knihe Recepty zo života č. 7.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 30.5.2011, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Farebný jabĺčkovo slivkový koláč s kokosovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cesto (tmavé, tuhé): 100 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 7 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky. 2 cesto (riedke, svetlé): 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 8 lyžíc vody (v prípade potreby i viac), 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky, 2 PL umu. Náplň: strúhané jabĺčka, slivky, škoricový cukor, mleté orechy. Okrem toho čokoláda na varenie, čokoláda Ľadové gaštany, Cera, kokos, strúhaná čokoláda Margot a mleté orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Samostatne spracujeme zvlášť prvé a druhé cesto a to tak, že všetky suroviny zmiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň roztiahneme prstami prvé tuhé hnedé cesto, naň rozložíme strúhané jablká a polovičky sliviek, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami. Všetko zalejeme druhým svetlým riedkym cestom. Dáme upiecť na 180 C. Po upečení roztopíme 100 g čokolády na varenie, 1 čokoládu Ľadové gaštany a 50 g Cery. Touto čokoládou polejeme upečený koláč. Posypeme mletými orechami zmiešanými s kokosom a strúhanou čokoládou Margot.
Koláčik som objavila na www.dama.cz - užívateľka itula

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 24.10.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaové rezy s tvarohom a ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička prášku do pečiva. Náplň: 500 g tvarohu - použila som roztierateľný vo vaničke z Tesca, 100 - 150 g cukru, 2 x vanilkový cukor, 100 ml mlieka, 1 želatínový stužovač za studena od Dr. Oetkera, 250 g ovocia - v mojom prípade hrozno, jahody, černice.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky ušľaháme so štipkou soli, postupne pridávame žĺtka, cukor a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame do vaječnej hmoty. Hotové cesto vylejeme na väčší plech (vystlaný papierom na pečenie) a upečieme na 180 C. Tvaroh vyšľaháme s cukrami a mliekom. Stužovač pripravíme podľa návodu a postupne do neho primiešame tvarohovú zmes, do ktorej pridáme kúsky ovocia. Vychladnutý korpus prerežieme na polovicu. Na jednu polovicu natrieme náplň, priklopíme druhou polovicou korpusu a pritisneme k sebe. Dáme do chladničky stuhnúť. Potom povrch môžeme pocukrovať a nakrájame na rezy.

Ja som piekla dva korpusy - každý z množstva ako je uvedené v surovinách na cesto - potrebovala som väčšie množstvo koláčika a do plnky som pridala ešte jednu kyslú smotanu.

Zdroj: www.kvetka-tp.estranky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.10.2010, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarové bagety s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml cmaru, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 2-3 lyžičky korenia na Bylinkové maslo, 200 g polohrubej múky, 380 g hladkej múky, 25 g droždia. Okrem toho vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, vlažný cmar a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme ho riadne vykysnúť a potom už postupujeme ako pri tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31804&user=11052
Nakoniec bagety potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať semienkami a dáme piecť na 200 C cca 30 - 35 minút.

Recept som našla na: www.primapekarna.estranky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (25) posledné: 29.9.2010, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Okaté rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 20 g droždia, 300 ml vlažnej vody, 1 dl oleja, štipka soli, pikao. Okrem toho vajce na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín ( okrem pikaa ) vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu, jednu časť zafarbíme pikaom. Ja som si z cesta urobila bochníček, roztiahla som ho prstami, do prostred som dala pikao a potom všetko dôkladne vypracovala. Musela som prisypať ešte troška múky, lebo sa mi zafarbené cesto lepilo. Vyformujeme bochníky a opäť necháme podkysnúť. Potom obe cestá rozdelíme na 6 - 8 približne rovnakých častí . Kúsok bieleho cesta rozvaľkáme do oválu, na biele cesto priložíme rozvaľkané hnedé cesto a ešte raz rozvaľkáme. Pevne stočíme ako roládu a na povrchu 2 x narežeme. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 175 C. Po upečení som ich potrela maslom.

Tento recept som objavila na www.katherine.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (27) posledné: 3.10.2010, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebové slnečnicové bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

480 ml vlažnej vody, 5 polievkových lyžíc oleja, 2 PL octu, 3,5 kávovej lyžičky soli, 200 g chlebovej ražnej múky (ja som dala celozrnnú), 500 g chlebovej pšeničnej hladkej múky, 200 g hladkej múky špeciál, troška cukru (asi 1 KL), droždie, vajce na potretie, slnečnicové semienka na posyp.

POSTUP PRÍPRAVY

Poznáte ten pocit, keď vás páli nová hračka v rukách a musíte ju za každú cenu vyskúšať. Tak to bolo aj v mojom prípade, keď som od Martušky - supermarta ID 62155 dostala plech na bagety. A tak som sa pokúsila upiecť moje úplne prvé bagety. Ako som postupovala pri ich pečení uvidíte v obrázkovom postupe.

Recept na tieto bagety som objavila na jednej super stránke: www.urybicky.cz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 15.6.2012, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu