. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 47 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Knedla parená



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 CL suchého droždia, 300 g múky polohrubej, 1 PL olivového oleja, 1 CL soli, 1 CL cukru, 170 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dáme do pekárničky, ja dávam najprv suché potom tekuté - závisi od druhu pekárničky aký máte, nastavím program cesto-pizza 45 minút. Po vymiešaní vyberám krásne hladké, hebké cesto, ktoré ešte nechám na teplom mieste 30 minút vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Ja som nechala v jednom kuse - bola ztoho velká knedla okrúhla s priemerom 26 cm, ak máte menší hrniec na parenie tak odporúčam cesto rozdeliť na 2 časti a tak nechať vykysnúť. Parí sa 15 - 20 minút. Keď je hotová, potriem ju olejom. Knedľa je naozaj výborná, ľahká a vzdušná - doposial nám s manželom chutila najviac.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Saska M. (Saska_uk123) ID 97207 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2010, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Parená knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g výberovej múky (skúšala som aj z hladkej) 1/2 droždia 2 PL kryšt. cukru 125 ml teplého mlieka 125 ml teplej vody 100 ml oleja 1 vajce 1,5 KL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme kvások, ktorý dáme na dno nádoby, pridáme mlieko, vodu, vajce, olej. Nasypeme múku s cukrom, narch soľ. Zapneme program CESTO. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 alebo 3 časti, vytvoríme knedlíkový tvar. Necháme podkysnúť a dáme nad paru po jednom na 20 min. Potrieme olejom a necháme trocha vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

monika k. (mona9999) ID 96517 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.4.2012, 15:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Jogurtová knedľa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hladkej múky, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka vlažného mlieka, pol kocky kvasníc, pol čL kryšt.cukru, 1,5 čL soli, jogurt Activia biela sladká, 1 žĺtko

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.9.2012, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepková knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

330 g muky Mix B, 2 dcl vody, 1 vajce, 1/2 kocky droždia, 1 čl. soli, 1 čl cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady som dala do pekarničky a zapla program priprava cesta. Po vykysnuti som mokrymi rukami vyformovala do tvaru knedle prípadne možeme rozdeliť na dve knedle a parila 25 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 6.10.2012, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa podľa Marta G./Egreska/ ID 53992



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som dala len hrubu muku,a nemala som rožky,tak som nedala nič,a keďže môj manžel chcel parenu tak som ju urobila na pare 15 minut,vyšli mi 2 ale odfotiť som stihla len 1 :o)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekarničky,potom urobíme 2 knedle,nechame 15 minut podkysnuť,a 15 minut paríme .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika M. (Michalikova) ID 76425 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2009, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáca pekárnička- KNEDĽA



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dcl mlieka (ohriať v mikrovlnke),1 vajce alebo 2 PL oliv.oleja,400 g polohr. múky, 1,5 ČL soli, 1 ČL cukru, 1/2 kocky droždia(alebo 1 ČL sušeného droždia).

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky vložíme najskór tekuté prísady t.j. teplé mlieko.Pridáme 2 pol.lyžice oleja.Ja robievam s olejom.Kto chce móže do teplého mleka rozšprudlovať vajíčko namiesto oleja.Navrch nasypeme odváženú múku tak,aby stála na tej vode.Do jedného rohu na múku nasypeme soľ.V strede múky urobíme jamku,do ktorej nasypeme kvasnice a na ne cukor.Nastavíme pek. na normálny program.Necháme v pekárničke vymiesiť,vykysnúť.Hotové cesto vyberieme a ušúlame z neho 2 knedle,ktoré necháme ešte podkysnúť.Varíme cca 25 min. vo vriacej osolenej vode.Hotové potrieme olejom.Sú naozaj supper!!!Vobec sa nedrobia a nie sú suché a navyše je to veľmi jednoduché.Ak je Vás viac,odporúčam dvojitú dávku,lebo sú dosť malé.Prajem DOBRÚ CHUŤ !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Katarina G. (Caty.g) ID 81701 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 30.1.2018, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami



POTREBNÉ PRÍSADY

Prerastený bôčik, rasca, soľ, olej;cesnak°°°°Zemiakové knedličky: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, soľ, hrubá múka a krupica°°°°Kapusta: kyslá kapusta, cukor, hl. múka

POSTUP PRÍPRAVY

Kožu bôčiku si narežeme na mriežku a môžeme naložiť už deň vopred do marinády z oleja, soli, rasce a roztlačeného cesnaku. Všetko to dáme do igelit. sáčku aj s bôčikom, zaviažeme a poriadne premiešame, aby sa dostala marináda na okolo celého bôčiku. Necháme postáť cez noc.V prípade, že sa až ráno rozhodneme, že budeme bôčik piecť, nič sa tomu nestane, keď sa nenamarináduje. Potom bôčik len posypeme rascou, soľou, a roztlač. cesnakom a dáme piecť pod alobal tak na 1,5 hod.
Potom ho odokryjeme a dáme zapiecť.
Kapusta:
Kyslú kapustu udusíme, prilievame vodou, aby neprihorela, ocukrujeme a zahustíme troškou hl. múky s vodou.Nám chutí viac ako príloha kyslá kapusta, než hlávková.
Knedľa:
Podávame s klasickou knedľou, alebo zemiakovými knedličkami. Tie ešte ozdobujem orestovanou cibuľkou. (postup v obrázk. postupe)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.5.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepková knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bezlep. knedle v prášku do fir. Novalim, 200 ml. vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme bezlep.zmes na knedľu, 200 ml vody a miešame dovtedy kým sa ceto nespojí. S cesta vytvoríme na doske knedľu ( ja som urobila 3 malé válčeky ). Do hrnca dáme zovriet vodu. Do horúcej vody dáme knedľu a varíme 25 min. Bola veľmi chutná ako keď jete žemlové knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana G. (Leuša) ID 6174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožkova knedla



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml mlieka • 150 ml vody • 1 vajce • 1/4 kg hrubej muky • 1/4 kg polohrubej muky • 1/3 čerstvého droždia • 2 lžičky soli • 2 rožteky pokrájane na kocky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dame do pekarne tak ako je napisane a pred koncom miesenia pridame aj rožky.Skor nie ,pretoze by sa v ceste rozbili.Ked je vykysnute,cesto rozdelime na dva kusy a vytvarujeme knedle.Nechame ešte 15 minut podkysnut a varime vo vode 20min.Po vybrati z vody hned popichame spilkou aby vysiel vzduch a trošku pomastim maslom aby sa neurobila korka.Je naozaj vyborna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.4.2009, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

výborná knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 250 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička sušeného droždia, 1 vajce, 1-2 hrste usušených rožkov nakrájaných na kocky (môžu ale nemusia byť)

POSTUP PRÍPRAVY

do pekárničky najprv dáme mlieko, vajce, soľ, cukor, pridáme múku, do stredu múky urobíme jamku,nasypeme droždie - zahrnieme múkou, ak chceme pridáme rožky a zapneme program "kysnuté cesto"
po vykysnutí vyberieme, rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich oválne šišky, ktoré necháme ešte 10 minút podkysnúť. Varíme v pare 25 min.

sú vynikajúce

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 4.2.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 47 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu