končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
mexicka panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY farbena fazula (ja pouzivam bielu a cervenu-kidney),konzerva kukurice,paradajkovy pretlak,1 cervena a zelena paprika,3 rajciny,cibula,cesnak,trochu kecupu,sol,mck,vegeta,cili korenie,tymian POSTUP PRÍPRAVY na oleji oprazime cibulku a cesnak,pridame na vacsie kocky nakrajanu papriku a chvilku dusime.Pridame uvarenu fazulu (alebo fazulu z konzervy) a kukuricu,podlejeme troskou vody alebo bujonu,osolime,okorenme a dusime,kym nie je paprika makka.Pridame paradajky na kocky,rajcinovy pretlak,trochu kecupu (podla chuti),pridame cili a 1cl tymianu.Dochutime a mozme podavat.Je to vyborne s ryzou,ale aj s pecivom,popripade s cesnakovou bagetou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Paprikáš zo sójových bôbovPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g varenej sóje, 2 hrste sušených húb, 1 cibuľa, 1 smotana na šľahanie, 2 PL hl. múky, ml. paprika, 1 čerstvá biela paprika, olej, soľ, solčanka, príloha - halušky, cestoviny, alebo iba chlebík POSTUP PRÍPRAVY Martinka ma včerajšou prípravou sóje navnadila tak, že som si ju včera namočila, dnes uvarila a pripravila z nej paprikáš. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 1.6.2011, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zapekaná fazuľa z konzervy s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY na 2-3 porcie: 2 veľké cibule, vegeta, 2-3 rôzne klobásky (ja používam špekáčky, domácu klobásku, parkovú ale tiež spišské párky, 1 konzerva fazúľ (tie v paradajkovej omáčke), asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva, 1 polievková lyžiča kečupu a 1 polievková lyžica kremžskej horčice pekáč - alobal príloha - pečivo a pivo POSTUP PRÍPRAVY Pekáč vymastíme (masť, olej) a poukladáme: Na tenké kolieska nakrájané 2 veľké cibule, ktoré posypeme vegetou. Na to poukladáme na tenké kolieska nakrájané 2-3 klobásky (ja dávam čo mám napr. špekáčky, domácu klobásku, parkovú alebo spišské párky), na to vyliať 1 konzervu fazúľ (bez tej omáčky) a to všetko zalejeme pivovou zmesou (asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva /mám vyskúšané že veľa piva tam nie je dobre dávať/ a do piva dať kečup a tiež kremžskú horčicu) Pečieme prikryté alobalom vo vyhriatej rúre asi 200 stupňov 40-45 minút. Ja tak po 45 minútach alobal dávam dole a nechám už len pekne pripiecť. PS: foto doložím neskôr OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Mexická fazuľaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy červenej fazule, 2 cibule, 1 PL kari korenia, 2 PL sójovej omáčky, veľký rajčinový pretlak (prípadne krájané paradajky v konzerve), 1 konzerva kukurice, 1 balíček olív, 3 strúčiky cesnaku, 1 paprika, tymián, ml. čierne korenie a kto chce, tak aj chilli alebo feferónky POSTUP PRÍPRAVY Podusiť nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak. Pridať kari korenie, sójovú omáčku, pretlak. Dať kukuricu, čierne korenie. Vysypať fazuľu, pridať olivy, tymián (chilli, či feferónku). A niekedy dávam aj nakrájaný párok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.2.2014, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
niečo ako šoletPOTREBNÉ PRÍSADY 200 gramov bielej fazule (moze byt kludne aj mala strakata, ale s velkou bielou je to lepsie), 600 g cibule (mozete robit aj s inymi pomermi, ale cibule ma byt 3 krat viac ako fazule) 1 dc oleja, sol, cierne korenie, sladka mleta paprika POSTUP PRÍPRAVY fazule den vopred zalejeme vodou a nechame cez noc zmaknut. na dalsi den ich uvarime do makka, vodu z nich zlejeme do nadoby, neskor ju budeme potrebovat. cibulu nakrajame na koliecka, osmazime, pridame cierne korenie, sol a papriku podla chuti. ale vysledny efekt by mala byt cervena cibula :). do vymastenej misy (mala by byt zapekacia, ale nemusi) davame vrstvy cibule a fazule. posledna vrstva musi byt fazula. prva cibula. pokvapkame olejom, podlejeme vodou z fazule- 3 dcl- 5 dcl. cas pripravy: 30 minut cas pecenia: 20 minut na 150 stupnov v rure. da sa jest len tak s chlebom horuce aj studene, alebo sa k tomu zvykne robievat este kacka. ale my to mame radi len tak s chlebom, je to mnam mnam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Barbora M. (soldi) ID 27619 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
klíčenie munga plus pšenicaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g mungo, 100 g pšenica potravinárska (prípadne sa môže použiť aj cícer, šošovica a iné) POSTUP PRÍPRAVY Mungo a pšenicu (alebo iné strukoviny) prepláchneme, jednu noc necháme namočené vo vode. Ráno prepláchneme a necháme vlhké na miske. Takto zmes prepláchneme aspoň 2x za deň - ráno a večer. Naklíčená zmes je hotová do cca 3-4 dní. Záleží od teploty v kuchyni alebo v izbe. Nenechávame na priamom slnku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 11.5.2009, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
DOLNOZEMSKÁ FAZUĽAPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g suchej fazule, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 1 PL rajčinového pretlaku, 1 feferónka, 50 g lahôdkovej kukurice, 100 g klobásky. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode. Potom scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do polomäkka. Na troche oleja opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme pokrá- jané papriky, opražíme a dáme do fazule. pridáme pokrájané rajčiny, pretlak, feferónku a klobásu. Všetko spolu varíme do mäkka. Kukuricu scedíme a vložíme do fazule a krátko prehrejeme. Dobrú chuť.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.2.2010, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľa Azuki na sladko-kysloPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľa AZUKI, cibuľa, cesnak, červená paprika, kukurica, 1PL sojová omáčka, 2PL jablkový ocot, 1PL med, paradajkový pretlak, na zahustenie Solamyl, petržlenová vňať na dozdobenie, ryža POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu večer pred varením namočíme. V osolenej vode ju privedieme do varu a 10 min. varíme na prudkom ohni, vzniknutú penu odstránime, prikryjeme a dovaríme dalších 35 min. Na oleji speníme cibuľu a pretlačený cesnak, prídáme pokrájanú papriku (použila som kapiu), kukuricu (dala som z konzervy). Zmiešame s uvarenou fazuľou, dochutíme sójovou omáčkou, jablkovým octom, medom, pretlakom. Zmes podlejeme fazuľovým vývarom a zahustíme solamylom, necháme prejsť varom a odstavíme. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou. Ja som podávala s ryžou natural. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovica pre našich hokejistov na Indický spuosob (UO) :-)POTREBNÉ PRÍSADY olivovy olej, 2cibule, 2 struciky cesnaku, 250g sosovice, 500ml paradajkoveho pyre, rasca, kari, mlety korander, skorica, bobkove listy, sol, korenie, Priloha debrecinske parky, varene vajcia POSTUP PRÍPRAVY nizsie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2009, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Celozrnné bulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/8 l vlažného mléka, 1/8 l vlažné vody, 30 g kvasnic, 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli POSTUP PRÍPRAVY Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec. Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.1.2014, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |