končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Bryndzové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g štrúdľovej múky (hladkej), 50 g cukru, 50 g tuku, 2 žĺtka, čajová lyžička soli, 30 g droždia, 1/8 l mlieka. Plnka: 250 g bryndze, 200 g kyslej smotany, 3 uvarené zemiaky, slaninka, sezamové semienko. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodiny kysnúť. Pokračujeme - viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 25.5.2012, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vlažnej vody, 3 PL kyslej smotany, 50 g masla, 2 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy, 500 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 5 PL kryštálového cukru, 25 g droždia, 1/2 ČL soli. Okrem toho vajíčko na potretie a cca 5 väčších jabĺk na plnku. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme rozmrvené droždie, vlažnú vodu a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť. Jabĺčka očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ja som ich už nesladila, len som pridala škoricu a troška citrónovej šťavy, aby nezhnedli. Z vykysnutého cesta robíme buď rohlíčky, buchtičky, alebo mriežkové koláčiky, ktoré plníme strúhanými jabĺčkami. Necháme ešte cca 30 minút kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Ja som piekla na 200 C. Po upečení som ich potrela maslom. Zdroj: www.dama.cz - recept 1480 - užívateľ Želka (Sladké rohlíčky) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 6.11.2010, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g povoleného masla, 200 ml vlažného mlieka, 1 prášok do pečiva, 280 g polohrubej múky, šťava a kôra z jedného citróna POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame šťavu a kôru z citróna, maslo, mlieko a znovu vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do vaječnej zmesy. Pečieme v plechu na muffinky na 180 C. Môžeme ľubovoľne zdobiť. Recept som objavila na www.kvetka-tp.estranky.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 13.11.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chodské strihané koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 1/2 lyžice oleja, 1 kocka droždia (napr. Vivo), 2 žĺtky, štipka soli, citrónová kôra, 2,5 dcl mlieka. Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v alobale, 1 vajce, kryštálový cukor podľa chuti, citrónovú kôru, 1 PL solamylu. Maková plnka: 150 ml mlieka, 100 g mletého maku, 60 g strúhaného perníka, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice rumu, škorica. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, dáme cukor, rozdrobené droždie a necháme v teple vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme. Cesto je mastnejšie a dobre sa s ním pracuje. Necháme ho dôkladne vykysnúť. Počas kysnutia cesta si pripravíme obe plnky. Tvaroh dáme do pláteného obrúska a dobre z neho vyžmýkame vodu. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame, alebo vyšľaháme. Ja som do tejto plnky pridala aj lyžicu tvarohu Kapucín - to je roztierateľný tvaroh. Makovú plnku pripravíme tak, že dáme variť mlieko, prisypeme mak, pridáme cukor, vanilku a strúhaný perník - ja som použila nastrúhané sušené medové pláty. Necháme cca 2 minúty prevariť, odstavíme, pridáme um, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť. Ja som pridala aj cca 2 lyžice hustého slivkového lekváru. Recept som objavila na www.novinky.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (29) posledné: 17.1.2021, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové bochníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 40 g cukru, 20 g droždia, 60 g masla, 250 ml vlažného mlieka, štipku soli. Na plnku: 4 väčšie jablká, škoricový cukor. Na potretie 1 žĺtok a 1 lyžica sladkej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, maslo, zvyšné mlieko a cesto dobre vypracujeme. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a posypeme škoricovým cukrom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnakých kúskov. Poroztláčame ich na placky a do stredu každej dáme jabĺčka posypané škoricovým cukrom. Sformujeme bochníčky, dáme ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Necháme ešte asi 30 minút pokysnúť, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s lyžicou sladkej smotany, môžeme posypať makom a dáme piecť pri teplote 200 C. Ak je tento recept niekomu známy, tak pred rokmi mi ho uverejnili v knihe Recepty zo života č. 7. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 30.5.2011, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Farebný jabĺčkovo slivkový koláč s kokosovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cesto (tmavé, tuhé): 100 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 7 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky. 2 cesto (riedke, svetlé): 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 8 lyžíc vody (v prípade potreby i viac), 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky, 2 PL umu. Náplň: strúhané jabĺčka, slivky, škoricový cukor, mleté orechy. Okrem toho čokoláda na varenie, čokoláda Ľadové gaštany, Cera, kokos, strúhaná čokoláda Margot a mleté orechy. POSTUP PRÍPRAVY Samostatne spracujeme zvlášť prvé a druhé cesto a to tak, že všetky suroviny zmiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň roztiahneme prstami prvé tuhé hnedé cesto, naň rozložíme strúhané jablká a polovičky sliviek, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami. Všetko zalejeme druhým svetlým riedkym cestom. Dáme upiecť na 180 C. Po upečení roztopíme 100 g čokolády na varenie, 1 čokoládu Ľadové gaštany a 50 g Cery. Touto čokoládou polejeme upečený koláč. Posypeme mletými orechami zmiešanými s kokosom a strúhanou čokoládou Margot. Koláčik som objavila na www.dama.cz - užívateľka itula ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 24.10.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaové rezy s tvarohom a ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajíčok, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička prášku do pečiva. Náplň: 500 g tvarohu - použila som roztierateľný vo vaničke z Tesca, 100 - 150 g cukru, 2 x vanilkový cukor, 100 ml mlieka, 1 želatínový stužovač za studena od Dr. Oetkera, 250 g ovocia - v mojom prípade hrozno, jahody, černice. POSTUP PRÍPRAVY Bielky ušľaháme so štipkou soli, postupne pridávame žĺtka, cukor a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame do vaječnej hmoty. Hotové cesto vylejeme na väčší plech (vystlaný papierom na pečenie) a upečieme na 180 C. Tvaroh vyšľaháme s cukrami a mliekom. Stužovač pripravíme podľa návodu a postupne do neho primiešame tvarohovú zmes, do ktorej pridáme kúsky ovocia. Vychladnutý korpus prerežieme na polovicu. Na jednu polovicu natrieme náplň, priklopíme druhou polovicou korpusu a pritisneme k sebe. Dáme do chladničky stuhnúť. Potom povrch môžeme pocukrovať a nakrájame na rezy. Ja som piekla dva korpusy - každý z množstva ako je uvedené v surovinách na cesto - potrebovala som väčšie množstvo koláčika a do plnky som pridala ešte jednu kyslú smotanu. Zdroj: www.kvetka-tp.estranky.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.10.2010, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarové bagety s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml cmaru, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 2-3 lyžičky korenia na Bylinkové maslo, 200 g polohrubej múky, 380 g hladkej múky, 25 g droždia. Okrem toho vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, vlažný cmar a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme ho riadne vykysnúť a potom už postupujeme ako pri tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31804&user=11052 Nakoniec bagety potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať semienkami a dáme piecť na 200 C cca 30 - 35 minút. Recept som našla na: www.primapekarna.estranky.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (25) posledné: 29.9.2010, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Okaté rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 20 g droždia, 300 ml vlažnej vody, 1 dl oleja, štipka soli, pikao. Okrem toho vajce na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín ( okrem pikaa ) vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme dôkladne vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu, jednu časť zafarbíme pikaom. Ja som si z cesta urobila bochníček, roztiahla som ho prstami, do prostred som dala pikao a potom všetko dôkladne vypracovala. Musela som prisypať ešte troška múky, lebo sa mi zafarbené cesto lepilo. Vyformujeme bochníky a opäť necháme podkysnúť. Potom obe cestá rozdelíme na 6 - 8 približne rovnakých častí . Kúsok bieleho cesta rozvaľkáme do oválu, na biele cesto priložíme rozvaľkané hnedé cesto a ešte raz rozvaľkáme. Pevne stočíme ako roládu a na povrchu 2 x narežeme. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 175 C. Po upečení som ich potrela maslom. Tento recept som objavila na www.katherine.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (27) posledné: 3.10.2010, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebové slnečnicové bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 480 ml vlažnej vody, 5 polievkových lyžíc oleja, 2 PL octu, 3,5 kávovej lyžičky soli, 200 g chlebovej ražnej múky (ja som dala celozrnnú), 500 g chlebovej pšeničnej hladkej múky, 200 g hladkej múky špeciál, troška cukru (asi 1 KL), droždie, vajce na potretie, slnečnicové semienka na posyp. POSTUP PRÍPRAVY Poznáte ten pocit, keď vás páli nová hračka v rukách a musíte ju za každú cenu vyskúšať. Tak to bolo aj v mojom prípade, keď som od Martušky - supermarta ID 62155 dostala plech na bagety. A tak som sa pokúsila upiecť moje úplne prvé bagety. Ako som postupovala pri ich pečení uvidíte v obrázkovom postupe. Recept na tieto bagety som objavila na jednej super stránke: www.urybicky.cz. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 15.6.2012, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |