. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49681-49690)<< predošlé 1,.,4964, 4965, 4966, 4967, 4968, 4969, 4970, 4971, 4972, 4973, 4974,.,5120 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Kysla kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

kapusta, sol a dalej netusim.....

POSTUP PRÍPRAVY

Mamicky, nemamicky nenaklade niektora kvasenu kapustu? Chcela by som vas poprosit ak mate nejaky dobry, osvedceny recept na kvasenu kapustu ci by ste mi ho mohli napisat, kolko soli na kg kapusty, alebo sa to robi od oka. Vopred dakujem ak sa niekto najde.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.1.2010, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Žmolenkový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky,
1 hrnček cukru,
1 ks tuku- Hera,/ maslo, Palmarin/,
2 vajcia,
štipka soli,
1 vanilkový cukor,
1 prášok do pečiva,
1 ks jogurtu- biely alebo s príchuťou podľa zvoleného ovocia,
mlieko podľa potreby,
ovocie.

POSTUP PRÍPRAVY

Spolu zmiešame múku, tuk, cukor- rukou urobíme žmolenku a jednu tretinu odložíme na posypanie. Do zbylého vmiešame prášok do pečiva, vanilkový cukor, soľ, jogurt a konzistenciu upravíme pridaním mlieka. Cesto vlejeme alebo rozotrieme do vymazaného plechu a poklademe ovocím, posypeme odloženou žmolenkou a dáme do stredne vyhriatej rúry asi tak na 20-30 minút piecť do ružova, vyskúšame špajdlou, či sa cesto nelepí.
Recept mám od svojho ocka, ktorý veľmi rád vypeká, dnes som koláč vyskúšala i ja. Keďže nám chutil, posielam ho ďalej a prajem dobrú chuť. Ospravedlňujem sa, že nemám k dispozícii foto, do budúceho receptu sa zdokonalím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marie K. (marie333) ID 16804 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Modelovacia hmota z Marsmallow



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. cukríkov Marsmallow, približne 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, práškový cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Recept nie je môj ani torta, našla som ho na stránkach www.privat.katherine.sk, čiže je celý aj s postupom prevzatý z tejto stránky. Veľmi sa mi páčil, preto som ho sem dala aj pre Vás.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)

Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (46) posledné: 26.6.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojfarebný koláč s pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 celé vajcia, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, šťava a kôra z 1 citróna, 1dcl vlažnej vody, 1dcl oleja, 25 dkg hladkej múky,1 prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa, cca 6 sliviek alebo iného sezónneho ovocia****Puding: 2 Zlaté klasy, 3/4 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 1 lyžica práškového al. kryštálového cukru****Plnka: 2 pochúťkové smotany (250 ml napr. Rajo), 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 1 škoricový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

kuk nižšie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 24.3.2013, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Trošku netradičné, ale výborné rizoto z tarhone



POTREBNÉ PRÍSADY

Zeleninku na rizoto-ja som dala: kukuricu-2 hŕstky, mrkvu-2ks, cuketu-1ks, petržlen-1ks, kaleráb-1ks,hrášok z konzervy-malý ****cestovinku tarhoňu-400g, troška oleja, 1veľky rajčinový pretlak, 1 kocka zeleninového bujónu, dochucovadlá-soľ, prípadne vegeta, sušená bazalka, 1/2 syra v črievku, tvrdý strúhaný syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som zaradila tento receptík medzi bezmäsité, pretože teraz som ho robila bez mäska. Ak máte radšej mäsovú variáciu, kľudne si do základu pridajte mäsko-ja robievam väčšinou s kuracím stehnom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.9.2013, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ajkin ovocný koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

200g polohrubej múky, 200g cukru, 4 vajíčka, prášok do pečenia, 1dl oleja, 1dl mlieka, zavárané ovocie, 2 zlaté klasy, 2 - 3 lyžice kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Žĺtky a cukor vymiešame
2. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej a mlieko, vymiešame
3. Z bielkov ušľaháme sneh a pridáme do cesta
4. Vylejeme na plech a dáme piecť na 220 - 250 stupňoch cca 8 minút (s týmto receptíkom sa mi cesto vždy podarilo :-))
5. Na koláč naukladáme zavárané ovocie podľa chuti (našim mlsným jazýčkom sa osvedčila kombinácia marhule, jahody, ananás ;-))
6. Šťavu z kompótu doplníme vodou na objem 1l, pridáme 2 zlaté klasy, 2 - 3 lyžice kryštálového cukru a uvaríme do hustej hmoty (ale zase nie moc hustej, aby sa dala vyliať na koláč ;-))
7. Nalejeme na koláč a necháme vychladnúť.
Koláčik je raz-dva hotový a je výborný. Verte, že sa na plechu dlho neohreje :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína G. (ciapka) ID 11312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborná jablková štrúdľa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta (alebo si ho tie šikovnejšie maminy pripravia samé :-))
4 stredne veľké jabĺčka
5 lyžíc strúhanky
2 - 3 lyžice práškového cukru
škorica
maslo
múka na rozvaľkanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Jabĺčka si olúpeme, nahrubo nastrúhame a premiešame so škoricou (so škoricou nemusíte šetriť, dodá super chuť a arómu ;-))
2. Do rajničky si dáme rozpustiť maslo a zľahka na ňom, za stáleho miešania, osmahneme strúhanku (stmavne a začne krásne rozvoniavať)
3. Po odstavení rajničky pridáme práškový cukor (podľa chuti - ja dávam 2 lyžice, radšej potom prisypnem navrchu) a dobre premiešame
4. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi tak 1 mm
5. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravenú strúhanku a na ňu rozložíme postrúhané jabĺčka so škoricou.
6. No a už len zrolujeme, na oboch koncoch zatlačíme, aby nám nevytiekla šťavička z jabĺk, a šup na plech a do trúby (ja dávam na plech papier na pečenie)
Pečieme na 200 - 220 stupňoch asi 30 - 40 minút do svetlohneda.
Hotové dielko posypeme cukrom a je pripravené na papanicu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Katarína G. (ciapka) ID 11312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tekvicové koláčiky (Pumpkin cookies)



POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla, 1/2 šálky cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 šálka rozmixovanej tekvice(originál je z pumpkin-oranžovej tekvice, ale aj z našej sú super), 2 šálky hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky škorice, štipka muškátového korenia, 1 lyžička sódy bikarbóny, za hrsť hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo a cukor spolu vymiešame, pridáme vajce, vanilku a tekvicu. Dobre vymiešame. Pridáme múku, koreniny a sódu bikarbónu.Vymiešame. Nakoniec pridáme hrozienka. Na vymastený plech dávame kôpky cesta asi 3 cm od seba. Pečieme pri 175˚C až kým okraje koláčikov nezačnú hnednúť. Dobrú chuť :)
PS: Odkedy som si kúpila plech na maffiny, pečiem tieto koláčiky v ňom, majú tak pekný tvar (na obyčajnom plechu sa dosť roztečú)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika K. (Veroniqua) ID 17847 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.8.2014, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Penová torta podľa Jana F. (funfalkova) ID 14554



POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1814

Všetko potrebné, ako aj podrobný postup nájdete u Janky.....

POSTUP PRÍPRAVY

Janka, neodolala som a urobila...blíži sa nám veľká rodiiná oslava, tak dobre padne.
Nedalo mi neprihodiť moj obrázkový postup....bola veľká psina.... ale mám to za sebou... A výsledok???
No posúďte....
Janka vďaka :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.7.2007, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Gazdovský pekáč



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie:
Porcia asi pre 6-8 osôb.

Krkovička-narezané napácované pláty cca 1kg.
Bravčová klobáska 4-6 klackov,
dobre prerastená slaninka...údená alebo oravská
kuracie krídla-stehná 4-8 kusov podla veľkosti
paradajky papriky 1pór
jeden bujón...akýkoľvek
15L piva ,vina...podla značky :-)

POSTUP PRÍPRAVY

V záhradnom krbe urobíme pahrebu bud z dreveného uhlia alebo z dreva ale nesmie byť priamy oheň....dobre je to aspon 2-3 hodiny dporedu nahajcovať.
Na pekáč som pokládol krkovičku na nu plátky slaninky a plátky papriky...podlial som vodou a rozdrvil do vody ten bujon....prikril alobalom a nehal na rošte asi 3/4 až 1hod ale s pravidelnou kontrolou a podlievaním aby neprihorelo...potom som odokryl a pridal kuracinu...kedže som mal dostatočne velký rošt kutracinu som dal vedla pekáča a na záverečných 20min do pekáča spolu z nakrajaným porom paprikou a paradajkou...no a podlieval som to občas pivom...asi 3-5dcl....podával som to s Gréckym šalátom.

Manžel

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Milota V. (minoltka) ID 15371 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2007, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49681-49690)<< predošlé 1,.,4964, 4965, 4966, 4967, 4968, 4969, 4970, 4971, 4972, 4973, 4974,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu