končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Paprika v olejiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Milé maminky,nemáte niekto recept na Papriku v oleji ako sa zavára? ďakujem monika ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika K. (monďo) ID 4179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 21.7.2008, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ALMA PAPRIKA*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda POSTUP PRÍPRAVY nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorky, al. kvašáky - receptPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Nerobíte niektorá kvašáky? Rada by som ich urobila, mám pár väčších uhoriek. Díky ĎAKUJEM PEKNE KOčKY, VYSKúšAM POSTUPNE VšETKY... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika B. (Monikaba) ID 12176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 24.7.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZELER NA ZIMU*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zelerová vňať POSTUP PRÍPRAVY Olamané zelerové stonky aj s listami poriadne oplachneme,necháme stiecť.Listy ostriháme,rovné časti stonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky.Usušíme.V zime používame všade tam,kde dávame zeler. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2010, 6:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľkový džemPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY klasika - marhule, cukor++++ ja dávam na 1 kg marhúľ-dobre zrelých až prezretých 400 - 500 g cukru+++ výborný je aj s gelfixom 2 : 1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ náš najobľúbenejší, jeho pikantná chuť sa veľmi hodí do zákuskov +++++++++++++++++++++++++++ NESTERILIZUJEM POSTUP PRÍPRAVY ++++++++++++++++++ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2010, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraný karfiólPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO) POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KAPIA A FEFERONY V SOLI*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY do mäsových základov,namiesto štipľavej papriky do jedál OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2010, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváranie bez cukru so solouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ovocie,štipka soli,voda POSTUP PRÍPRAVY Neviem či to tu už bolo,ale nám takto zavárané ovocie velmi chutí.Do pohára dáme ovocie,štipku soli,len tak medzi prsty,zalejeme vodou z vodovodu,zavrieme,zasterilizujeme,necháme spinkat na poličke minimálne 2 mesiace.Po otvorení chutí ako čerstvé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) monika s. (schugova) ID 21592 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhuľový kompót ♥♥♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Umyté, odkôstkované marhule natlačíme do porhárov, dobre natrasieme aby sa vyplnili prázdne miesta, zalejeme horúcim sirupom, okraje pohárov dobre poutierame do sucha a poriadne uzavrieme viečkami a strerilizujeme 20-25 minút pri teplote 85 stupňov. Príprava sirupu: na 1l vody 700g cukru. POSTUP PRÍPRAVY NA ZÁKLADE DOTAZOV dopĺňam a upravujem, lebo asi sme sa nepochopili, alebo som zle napísala, preto chcem dodať že pekáč vkladám už do predhriatej rúry napísala som cca 180 stupňov, vložím a potom odsledujem perlenie v pohároch, teda retiazku z buliniek ktoré stúpajú zo dna na hor, teda keď bublinky začnú naskakovať znížim teplotu na 85 stupňov a potom pri tejto teplote by mala byť doba sterilizácie 20-25 minút. Asi som sa zle vyjadrila s tým začiatkom perlenia a celkovou dobou sterilizácie keď som si to teraz po roku čítala, preto upresňujem. Nič nie rozvarené, ani na blato, sú výborné, na fotke sú zavarené z minulého roka, sladkosť teda pomer cukru na 1l vody je naozaj dobrá. Takto som zavarála prvý krát minulý rok, lebo vždy som robila na sporáku a dlho to trvalo keď je veľa pohárov, ale bola som spokojná. Asi som sa zle vyjadrila v súvislosti s dobou sterilizácie a tým perlením. Teraz budem znova takto zavárať a ešte raz si to premerim, asi toľko. Sterilizácia v elektrickej rúre: Na dno rúry alebo na mriežku v najnižšej polohe položíme pekáč, prípadne plech a naplníme ho do výšky 1-2cm horúcou vodou. Na dno pekáča dáme utierku aby poháre neboli priamo na plechu. Poháre, bezpodmienečne rovnakej veľkosti a obsahu postavíme do vody. Poháre sa nesmú dotýkať. Teplotu nastavíme na 180 stupňov. Doba sterilizácie začne bežať v okamihu "perlenia", teda vtedy, keď v malých intervaloch po sebe začnú stúpať blublinky (treba odsledovať). Po dosiahnutí okamihu perlenia znížime teplotu na sterilizačnú teplotu pri marhuľkách 20-25 minút na 85 stupňov. Po uplynutí doby sterilizácie poháre ihneď vyberieme z vody, ja ich ešte pootáčam, zakryjem uterákom a nechám do druhého dňa úplne schládnuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cvikla ála KvetinkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni POSTUP PRÍPRAVY Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle. Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame. Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka). Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam. Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky. Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena D. (AlaNR) ID 166636 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |