. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49941-49950)<< predošlé 1,.,4990, 4991, 4992, 4993, 4994, 4995, 4996, 4997, 4998, 4999, 5000,.,5120 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Zeleninka v aspiku (na chlebíčky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 "moravanka" aj s nálevom, 1 majonéza, 5 vajec uvarených natvrdo, 2 dcl vody, 4 dkg želatiny, 1 malá cibuľa,
1 bujón - na aký máte chuť :-), 30 dkg tvrdého syra alebo diétnej salámy alebo šampiňónov, INÉ: forma srnčí chrbát alebo malé pudingové formičky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky ingrediencie nakrájame nadrobno (ak použijete šampiňóny, môžete dať aj celé, ale pozor, potom vyplávajú na povrch).
2. Želatinu namočíme do pripravenej vody (2 dcl).
3. Všetko okrem želatiny dáme do hrnca a povaríme 15 min. (stačí nechať chvíľu prevrieť)
4. Pridáme želatinu a nalejeme do formy a formičiek. Z jednej dávky vyjde jeden plný srnčí chrbát + ja nalievam ešte do asi 3 - 4 malých pohárov.
5. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
6. Potom vyklopíme z formy, nakrájame na asi pol centimetrové plátky (keď použijete tvrdý syr, musíte krájať hrubšie) a použijeme na chlebíčky alebo misu. Vyklopenú zmes z formičiek ozdobíme zeleninou a podávame s chlebom alebo rožkom.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-)))))))))))))))))



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hl. múky špeciál, 120 g rôznych druhov orechov - doporučujem pomiešať 2 druhy (ja mám osvedčené 60 g lieskovcov + 60 g mandlí alebo vlašských orechov - tie sú v tom úplne najlepšie), INÉ: formu srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech na pečenie, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

U nás sa po týchto keksíkoch - suchárikoch zapráši tak, že počas Vianoc ich musím opakovane piecť aj 5 krát!!! Veď vyskúšajte. Naše návštevy iný koláč nechcú!

Pozri obrázkový postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov)

Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (124) posledné: 24.12.2018, 6:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

METROVY KOLAC Z BB KEKSOV



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny: 2balicky bielych - vanilkovych bb keksov a 2balicky hnedych bb keksov
plnka: 1/2litra mlieka, 1a1/2zlaty klas, 25dkg mleteho cukru, 25dkg hery
poleva: par kvapiek oleja, 5dkg cery, 1cokoladu na varenie, 3lyzice kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

plnka: mlieko a zlaty klas - uvarime puding /treba ho stale miesat az do vychladnutia/. v inej miske vymiesame mlety cukor s herou a po castiach pridavame do vychladnuteho pudingu - vsetko dobre premiesame. plnku rozdelime na dve rovnake casti a do jednej pirdame kakao /mnozstvo podla vlastneho uvazenia/.
priprava kolaca: na jednotlive bb keksy natierame plnku - na biely keks natrieme hnedu plnku a na hnedy bielu plnku a striedavo ukladame vedla seba - nalepujeme na seba az sa nam vytvori dlhy tenky kolac /ako vlacik :-). takto urobime dva kolace - na kazdy potrebujeme 1bal bielych a 1bal hnedych bb keksov. nakoniec oba kolace polejeme cokoladovou polevou
poleva: par kvapiek oleja, ceru, cokoladu na varenie a kakao - vsetko zmiesame a uvarime vo vodnom kupeli.
kolac nechame par hodin /alebo jeden den/ odpocivat -aby sa jednotlive suroviny do seba vpili a krajame sikme rezy = ako metrovy kolac.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

silvia v. (sivika11) ID 15302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtová torta s broskyňami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 vajíčko, 80g práškového cukru, lyžica oleja 1 pohár mliekaPlnka: broskyňový džem a kompót, 1 balíček želatíny, 4dcl vody alebo šťavy z kompóta, 1 lyžica práškového cukru, 2 jogurty s príchuťou podľa vlastného výberu

POSTUP PRÍPRAVY

Osviežujúca torta na horúce dni. Robila som ju pre našeho milovaného tatinka k narodeninám.... chladí sa, tak titulný obrázok pridám neskôr.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.7.2007, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tuniakovo-syrová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 (väčšia) konzerva tuniaka v oleji
1 menšia cibuľa
1 tavený syr v črievku
150 g rastlinného masla
100 g strúhaného údeného syra
1 lyžička horčice
mleté čierne korenie
pažítka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

1.
Do misky dáme tuniaka, ale nepoužijeme všetok olej, aby nebola nátierka veľmi mastná.
2.
Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme ju spolu s ďalšími ingredienciami k tuniakovi.
3.
Nátierku dobre vymiešame a dáme do chladničky aspoň na polhodinu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Juhoslovanské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto (500 g), 5 vajec, 1 pr do peč, 80 g mletých orechov, 4 lyž polohr múky, 200 g práš cukru,
Plnka: 1/2 l mlieka, 6 lyž hladkej múky, 1 maslo, 1 vanielka, 150 g pr cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a z každej vyvaľkáme plát na veľkosť plechu a upečieme. Na stredné cesto vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme múku s pr do peč, orechy a zľahka vmiešame sneh z bielkov, upečieme.
Plnka: hladkú múku rozmiešame v mlieku, pridáme vanielku a pr cukor a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vymiešame s maslom.
1/2 plnky natrieme na prvý lístkový plát, naň položíme orechové cesto, natrieme druhú časť plnky a navrch dáme lístkové cest o pokrájané na kocky. Posypeme pr. cukrom a dáme stuhnúť do chladničky. Mňam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Elenka Š. (Elenita) ID 13923 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.11.2014, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šťavnaté zapekané rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 8 rezňov z bravčového mäsa, 3 vajíčka, soľ, strúhanka
Zálievka: 3 dcl horúcej vody, 1 pol.lyžica horčice, 1 pol.lyžica kečupu, 50 g masla, 1 pol.lyžicu oleja, 1 kávovú lyžicu vegety a čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Rezne osolíme, vyklepeme, obalíme v strúhanke a ešte raz vyklepeme z oboch strán. Obalíme vo vajíčku a opečieme na oleji. Upečené ukladáme šikmo cez seba do zapekacej misy, zalejeme zálievkou, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 minút do rúry.
Zálievka: Do horúcej vody pridáme všetky prísady a premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou a hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2007, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Taliansky salat z cestovin



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 200 g uvarených mušličiek, 150 g uvareného kuracieho mäsa, 150 g tvrdého syra, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 1 pór alebo mladú cibuľku, 2 malé cibule, trocha soli, čierneho korenia, 2 strúčiky s cesnakom, 6 pol.lyžíc oleja, 6 pol.lyžíc oct

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Do väčšej misy dáme uvarené mušličky, kuracie mäso, nakrájanú papriku na malé kocky, nastrúhaný syr na hrubšie rezance, nakrájanú cibuľu a pór. Zvlášť si pripravíme zálievku z oleja, octu, pretlačeného cesnaku. Osolíme, okoreníme, zalejeme zálievkou a dáme do chladničky vychladnúť. Je to skvelý šalát na letné horúce dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemlicky



POTREBNÉ PRÍSADY

POTŘEBNÉ PŘÍSADYRozpočet na 12 žemlí: 1 balíček droždia ( 42g ), 1 PL lyžica práškového cukru, 500g hladkej múky, 1 KL soli, 4 PL oleja, 250ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY


Potrebné suroviny...
Do šálky dáme 1 PL práškového cukru a rozdrobíme droždie...necháme postáť...
Zatiaľ si odvážime 500g hladkej múky...
Pridáme 1 KL soli a 4 PL oleja...
Droždie s cukrom sa rozpustilo, dôkladne premiešame, aby neboli hrčky...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2007, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ryzovy nakyp



POTREBNÉ PRÍSADY

POTREBNÉ PRÍSADY

750g ryže, 600 ml mlieka, 2 vanilkové cukry, 150 g kr. cukru, 1 vajce, maslo, voda, škorica, hrozienka, sušené ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PRÍPRAVY


Ryžu uvaríme za častého miešania v mlieku s cukrom, ovocím, maslom, škoricou do mäkka. Občas prilievame trošku vody, aby nám to nezhorelo
Keď je ryža mäkká, zašľaháme do nej žĺtok ...
... a sneh z bielka
Zmes prelejeme na plech a šup s tým asi na 30 minút do rúry.
Podávame so zaváraným ovocím podľa vlastnej chuti a posypané práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Silvia K. (sisula) ID 605 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49941-49950)<< predošlé 1,.,4990, 4991, 4992, 4993, 4994, 4995, 4996, 4997, 4998, 4999, 5000,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu