. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 223 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Šťavnatá makovo-orechová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

15 dk masla (alebo Palmarínu), 15 dk prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 3 vajíčka, šťava a strúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 dl mlieka, 10 dk PH múky, 10 dk mletého maku, 10 dk zomletých orechov, 1 KL škorice, 1 balíček prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zmiešame si suché suroviny: múku, mletý mak, mleté orechy, škoricu, prášok do pečiva
2. Maslo s cukrom vyšľaháme v mixéri do peny, pridáme celé vajička jedno po druhom, soľ, šťavu a kôru z citrona.
3. Varechou primiešame suché suroviny a vlažné mlieko.
4. Formu na bábovku dobre potrieme maslom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto a necháme stáť 30 minút.
5. Po polhodinke vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút pri 180 C.
6. Ked čiastočne vychladne, vyklopíme a posypeme prášk. cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Husárske šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny na asi 60 šišiek: 100 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilk. cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 1/2 šálky prášk. cukru obaľovanie, marmeláda. Lieskové oriešky môžete nahradiť aj mandľami alebo orechmi.

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy najemno zomelieme. Maslo, cukor, žltky a soľ zmiesime, pridáme preosiatu múku, orechy a vypracujeme krehké cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 200 C. Z cesta ušúľame dlhý valec, pokrájame na rovnaké diely, z ktorých urobíme guľky. Do každej guľky rúčkou väčšej varešky vyhlbime jamku. Šišky uložíme na pech a pečieme 12 až 15 minút na prostrednej priečke rúry. Upečené šišky necháme vychladnúť a posypeme prášk. cukrom. Marmeládu nahrejeme, lyžicou dáme do menšieho mikroténového sáčku, na rožteku ktorého vystrihneme malú dierku. takto naplname jamky v šiškách. Marmeládu v šiškách necháme 1-2 dni schnúť, potom šišky uložíme do škatule.
Sú vynikajúce! V podstate je to recept taký ako na vanilkové rožky, takže som asi z polky cesta spravila rožky a z druhej časti tieto šišky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Viedenské vanilkové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny na asi 80 rožtekov: 50 g mandlí, 50 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 5 balíčkov vanilkového cukru, asi 3 polievk. lyžice prášk. cukru na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mandle zaparíme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žltky a vypracujeme cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 170 C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky hrubé ako prst a pokrájame na dlžku 5 cm. Oba okraje každého 5-cm valčeka zľahka natenko prstami vyšúľame a zahneme do rožtekov. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do zlatožlta v prostrednej priečke rúry. dajte pozor, ľahko zhnednú. Vanilkový cukor zmiešame s práškovým cukrom a ešte horúce rožteky v ňom obalíme. Majú príjemnú orieskovo-mandlovú chuť. Sú veľmi krehké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Baklažán plnený mletým mäsom+ryža+zelenina


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

aj takéto papanie môže vznikúť.. ked už neviem, čo narýchlo spraviť... a toto bolo naozaj raz-dva hotové. viem, ze to nie je nič nové pod slnkom, no pridávam na inšpiráciu...

POSTUP PRÍPRAVY

použila som všetko vhodné, čo som našla v kuchyni:
zabudnutý baklažán, mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak, kápiu, sojovú omáčku, provenskálske korenie, kukuricu, mrazenú zeleninovú zmes (čínsku), paradajjky, petržlen. vňať, syr
Ryžu som dala variť. Baklažán som rozkrojila pozdlžne a opatrne "vydlabala". Na oleji som spenila cibuľu, pridala nakrájanú kápiu a potom mäso, pokrájané vnútro z baklažánu, okorenila som to a pridala všetko ostatné okrem číny a kukurice, tie som primiešala už len nakoniec. Dala som tomu asi pol hodinku. potom som posolený baklažán naplnila udusenou zmesou + ryža a položila do pekáča. podliala výpekom z maska+voda ak treba v priebehu pečenia. ku koncu som posypala nastrúhaným syrom.
do baklažánu sa mi nezmestilo celé to mäsko so zeleninou a ryžou, zjedli sme to len tak, ani do 10 by ste nenarátali, ako to zmizlo :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dk HL múky, 2 celé vajíčka, 1 kyslá smotana 200 g (10 %), štipka soli 3 PL PH múky, 3 PL bravčovej masti (najlepšie domácej) na plnku: mak, orechy, tvaroh, jablká, hrozienka........ Osvedčený recept od mojej známej: štrúdľa je tenučká, "vrstvená" a s cestom sa mi pracovalo dobre. V POPISE POSTUPU PRIPRAVY SOM VLOŽILA VIAC INFO NEŽ DO FOTOPOSTUPU, PRETO SI PREČITAJTE AJ TENTO.

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, rozhabarkovaných vajíčok, smotany a soli vymiesime mäkšie cesto. Miesime, kým sa cesto nezačne odliepať od misky a z rúk. Pripravíme si zmes z múky a masti, vidličkou dobre premiešame a na pár sekúnd roztopíme v mikrovlnke, aby sa lepšie natierala na cesto. Potom na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme vymiesené cesto na tenko. Na cesto natrieme pierkom zmes z masti a múky. Zatočíme do závinu z kratšej strany dosky a rozkrojíme na 5 častí. Bochníčky pomúčime a dáme na 1/2 hodinu do chladu.

Po polhodinke (v rámci ktorej som pripravila plnky), po jednom rozvaľkáme bochníky na dobre pomúčenej doske a priebežne tiež cesto múčime. Pracovalo sa mi s ním veľmi dobre a dalo sa vyvaľkať doslova na tenkosť papiera. Skúsila som vyvaľkať na úplne tenko a na "normálne" tenko, po upečení som zhodnotila, že naozaj stačí aj na ten rozmer cca 20*30 cm. Ked si plát rozvaľkáme, trochu ho pofrkame roztopenou masťou alebo olejom, nanesieme plnku, stočíme, prenesieme na plech a natrieme masťou/olejom. Takto opakujeme postup pri všetkých bochníkoch. Dáme do vyhriatej rúry na 170 C ... čas som zabudla skontrolovať, ale bola to snáď 1/2 hodina? Ku koncu som pridala funkciu gril a o chvíľočku som mala vrch štrúdlí do zlata. Vyberieme z rúry a znovu potrieme trochou roztopenej masti/oleja. Necháme chvíľku vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (48) posledné: 1.4.2018, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškovo-škoricové mafinky s orechovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 1/2 hrnčeka PH múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 1 ks vanilkový cukor, 1/2 balíčka kypr. prášku, 1 KL škorice, 1/2 KL mletého zázvoru, štipka soli, 1 väčšia hruška, 1 vajíčko, 1 kelímok bieleho jogurtu alebo smotany (asi 200 ml), 1/2 hrnčeka oleja, 1/3 hrnčeka mlieka. Na posypanie: asi 2 hrste orechov, 3 PL hnedého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, cukor, vanilku, kypr. prášok, škoricu, zázvor, soľ. Hrušku ošúpeme, vykrojíme jadro a pokrájame na malé kúsky. Pridáme k suchej zmesi a premiešame. V pohári vidličkou vytrepeme celé vajíčko a zmiešame s jogurtom. Potom tieto mokré suroviny primiešame do misy so suchou zmesou a hruškou: jogurt s vajíčkom, olej, mlieko. Zľahka premiešavame. Lyžicou dávame do košíčkov na mafiny (do 2/3 plnosti košíčka). Orechy dajte do sáčku a klepáčikom na mäso rozklepte na malé kúsky. Premiešajte s cukrom. Malou lyžičkou posypte vrch mafiniek. Dáme do vyhriatej rúry 180 C na 25-30 minút, treba dohliadnuť. Z tejto dávky mi vyšlo 20 ks.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.10.2010, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pat a Mat :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

K2

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 17.3.2011, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sušienkovo-tvarohový koláč s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

175 g (celozrnných) sušienok, 75 g masla (alebo Palmarínu), 450-500 g jemného tvarohu (podľa toho,aké máte balenie), 1 čl vanilkového extraktu, 150 g krupicového cukru, 4 vajíčka, čučoriedky (môžu byť aj mrazené) alebo iné ovocie. Recept mám z TV Paprika :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme alebo nastrúhame. ja som strúhala, lebo som mala doma len Indiánky, a tie boli dosť tvrdé. Maslo zmiešame so sušienkami. Vymiesime masu. Potrebujeme okrúhlu formu s priemerom 24-25 cm. Vymažeme ju maslom a vyložíme spodok papierom na pečenie. Na to roztlačíme sušienkovú hmotu, aj trocha vyššie na boky, ako sa vám podarí. Dáme stuhnúť do chladničky.
Medzitým v mixéri vyšľaháme tvaroh, cukor a vajíčka, pridáme esenciu. Mixovala som asi 2 minúty, vznikla riedka hmota. Na stuhnutý korpus v jednej vrstve dáme ovocie. Naň vylejeme tvarohovú plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C asi 40 minút. Ja som dopiekla ešte dalších 3-5 minut v režime "gril", aby vrch pekne chytil zlatú farbu. Necháme uplne vychladnúť. posypeme prášk. cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 3.5.2012, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná s tvarohovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, plátky anglickej slaniny (na 1 stehno počítajte 2-3 plátky), na tvarohovú plnku: 15 dk tvarohu, 2 PL smotany, 1 strúčik cesnaku, pažítka, petržlen. vňať, 3 PL strúhanky, na omáčku: 1 PL horčice, 1 PL sójovej omáčky. Aj tento receptík som videla v TV Paprika a musela som vyskúšať. Je fantastický a muž poznamenal, že to musím robiť častejšie. Dokonca otvoril aj svoje obľúbené víno.

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno pri kosti v širšej časti narežeme, aby sa skôr prepieklo. Pod kožu dáme lyžičkou tvarohovú masu a roztlačíme ju, aby sa dostala do čo najširšej plochy. Stehná obalíme slaninou a poukladáme do pekáča. Stehná pokropíme zmesou sojovej omáčky a horčice, polejeme aj olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme. Pred dopečením odkryjeme.

Tvarohová plnka:
Všetky suroviny zmiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.10.2010, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Cuketovo-mrkvové penne



POTREBNÉ PRÍSADY

2 malé cuketky, 2 mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 5 dk masla, 10 dk šunky, 4 PL olivového oleja, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, posekaná petržlenová vňať, 10 dkg Parmezánu, soľ, korenie, 250 g cestovín penne

POSTUP PRÍPRAVY

Z očistenej mrkvy spravíme pomocou so škrabátkom na zemiaky širšie rezance. Cukety neolúpeme, len vyberieme vnútro a tiež spravíme rezance. Na panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme na rezance nakrájanú šunku a orestujeme. Pridáme rezance z cukety a mrkvy. Restujeme na strednom plameni, kým zelenina nadobudne svetlozlatistú farbu. Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, zeleninku premiešame, necháme opiecť asi 3 minútky a zalejeme bielym vínom. Asi po 1-2 minútach premiešavanie vlejeme aj smotanu. Chvíľu povaríme, premiešame. Potom pridáme nahrubo nastrúhaný parmezán, osolíme, okoreníme a primiešame petržlenovú vňať. Uvaríme penne a papáme. Veľmi chutná rýchlovka - celá príprava a varenie mi trvali 25 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.3.2012, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 223 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu