končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2, 3 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vatová piškóta na viac spôsobov :so salajkou /amonium/ alebo bez nejPOTREBNÉ PRÍSADY 1.SPOSOB PRÍPRAVY: 6 celých vajec, 20 dg kryštálového cukru vyšľaháme nad parou na hustú penu. Potom zmes za mierneho prešľahávania necháme vychladnúť, pridáme 1/2 balíčka Solamylu/12,5dg/ so štvrť ČL salajky alebo 1/2 bal. kypriaceho prášku /niekto dáva štvrť ČL salajky a štipku pdp zároveň/ a to tak, že túto sypkú zmes preosievame cez sitko a zároveň zľahka vmiešavame do vaječnej peny. Upečieme. Môžeme upiecť z 12 vajec zároveň a prekrojiť piškótu, ktorá je vysokánska.++++++++++++++++++++++++++++++2. SPOSOB: 9 vajec, 30 dg cukru, 17 dg maizeny, 4 dg grízovej múky, 1 pdp / neskúšala som / Plnka sa robí kvalitná, z vaječnej zmesi šľahanej nad parou + rozpustená čokoláda do toho a maslo alebo bez čokolády a s rumom. Ak znova budem piecť pridám foto rozkrojenej torty. Staršie cukrárky túto piškótu určite poznáte. Bez vychvaľovania a zveličovania, je skutočne vynikajúca. Ešte pred pár rokmi sa bez takejto torty /aspoň v našom kraji/ nezaobišla žiadna svadba alebo čo i len trošku slávnosnejšia chvíľa. POSTUP PRÍPRAVY xxxxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.3.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodová vatová torta a moje prvé ružičky-narodeninováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Moje prvé ružičky sú vymodelované z varenej modelovacej hmoty podľa Slávky ID 760,veľmi sa im teším. Torta obsahuje - 2x vatový korpus, plnka z vaječnej šľahanej zmesi + maslo a Palmarin, jahody kompótové cez leto by boli čerstvé, trocha jahodového džemu+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Piekla som ju k manželovým narodeninám a ešte podotýkam, že s číslom a trocha i s aranžovaním mi pomohol a poradil môj syn Riško - nezaprie v sebe dizajnérske vlohy. POSTUP PRÍPRAVY xxxxxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (47) posledné: 24.1.2011, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PLETENECalebo VIANOČKAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mňamková, páperová vianočka upečená na raňajky ku kakau, či bielej káve..Inšpirovala ma PetraPA ID 90945 S K Ú S T E POSTUP PRÍPRAVY Ja som si ju upravila tak, že som do cesta pridala vanilkový cukor a po upečení som ju potrela mliekom. Na kôrke, ako môžete vidieť, je samá bublinka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 6.3.2010, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mortadela / nie morccadela /POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mäsového bôčika /alebo bôčik + pliecko/, 4 - 5 vajíčok, soľ, ml.č.korenie, vegeta, zelený petržlen,\r\n2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 PL strúhanky, ml.č.paprika\r\nmôže byť muškátový oriešok - ja nedávam POSTUP PRÍPRAVY xxxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 13.9.2010, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MetrovecPOTREBNÉ PRÍSADY podobné recepty už tu sú, vkladám na požiadanie++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ CESTO:++++4 veľké vajíčka, 260g práškového cukru, 260 g hladkej múky, 10 PL oleja, 10 PL vlažnej vody, pol kypriaci pr./dávam 1 celý/, 1 - 2 PL kakao a2 PL vody alebo rumu+++++++++++++++++++++++++++++ KRÉM: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas + 1 PL múky, 1 vanilkový cukor, 250 g masla /PALMARIn/, 150 g prášk.c., 3 PL rumu, pre zmenu sa môže dať do plnky i kokosová múčka 2 PL /nedávam/ POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2012, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY recept je veľmi známy, z prvej knižky Recepty zo života, ale vkladám ho na požiadanie++++++++++++++++ CESTO: 80 g Hery, 160 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice/PL/ medu, 1 ČL sódy bik., 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, mletá škorica a klinčeky, pridala som aj štipky kypriaceho prášku++ PLNKA: 500 ml mlieka, 250g Palmarinu, 1 Zlatý klas a 1 pl zarovnaná polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 2PL rumu / ja som tentokrát rum vynechala a pridala do prostriedku klasicky pohárik džemu/ POSTUP PRÍPRAVY V kotlíku nad parou miešame do zhustnutia /asi 15 min/ cukor, tuk, vajcia, med, škoricu a klinčeky. Potom dôkladne vmiešame polohrubú múku + kypridlo a nakoniec ešte teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a udržiavame ho teplé - takto sa nám krásne s ním pracuje /dávam ho na radiátor/ Postupne každú časť na pomúčenej doske rozvaľkáme a na papieri na pečenie na plechu upečieme cca 7 min 180 - 200°C - treba odsledovať. Z mlieka a krémového prášku uvaríme puding. Palmarín vyšľaháme s cukrom a pridávame vychladnutý puding, ak chceme prichutíme rumom. Plníme buď všetky pláty krémom alebo do prostriedku dáme pikantný džem. Zaťažíme ich a cez noc necháme odležať. Potom natrieme zvyšnou troškou krému, aby sme zahladili prípadné nerovnosti a dierky. Polejeme čokoládovou polevou. Na obrázku sú rezy pečené z dupľovanej dávky na takom veľkom plechu, nerozvaľkala som ich úplne na tenko, máme radi takéto trochu hrubšie pláty. Plnku som tiež zdvojnásobila. Sú výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 19.12.2013, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bublanina/rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Základný recep: 35 dg polohrubej múky, 35 dg práškový cukor, 4 veľké vajíčka, 1 a pol dcl oleja, 1 a pol dcl vody, 1 kypriaci prášok, kompótové alebo čerstvé ovoci++++++++++++++++++++++++++++++++ Recept s obmenou: pridať trochu vanilky, namiesto vody - šťava z marhuľového kompótu, ku kypriacemu pridať štipku sódy bikarbóny, marhule naložené s trochou rumu a mäkšie zavarené, ktoré som ponamáčala do kokosu +++++ viem, že foto je nekvalitné a šľahačka sa topí na ešte trochu teplom koláčiku - nevydržali sme, kým vychladne. Koláčik je šťavnatý vôbec nie suchý a obrazne povedané ..... keď je návšteva za dverami - máte ho za chvíľu hotový. Aj bez šľahačky je chutný. ++++++++++++++ Recept mám od kamarátkinej mamy-výbornej kuchárky a cukrárky. POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny spolu iba zmiešame a veľmi dobre vyšľaháme. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Dáme ovocie aké chceme. Ja som dala iba marhule namočené v kokose, ale môže byť aj viac druhov ovocia a vrch posypaný lupienkami mandlí ap. Pečieme pri 175-180°C cca 30 min - treba sledovať a keď dáte šťavu z kompótu, piecť dlhšie a pomalšie. Po upečení ešte posypte vanilkou. Koláčik je mäkulinký, až sa rozplýva na jazyku. My nemáme radi suché bublaniny ani trhance. Hodili by sa tam ešte čučoriedky, ale dnes sme mali so synom chuť na takýto - ako ľahkú večeru. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.6.2011, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s nivovo-smotanovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kuracieho mäsa, 20 g šunky, grilovacie korenie, vegetu, 150 ml vývaru, 100 g nivy, 1 šľahačkovú smotanu 33 %, olej, petržlenovú vňať, arašidy Kuracie mäso pokrájané na rezančeky posypeme korením /nesolíme-niva je dosť slaná/ a orestujeme v rozohriatom oleji. Pridáme na rezančeky pokrájanú šunku a po chvíľke na kocky pokrájanú nivu. Nivu restujeme iba chvíľočku a hneď zalejeme vývarom. Povaríme, kým sa niva nerozpustí, prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa a posypeme petržlenovou vňaťou. Zamiešame. Na tanieri ešte posypeme nesolenými arašidami /môžeme ich posekať/ Podávame s ryžou alebo hranolkami. POSTUP PRÍPRAVY - ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 18.4.2014, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nanukové rezy klasickéPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 10 PL uvarenej studenej kávy, 30 dkg práškového cukru, 20 dkg hrubej múky / dala som polohrubú /, 10 dkg mletých vlašských orechov, 1 prdopec Plnka: 3 dcl mlieka, 1 zlatý klas /alebo 6 PL hl. múky/,2 žĺtky, 1 Palmarin alebo Hera, 25 dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme 10 PL kávy, múku, prdopec, orechy a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo papier na peč. a upečieme cca 20 min 180°C. Na vychladnutý korpus, ktorý necháme v plechu, natrieme plnku. Príprava plnky: Z mlieka, maizeny a žĺtkov uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a vanilku, postupne pridáme kašu a vyšľaháme. Polejeme čokoládou alebo posypeme hoblinkami z čokolády. Zákusok pred podávaním necháme dobre vychladiť, vtedy pripomína nanuk. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 2.5.2013, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2, 3 |