. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Pain de Seigle - francúzsky ražný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky T-650, 300 g celozrnnej ražnej múky, 2 rovné lyžičky soli, 250 ml vody,*** kvások: 150 ml vody, 2 lyžičky sušených kvasníc /alebo½ kocky droždia /, 1 lyžička cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nadýchaný a veľmi chutný chlebík s vláčnou striedkou. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 31.1.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Moja prva vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :)
na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bochníčky. briošky, lupáky, vianočka..



POTREBNÉ PRÍSADY

To vsetko sa da pouzit z tohoto cesta.... 500g polohr. muka, 70g cukru kryst., 1/2 CL soli, 1 vajce, 1 zltok, 25g drozdia, 2,5 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko dame do pekarne na funkciu CESTO. * Po vykysnuti vyberieme na pomucenu dosku a rukami tvarujeme bochniky a davame na papierom vystlany plech. Potrieme zvysnym bielkom a posypeme cim chceme. Ak nechceme mat bochniky sladke, tak pridame menej cukru.
Ak nemame pekarnicku tak postup je podobny.
1. V miske zmiesame vlazne mlieko, drozdie a cukor. NEchame asi 10 min. kysnut. Vysypeme muku na dosku a v strede urobime jamku do ktorej vlejeme kvasok a zmiesame ostatne prisady. Dobre vymiesane cesto zakryjeme a dame na teple miesto vykysnut. DAlej podla textu za hviezdickou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Majka S. (skyvka) ID 4227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 2.2.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PRÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

OSÚCH SO SMOTANOU



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 3dcl teplého mlieka, 70ml oleja, 30dkg kvasníc, 2PL kr.cukru, 1ČL soli. Na potretie: 300ml smotany, hrsť nasekaného kôpru, morská soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept pochádza z Modry. Osúch na sladko a slano je typický pre tento kraj.

Cesto si buď vypracujeme v rukách, alebo dáme do pekárničky.
V pekárničke dáme najprv mokré prísady, potom suché a do nich zahrnieme soľ.
Dáme program cesto.
Po vykysnutí cesto roztiahneme na vymastený plech.
V miske premiešame smotanu s kôprom a morskou soľou.
Rozotrieme po celom ceste.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 14.1.2016, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Parené buchty s pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej a 200 g hladkej múky, 1 vajce, 3 dl mlieka, 1 instantné droždie, 60 g práškového cukru, pol deci oleja, soľ, lekvár****** puding pre 4 osoby: 1 l mlieka, 6 lyžíc cukru, 1,5 čokoládového pudingu Dr.Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Zbožňujeme parené buchty a odkedy mám pekárničku, výsledok je zaručený! My máme najradšej preliaty čokoládovým pudingom, ale aj s makom a grankom je fantastický! Plniť sa môže aj nutellou, ktoré deti zbožňujú.... Z tejto dávky mi vyšlo 24 kusov, ktoré bohate postačia pre štvorčlennú rodinku, pretože aj tak chutia hlavne čerstvé...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (48) posledné: 12.3.2016, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Sladký jablkovo hrozienkový bochník



POTREBNÉ PRÍSADY

1 susene kvasnice * 3/4 salky horucej vody * 1 PL cukru * 2 vajicka * 1/4 salky medu * 1/4 salky oleja * 1 CL soli * 3/4 salky struhanych jablk * 3/4 salky hrozienok * 5 az 6 salok hladkej muky (to uz uvidite samy ,kolko sa Vam bude ziadat..) SKORICOVE MASLO : 4 lyzice masla * 2 CL skorice * 2 CL medu(popripade cukru)

POSTUP PRÍPRAVY

Tip na vikendove ranajky:)... musim vyhlasit,ze to je najlepsi sladky chlebik ,aky som kedy jedla..a v kombinacii so skoricovym maslom si budete oblizovat vsetky prsteky ,ktore mate:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 20.2.2011, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Focaccia s červeným hroznom a rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO-3/4 salky teplej vody * 2 PL mlieka * 1 1/2 CL cukru * 1 1/4 CL susenych kvasnic * 2 CL soli * 2 salky (250g) chlebovej muky * 6 PL olivoveho oleja * cervene hrozno * rozmarin

POSTUP PRÍPRAVY

Focaccia na jesennú nôtu:)....chrumkavé cestíčko so sviežou kyselkastou príchuťou hroznových bobúl.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 5.4.2013, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakovy chlebik + nieco extra



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody, 1 cl olivoveho oleja, 1 cl octu (aky doma mate), 2 cl soli, 350 g hladkej muky a 200 g celozrnej muky, 1 stredne velky uvareny a nastruhany zemiak, 1 cl cukru, 1cl rasce a 1 a 1/2 cl suseneho drozdia. Mozte si pridat semienka podla vlastnej chuti. Ja som pridala slnecnicove a lanove. cl = cajova lyzicka :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Je dolezite dodrzat poradie a chlebik bude super. A po pipnuti pridat aj semienka. Ja som piekla na 1 kg a 2 alebo 3 korke. Program c.1 - Zakladny chlieb (ak mate moulinex).

Velmi dakujem pani Marte G. za inspiraciu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Silvia F. (ikuska6) ID 67430 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (45) posledné: 6.4.2011, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Formičky na chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ahoj maminky.Nemate niektora skusenosti z Formickami na pecenie na chlieb? viz. foto.Vyzeraju velmi pekne a zaujimavo.Dakujem za odpovede.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 2.9.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu