končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
pudingova zemlovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vianocka 2ks, cukor krystal 6PL, vajcia 3ks, vanilk. c. 1ks, skoric.c 1ks, tvaroh natierkovy 100gr, kompot ribezlovy bez stavy, puding malinovy jeden, POSTUP PRÍPRAVY nakrajane a namocene kusky vianocky dame na vymasteny plech, nato dame uvareny puding, ovocie, tvaroh, dalsie platy vianocky a navrch posypeme skoric. cukrom, peciema 170st-20 min, potom dame navrch sneh z bielkov vyslahany s vanilk. cukrom 10 min pecieme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana Š. (sue691) ID 212617 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2017, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
francúzsky koláč tarte tatinPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY sedím v práci a robím ponuky na rauty a hľadám typický francúzsky koláč...a pri hľadaní som natrafila na jeden úúúúžasný recept, nie len recept, ale aj samotný popis, písal ho chlap :o) a stojí za to aspoň si ho prečítať :o))). samotný koláč myslím nebude až tak problematický, podľa názvu si nájdete aj iné receptíky aj s návodom na tuhé cesto. čítajte a bavte sa ako ja :o), už sa teším, kedy ho vyskúšam! POSTUP PRÍPRAVY 1. Správna panvica alebo hrniec. Voľba je dôležitá. Malo by to byť niečo približne 24cm v priemere a s "trochu vyšším okrajom". Dá sa použiť hocičo - ja používam nerezovú panvicu s vyšším okrajom (a nerezovou rúčkou - bez plastov, aby sa to dalo dať do trúby).2. 125g masla, 125g cukru, šťava z 1 citrónu, "kilečko" jabĺk = cca 6-7-8ks, kyselejšie mám radšej.3. nejaké cesto, v princípe je jedno aké. Francúzi dávajú dnes už štandardne plátok lístkového cesta. Dá sa použiť akékoľvek krehké cesto, no ale kto bude pripravovať 100-150g akéhosi cesta. Obvykle použijem tretinu lístkového. Cesto je principiálne nepodstatné a slúži viacmenej ako jedlá podložka. (Originálna receptúra obsahuje aj návod na cesto, ale o tom to skutočne nie je.)Postup:1. Jablká olúpeme, nakrájame na štvrtiny. Jadrá tiež vykrojíme. Zbytočne sa s tým nepipleme. Do malej misky vytlačíme šťavu z 1 citrónu.2. Rozpustíme na panvici (v hrnci a pod.) maslo, chrstneme cukor, rozhrabneme niečím, aby to nebola jedna kopa. Trochu stiahneme plameň, aby to hneď nezhorelo.Od tohoto momentu už nepotrebujeme varešky a vidličky. Ruky stačia.3. Kus jablka vždy "vyčvachtáme" v citróne a začneme ukladať na panvicu. Systém ukladania je dôležitý. Na spodok idú jablká "vypuklým dole", potom medzi ne rozmiestnime vrstvu ukladanú opačne - vypuklým hore. Princíp je, aby boli jablká husto uložené a neboli medzi nimi zbytočne veľké medzery.4. Pridáme plyn - "stredný plameň". Jabĺk sa už nedotýkame, nešťucháme do nich. Čakáme. 10 minút sa nebude diať nič, potom to začne dobre voňať a okolo 15. minúty nám začne bublajúce maslo hustnúť a začne "ľahko meniť farbu a chuť". Prvé známky karamelizácie. Priebežne ochutnávam malou lyžičkou.5. V tejto fáze to celé šupneme do trúby vyhriatej na 200stC, ale nie horkovzduch. Doporučujem klasiku zhora-zdola. Približne na 15 minút.6. Teraz rozvaľkáme placku z cesta. Trochu väčšiu ako forma/panvica. Lístkové sa dobre vaľká (je to spisovne?) vínovou flašou.7. Jablká vyberieme, plácneme na ne zhora cesto. Prečnievajúci okraj cesta "tam tak zašmodrcháme" naspäť pod okraj jabĺk. Zbytočne sa s tým nepárame, pretože to je pekelne horúce. Urobíme 2-3 diery do cesta. Nie mikro! Aspoň také, ako malíček.8. Šupneme to naspať do truby, ešte asi tak na 15-20 minút.9. Vyberieme a necháme (presne) 10 minút chladnúť. A teraz to treba preklopiť na nejakú tácku, podnos alebo niečo podobné. Klasický postup - priložíme tácku zhora a otočíme o 180 stupňov. Chce to "švung a eleganciu". Inak bude karamel a maslo všade. Toto sa samozrejme na 99% nepodarí, koláč nebude vypadať tak ako na obrazkoch z časopisov. To nevadí. Odpadlé jablká upravíme do správnej polohy vidličkou a tvárime sa, že všetko je OK a nič sa nedeje. Skutočne sa nič nedeje. Pri Tarte Tatin nejde o formu, ale o chuť. Podávame ešte teplé. Mne to chutí aj studené.Variácie sú - bez masla pripraviť karamel - toto je ale náchylné na pripálenie. A práve maslo dodáva jedinečnú chuť. Kombinácia masla, karamelu, jabĺk a citrónu je na tom najskvelejšia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ludmila Z. (lili73) ID 46537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Delikátna nápň do palaciniek :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na asi 10 palaciniek potrebujeme: * 1 kyslú smotanu * 1 banán * 1 jahodový kompót ( poprípade čerstvé jahody ) * 1 poprípade 2 vanilkove cukre POSTUP PRÍPRAVY Banany nakrajame na menšie kocky, z jahodového kompótu zlejeme šťavu, a použijeme len jahody. Ja ich nekrájam, dávam ich celé. Všetko spolu zmiešame, a naplníme palacinky. Potom stočíme. môj tajný tip : na vrch palaciniek postrúham mliečnu orieškovú čokoládu. Geniálna mňamka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Tinka J. (Lovumba) ID 231433 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 21.2.2012, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PudingošPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept podľa Martina P. (Mata406) ID 48300 a zapletená podľa Beata A. (bijaa) ID 71519 POSTUP PRÍPRAVY Do pudingu som dala normálne maslo rajo. Veľmi dobre to chutí. Veľmi dobrý recept Martinka :DD Ďakujem OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
vianocka aj ked trochu potrhana :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg hladkej muky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 1 drozdie, 2 lyzicky kavove soli, 2 polievkove lyzice cukru. na potretie rozslahane vajicko POSTUP PRÍPRAVY postup: deci mlieka si zohrejeme (to deci je vratane tych siestich co je v ceste, takze potom uz dame len 5 dcl) aby bolo teple (nie horuce). do tohto mlieka dame stipku cukru len na konci nozika, rozdrvime do neho drozdie a pockame kym zacne pracovat. potom spracujeme vsetky ostatne suroviny nechame kysnut. vykysne nam krasne cesto a potom si spravime 9 sulancov a pletieme. dole dame 4, stredna vrstva 3 a horna 2. Sparatkami pozapichujeme aby sa nam nerozisla (aj ked mne to nevyslo hihi), natrieme rozslahanym vajickom a pecieme 20 minut na 185 stupnoch. Hned ako vyberieme z rury, potrieme studenou vodou aby nam korka z vianocky zmakla a nebola tvrda. DOBRU CHUT :) inak ja som tu robila jednu velku vianocku, ale je fajn spravit aj dve mensie. tiez sa vam zmestia na plech a aj sparatka alebo spajdle vam ich lepsie udrzia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.3.2012, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jemne palacinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2oo g muky, 2 vajcia, 3 dl mlieka, 3 dl vody (mineralky), stipka soli, lyzicka cukru, pol deci oleja (cca 12 ks) POSTUP PRÍPRAVY Panvicu naolejovat, len pred pecenim prveho kusu, potom uz netreba... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
České koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo POSTUP PRÍPRAVY Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice . Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť . Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka . Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
linecke kocky orechovéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Linecke pecivo: 150 g polojruba muka, 150 g hl. múka, tochu soli, 200 g masla, 100 g práškový cukor, citronova kora, 1 vace Orechove cesto: 250 g masla, 250 g praskový cukor, citronova kora, 150 mlete orechy, 150 g polohruba muka, 2 lyžice rumu, a 7 bielkov Poleva: 7 žítkov, 300g praskový cukor POSTUP PRÍPRAVY Linecke cesto - suroviny zmiesame a necham na 2 hodiny v chladnicke, potom vyvalkame na tenký plát a prenesieme na plech vyloženy papierom. Orechove cesto - maslo a praskový cukor - vyslahame do peny postupne pridavame ostatne suroviny a nakoniec tuhy sneh z bielkov . Na linecke cesto dame plnku apecieme pri 150 stupnoch cca 40 minut. Polevu - dame na teply kolac a ncham zaschnut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.12.2011, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
torta pre vnucku, piekla dceraPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.11.2011, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
vianočný kolačPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 450 g male tmave hrozienka, 350 g svele hrozienka (ja som dala hrozienka namocene v rume :)) ), 50 g kadizovane čerešne, 50 g kandizenovana citronova kora, 3 lyzice brendy - konak, 225 g hl. muky, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky nastruhany muškatový oriešok, 225 g masla, 225 g prirodny sukor ( aj som dala hnedy) 4 velké vajcia (5 stredne velkých som dala) 50 g mandli nasekaných na hrubo 1 lyžca melasy resp. tmavý med kora z 1 citronu a pomaranču + alkohol na dolievanie - jedno doliatie cca 4 lyžice POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |