
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | vianočný kolač[ recept č. 44339 zo dňa 20.11.2011 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 450 g male tmave hrozienka, 350 g svele hrozienka (ja som dala hrozienka namocene v rume :)) ), 50 g kadizovane čerešne, 50 g kandizenovana citronova kora, 3 lyzice brendy - konak, 225 g hl. muky, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky nastruhany muškatový oriešok, 225 g masla, 225 g prirodny sukor ( aj som dala hnedy) 4 velké vajcia (5 stredne velkých som dala) 50 g mandli nasekaných na hrubo 1 lyžca melasy resp. tmavý med kora z 1 citronu a pomaranču + alkohol na dolievanie - jedno doliatie cca 4 lyžice POSTUP PRÍPRAVY ... |
Jana W. (janula78) ID 68948 (24.11.2011, 11:10) |
.. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (R&A&S) ID 12366, mimibazar.sk/ras (26.11.2011, 10:58) |
140 stupnov - 4 až 4,5 hodiny | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.11.2011, 11:19) |
ked je to ten tradicny anglicky vianocny kolac, pecie sa dost dlho, co si pamatam. ale to zavisi od rury. mrkla som niekolko anglickych receptov na tento kolac a cas pecenia je min. 3 hodiny na spodnej priecke pri cca 150 C. musi sa piect pomaly pri nizsej teplote. co sa tyka postupu, vsetko susene ci kandovane ovocie by sa malo na noc nalozit do brandy. potom spolu vymiesas zmaknute maslo s cukrom a postupne zaslahas vajicka (zmes sa moze akoby "zrazit",ale ked budes dalej miesat,prip. pridas za lyzicu muky, napravi sa. a keby aj nie, pokracuj dalej,ono sa to spoji,ked pridas vsetko ostatne). do vymiesanej zmesy postupne zamiesavas muku a ovocie. pecie sa v okruhlej forme,ktoru je dobre vylozit papierom na pecenie. dobre je dat aj pod formu plech,aby sa pieklo naozaj pomaly. keby sa kolac zvrchu piekol prirychlo, po 2hod. mozes zakryt papierom na pecenie. po 3-4 hod. pecenie spajlou skus,ci je kolac prepeceny. hotovy sa necha hodinu chladnut vo forme, potom sa vyberie a necha uplne vychladnut. polieva sa s brandy. pecu ho dost skoro, aby odstal, skladuje sa zabaleny vo vzduchotes. doze a raz za par dni sa zase trochu polieva s brandy. hotovy kolac je dost tazky, sladky a zvlastny,ale za pokus to stoji. ja som dostala do daru od anglickej rodiny a napr. segre neskutocne chutil. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana W. (janula78) ID 68948 (24.11.2011, 13:02) | |
Ved to, takýto postup ako popisuješ mi niečo hovori (už som sa sním v receptoch stretla) a dosť ma odrazuje ta naročnosť preto som chcela len vedieť či nahodou to nie je nejaka jednoduchšia obmena... a nejde to vyluštiť ani z toho prefoteneho obrazku ale aj tak ďakujem ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |