. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Erteple s vôňou mandlí



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g detskej krupice, 120 g masla, 230 g práškového cukru, 4 veľké lyžice vody, 15 ml mandlovej príchute. Okrem toho piškóty, džem, rum, kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame a dáme na 24 hodín do chladničky uležať, aby krupica nabobtnala a zmäkla.
Detské piškóty zlepíme džemom - ja som zlepovala maslovo-karamelovým krémom a potrieme rumom, alebo Amarettom. Cestom obalíme zlepené piškóty. Vzniknuté erteple obalíme v kakau. Dáme do papierových košíčkov.

Zdroj: www.toprecepty.cz - ivulinka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2011, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Delobuchy



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto: 30 dkg mletých orechov, 27 dkg práškového cukru, 12 dkg masla, 3 lyžice rumu, 4 dkg kakaa. 2.cesto: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg kokosu, 2 žĺtka (ja som dala varené), 4 lyžice rumu, 5 dkg masla, vanilkový cukor. Okrem toho čokoládová poleva a upečené kolieska z lineckého cesta a džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme dve cestá. Z každého tvoríme gulôčky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre. Potom zoberieme dávkovač na kávu a natlačíme doň najskôr kakaové cesto, vyhĺbime doňho jamku a natlačíme bledé cesto. Vyklopíme a džemom prilepíme na upečené koliesko z lineckého cesta. Máčame v čokoládovej poleve a zdobíme.

Zdroj: www.toprecepty.cz - Monika Doležalová

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 6.11.2011, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nugátové štvorčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 80 g lieskových orechov, 200 g Palmarínu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilínový cukor, 1ČL mletej škorice, 1 PL citrónovej šťavy, 240 g hladkej múky. Nugátová náplň: 200 g nugátu alebo nugátových bonbónov, 100 g Helie, 4 PL vaječného likéru s orieškovou príchuťou. Rumová poleva: 4 PL rumu, 150 g práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Lieskovce nastrúhame. Zmäknutý Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor a citrónovú šťavu. Prisypeme múku s lieskovcami. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade odležať. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme štvorčeky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca 10 minút. Bonbóny dáme do antikorovej misky a zahrejeme vo vodnom kúpeli. Misku vyberieme pridáme nakrájanú Heliu, vyšľaháme. Ochutíme likérom. Náplňou k sebe zlepíme štvorčeky. Cukor miešame s 2 PL horúcej vody a rumom tak dlho, až vznikne hladká lesklá poleva. Potrieme štvorčeky a rohy postriekame zvyšným nugátom.

Zdroj: časopis MAXI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2010, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Sezamové medulky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml smotany 12%, 120 g kryštálového cukru, 100 g medu, 60 g polohrubej múky, 300 g sezamu, 150 g píniových semiačok, tmavá a biela čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor upálime na karamel, pridáme med a múku dobre vymiešanú v smotane. Uvaríme na kašu. Do uvarenej kaše pridáme sezamové a píniové semienka. Rukami tvarujeme gulôčky (je dobré si ruky namáčať do vlažnej vody), ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 C do zlatova. Po vychladnutí spodok gulôčok máčame v tmavej čokoládovej poleve a na vrch dáme bodku z bielej polevy - ja som to vynechala.

Zdroj: www.dama.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.12.2010, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

42 dkg hladkej múky, 14 dkg práškového cukru, 28 dkg Palmarínu, 4 dkg kakaa, 2 žĺtka. Okrem toho nugeta na plnenie, sekané orechy, 10 dkg čokolády na varenie a 5 dkg stuženého tuku Cera, papierové košíčky.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto spolu zmiesime, rozgúľame, vykrajujeme kolieska alebo mesiačiky a upečieme. Vychladnuté spájame nugetou, natrieme ňou aj vrch, jemne pritlačíme do sekaných orechov, necháme stuhnúť, potom máčame v čokoládovej poleve a ukladáme do papierových košíčkov.

Zdroj: Maňa recepty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.1.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosovo - orechoví strapáčci



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky, 200 g Hery, 150 g kokosu, 80 g práškového cukru, 1 vajce, 3 lyžice kakaa. Plnka: 120 g masla, 80 g práškového cukru, 80 g mletých orechov, 1 vajce, um podľa chuti. Okrem toho potrebujeme čokoládovú polevu a kokos na posyp.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme. Upečené kolieska zliepame náplňou - ja som vajce vynechala a pridala som troška viacej umu. Zlepené polievame čokoládovou polevou a sypeme strúhaným kokosom.

Zdroj: český MMB ID 50169 asterka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2010, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Citrónové kvetinky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladkej múky, 14 dkg masla, 14 dkg práškového cukru, kôra a šťava z jedného citróna.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vytvoríme cesto, ktoré necháme v chladničke dôkladne odpočinúť - ja som cesto urobila večer a piekla som ráno. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kvetinky a pečieme do bledoružova. Upečené zlepujeme džemom a môžeme zdobiť čokoládou, alebo posypať práškovým cukrom.

Zdroj: český MMB - ID 221607 JITULE40

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.12.2012, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový koláč s dvomi druhmi čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 20 g tmavej strúhanej čokolády, 2 PL mlieka, 1-2 PL kakaa, 80 g preosiatej strúhanky, 130 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, marhuľový džem na potretie. Na plnku: 400 ml mlieka, 70 g hladkej múky, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 30 g tmavej strúhanej čokolády, 30 g bielej strúhanej čokolády, 3 banány, 3 plátky želatíny. Okrem toho 500 ml šľahačkovej smotany, 2 balíčky stužovača šľahačky, strúhanú čokoládu.

POSTUP PRÍPRAVY

Vidď obrázkový postup.

Zdroj: časopis Dobré jedlo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.2.2013, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Okaté taveňáčky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladkej múky Špeciál, 250 g tuku - po správnosti by to mal byť tuk typu Cera, ale môže byť aj Palmarín, 3 ks taveného syra - moje mali cca 140 g spolu. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie a ríbezľový džem na plnenie.

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup.

Zdroj: Marienka Holubová

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 20.12.2010, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčiky z univerzálneho cesta, ktoré veľmi pripomína lístkové



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 500 g Hery, 200 g kyslej smotany. Okrem toho orechy, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, džem podľa výberu - v mojom prípade jahodový, jahodový perník, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Inšpiráciu na cesto som objavila na www.mamincinyrecepty.cz.

S cestom sa výborne pracuje a koláčiky sú veľmi jemné, krehké a nie sú ani presladené.
Výborné je aj to, že sa dá toto cesto urobiť do zásoby a uskladniť v mrazničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (86) posledné: 22.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu