končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 223 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatá makovo-orechová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dk masla (alebo Palmarínu), 15 dk prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 3 vajíčka, šťava a strúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 dl mlieka, 10 dk PH múky, 10 dk mletého maku, 10 dk zomletých orechov, 1 KL škorice, 1 balíček prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY 1. Zmiešame si suché suroviny: múku, mletý mak, mleté orechy, škoricu, prášok do pečiva 2. Maslo s cukrom vyšľaháme v mixéri do peny, pridáme celé vajička jedno po druhom, soľ, šťavu a kôru z citrona. 3. Varechou primiešame suché suroviny a vlažné mlieko. 4. Formu na bábovku dobre potrieme maslom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto a necháme stáť 30 minút. 5. Po polhodinke vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút pri 180 C. 6. Ked čiastočne vychladne, vyklopíme a posypeme prášk. cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Husárske šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny na asi 60 šišiek: 100 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 1/2 šálky prášk. cukru obaľovanie, marmeláda. Lieskové oriešky môžete nahradiť aj mandľami alebo orechmi. POSTUP PRÍPRAVY Orechy najemno zomelieme. Maslo, cukor, žltky a soľ zmiesime, pridáme preosiatu múku, orechy a vypracujeme krehké cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 200 C. Z cesta ušúľame dlhý valec, pokrájame na rovnaké diely, z ktorých urobíme guľky. Do každej guľky rúčkou väčšej varešky vyhlbime jamku. Šišky uložíme na pech a pečieme 12 až 15 minút na prostrednej priečke rúry. Upečené šišky necháme vychladnúť a posypeme prášk. cukrom. Marmeládu nahrejeme, lyžicou dáme do menšieho mikroténového sáčku, na rožteku ktorého vystrihneme malú dierku. takto naplname jamky v šiškách. Marmeládu v šiškách necháme 1-2 dni schnúť, potom šišky uložíme do škatule. Sú vynikajúce! V podstate je to recept taký ako na vanilkové rožky, takže som asi z polky cesta spravila rožky a z druhej časti tieto šišky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Viedenské vanilkové rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny na asi 80 rožtekov: 50 g mandlí, 50 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 5 balíčkov vanilkového cukru, asi 3 polievk. lyžice prášk. cukru na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Mandle zaparíme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žltky a vypracujeme cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 170 C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky hrubé ako prst a pokrájame na dlžku 5 cm. Oba okraje každého 5-cm valčeka zľahka natenko prstami vyšúľame a zahneme do rožtekov. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do zlatožlta v prostrednej priečke rúry. dajte pozor, ľahko zhnednú. Vanilkový cukor zmiešame s práškovým cukrom a ešte horúce rožteky v ňom obalíme. Majú príjemnú orieskovo-mandlovú chuť. Sú veľmi krehké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Baklažán plnený mletým mäsom+ryža+zeleninaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY aj takéto papanie môže vznikúť.. ked už neviem, čo narýchlo spraviť... a toto bolo naozaj raz-dva hotové. viem, ze to nie je nič nové pod slnkom, no pridávam na inšpiráciu... POSTUP PRÍPRAVY použila som všetko vhodné, čo som našla v kuchyni: zabudnutý baklažán, mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak, kápiu, sojovú omáčku, provenskálske korenie, kukuricu, mrazenú zeleninovú zmes (čínsku), paradajjky, petržlen. vňať, syr Ryžu som dala variť. Baklažán som rozkrojila pozdlžne a opatrne "vydlabala". Na oleji som spenila cibuľu, pridala nakrájanú kápiu a potom mäso, pokrájané vnútro z baklažánu, okorenila som to a pridala všetko ostatné okrem číny a kukurice, tie som primiešala už len nakoniec. Dala som tomu asi pol hodinku. potom som posolený baklažán naplnila udusenou zmesou + ryža a položila do pekáča. podliala výpekom z maska+voda ak treba v priebehu pečenia. ku koncu som posypala nastrúhaným syrom. do baklažánu sa mi nezmestilo celé to mäsko so zeleninou a ryžou, zjedli sme to len tak, ani do 10 by ste nenarátali, ako to zmizlo :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vaľkaná štrúdľa z celej smotanyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dk HL múky, 2 celé vajíčka, 1 kyslá smotana 200 g (10 %), štipka soli 3 PL PH múky, 3 PL bravčovej masti (najlepšie domácej) na plnku: mak, orechy, tvaroh, jablká, hrozienka........ Osvedčený recept od mojej známej: štrúdľa je tenučká, "vrstvená" a s cestom sa mi pracovalo dobre. V POPISE POSTUPU PRIPRAVY SOM VLOŽILA VIAC INFO NEŽ DO FOTOPOSTUPU, PRETO SI PREČITAJTE AJ TENTO. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, rozhabarkovaných vajíčok, smotany a soli vymiesime mäkšie cesto. Miesime, kým sa cesto nezačne odliepať od misky a z rúk. Pripravíme si zmes z múky a masti, vidličkou dobre premiešame a na pár sekúnd roztopíme v mikrovlnke, aby sa lepšie natierala na cesto. Potom na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme vymiesené cesto na tenko. Na cesto natrieme pierkom zmes z masti a múky. Zatočíme do závinu z kratšej strany dosky a rozkrojíme na 5 častí. Bochníčky pomúčime a dáme na 1/2 hodinu do chladu. Po polhodinke (v rámci ktorej som pripravila plnky), po jednom rozvaľkáme bochníky na dobre pomúčenej doske a priebežne tiež cesto múčime. Pracovalo sa mi s ním veľmi dobre a dalo sa vyvaľkať doslova na tenkosť papiera. Skúsila som vyvaľkať na úplne tenko a na "normálne" tenko, po upečení som zhodnotila, že naozaj stačí aj na ten rozmer cca 20*30 cm. Ked si plát rozvaľkáme, trochu ho pofrkame roztopenou masťou alebo olejom, nanesieme plnku, stočíme, prenesieme na plech a natrieme masťou/olejom. Takto opakujeme postup pri všetkých bochníkoch. Dáme do vyhriatej rúry na 170 C ... čas som zabudla skontrolovať, ale bola to snáď 1/2 hodina? Ku koncu som pridala funkciu gril a o chvíľočku som mala vrch štrúdlí do zlata. Vyberieme z rúry a znovu potrieme trochou roztopenej masti/oleja. Necháme chvíľku vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) KOMENTÁRE (48) posledné: 1.4.2018, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo-škoricové mafinky s orechovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 hrnčeka PH múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 1 ks vanilkový cukor, 1/2 balíčka kypr. prášku, 1 KL škorice, 1/2 KL mletého zázvoru, štipka soli, 1 väčšia hruška, 1 vajíčko, 1 kelímok bieleho jogurtu alebo smotany (asi 200 ml), 1/2 hrnčeka oleja, 1/3 hrnčeka mlieka. Na posypanie: asi 2 hrste orechov, 3 PL hnedého cukru POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, cukor, vanilku, kypr. prášok, škoricu, zázvor, soľ. Hrušku ošúpeme, vykrojíme jadro a pokrájame na malé kúsky. Pridáme k suchej zmesi a premiešame. V pohári vidličkou vytrepeme celé vajíčko a zmiešame s jogurtom. Potom tieto mokré suroviny primiešame do misy so suchou zmesou a hruškou: jogurt s vajíčkom, olej, mlieko. Zľahka premiešavame. Lyžicou dávame do košíčkov na mafiny (do 2/3 plnosti košíčka). Orechy dajte do sáčku a klepáčikom na mäso rozklepte na malé kúsky. Premiešajte s cukrom. Malou lyžičkou posypte vrch mafiniek. Dáme do vyhriatej rúry 180 C na 25-30 minút, treba dohliadnuť. Z tejto dávky mi vyšlo 20 ks. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.10.2010, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pat a Mat :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY K2 POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 17.3.2011, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sušienkovo-tvarohový koláč s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 175 g (celozrnných) sušienok, 75 g masla (alebo Palmarínu), 450-500 g jemného tvarohu (podľa toho,aké máte balenie), 1 čl vanilkového extraktu, 150 g krupicového cukru, 4 vajíčka, čučoriedky (môžu byť aj mrazené) alebo iné ovocie. Recept mám z TV Paprika :-) POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvíme alebo nastrúhame. ja som strúhala, lebo som mala doma len Indiánky, a tie boli dosť tvrdé. Maslo zmiešame so sušienkami. Vymiesime masu. Potrebujeme okrúhlu formu s priemerom 24-25 cm. Vymažeme ju maslom a vyložíme spodok papierom na pečenie. Na to roztlačíme sušienkovú hmotu, aj trocha vyššie na boky, ako sa vám podarí. Dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým v mixéri vyšľaháme tvaroh, cukor a vajíčka, pridáme esenciu. Mixovala som asi 2 minúty, vznikla riedka hmota. Na stuhnutý korpus v jednej vrstve dáme ovocie. Naň vylejeme tvarohovú plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C asi 40 minút. Ja som dopiekla ešte dalších 3-5 minut v režime "gril", aby vrch pekne chytil zlatú farbu. Necháme uplne vychladnúť. posypeme prášk. cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 3.5.2012, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná s tvarohovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, plátky anglickej slaniny (na 1 stehno počítajte 2-3 plátky), na tvarohovú plnku: 15 dk tvarohu, 2 PL smotany, 1 strúčik cesnaku, pažítka, petržlen. vňať, 3 PL strúhanky, na omáčku: 1 PL horčice, 1 PL sójovej omáčky. Aj tento receptík som videla v TV Paprika a musela som vyskúšať. Je fantastický a muž poznamenal, že to musím robiť častejšie. Dokonca otvoril aj svoje obľúbené víno. POSTUP PRÍPRAVY Stehno pri kosti v širšej časti narežeme, aby sa skôr prepieklo. Pod kožu dáme lyžičkou tvarohovú masu a roztlačíme ju, aby sa dostala do čo najširšej plochy. Stehná obalíme slaninou a poukladáme do pekáča. Stehná pokropíme zmesou sojovej omáčky a horčice, polejeme aj olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme. Pred dopečením odkryjeme. Tvarohová plnka: Všetky suroviny zmiešame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.10.2010, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cuketovo-mrkvové pennePOTREBNÉ PRÍSADY 2 malé cuketky, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 5 dk masla, 10 dk šunky, 4 PL olivového oleja, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, posekaná petržlenová vňať, 10 dkg Parmezánu, soľ, korenie, 250 g cestovín penne POSTUP PRÍPRAVY Z očistenej mrkvy spravíme pomocou so škrabátkom na zemiaky širšie rezance. Cukety neolúpeme, len vyberieme vnútro a tiež spravíme rezance. Na panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme na rezance nakrájanú šunku a orestujeme. Pridáme rezance z cukety a mrkvy. Restujeme na strednom plameni, kým zelenina nadobudne svetlozlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, zeleninku premiešame, necháme opiecť asi 3 minútky a zalejeme bielym vínom. Asi po 1-2 minútach premiešavanie vlejeme aj smotanu. Chvíľu povaríme, premiešame. Potom pridáme nahrubo nastrúhaný parmezán, osolíme, okoreníme a primiešame petržlenovú vňať. Uvaríme penne a papáme. Veľmi chutná rýchlovka - celá príprava a varenie mi trvali 25 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.3.2012, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 223 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |