končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pain de Seigle - francúzsky ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky T-650, 300 g celozrnnej ražnej múky, 2 rovné lyžičky soli, 250 ml vody,*** kvások: 150 ml vody, 2 lyžičky sušených kvasníc /alebo½ kocky droždia /, 1 lyžička cukru POSTUP PRÍPRAVY Nadýchaný a veľmi chutný chlebík s vláčnou striedkou. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 31.1.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Moja prva vianockaPOTREBNÉ PRÍSADY 45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :) na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bochníčky. briošky, lupáky, vianočka..POTREBNÉ PRÍSADY To vsetko sa da pouzit z tohoto cesta.... 500g polohr. muka, 70g cukru kryst., 1/2 CL soli, 1 vajce, 1 zltok, 25g drozdia, 2,5 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Vsetko dame do pekarne na funkciu CESTO. * Po vykysnuti vyberieme na pomucenu dosku a rukami tvarujeme bochniky a davame na papierom vystlany plech. Potrieme zvysnym bielkom a posypeme cim chceme. Ak nechceme mat bochniky sladke, tak pridame menej cukru. Ak nemame pekarnicku tak postup je podobny. 1. V miske zmiesame vlazne mlieko, drozdie a cukor. NEchame asi 10 min. kysnut. Vysypeme muku na dosku a v strede urobime jamku do ktorej vlejeme kvasok a zmiesame ostatne prisady. Dobre vymiesane cesto zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut. DAlej podla textu za hviezdickou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) Majka S. (skyvka) ID 4227 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (50) posledné: 2.2.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou), POSTUP PRÍPRAVY 1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa) 2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom. 3) Spustíme program CESTO 4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti. 5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou 6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
OSÚCH SO SMOTANOUPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 3dcl teplého mlieka, 70ml oleja, 30dkg kvasníc, 2PL kr.cukru, 1ČL soli. Na potretie: 300ml smotany, hrsť nasekaného kôpru, morská soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept pochádza z Modry. Osúch na sladko a slano je typický pre tento kraj. Cesto si buď vypracujeme v rukách, alebo dáme do pekárničky. V pekárničke dáme najprv mokré prísady, potom suché a do nich zahrnieme soľ. Dáme program cesto. Po vykysnutí cesto roztiahneme na vymastený plech. V miske premiešame smotanu s kôprom a morskou soľou. Rozotrieme po celom ceste. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 14.1.2016, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Parené buchty s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej a 200 g hladkej múky, 1 vajce, 3 dl mlieka, 1 instantné droždie, 60 g práškového cukru, pol deci oleja, soľ, lekvár****** puding pre 4 osoby: 1 l mlieka, 6 lyžíc cukru, 1,5 čokoládového pudingu Dr.Oetker POSTUP PRÍPRAVY Zbožňujeme parené buchty a odkedy mám pekárničku, výsledok je zaručený! My máme najradšej preliaty čokoládovým pudingom, ale aj s makom a grankom je fantastický! Plniť sa môže aj nutellou, ktoré deti zbožňujú.... Z tejto dávky mi vyšlo 24 kusov, ktoré bohate postačia pre štvorčlennú rodinku, pretože aj tak chutia hlavne čerstvé... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (48) posledné: 12.3.2016, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladký jablkovo hrozienkový bochníkPOTREBNÉ PRÍSADY 1 susene kvasnice * 3/4 salky horucej vody * 1 PL cukru * 2 vajicka * 1/4 salky medu * 1/4 salky oleja * 1 CL soli * 3/4 salky struhanych jablk * 3/4 salky hrozienok * 5 az 6 salok hladkej muky (to uz uvidite samy ,kolko sa Vam bude ziadat..) SKORICOVE MASLO : 4 lyzice masla * 2 CL skorice * 2 CL medu(popripade cukru) POSTUP PRÍPRAVY Tip na vikendove ranajky:)... musim vyhlasit,ze to je najlepsi sladky chlebik ,aky som kedy jedla..a v kombinacii so skoricovym maslom si budete oblizovat vsetky prsteky ,ktore mate:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 20.2.2011, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Focaccia s červeným hroznom a rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO-3/4 salky teplej vody * 2 PL mlieka * 1 1/2 CL cukru * 1 1/4 CL susenych kvasnic * 2 CL soli * 2 salky (250g) chlebovej muky * 6 PL olivoveho oleja * cervene hrozno * rozmarin POSTUP PRÍPRAVY Focaccia na jesennú nôtu:)....chrumkavé cestíčko so sviežou kyselkastou príchuťou hroznových bobúl..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 5.4.2013, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovy chlebik + nieco extraPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody, 1 cl olivoveho oleja, 1 cl octu (aky doma mate), 2 cl soli, 350 g hladkej muky a 200 g celozrnej muky, 1 stredne velky uvareny a nastruhany zemiak, 1 cl cukru, 1cl rasce a 1 a 1/2 cl suseneho drozdia. Mozte si pridat semienka podla vlastnej chuti. Ja som pridala slnecnicove a lanove. cl = cajova lyzicka :-) POSTUP PRÍPRAVY Je dolezite dodrzat poradie a chlebik bude super. A po pipnuti pridat aj semienka. Ja som piekla na 1 kg a 2 alebo 3 korke. Program c.1 - Zakladny chlieb (ak mate moulinex). Velmi dakujem pani Marte G. za inspiraciu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Silvia F. (ikuska6) ID 67430 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (45) posledné: 6.4.2011, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Formičky na chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ahoj maminky.Nemate niektora skusenosti z Formickami na pecenie na chlieb? viz. foto.Vyzeraju velmi pekne a zaujimavo.Dakujem za odpovede. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 2.9.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |