končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 351-360) | << predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,2566 ďalšie >> |
TORTY |
Torta - mačičky a myškyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajíčok, 8 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice mletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 bal. vanilkového cukru Plnka: 0,4 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 125 dkg masla, 4 lyžice prášk.cukru, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice kakaa Marcipán: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody, potrav. farbivo POSTUP PRÍPRAVY ...v obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.4.2009, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchý tortový krém z balkónuPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia21 dkg kryšt. cukru(zdalo sa mi to moc sladké, tak som dala len 12 dkg, ale to už aj podľa chuti)1 Hera POSTUP PRÍPRAVY Krém je veeeľmi jednoduchý a zvládla som ho v pohode aj keď neviem upiecť ani hrnčekový koláč. Z balkónu- lebo mi ho suseda povedala na balkóne ,) . Budem písať celý postup ako to musela vysvetliť ona mne, lebo som antitalent na pečenie... Vyberieme z chladničky Heru a nakrájame na menšie kusy, aby rýchlejšie oteplela. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, do menšieho dáme CELÉ vajcia a cukor a rozšlaháme metličkou (je to lepšie ako s ručným šľahačom, verte mi) kým to nepripomína redší puding(cca 5-8 min.). Potom nechať asi tak 5 minút vychladnúť, popritom miešať ale netreba stále. Keď už kaša nie je horúca a Hera chladná môžeme to spolu vyšľahať, znovu metličkou, do hladkého krému. Celé to trvá asi 15 minút. Potom už len natrieť na tortový korpus potretý lekvárom. Do polovice krému si môžete pridať trochu kakaa a urobiť 1 poschodie biely krém 1 poschodie kakaový krém. Trochu si nechajte na potretie torty zvonku a ozdobiť môžete podľa chuti a fantázie. Ja som dala len 2-farebnú čokoládovú ryžu. A piatkové prekvapko pre manžela mám hotové. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Zuzana H. (TereZzka) ID 14559 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 14.4.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Myška MINNIE 3D s fotopostupemPOTREBNÉ PRÍSADY Dortík byl pro moji Nelinku, takže přesně rok od doby kdy jsem upekla svůj první dortík :-) POSTUP PRÍPRAVY Světlý korpus, vanilkový krém, broskve + jahody, potahovací hmota, váha 4 kg OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Michaela B. (barvice) ID 173082 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 15.7.2011, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Výborná gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky a trochu prášku do pečiva, marhuľový lekvár, rum Plnka: 500g gaštanového pyré, 125g masla, 125g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 1 vanilkový cukor, 1lyžica marhuľového lekváru. Poleva: čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, z bielok vyšľaháme sneh. Do žĺtkov postupne dávame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom a natrieme marhuľovým lekvárom. Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Do gaštanového pyré pridáme rum a lekvár a po častiach všlahávame do masla s cukrom. Plnku natrieme na lekvár a polejeme čokoládovou polevou. Zdobíme ľubovolne, ja som nastrúhala trochu gaštanového pyré. Tortička chutí výborne a pritom je rýchla a nenáročná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Slaná tortaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY pre inšpiráciu... Týmto ďakujem aj ostatným dievčatám za nápady, ktoré sme tu to sestrou použili :-). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Erika T. (eki77) ID 34933 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 17.1.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Detská narodeninová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Torta je pre syna k 3 narodeninám. Mal z nej obrovskú radosť. Cesto č. 1: 4 vajíčka, 150 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý), kakao. Cesto č. 2: 9 vajíčok, 330 g práškového cukru, 330 ml oleja, 225 ml horúcej vody, 560 g hladkej múky, 2 prášky do pečiva. Po upečení pozdĺžne prekrojíme. Krém na naplnenie torty č. 1: 2 šľahačky (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 200 g čokolády na varenie, 2 stužovače šľahačky, višňový kompót, lekvár na potretie. Krém na naplnenie torty č. 2: 250 ml šľahačky, 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 stužovač do šľahačky, mandarínkový kompót, lekvár na potretie. Krém na potretie torty: 200 ml mlieka, 20 g Zlatého klasu, 40 g cukru, lyžica kakaa (uvaríme puding), do vychladnutého pudingu vmiešame 125 g masla. Hmota z cukríkov: 350 g cukríkov (ja som použila 2 balenia), 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžička citrónovej arómy, práškový cukor podľa potreby (minula som skoro 1 kg), maslo na vymastenie misky. Ozdoby (falošný marcipán): 70 g práškového cukru, 70 g sušeného mlieka, 1 lyžica oleja, voda podľa potreby (s vodou veľmi opatrne), potravinové farbivo. Ozdobná voda: 150 ml šľahačky, potravinové farbivo. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Cesto vylejeme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý som trochu potrela olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C prvé cesto cca 20 minút, druhé cesto cca 30-40 minút. Krém na naplnenie torty č. 1: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Korpus som potrela lekvárom, potom polovicou plnky, poukladala odkvapkané višne a potom potrela druhou polovicou plnky. Krém na naplnenie torty č.2: Šľahačku nalejeme do hrnca za stáleho miešania necháme zovrieť. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladiť. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Pridáme cukor, tvaroh a všetky zmiešame. Korpus som potrela lekvárom, potom polovicou plnky, naukladala mandarinky a potom potrela druhou polovicou plnky. Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu a kakaa uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu primiešame maslo a potrieme tortu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 23.10.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - postup pre Darinku V. a Zuzku Š.POTREBNÉ PRÍSADY Korpus:podľa toho v akej forme budete piecť, tak si spravte osvedčený korpus, na túto tortu som použila myslím 8 vajec (nie som si istá-bolo to dávnejšie), podrobný popis na korpus je u mňa v receptoch (torta pre Adamka)*** Krém: opäť aký Vám vyhovuje-treba si nechať trocha bieleho krému na zdobenie, džem, rum, prípadne kompótová voda na pofŕkanie plátov*** Vrchný poťah: modelovacia hmota z cukríkov Marshmallows(JOJO, prípadne ako na obrázku) trocha citrónovej šťavy a práškový cukor*** ozdobné perličky POSTUP PRÍPRAVY Táto torta tu bola už niekoľkokrát, ale dievčatá ma požiadali o postup, tak pridávam. Základ torty tvorí srdcová forma(vyfotená na obrázku), ak máte len kruhovú , tak sa nič nedeje, z kruhovej vyrežete podľa predtým spravenej predlohy srdce (predlohu si spravte z papiera)... Podľa toho akú vysokú chcete tortu, tak si spravte korpus. Moja forma srdce je menšia, tak som robila myslím , že zo 7-8 vajec.. Zo surovej hmoty som si odobrala do mini formičiek na bábovky na prednosti:o) a všetko to upiekla. Po vychladnutí som korpusy prerezala a naplnila ( podrobný popis plnenia je tiež u mňa v receptoch na Adamkovu tortu rybku-takto plním všetky torty)... Ale pozor, kto nemá mini bábovkovú formu, tak opäť nezúfajte. Upečte si o jeden korpus naviac (prípadne čo zostane po vyrezaní srdca z okrúhlej formy) , toto rozdrvte v miske, pridajte kompótovú vodu alebo rum, džem, tak aby sa dali prsíčka dobre vytvarovať a tvarujte.:o) (opäť som takto tvarovala rybku)-pridám odkaz do komentárov. Ak sa dá tortu si dajte stuhnúť do chladu, prípadne mrazáku na 30-40 minúť, lepšie sa potom o baľuje. Čo sa týka poťahovej hmoty , tú poznajú asi všetci je z JOJO cukríkov ( v tomto prípade nebolo nutné ich farbiť, kedže sú ružovo biele). Cukríky dáme do misky pokvápeme šťavou z citróna a dáme do mikrovlnky roztopiť (cca 30 sekúnd)-treba sledovať. Po roztopení, ak potrebujeme zafarbiť, tak pridáme farbivo , môžeme aj arómu a pridávame preosiaty práškový cukor dokiaľ hmota berie cukor.. Bradavky s môžeme spraviť tiež z tejto hmoty, keď sú cukríky roztopené tak si za lyžičku odoberieme, pridáme kakao a zbytok cukru a vymiesime tmavý základ. Krúžky som vyrezala za pomoci vykrajovátka (štamprlíka) a ozdobila... hotovo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 9.1.2010, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta k 60 narodeninámPOTREBNÉ PRÍSADY orechový korpus, Náplň : 7 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy,100 g bielej čokolády, 1 vanil. cukor, 15 dkg masla, 5 lyžíc práškového cukru, rum Marcipán: 30 dkg preosiateho práškového cukru, 20 dkg sušeného mlieka, 1 bielok, 1 lyžica medu, pár lyžíc teplej vody ,3 kávové lyžičky zmäknutej cery....potravinárske farby POSTUP PRÍPRAVY Upečený korpus rozkrojíme a natrieme krémom. Krém pripravíme tak ,že z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme nasekanú čokoládu. Tá sa v horúcom roztopí. Necháme vychladnúť. Maslo mymiešame s cukrom do peny. Do vymiešaného pridávame po lyžiciach puding. Potrieme aj povrch a necháme dobre vychladiť. Marcipán: Cukor, sušené mlieko, med, bielok a trochu teplej vody zmiesime. Vodu pridávame len po troške. Keď je hmota dosť tvárna pridáme do nej ceru a hmota celkom prestane lepiť a získa krásny lesk.Rozdelíme na jednotlivé časti a každú prifárbíme. vaľkáme na troch preosiateho cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 4.2.2009, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mala narodeninova torticka potiahnuta MMF, inspiracia z MMBPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mramorovy korpus, kakaovy korpus, vanilkova napln a cokoladova napln. Potiahnuta MMF(skratka pre hmotu z penovych cukrikov), oblaciky, hviezdicky a mesiac su z K2 a oblaciky okolo torty si robene z MMF. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 21.10.2010, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Salamovy dortPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Udelala jsem tatinkovi k narozeninam slany dort podle Hany R.(Hanali) ID26725 Timto ji dekuji za inspiraci:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Petra A. (sulda) ID 58920 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 5.11.2009, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 351-360) | << predošlé 1,.,31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,.,2566 ďalšie >> |