
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) čučoriedkový cheesecake - chutný a jednoduchý, bez mixéra :-D[ recept č. 6701 zo dňa 6.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na cesto: 100g masla, 130g hladkej múky, pol ČL soli ( v recepte sa cukor neuvádza, no kto chce, môže si tam trošku práškového prisypať ) plnka: 250g tvarohu, 1 kyslá smotana 330ml, 3 PL cukru ( ja som tentokrát dala sirup z cukrovej repy, preto je aj moja plnka do hneda - ak dáte normálny biely cukor, bude krajšia :-))) ), 2 vajcia, 100g čučoriedok - kľudne aj viac :-))) POSTUP PRÍPRAVY robila som poriadok v mrazničke a našla som tvaroh a zvyšok mrazených čučoriedok. čo s nimi? no a potom som vyhrabala tento recept, ideálny pre mňa :-D toto je straaaašne jednoduchý koláčik, nič sa nemixuje, minimum surovín, nie príliš sladký ( také my nemusíme ), šťavnatý, ideálny na leto :-D takže postup: v miske vymiesime maslo s múkou a soľou a dáme na hodinu do chladničky. potom cesto buď vyvaľkáme a prenesieme do menšej okrúhlej formy, alebo moja zjednodušená verzia - normálne ho prstami roztlačíme na dno formy, nič nepodsypávame. boky môžeme utľapkať trošku vyššie. plnku pripravíme zmiešaním smotany, cukru ( v mojom prípade repného sirupu - preto tá hnedastá farba) , vajec a tvarohu, vylejeme na cesto a posypeme čučoriedkami. jemne povibrujeme, aby ovocie kleslo pod vrch a dáme piecť na 200 st. asi na pol hodinku. po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť. tu končí originál recept, no mne sa zvýšila šťava z čučoriedok, bolo mi ju ľúto nevyužiť, tak som z nej urobila ešte želatínu na vrch a dala zatuhnúť do chladničky. výsledok je eňo ňuňo, ocenia milovníci tvarohu a tí, ktorí preferujú plnku pred cestom ;-) |