končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 381-390) | << predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,162 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
CESNAKOVÉ CHUŤOVKY :)POTREBNÉ PRÍSADY Na kvások : - 1 lyžicu hladkej múky - 1 lyžičku kryštálového cukru - 40g droždia - 100ml vlažného mlieka Na cesto: - 250g polohrubej múky - 250g hladkej múky - 1 lyžičku soli - 200ml mlieka - 100ml oleja - 1 vajce - 1 vajce na potretie Na plnku: - 100g masla - 5 strúčikov cesnaku - 1/2 lyžičky mletej červenej papriky - soľ - kúsky salámy - rascu, vegetu, sézam (kto čo ľúbi)na posypanie, múku na posypanie dosky POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravíme si kvások : Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozdrobené droždir, zalejeme vlažným mliekom, premiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste. 2. Pripravíme cesto : Polohrubú múku zmiešame s hladkou múkou a soľou. Pridáme olej a vlažné mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vlejeme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. 3. Pripravíme si plnku : Zmäknmuté maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, pokrájanou salámou a ochutíme mletou paprikou. 4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3/4 cm. Vykrojíme kolieska s primerom 10 až 12 cm. Potrieme ich plnkou, prikrijeme druhým kolieskom a okraje zatlačíme. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Jana K. (bula91) ID 84802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.10.2011, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chutné zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky..450 g uvarených vychladnutých zemiakov..1 vajce...300 ml mlieka...20 g čerstvého droždia...100 ml oleja...sol....120 g masla...Na potretie-1 vajce,sol,sezam,rasca,syr-kto čo si dá:-))) POSTUP PRÍPRAVY Vo vlažnom mlieku si pripravíme kvások,potom pridáme vajce,hladkú múku,sol,olej a vypracujeme vláčne cesto.Cesto rozvalkáme na pomúčenej doske a postrúhame nan polovicu uvarených zemiakov a polovicu masla a jemne posolíme.Cesto preložíme cez seba,aby vznikla kocka,a necháme 20 min.kysnút.Nakysnuté cesto znova rozvalkáme a postrúhame zvyšnú čast zemiakov a masla,tiež trochu posolíme.Znova preložíme a necháme kysnút dalších 20 min. Potom cesto vyvalkáme,vykrojíme pagáče,uložíme na plech vyložený papierom na pečenie,potrieme vajcom,posypeme,a pečieme asi 40 min.180"C...Pagáče sú jemné a chrumkavé-u nás velmi oblúbené:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) andrea b. (borkovicka) ID 92273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.7.2011, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Gazdovská pochútka-výborná:-)))POTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov uvarených v šupke...2 žltky...30dkg hladkej múky..sol...ml.čierne korenie. a k tomu 150g údenej slaniny,250g údenej klobásky,300g kyslej kapusty POSTUP PRÍPRAVY Vychladnuté zemiaky ošúpeme,postrúhame,pridáme žltky,sol,múku,vypracujeme tuhšie cesto a dáme ho na pomúčenú dosku.Rozdelíme ho na 4 rovnaké diely a vyformujeme z nich valce,Tie pokrájame na kúsky a urobíme z nich šúlance.Povaríme ich v mierne osolenej vode asi 5 min.Medzitím si pokrájame slaninu na kocky,popražíme,pridáme kolieska klobásy,pokrájanú kapustu,podlejeme vodou a zakryté dusíme do mäkka.do hotového pridáme uvarené šúlance a dobre premiešame.A už len hladného človeka na to!!! odporúčam to ochutnat:-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) andrea b. (borkovicka) ID 92273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.7.2011, 7:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zapečené bagety s figami a ovčím syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Výborná francúzska chuťovečka. POSTUP PRÍPRAVY recept nájdete na: http://cutleryfoodblog.blogspot.com/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Natália Š. (natalyienka) ID 57986 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.8.2011, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cesnakové trojuholníky od KiRi-jednoduché a božskéPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500ml mlieka, 1 dl oleja, 1PL kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 800g polohrubej múky, 2KL vegety, 1 prášok do pečiva ::::::::::::::::::::::::::::::::::Krém: 250g Hery, 2 žĺtky, 2KL vegety, 7 strúčikov cesnaku, rasca alebo sezamové, alebo ľanové semienka na posypanie, POSTUP PRÍPRAVY Hneď na začiatku sa ospravedlňujem, ze tie moje vytvory sú na fotke tak bledé. Mám doma len staruuuuu komančskú plynovú rúru a ona nevie nič pekne prifarbiť. Takže tu je postup. ******Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, 2PL múky, a necháme 10 minút stáť. Potom pridáme olej a múku s vegetou, vymiesime cesto a necháme ho kysnúť cca 1 hodinu. Rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, natrieme krémom a stočíme do rolády. Vrch rolády tiež natrieme krémom, posypeme sezamom a pokrájame na trojuholníky. Uložíme na suchý plech a pečieme na 200˚C {plynová rúra stupeň 5-6} asi 12 minút.*************** Poznámka: Do krému možno podľa fantázie pridať napr. za hrsť malých nasekaných oškvarkov alebo nastrúhaného tvrdého syra (najlepšie údeného), alebo trocha mletého mäsa urobeného na cibuľke a korení (nesoliť. V kréme je cesnak aj vegeta.) nasucho bez šťavy, aby nebol krém riedky. Len tam v záchvate kreativity nenaváľajte všetko naraz, piate cez deviate, pretože vytvoríte komerčne chutiace niečo, čo si môžete kdekoľvek kúpiť. Ja dávam z tých prídavkov vždy iba jedno...len tak chuť vynikne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 28.12.2013, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
NAJLEPŠIE SLANÉ CHUŤOVKYPOTREBNÉ PRÍSADY 350g hladkej múky, 150g bambina (alebo dve krabičky syrokrému), 2žĺtka, 1 PL soli, 1PDP, 1HERA POSTUP PRÍPRAVY Všetko zamiešame a necháme postáť v chlade. Potom vyvaľkáme potrieme bielkom, obsypeme syrom a vykrajujeme.(pečieme na papieri asi 15-20min) Ja som dávala teraz aj provensalske korenie a niekedy do cesta buchnem aj vegetu. Fantázii sa medze nekladú:) A u nás sa tieto chuťovky zjedia takmer v minúte! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov) Simona M. (SittaLilas) ID 159596 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 10.9.2019, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Hriešne párkyPOTREBNÉ PRÍSADY 165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C. Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 10.4.2014, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PizzovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Už to tu určite je,ale podelím sa s Vami o ten môj recept. Cesto je výborné,mäkké...oplatí sa vyskúšať cesto _ 1kg hladkej múk_0,5l mlieka, kocka droždia_1 lyžica cukru, 1 lyžica soli, 2 dcl oleja náplň_konzerva kukurice,kečup,pizzové korenie, cca 0,5 kg salámy a 0,5 kg syra, vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) Katarína P. (nescafe) ID 11231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 21.3.2015, 9:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slaný kaktusPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Troška z iného súdka - ďakujem všetkým babuľkám z MMB za inšpiráciu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lívia C. (SlivkaC) ID 99652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.6.2011, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Maslové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 žĺtka, 1 smotana na šľahanie, 1 Hera, 1/2 másla, 1 kocka droždia, 1 ČL octu, 2 1/2 ČL soli POSTUP PRÍPRAVY Postup je jednoduchý, všetky prísady zmiešame spolu, vypracujeme jednu hmotu, ktorú necháme tak hodinku oddychovať. Potom si cesto rozvaľkáme, vykrajujeme pagáčiky, ukladáme na vymastený plech. Na plechu ešte potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Po oškvarkových pagáčoch sú tieto moje druhé obľúbené :-) a ich chuť je fakt máslová.. mňam.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.6.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 381-390) | << predošlé 1,.,34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,.,162 ďalšie >> |