. .. .. .. .. .. .
. .

vianočný kolač - RECEPT 44339

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 12366 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


vianočný kolač


[ recept č. 44339 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


vianočný kolač


POTREBNÉ PRÍSADY

450 g male tmave hrozienka, 350 g svele hrozienka (ja som dala hrozienka namocene v rume :)) ), 50 g kadizovane čerešne, 50 g kandizenovana citronova kora, 3 lyzice brendy - konak, 225 g hl. muky, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky nastruhany muškatový oriešok, 225 g masla, 225 g prirodny sukor ( aj som dala hnedy) 4 velké vajcia (5 stredne velkých som dala) 50 g mandli nasekaných na hrubo 1 lyžca melasy resp. tmavý med kora z 1 citronu a pomaranču + alkohol na dolievanie - jedno doliatie cca 4 lyžice

POSTUP PRÍPRAVY

...
<< meninová s ľaliou | vianočný kolač | Len tak... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana W. (janula78) ID 68948 (24.11.2011, 11:10)
.. *-) Andrejka ..pri akej teplote a ako dlho sa pecie?..Vsetko len spolu zmiesat ? Skoda ze nie je ten obrazok viac citatelny, inak to musi byt mnamka...
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (R&A&S) ID 12366, mimibazar.sk/ras (26.11.2011, 10:58)
140 stupnov - 4 až 4,5 hodiny
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.11.2011, 11:19)
ked je to ten tradicny anglicky vianocny kolac, pecie sa dost dlho, co si pamatam. ale to zavisi od rury. mrkla som niekolko anglickych receptov na tento kolac a cas pecenia je min. 3 hodiny na spodnej priecke pri cca 150 C. musi sa piect pomaly pri nizsej teplote.
co sa tyka postupu, vsetko susene ci kandovane ovocie by sa malo na noc nalozit do brandy. potom spolu vymiesas zmaknute maslo s cukrom a postupne zaslahas vajicka (zmes sa moze akoby "zrazit",ale ked budes dalej miesat,prip. pridas za lyzicu muky, napravi sa. a keby aj nie, pokracuj dalej,ono sa to spoji,ked pridas vsetko ostatne). do vymiesanej zmesy postupne zamiesavas muku a ovocie. pecie sa v okruhlej forme,ktoru je dobre vylozit papierom na pecenie. dobre je dat aj pod formu plech,aby sa pieklo naozaj pomaly. keby sa kolac zvrchu piekol prirychlo, po 2hod. mozes zakryt papierom na pecenie.
po 3-4 hod. pecenie spajlou skus,ci je kolac prepeceny. hotovy sa necha hodinu chladnut vo forme, potom sa vyberie a necha uplne vychladnut. polieva sa s brandy. pecu ho dost skoro, aby odstal, skladuje sa zabaleny vo vzduchotes. doze a raz za par dni sa zase trochu polieva s brandy. hotovy kolac je dost tazky, sladky a zvlastny,ale za pokus to stoji. ja som dostala do daru od anglickej rodiny a napr. segre neskutocne chutil.
ODPOVEDAŤ
Jana W. (janula78) ID 68948 (24.11.2011, 13:02)
Ved to, takýto postup ako popisuješ mi niečo hovori (už som sa sním v receptoch stretla) a dosť ma odrazuje ta naročnosť preto som chcela len vedieť či nahodou to nie je nejaka jednoduchšia obmena... a nejde to vyluštiť ani z toho prefoteneho obrazku ale aj tak ďakujem :-) taky darček určite potešil !
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu