končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,125 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
SUSHI (alternatívne z bežných surovín)POTREBNÉ PRÍSADY Niekoľko krát som pripravovala sushi zo surovín na to určených ako špeciálna sushi ryža a ryžový ocot. Sushi mne aj rodine veľmi chutí ale povedzme si pravdu na Slovenskom trhu sú tieto ingrediencie dosť predražené, aspoň čo som sa stretla s 1/2 kg balením sushi ryže za 2,50 e mi príde trošku moc za ryžu. Z toho dôvodu som teda vyskúšala alternatívu s bežnou guľatozrnnou ryžou a musím povedať že výsledok ma veľmi prekvapil a od tej doby som už sushi ryžu nikdy nekúpila. V nasledujúcom recepte teda priblížim ako teraz postupujem pri príprave \r\n Suroviny: guľatozrnná ryža (mne sa osvedčila značka BONNY),* ryžový ocot (keďže mi došiel použila som jablčný a vôbec to nevadilo), *cukor, *riasa NORA,*losos, *wasabi, *sójová omáčka (najviac sa mi osvedčila KIKKOMAN) POSTUP PRÍPRAVY ............. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kristina G. (kristing) ID 250333 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2014, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané chuťovkyPOTREBNÉ PRÍSADY x POSTUP PRÍPRAVY Škvarkové pagáče, 1 kg hl. múka šp., 1/2 l mlieka, 1 dcl olej, 3 žĺtky, 1 pochúťková smotana (250 ml.), 1 kocka kvasníc, soľ, 2 KL cukru - urobíme klasické kysnuté cesto a necháme prikryté asi pol hodinu kysnúť. Vykysnute cesto rozvaľkáme, natrieme škvarkami a poskladáme, necháme 15 min. stáť a potom znova rozgúľame a poskladáme. Asi tak po pol hodine rozgúľať a vykrajujeme pagáčiky, pečiem na pečiacom papieri, vrch potrieť rozšľahaným vajcom a posypať sézamom, rascou....necháme na plechu asi 15 min. pokysnúť a pečieme. Drobné slané pečivo, 40 dkg hl. múky šp., 1 hera, 2 ks smotanový syr, 2 KL soli, 1 PDP, 2 žĺtka, Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mária M. (maja155) ID 101196 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 30.12.2014, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chlebíky s mozzarelou a pečenou paprikou ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Mini mozzarela * 3 farebné papriky * chlebík * cesnak * olivový olej * vinný ocot * / šťava s citróna / soľ * korenie * hoblinky syra * POSTUP PRÍPRAVY Chuťovky na ktorých si pochutnáte. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 3.6.2014, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové praclíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1 Palmarin, 15 dk syra, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice smotany, 1 salajka, 1 vajíčko na potieranie, na posypanie rasca alebo mak POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto: najprv palmarín rozmrvíme v múke, potom pridáme salajku, nastrúhaný syr, smotanu a vajíčko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a posypeme rascou alebo makom, resp. strúhaným syrom, ak máme navyše. Upečieme do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Balkánsky koláč s rukolovým šalátom ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 200 - 250 g balkánskeho syra Pilos * strúčik cesnaku * 2 vajíčka * 2 PL bieleho jogurtu Pilos * 1 balenie chladeného lístkového cesta Belbake * 2 PL rozpusteného masla na potretie * 2 cherry paradajky * ........ŠALÁT : Rukolu vložíme do misy a pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou . Ochutíme soľou a premiešame. POSTUP PRÍPRAVY Našla som v letáčiku LIDL . Vyskúšala a môžem povedať, že je SUPER . Najlepší je ešte vlažný. Doporučujem ako pohostenie pre návštevu miesto chlebíkov s dobrým vínkom. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 22.5.2015, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčiky...veľmi jednoduché.POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1/2 Čl soli, 250ml teplého mlieka /možno ho ani všetko nespotrebujeme/, 100g bravčovej masti, 200g pomletých škvariek, 1 žĺtok ♥♥♥ na potretie 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme škvarky, bravčovú masť, soľ, žĺtok a rozmrvíme droždie, zalejeme 100ml mlieka a začneme miesiť. Podľa potreby dolievame mlieko /mám skúsenosť , že keď použijem domácu masť a škvarky, ktoré sú mastnejšie a majú menej mäsa, tak ani mlieka veľa nie je treba a opačne, pri kupovanej masti a mäsitejších škvarkách miniem celých 250 ml mlieka/, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu na teplom mieste podkysnúť. Potom ho preklopíme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika /na hrúbku asi 0,5 cm/, zložíme ho 4 krát na seba /na polovicu a ešte na polovicu/, prikryjeme a ešte 20 minút necháme odpočívať. Potom ho znova rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, pomocou noža urobíme mriežku, vykrojíme pagáčiky, preložíme na plech,potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť cca 30 minút. Znova potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C asi 15 - 20 minút. Najlepšie chutia teplé, na povrchu sú chrumkavé a vo vnútri mäkučké a vláčne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2017, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
VAJÍČKOVÁ TLAČENKAPOTREBNÉ PRÍSADY vajcia, uhorky, kápia, hrášok, mrkva, bujón, ocot, tatárska omáčka, želatína, korenie POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí ich olúpeme. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok, nadrobno nakrájané vajcia a zľahka premiešame. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína. Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky, metličkou riadne rozmiešame a zalejeme zeleninu. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 9.1.2015, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Falošná treskaPOTREBNÉ PRÍSADY FALOŠNÁ TRESKA - mňam Potrebujeme: • 4 mrkvy • 4 cibule • 0,7 l pohár kyslých uhoriek • 4 vajíčka uvarené natvrdo • 250 g hrudkovitého tvarohu • 1 tatársku omáčku • 3 kyslé smotany • mleté čierne korenie • soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Umytú, očistenú mrkvu postrúhame najemno a dáme do väčšej misky. Cibuľu, uhorky a vajíčka uvarené natvrdo pokrájame nadrobno, pridáme k nastrúhanej mrkve a zmiešame. 2. Pridáme tvaroh, tatársku omáčku, kyslú smotanu, ochutíme soľou a korením a všetko spolu dobre premiešame. Necháme postáť v chlade asi hodinu. 3. Podávame s pečenými zemiakmi alebo ako chutné a zdravé raňajky s celozrnným pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana B. (LauraJana) ID 7780 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Moje pagáčiky s cesnakom medvedím.POTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky (ja používam špaldovú tak som dala 350g hladkej špaldovej Biomila a 150 g celozrnnej špaldovej), 2 žĺtka do cesta, 1 dcl kyslej smotany, 1 hera ( alebo iný tuk), soľ podľa uváženia, 1 zväzok listov cesnaku medvedieho, na kvások 30g droždia +1dcl mlieka a trocha cukru. 1 vajce na potretie, na posypanie syr alebo ako ja dávam mleté ľanové semiačka zmiešané s trochou rasce a otrubami. POSTUP PRÍPRAVY Najprv spravíme kvások v teplom mlieku s cukrom necháme napučať kvasnice. Medzitým umyjem listy cesnaku m. a posekám na jemno. Do misky dám múku, napučané kvasnice, soľ , tuk /trocha som ho zohriala v mikrovlnke aby sa mi ľahšie mixovalo/, smotanku, žĺtka a zmixujem buď rukami alebo špirálovým mixérom. Prenesiem na pomúčenú dosku a nechám odpočívať 20 min. potom rozvaľkám na nie veľmi tenko a cesto posypem polovicou nasekaných listov. Zrolujem do rolády a konce prehnem a nechám odpočívat zhruba 10 min, potom znova rozvaľkám a posypem druhou polovicou listov a znova zrolujem a prehnem, po 10 min. cesto rozvaľkám na zhruba 2 cm a potriem vajkom a posypem ľanovými semiačkami s otrubami a trochou rasce, alebo syrom. vykrajujem pagáčiky nie moc veľkou formičkou a trocha ich bokmi malíčkov "vyšúľam aby boli vyššie". Rúru je potrebné dobre vyhriať a pečieme , ja som piekla pri 200C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.4.2014, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Orechové kokoskyPOTREBNÉ PRÍSADY 140 g kokosu ,3-4 lyžice mletých vlašských orechov, 2 vajíčka, 100 g hnedého cukru POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme vajíčka a kryštáľový cukor, vyšľaháme dopenista. Pridáme orechy a kokos. Zamiešame poriadne aby nám vznikla hustá masa a môžeme vytvarovať guličky, ktoré sformujeme do tvaru keksíkov. Všetko ukladáme na papier na pečenie, pečieme 15 min. na 170 °C. Po upečení budú mäkké, čo vôbec nevadí.\r\nNecháme vychladnúť a môžeme degustovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,125 ďalšie >> |