končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
domáci celozrnný chlieb so semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jemnučké jogurtové žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 - 4,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hrncek vlaznej vody, 1 hrncek bieleho jogurtu, 1 PL suseneho drozdia (ja som dala 1 balicek drozdia s lastovickou), 2PL medu, 1,5 CL soli, 3PL oleja (1hrncek=cca 2,5-3dl) POSTUP PRÍPRAVY Vynikajuce, jednoduche, nadychane zemlicky... Tento recept som nasla na nete (ako inak, trosku som si upravila uz pri prvom pokuse) uz davno pradavno,ale nejak som nanho zabudala... ale za posledne dni sa mi 3x prisnilo,ze ich idem piect,tak som sa dnes teda odhodlala a urobila ich. a nelutujem, su fakt vynikajuce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 15.11.2020, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastické kysnuté cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru, 1hrnček=250ml POSTUP PRÍPRAVY Inšpiráciu na toto cestíčko som našla u Anetky a jej škoricových osích hniezd ( http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/02/nasla-som-novy-zmysel-zivota-su-to.html - odporúčam, sú skvelé ) a dnes sme mali z tohto cesta pizzové slimáky. Z tohto množstva mi vyšli 2 plechy slimákov. Fakt super cestíčko, super sa s ním pracuje, aj výborne chutí. ak chcete robiť na sladko, pridajte ešte cukor, ak na slano, ešte môže pridať trošku soli. Postup ako zvyčajne, po pekárničky najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobiť jamku, dať cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 6.1.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Langoše z pekárničky :o)POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg múky, 250ml mlieka, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (možeme nahradiť 2čl sušených), 1kyslá smotana, soľ, trošku cukru. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme mliečko s cukrom a kvasnicami pridamé múku, soľ a smotanu. Zapneme program cesto cca 1hod30min . Po vykysnutí mokrými rukami formujeme langoše, ktoré potom vyprážame v horúcom oleji. Podávame s cesnakom, smotanou, syrom, kečupom proste kto má ako rád. Z uvedeného množstva som spravila 8 kuskov. Prajeme dobrú chuť. Extra tip: pri vysmážaní pridávam do oleja krúžky surovej mrkvy. Olej sa tak rýchlo neprepáli a nesmrdí :o) ( podľa rady od Adrianky ID 32431.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov) Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 11.9.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ŠUNKOVO - SYROVÉ ROŽKYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 750 g hladkej múky, 100 ml oleja, 1 PL soli, 1 KL hnedého cukru, 350 ml mlieka, 1 kocka droždia, 175 ml acidka. PLNKA: šunka, syr, maslo na potretie plátkov POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov) Alexandra B. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 2.5.2021, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastický chlieb bez váženia, bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody POSTUP PRÍPRAVY Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť. Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky. Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať. Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MAKOVÉ LUPAČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 350ml vlažného mlieka, 140g zmäknutého masla, 2 žĺtka, 42g kvasníc-jedna kocka, 800g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1ČL vanilkovej esencie, kôra z limetky /citrón/. Na potretie lupačiek bielko a na posypanie celý mak. POSTUP PRÍPRAVY Ospravedlňujem sa, že lupačky nie sú jeden ako druhý, ale čas tlačil :-)))) na chuti to však ani trošku neuberie :-)) Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov. Každý diel rozvalkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov. Podľa toho aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov. Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (46) posledné: 12.5.2016, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúryPOTREBNÉ PRÍSADY múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak POSTUP PRÍPRAVY Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný. Postup: - do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila - posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia - psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať - vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam) - varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 18.3.2020, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
...stavnaty mrkvovy chlebik...POTREBNÉ PRÍSADY 25 g kvasnic * 3 dl mlieka * 2-3 lyzice vody * 1 lyzicka cukru * 2 lyzice oleja * 7 dl hladkej muky * 100 g najemno nastruhanej mrkvy * 2 dl ovsenych vlociek * 1 lyzicka soli * tekvicove jadierka (alebo slnecnicove semiacka) na ozdobenie chlebika POSTUP PRÍPRAVY Naozaj dobry a stavnaty chlebik, vyborne sa hodi napriklad k hustejsej polievke. ...vy, ktore vlastnite domace pekarne, viete co a ako :) recept bez pekarne je nasledovny: 1. kvasnice rozmrvte (alebo nasypte) do mlieka s vodou izbovej teploty a nechajte postat 20 minut 2. pridajte cukor, olej, sol, nastruhanu mrkvu, ovsene vlocky a takmer vsetku muku Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 26.3.2010, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično-ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Niekde na internete som našla tento recept, trošku som si ho prispôsobila a toto je výsledok. Je vynikajúci, asi najlepší, aký sa mi kedy podarilo upiecť. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne si dáme suroviny v poradí, ako je napísané: 350 ml vody, 2 ČL soli, 1,5 ČL rasce, 1 PL octu, 1 PL medu, alebo cukru, 2 PL oleja, 300 g hladkej múky, 250 g ražnej hladkej tmavej chlebovej múky, 1/2 kocky droždia. Po zaznení zvukového signálu pridávam tekvicové, alebo slnečnicové semiačka. Pečiem na programe RÝCHLY, veľkosť stredná a kôrka tmavá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 9.1.2015, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |