. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Juliana Š. (julianecka) ID 3078
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.3.2006
Naposledy: 2.5.2020 12:28
Aktualizácia: 15.3.2013 13:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 174
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 55 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

PEČIEME S DETIČKAMI - šľahačkové "nafukovačky"



POTREBNÉ PRÍSADY

hľadala som recepty na nejaké jednoduché koláčiky, ktoré by som mohla piecť s mojimi drobcami bez toho, aby som riskovala väčšiu ujmu na mojom duševnom zdraví, prípadne na majetku :-) toto je jeden náš úspešný pokus, jednoduchý na prípravu aj na suroviny, bez všelijakých umelín, takže veľmi vhodný pre detičky :-) ak už tu tento recept náhodou je, ospravedlňujem sa, nenašla som ho...

POSTUP PRÍPRAVY

250ml šľahačkovej smotany, 1 hera, pol kila hladkej múky - spracovať na cesto, ak sa vám zdá príliš riedke, kľudne dosypať múku. nechať postáť v chlade, vyvaľkať, vykrajovať, upiecť na papieri na pečenie pri 170-180 st. počas pčenia sa koláčiky budú všelijako nafukovať :-) po upečení obaliť v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.12.2012, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok má fantastický vanilkový krém, baby. a vrstvu orechovej plnky, mňam :-)))) a šľahačku :-) takže: NA CESTO: 6 bielkov, štipka soli, 300g práškového cukru. NA NÁPLŇ: 6 žĺtkov, 70g práškového cukru, 40g preosiatej hladkej múky, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 250g zmäknutého masla, ďalších 150g práškového cukru, 200g mletých vlašských orechov, 1 balíček šľahačky v prášku, 125ml mlieka, NA POTRETIE: 250ml smotany na šľahanie, 1 stužovač, EŠTE POTREBUJEME: 2 plechy na pečenie, tortovú formu s priemerom 26cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko

POSTUP PRÍPRAVY

dnes som stihla aj nejaké foto :-DDD

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 18.1.2014, 22:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

marlenka s ozdobou z trojfarebnej čokoládovej modelovacej hmoty


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (27) posledné: 29.6.2009, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

samkova meninková


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

baby, ja sa tu pri vás snáď naučím aj piecť :-DDDD

POSTUP PRÍPRAVY

toto je korpus podľa veroniky nikazpd z receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=337&user=4473 (túto piškótu naozaj vrelo odporúčam, odkedy som ju u veroniky objavila, ani už inú nerobím :-))) ),
mramorovanie systém dve lyžice svetlej piškóty - jedna lyžica kakaovej už ani neviem podľa koho ( no patrí jej za to moja nehynúca vďaka :-) ),
jogurtová želatína a inšpirácia podľa nikoletky z receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6918 ) ,
no a mandarínková plnka z trasenej torty podľa tinky - recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5278 ( inak, mala som len jednu šľahačkovú smotanu a tak som druhú musela dať kyslú pochúťkovú a bolo to aj tak eňo ňuňo :-DDD ), čo sa mi z nej nezmestilo dovnútra, natrela som na záver po obvode tortičky...
... a toto je výsledok :-) a som veľmi šťastná, že chutila :-)))

všetkým, ktoré mi svojimi receptíkmi pomohli, zo srdca ďakujem - a moja rodina tiež :-DDDD

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 2.9.2008, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

hydinové rolky s ľahkou zeleninovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie alebo morčacie prsia, tvrdý strúhaný syr a šunka ( podľa počtu plátkov mäsa ) , korenie podľa chuti ( u mňa napr. grilovacie korenie bez soli a glutamátu, solčanka, mleté biele korenie, pre dospelých aj pár kvapiek sójovky ), nasekaná petržlenová vňať, mrazená zelenina podľa vlastného výberu, škrob, olivový olej, voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

hydinové prsia si narežeme na tenšie plátky, najlepsie deň vopred si ich okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou ( ak to robíme pre dospelákov :-D ) a trochou olivového oleja a dáme do chladničky.
nasledujúci deň si plátky posypeme strúhaným syrom, posekanou petržlenovou vňaťou, na to poukladáme plátky šunky, zrolujeme a spevníme špáradlami.
inak, v tejto fáze sa ozaj fantázii medze nekladú, pod syr si môžeme natrieť aj horčicu, príp. kečup, môžme pridať nasekané šampiňóniky atď. to je všetko indi vindi :-)))
hotové rolky prudko opečieme na olivovom oleji, preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a prikryté pečieme cca pol hodinky.
potom odkryjeme, ak sa nám ešte zvýšil syr, tak ho vysypeme na mäsko a ešte chvíľočku zapekáme.
vo výpeku si orestujeme zeleninku, podlejeme takým množstvom vody, koľko chceme mať omáčky a zahustíme škrobom, podľa chuti dokoreníme. necháme ešte chvíľku variť a máme hotovo :-)))
podávame s tým, čo máme radi - ryžou, pečenými alebo varenými zemiačkami...
je to pekné veselé farebné jedlo, a ešte ku tomu aj zdravé a chutné - celkom dobrá kombinácia, čo poviete? dobrú chuťku :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.7.2015, 6:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

čučoriedkový cheesecake - chutný a jednoduchý, bez mixéra :-D



POTREBNÉ PRÍSADY

na cesto: 100g masla, 130g hladkej múky, pol ČL soli ( v recepte sa cukor neuvádza, no kto chce, môže si tam trošku práškového prisypať )
plnka: 250g tvarohu, 1 kyslá smotana 330ml, 3 PL cukru ( ja som tentokrát dala sirup z cukrovej repy, preto je aj moja plnka do hneda - ak dáte normálny biely cukor, bude krajšia :-))) ), 2 vajcia, 100g čučoriedok - kľudne aj viac :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

robila som poriadok v mrazničke a našla som tvaroh a zvyšok mrazených čučoriedok. čo s nimi? no a potom som vyhrabala tento recept, ideálny pre mňa :-D toto je straaaašne jednoduchý koláčik, nič sa nemixuje, minimum surovín, nie príliš sladký ( také my nemusíme ), šťavnatý, ideálny na leto :-D
takže postup:
v miske vymiesime maslo s múkou a soľou a dáme na hodinu do chladničky. potom cesto buď vyvaľkáme a prenesieme do menšej okrúhlej formy, alebo moja zjednodušená verzia - normálne ho prstami roztlačíme na dno formy, nič nepodsypávame. boky môžeme utľapkať trošku vyššie.

plnku pripravíme zmiešaním smotany, cukru ( v mojom prípade repného sirupu - preto tá hnedastá farba) , vajec a tvarohu, vylejeme na cesto a posypeme čučoriedkami.

jemne povibrujeme, aby ovocie kleslo pod vrch a dáme piecť na 200 st. asi na pol hodinku.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

pečené jablko a chrumkavé mandle "á la mode"



POTREBNÉ PRÍSADY

tento recept je z receptára pribaleného k olivovému oleju a naozaj vám ho veľmi odporúčam vyskúšať, podáva sa ešte horúci na studenej zmrzlinke a je neskutočne dobrý. ja by som kľudne aj tú zmrzlinu oželela a spráskala celý pekáč len tak, "bez ničoho" mňaaaaam........................................ takže ingrediencie:3 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 4 mäkšie jablká, vhodné na pečenie, ošúpané, zbavené jadrinca a nakrájané na tenké plátky, pol šálky hnedého cukru ( v našom prípade trstinového ), 2 PL polohrubej múky, 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 3/4 šálky nakrájaných mandlí, zmrzlina podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

väčšinou robievame z dvojnásobnej dávky, lebo je to fantastické a aj tak sa zje polovica ešte pred servírovaním zmrzliny :-DDD
uvedené suroviny sú cca na 6 porcií.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 11.8.2008, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

moja prváááá v živote :-)))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre môjho samka:-)))

piškótové cesto, krém z mascarpone podla luckinho receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5256 , mandarínky a jahody,
všetky figúrky okrem darovanej líšky moja výroba :-)

POSTUP PRÍPRAVY

motívom boli líškine 4. narodeninky, takže preto tí zvierací gratulanti :-)))
ďalšie detaily v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (44) posledné: 4.7.2008, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

nakladané sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

takto sme to robili my minulé leto a sú výborné :-) dávam tu tento recept, lebo do tých ajkiných cestoviniek sú ako stvorené :-)))presné množstvá surovín nepíšem, lebo všetko robievame len odhadom:paradajky - pozor, treba ich dosť, na takú menšiu fľaštičku aj zo dva plechy, soľ (nemusí byť, väčšinou ani nedávam), olivový olej, cesnak - tiež dosť, posekaná zelená vňať - napr. bazalka alebo petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

paradajky si nakrájame na cca 7mm hrubé plátky ( aj hrubšie, kľudne aj 1cm ) a poriadne ich vysušíme - pozor, je to dôležité, aby sa potom nepokazili. my sme ich sušili v sušičke, ale dá sa to aj v rúre.
keď sú usušené, pripravíme si čisté fľaštičky, na spodok nalejeme trošku olivového oleja, dáme trochu soli, vrstvu paradajok, na to trochu prelisovaného cesnaku a vrstvu zeleného. na to opäť paradajky, cesnak, zelené atď. až po vrch, hore necháme tak 2cm voľného priestoru. snažíme sa dávať vrstvy pomerne na tesno. celé to zalejeme olivovým olejom tak, aby sme pokiaľ možno nenechávali bubliny. príp. môžme zalievať olejom aj priebežne. fľašu dobre zatvoríme a uložíme na chladnejšie miesto - my sme to mali pre istotu v chladničke. takto musia aspoň tri-štyri mesiace postáť, aby sa chute spojili, až potom ich môžeme používať.

paradajky sú skvelé do rôznych cestovín, šalátov, gréckych alebo talianskych jedál. olej potom nevyhadzujte, je krásny voňavý a pri varení mu určite nájdete uplatnenie :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (52) posledné: 21.7.2013, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

čo s medovkou?



POTREBNÉ PRÍSADY

dievčatá, neviete poradiť, čo s čerstvou medovkou...?
svokrička jej má toľko, že by ju mohla s kosou kosiť...

POSTUP PRÍPRAVY

???

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 18.7.2011, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 55 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu