končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |
RYŽA A CESTOVINY |
Rýchly obed z jednej panvice (rizoto alias paela)POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 2 kuracie stehna (vykosťujem a použijem na vývar), 1 plechovka paradajky (resp. 3 normálne), 1 zelena a červena paprika, 3-4 poháre ryže (podľa počtu osob), morské plody, polovica bujónu, korenie - soľ, šafran, kurkuma, majoránka, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu (cesnak - kto ma rád). Pridáme olúpané nakrájané paradajky, nakrájanú na slížiky papriku, na kúsky nakrájané kuracie stehna (prsia). Popražíme cca 5-7 minút. Pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou s bujónom, premiešame a varime asi 10 minút. Ochutíme kurkumou (dodá ryži žltú farbu), šafranom, majoránkovou, soľou. Pridáme morské plody (nedávam veľa lebo ich veľmi neobľubujem). Dusíme asi 5 minút. Necháme prikryjeme pokrievkou asi 5 minút a podávame. Z tohto množstva je 4-5 porcii, závisí však od apetítu stravníkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jemné vanilkove rožky z nutelyPOTREBNÉ PRÍSADY 25dkg hladkej múky, 10 dkg masla (resp. palmarin), 12 dkg nutely (cca 2-3 velke lyzice), 5 dkg mandli alebo orechov (dala som menej), 5dkg prask. cukru, čokoláda na polevu POSTUP PRÍPRAVY Pôvodný recept je klasika vanilkové rožky, ale keďže nemám rada orechy a rada experimentujem, ubrala som maslo, pridala nutelu a vznikol na jazyku rozplývajúci sa jemný suchý koláčik. Muku , maslo, nutelu, orechy (mandle) a cukor vymiesime. Pripravené cesto necháme odležať v chladničke. Potom tvarujeme malé rožteky. Ja som ich cez fóliu dávala do malej formičky a ukladala v 3cm vzdialenosti vedľa seba na plech. Je možne robiť ich klasicky bez formicky. Pečieme pri 175C asi 15 min. Konce namáčame do rozpustenej čokolády. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 8:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrová roláda z plátkov syra (syr nevaríme!)POTREBNÉ PRÍSADY 6 plátkov eidamského typu syra, 125 g maslo (1 malé), 100 g mäkkého syra v črievku, 100 g diétnej salámy, kápia, uhorky, čierne korenie, soľ, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Je kopu receptov na syrovú roládu, ale nenašla som ani jeden pri ktorom nemusíte syr vaľkať a variť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 18.2.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohova torta s jahodami z 2 vajecPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 500ml mlieka, 1 vanilk. cukor, 2 zlatých klasov, 250g masla, cukor (podla potreby) , 300g tvarohu (ja som dala 1 jemný ) , citrónová kôra, džem, jahodový kompót. Poťahová hmota: 90g mashmalow, trochu žltého potravinárskeho farbiva, 400g práškového cukru, cera vo veľkosti orecha, 1 lyžica citrónky, 1 lyžica vody POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou (miešam hladkú aj polohrubú) a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu. Plnka: Z mlieka, zlatých klasov uvaríme puding. Tvaroch zmiešame s maslom a cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding a trošku citrónovej kory. Cesto prerežeme na polovicu. Pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to druhú polovicu plnky. Prikryjeme druhým cestom. Ak chceme tortu potiahnúť, natrieme na cesto jemnú vrstvu maslového krému. Necháme zatuhnúť a poťahujeme. Poťahová hmota: Cukríky si umyjeme. Dáme do misky, pridáme 1 lyžicu vody, tuk, kys. citrónovú, 1/2 kav. lýžičky potravinárského farbiva a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 200g preosiatého práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100-150g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.5.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2, 3 |