Mária M. (majkatorka) ID 10016 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Čokoládová bomba - nemá chybu!!!
[ recept č. 3455 zo dňa 2.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250ml šľahačky, 100g kakaa, 100g čokolády na varenie, 100g mliečnej čokolády, 150g Hery, 150g práškového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 1 žĺtok, 1 veľké balenie okrúhlych piškót /240g/, 150-200ml ovocnej šťavy
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je úplne perfektná dobrôtka, vhodná aj ako narodeninová ap., nie je s tým až tak veľa roboty a niet čo pokaziť. Recept je z časopisu, overený a trolinku upravený. Najprv zohrejeme šľahačku s kakaom a rozmiešame. Obidve čokolády - horkú aj mliečnu - dáme rozpustiť nad paru. Vyšľaháme Heru so žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kakaovú masu a rozpustenú čokoládu, dobre vymiešame ručným mixérom. Piškóty dobre pokvapkáme šťavou z kyslejšieho ovocia/ ja používam domácu mierne sladenú ríbezľovú šťavu, môže byť aj džús - ríbezľový, višňový/. Piškóty vložíme do čokomasy, premiešame a navrstvíme do celofánom alebo alobalom vystlanej formy na srnčí chrbát. Necháme 12 hodín stuhnúť v chladničke - to je z celého postupu to najťažšie... Výborne chutí ak sa podáva s vyšľahanou šľahačkou. |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (2.1.2008, 16:05) |
vyzera to skvele, ale mam jednu otazocku, ten zltok, to tam ide surovy alebo ako?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (2.1.2008, 16:05) |
vyzera to skvele, ale mam jednu otazocku, ten zltok, to tam ide surovy alebo ako?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (majkatorka) ID 10016, mimibazar.sk/majkatorka (2.1.2008, 20:22) |
áno, surový a potom sa to skladuje v chladničke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |