. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,125 ďalšie >>

CHUŤOVKY

SUSHI (alternatívne z bežných surovín)



POTREBNÉ PRÍSADY

Niekoľko krát som pripravovala sushi zo surovín na to určených ako špeciálna sushi ryža a ryžový ocot. Sushi mne aj rodine veľmi chutí ale povedzme si pravdu na Slovenskom trhu sú tieto ingrediencie dosť predražené, aspoň čo som sa stretla s 1/2 kg balením sushi ryže za 2,50 e mi príde trošku moc za ryžu. Z toho dôvodu som teda vyskúšala alternatívu s bežnou guľatozrnnou ryžou a musím povedať že výsledok ma veľmi prekvapil a od tej doby som už sushi ryžu nikdy nekúpila. V nasledujúcom recepte teda priblížim ako teraz postupujem pri príprave \r\n Suroviny: guľatozrnná ryža (mne sa osvedčila značka BONNY),* ryžový ocot (keďže mi došiel použila som jablčný a vôbec to nevadilo), *cukor, *riasa NORA,*losos, *wasabi, *sójová omáčka (najviac sa mi osvedčila KIKKOMAN)

POSTUP PRÍPRAVY

.............

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Kristina G. (kristing) ID 250333 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2014, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané chuťovky



POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

Škvarkové pagáče,
1 kg hl. múka šp., 1/2 l mlieka, 1 dcl olej, 3 žĺtky, 1 pochúťková smotana (250 ml.), 1 kocka kvasníc, soľ, 2 KL cukru - urobíme klasické kysnuté cesto a necháme prikryté asi pol hodinu kysnúť.
Vykysnute cesto rozvaľkáme, natrieme škvarkami a poskladáme, necháme 15 min. stáť a potom znova rozgúľame a poskladáme.
Asi tak po pol hodine rozgúľať a vykrajujeme pagáčiky, pečiem na pečiacom papieri, vrch potrieť rozšľahaným vajcom a posypať sézamom, rascou....necháme na plechu asi 15 min. pokysnúť a pečieme.


Drobné slané pečivo,
40 dkg hl. múky šp., 1 hera, 2 ks smotanový syr, 2 KL soli, 1 PDP, 2 žĺtka,

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Mária M. (maja155) ID 101196 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 30.12.2014, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlebíky s mozzarelou a pečenou paprikou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Mini mozzarela * 3 farebné papriky * chlebík * cesnak * olivový olej * vinný ocot * / šťava s citróna / soľ * korenie * hoblinky syra *

POSTUP PRÍPRAVY

Chuťovky na ktorých si pochutnáte. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 3.6.2014, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové praclíky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 1 Palmarin, 15 dk syra, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice smotany, 1 salajka, 1 vajíčko na potieranie, na posypanie rasca alebo mak

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín spracujeme cesto: najprv palmarín rozmrvíme v múke, potom pridáme salajku, nastrúhaný syr, smotanu a vajíčko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a posypeme rascou alebo makom, resp. strúhaným syrom, ak máme navyše. Upečieme do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Balkánsky koláč s rukolovým šalátom ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

200 - 250 g balkánskeho syra Pilos * strúčik cesnaku * 2 vajíčka * 2 PL bieleho jogurtu Pilos * 1 balenie chladeného lístkového cesta Belbake * 2 PL rozpusteného masla na potretie * 2 cherry paradajky * ........ŠALÁT : Rukolu vložíme do misy a pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou . Ochutíme soľou a premiešame.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som v letáčiku LIDL . Vyskúšala a môžem povedať, že je SUPER . Najlepší je ešte vlažný. Doporučujem ako pohostenie pre návštevu miesto chlebíkov s dobrým vínkom. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 22.5.2015, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáčiky...veľmi jednoduché.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1/2 Čl soli, 250ml teplého mlieka /možno ho ani všetko nespotrebujeme/, 100g bravčovej masti, 200g pomletých škvariek, 1 žĺtok ♥♥♥ na potretie 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme škvarky, bravčovú masť, soľ, žĺtok a rozmrvíme droždie, zalejeme 100ml mlieka a začneme miesiť. Podľa potreby dolievame mlieko /mám skúsenosť , že keď použijem domácu masť a škvarky, ktoré sú mastnejšie a majú menej mäsa, tak ani mlieka veľa nie je treba a opačne, pri kupovanej masti a mäsitejších škvarkách miniem celých 250 ml mlieka/, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu na teplom mieste podkysnúť. Potom ho preklopíme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika /na hrúbku asi 0,5 cm/, zložíme ho 4 krát na seba /na polovicu a ešte na polovicu/, prikryjeme a ešte 20 minút necháme odpočívať. Potom ho znova rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, pomocou noža urobíme mriežku, vykrojíme pagáčiky, preložíme na plech,potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť cca 30 minút. Znova potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C asi 15 - 20 minút. Najlepšie chutia teplé, na povrchu sú chrumkavé a vo vnútri mäkučké a vláčne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2017, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

VAJÍČKOVÁ TLAČENKA



POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia, uhorky, kápia, hrášok, mrkva, bujón, ocot, tatárska omáčka, želatína, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 7 vajec, pohár kyslých uhoriek, pohárik kápie, plechovku hrášku s mrkvou, želatínu, tatársku omáčku, 2 zeleninové bujóny, šunku, ocot, korenie. Vajcia uvaríme natvrdo, po vychladnutí ich olúpeme. Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok, nadrobno nakrájané vajcia a zľahka premiešame. Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot. Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína. Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky, metličkou riadne rozmiešame a zalejeme zeleninu. Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal). Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.1.2015, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Falošná treska



POTREBNÉ PRÍSADY

FALOŠNÁ TRESKA - mňam Potrebujeme: • 4 mrkvy • 4 cibule • 0,7 l pohár kyslých uhoriek • 4 vajíčka uvarené natvrdo • 250 g hrudkovitého tvarohu • 1 tatársku omáčku • 3 kyslé smotany • mleté čierne korenie • soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Umytú, očistenú mrkvu postrúhame najemno a dáme do väčšej misky. Cibuľu, uhorky a vajíčka uvarené natvrdo pokrájame nadrobno, pridáme k nastrúhanej mrkve a zmiešame.
2. Pridáme tvaroh, tatársku omáčku, kyslú smotanu, ochutíme soľou a korením a všetko spolu dobre premiešame. Necháme postáť v chlade asi hodinu.
3. Podávame s pečenými zemiakmi alebo ako chutné a zdravé raňajky s celozrnným pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana B. (LauraJana) ID 7780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Moje pagáčiky s cesnakom medvedím.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky (ja používam špaldovú tak som dala 350g hladkej špaldovej Biomila a 150 g celozrnnej špaldovej), 2 žĺtka do cesta, 1 dcl kyslej smotany, 1 hera ( alebo iný tuk), soľ podľa uváženia, 1 zväzok listov cesnaku medvedieho, na kvások 30g droždia +1dcl mlieka a trocha cukru. 1 vajce na potretie, na posypanie syr alebo ako ja dávam mleté ľanové semiačka zmiešané s trochou rasce a otrubami.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv spravíme kvások v teplom mlieku s cukrom necháme napučať kvasnice. Medzitým umyjem listy cesnaku m. a posekám na jemno. Do misky dám múku, napučané kvasnice, soľ , tuk /trocha som ho zohriala v mikrovlnke aby sa mi ľahšie mixovalo/, smotanku, žĺtka a zmixujem buď rukami alebo špirálovým mixérom.
Prenesiem na pomúčenú dosku a nechám odpočívať 20 min. potom rozvaľkám na nie veľmi tenko a cesto posypem polovicou nasekaných listov. Zrolujem do rolády a konce prehnem a nechám odpočívat zhruba 10 min, potom znova rozvaľkám a posypem druhou polovicou listov a znova zrolujem a prehnem, po 10 min. cesto rozvaľkám na zhruba 2 cm a potriem vajkom a posypem ľanovými semiačkami s otrubami a trochou rasce, alebo syrom. vykrajujem pagáčiky nie moc veľkou formičkou a trocha ich bokmi malíčkov "vyšúľam aby boli vyššie". Rúru je potrebné dobre vyhriať a pečieme , ja som piekla pri 200C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.4.2014, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Orechové kokosky



POTREBNÉ PRÍSADY

140 g kokosu ,3-4 lyžice mletých vlašských orechov, 2 vajíčka, 100 g hnedého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme vajíčka a kryštáľový cukor, vyšľaháme dopenista. Pridáme orechy a kokos. Zamiešame poriadne aby nám vznikla hustá masa a môžeme vytvarovať guličky, ktoré sformujeme do tvaru keksíkov. Všetko ukladáme na papier na pečenie, pečieme 15 min. na 170 °C. Po upečení budú mäkké, čo vôbec nevadí.\r\nNecháme vychladnúť a môžeme degustovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,125 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu