končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 141 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajúce ľahulinké šišky / langošePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej muky special, 4 stredne velke zemiaky uvarene v supke, 2 zltky, sneh z 2 bielkov, 4 PL oleja, 4PL cukru, 1 drozdie (cerstve alebo susene,len pozor,aby susene bolo na 1kg muky,nie na pol kg), 0,5l mlieka, sol POSTUP PRÍPRAVY Neviem,ci uz tu podobny recept je, mozno ano,ale ved to nevadi. Kazdopadne, su vynikajuce, najlepsie ake som kedy jedla. piekla mamka Marta OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov) KOMENTÁRE (88) posledné: 3.3.2015, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pečený slivkový lekvár s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu. POSTUP PRÍPRAVY 2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut. PS: lekvar robila mamka Marta :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Výborná hubovo-zeleninová nátierka na hrianky (sterilizovaná)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cerstvych lesnych hribov (hocijaka zmes, ja som dala: dubaky, kozaky, masliaky, kuriatka, spolu to malo cca 1,25kg), asi 5ks zelenych paprik, rovnako cervenych paprik (ja som dala 2 velke hrubostenne cervene), 2dl kecupu, 3-5ks paradajok, 3 cibule, 3PL vegety, 7strucikov cesnaku, sol, mlete cierne korenie, olej. ked mate radi pikantne, pridajte si feferonky POSTUP PRÍPRAVY Vynikajuca natierka na suche hrianky. ako inak, recept som trosku pozmenila,takze kto chce povodny, neda paradajky,ale 3dl kecupu. mne sa zdalo,ze cerstve paradajky nemozu nic pokazit :-p OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (126) posledné: 10.12.2012, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Smotanová ovocná zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnceky smotany na varenie, 1 hrncek smotany na slahanie, 4 zltky, 3/4-1 hrncek cukru (podla ovocia), 1,5 hrnceka pomixovaneho prepasirovaneho ovocia (ked ma kostky) - napr. ribezle, cernice, cucoriedky a pod. Podla chuti a potreby citronova stava. POSTUP PRÍPRAVY Smotanu na varenie zohrejeme v hrnci. Teplu primiesame k zltkom, dobre rozmiesame a vratime na ohen. Pridame cukor a za staleho miesania na miernom ohni varime,kym nezhustne. Staci po bod varu, sice by sa to nemalo zosyrovatiet ako pri tej citronovej,kedze sa vari smotana a nie mlieko,ale naco riskovat. Uvareny krem nechame trosku vychladnut. Potom ho primiesame (mozeme precedit) ku slahackovej smotane a vmiesame ovocne pyre. Ja som robila z cervenych ribezli,ale dala som ich malo,tak som k nim pridala jeden kompot (bez stavy) zavaranych jostov (krizence ciernych ribezli) a citronovu stavu. Zmes dobre premiesame a dame zmrazit. Bud do zmrzlinovaca alebo klasicky do dozy a sem-tam premiesat,aby nestuhla na kamen. A ked aj stuhne, da sa lahucko naskrabat velkou lyzicou alebo odlomit vidlickou. Ma jemnu, smotanovu konzistenciu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 7.8.2010, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jemnučké jogurtové žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 - 4,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hrncek vlaznej vody, 1 hrncek bieleho jogurtu, 1 PL suseneho drozdia (ja som dala 1 balicek drozdia s lastovickou), 2PL medu, 1,5 CL soli, 3PL oleja (1hrncek=cca 2,5-3dl) POSTUP PRÍPRAVY Vynikajuce, jednoduche, nadychane zemlicky... Tento recept som nasla na nete (ako inak, trosku som si upravila uz pri prvom pokuse) uz davno pradavno,ale nejak som nanho zabudala... ale za posledne dni sa mi 3x prisnilo,ze ich idem piect,tak som sa dnes teda odhodlala a urobila ich. a nelutujem, su fakt vynikajuce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (51) posledné: 15.11.2020, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Smotanová citrónová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY stava a kora z 3 vacsich citronov, pohar mlieka, 4 zltky, 3/4 pohara krystal. cukru, 2 pohare slahackovej smotany (1 pohar=1 kelimok od smotany),stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Citrony poriadne umyjema a nastruhame koru (ked sa bojite chemie, kupte biocitrony a keby ze neverite ani tym, kupte susenu koru v obchode alebo ju vobec nedavajte), vytlacime stavu a primiesame cukor a stipku soli. V chladnicke nechame postat aj par hodin, kym sa poriadne nevychladi, obcas premiesame,aby sa cukor roztopil. Teraz prichadza ta najtazsia cast: zohrejeme mlieko a vmiesame ho do zltkov, dobre rozmiesame a vratime do hrnca. Varime pomaly, za staleho miesania, NESMIE ZOVRIET, lebo sa vajicko zhrudkovatie a budete mat z neho "syr". Ohen treba vypnut,ked zacne masa hustnut a kozmickou rychlostou precedit cez sitko a schladit vo vodnom kupeli. Masu nechame v chladnicke poriadne vychladnut. Potom ju zamiesame so slahackovymi smotanami (nevyslahanymi) a citronovym "sirupom". Poriadne premiesame a dame mrazit. Kto nema zmrzlinovac, musi zmrzlinu pocas mrazenia niekolkokrat premiesat (preslahat). Kludne mozete vyskusat aj s hocijakym ovocnym pyre, ta smotanova chut je uplne uzasna. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.8.2010, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Banánová káva frappéPOTREBNÉ PRÍSADY na asi 3 porcie: 2 banany, 1-2PL instantnej kavy (odporucam Velvet), 400ml studeneho mlieka, vanilkova zmrzlina (asi 200g, ja som dala 1 rusku zmrzku,ale znieslo by to aj dve), vanilkovy cukor (nemusi byt, podla chuti) POSTUP PRÍPRAVY nakrajane banany,kavu a cast mlieka poriadne vymixujeme. pridame zmrzlinu a zvysne mlieko a vsetko spolu premixujeme, aby sa suroviny poriadne spojili. ked treba, dosladime. skvela kavicka na horuce letne dni, oplati sa vyskusat. recept je opat z knihy Dzusy a koktaily,ale s mensimi upravami v pomere surovin. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 25.6.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Melónové osvieženie (x2)POTREBNÉ PRÍSADY Cerveny melon (zbaveny kostok), 100% pomarancovy a grepovy dzus POSTUP PRÍPRAVY vsetky prisady poriadne vychladit a vymixovat do hladka, OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (17) posledné: 15.8.2010, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Broskyňovo-ríbezľové slniečkoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 zrele sladke broskyne, 100g cervenych ribezli, 200-250ml ladovo studenej vody, 1-2 PL medu (alebo ineho sladidla) POSTUP PRÍPRAVY Vsetko spolu poriadne vymixovat. S 200ml vody je napoj poriadne husty, tak kto ma rad redsie, treba pridat viac vody a vtedy sa moze aj precedit cez sitko, kedze ribezle maju male kostocky (nam nevadili). Vynikajuci osviezujuci napoj, odporucam vyskusat. Zdroj: nadherna kniha Dzusy a koktaily ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (19) posledné: 28.7.2010, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Tropický smoothiePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100%-ny pomarancovy dzus, broskyna, banan, med alebo vanilkovy cukor (podla chuti a kyslosti ovocia) POSTUP PRÍPRAVY Len taka inspiracia na osviezujuci letny drink: broskynu, banan a dzus spolu vymixujeme a ked treba, osladime medom alebo cukrom. mnozstvo podla chuti, my sme dnes mali 1broskynu, 1 banan a tolko dzusu,aby bol 1 l napoja,ale nebol husty,taky akurat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (25) posledné: 23.10.2013, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 141 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |