končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 43 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
POLIEVKY |
BorščPOTREBNÉ PRÍSADY 3 PL oleja, 1/2 kg hovädzieho mäsa, 2 mrkvy a 1 petržlen alebo mrazená zelenina pod sviečkovú, 2 cibule, 1 malá hlávka kapusty /asi 1kg/, 3 cvikly, 1 malý paradajkový pretlak, 2-3 bobkové listy, soľ, korenie, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Tradičná ruská polievka má byť hustá a výdatná. Zeleninu môžete nahrubo nastrúhať alebo pokrájať na kocky. Podľa tohto receptu varím v 7-litrovom hrnci. Mäso nakrájame na malé kocky a opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Pridáme koreňovú zeleninu a najemno nastrúhanú cibuľu, bobkový list, soľ a korenie, zalejeme vodou a veríme asi 1/2 hodiny. Potom pridáme nakrájanú kapustu a varíme ďalšiu 1/2 hodinu. Cviklu s paradajkovým pretlakom v kastróli podusíme a pridáme k polievke. Ešte 20 minút povaríme. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.2.2009, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre EmuPOTREBNÉ PRÍSADY poťahovaná falošným marcipánom zo sušeného mlieka, ozdoby z cukríkov s prírodnými farbivami z tesca - prasačie a kravské hlavy POSTUP PRÍPRAVY KORPUS podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5313 PLNKA - čučoriedkový krém: šťavu z čučoriedkového kompótu uvariť so 40g zemiakového škrobu, vmiešať čučoriedky, nechať vychladnúť, vymiešať heru s práškovým cukrom /podľa chuti/a 1/2 zmiešať s čučoriedkovou hmotou. na korpus natrieť plnku, poukladať pozdĺžne prekrojené banány /3ks/ a znovu plnku POVRCH - biely je podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760, ale stále sa mi to roztekalo, tak som dorábala, pridanie práškového cukru nepomohlo, tak som pridala ešte aj sušené mlieko. robila som deň vopred, vždy som urobila guľu, zavrela do nádoby s vrchnákom a po hodinke skontrolovala. Posledná verzia udržala svoj tvar. Srdiečka sú robené podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2408, ale sú dosť tvrdé, také gumoidné. Pred poťahovaním som celú tortu natrela tenkou vrstvou zvyšnej hery s cukrom. pri vaľkaní som podsypovala práškovým cukrom, srdiečka prilepovala vodou, keďže bolo všetko od cukru, stačilo namočiť prst a trošku potrieť, držalo super.- aj keď som mala obavy, či to v rovnakom stave dožije do rána. Falošný marcipán zo sušeného mlieka je oveľa chutnejší aj tvárnejší. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 1.7.2008, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Omeleta s cestovinamiPOTREBNÉ PRÍSADY uvarené cestoviny - kolienka, vretená, 1-2 vajcia, bylinková soľ, tvrdý syr, olej POSTUP PRÍPRAVY Na panvici rozpálime olej, uložime na kôpku cestoviny - množstvo podľa apetítu a polejeme vajcom rozšľahaným s bylinkovou soľou. Keď vajce stuhne, omeletu obrátime a posypeme nahrubo strúhaným syrom, dopečieme. Podávame so zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečené kurča s medomPOTREBNÉ PRÍSADY Kurča, 2-3 PL sladkej sójovej omáčky, 1 PL medu POSTUP PRÍPRAVY V kompótovej miske zmiešame sójovú omáčku s medom. Kurča umyjeme, vložíme do misy z jenského skla, potrieme medovou zmesou, prikryjeme vekom a dáme piecť. Pečieme pomaly pri teplote 150st. asi 1,5 hodiny. Kurča priebežne potierame medovou zmesou, nie je treba podlievať, soliť ap. Kurča je upečené, keď získa tmavú, skoro čiernu farbu. Pred pečením môžeme kurča naplniť zmesou nakrájaných banánov s jablkami. Podávame s dusenou alebo ovocnou ryžou, chutí výborne, originálne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2012, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
Skvelý pudingový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO - 4 vajcia, 200g cukru, vanilkový cukor, 1dl oleja, 1dl vody, 200g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku PUDING - 1l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 4 PL cukru POLEVA - 2 tégliky kyslej smotany, 4PL práškového cukru, škoricový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Určite to zvládnete, keď sa to podarilo mne popri 12-týždňovom bábätku a nemusíte ani fotiť. Stojí za tú námahu, aj keď zjedenie trvá kratšie ako výroba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 20.10.2017, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová bomba - nemá chybu!!!POTREBNÉ PRÍSADY 250ml šľahačky, 100g kakaa, 100g čokolády na varenie, 100g mliečnej čokolády, 150g Hery, 150g práškového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 1 žĺtok, 1 veľké balenie okrúhlych piškót /240g/, 150-200ml ovocnej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Toto je úplne perfektná dobrôtka, vhodná aj ako narodeninová ap., nie je s tým až tak veľa roboty a niet čo pokaziť. Recept je z časopisu, overený a trolinku upravený. Najprv zohrejeme šľahačku s kakaom a rozmiešame. Obidve čokolády - horkú aj mliečnu - dáme rozpustiť nad paru. Vyšľaháme Heru so žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kakaovú masu a rozpustenú čokoládu, dobre vymiešame ručným mixérom. Piškóty dobre pokvapkáme šťavou z kyslejšieho ovocia/ ja používam domácu mierne sladenú ríbezľovú šťavu, môže byť aj džús - ríbezľový, višňový/. Piškóty vložíme do čokomasy, premiešame a navrstvíme do celofánom alebo alobalom vystlanej formy na srnčí chrbát. Necháme 12 hodín stuhnúť v chladničke - to je z celého postupu to najťažšie... Výborne chutí ak sa podáva s vyšľahanou šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2008, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčiky s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 250g škvariek, 400 g hladkej múky špeciál, 1dl mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 lyžička cukru, 1 vajce, 20g masla, 1 téglik kyslej smotany, 1 lyžička soli POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Škvarky zomelieme alebo rozmixujeme, pridáme múku, žĺtok, soľ, kvások, kyslú smotanu, maslo a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku 1cm a 2x preložíme /ako lístkové cesto/, na 15 minút vložíme do chladničky. Prekladanie zopakujeme ešte 2x. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5cm a vykrajujeme malé pagáčiky - ja som použila klasický hrubostenný poldecák. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným bielkom a necháme ešte 15 minút vykysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180st. asi 15 minút do zlatista. Sú jemné a nie veľmi mastné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Talianske makové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO - 5 žĺtok, 150g práškového cukru, 120g masla, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, 250g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva *** PLNKA - 250g pomletého maku, 50g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, 1 vajce, 50g namočených hrozienok *** SNEH - 5 bielkov, 150g jemného kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné prísady a vymiešame cesto. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 175st., kým povrch začne ružovieť. Medzitým si pripravíme plnku - všetky suroviny dobre premiešame a rozotrieme na zapečené cesto. Navrch natrieme sneh z bielkov, do ktorého sme všľahali cukor. Spolu dopečieme ešte 10-15 minút podľa farby snehu. Je to narodeninový koláč môjho drahého :) na môj vkus dosť sladký, ale ostatným veľmi chutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný koláč s jogurtomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 2 biele jogurty, pohár /250ml/ cukru, 2,5 pohára polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 4 PL roztopeného tuku. Posýpka - 2PL roztopeného tuku, 1 bal. vanilkového cukru, trošku hrubej múky. na vrch slivky alebo marhule. POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto, prísady pridávame v poradí ako je uvedené. Cesto má tuhú, lepkavú konzistenciu. Natrieme ho na vymastený, múkou vysypaný plech, poukladáme polovice sliviek a posypeme posýpkou. Tú pripravíme zmiešaním tuku, cukru a múky, má sa drobiť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150st. asi 45 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečené kačacie stehná s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Kačacie stehná - 4ks, 1 veľké jablko, 50g hrozienok, bylinková soľ. Knedle - 400g zemiakov uvarených v šupke, 100g hrubej múky, 80g krupice, 1 vajce, 20g masla, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Stehná umyjeme, osolíme a vložíme do väčšej misy z jenského skla. Pečieme prikryté vekom pri teplote 200st. asi 1 a1/2 hodiny, občas polejeme výpekom. Nepodlievame ani nepridávame žiadny tuk!!! Pred dopečením pridáme na plátky pokrájané a ošúpané jablko a namočené hrozienka, dopečieme do zlatohneda ešte 20-30 minút. Cesto na knedle pripravíme z najemno postrúhaných zemiakov a ostatných prísad - miesime rukou. Vytvarujeme 4 valčeky s priemerom asi 5cm, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15-17 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |