končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2, 3 |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medové špičky (nepečené)POTREBNÉ PRÍSADY 1 pomaranč, 300g práš. cukru, 150g medu, 50g kakaa, 300g masla, 150g orechov, 1 BB puding, 50g hrozienok, 1 bal piškót, rum, čoko. poleva, kokos POSTUP PRÍPRAVY Pomaranč si umyjeme a kôru postrúhame, vytlačíme šťavu. Piškóty pomelieme a polejeme šťavou z pomaranča. Pridáme k nim rum, med, maslo, cukor zmiešaný s kakaom a pomaranč. kôru, BB puding, pomleté orechy a hrozienka. Všetko spracovať na hmotu a vytvarovať špičky. Hotové ponoriť do čokolády a ľubovoľne ozdobiť kokosom. Najlepšie nepečené koláče na svete:-DD ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.1.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusok 7x1POTREBNÉ PRÍSADY 250g práš.cukru, 250g hladkej múky, 1/4l mlieka, 2 vajcia, 60g margarínu, 1 kopcovitú PL kakaa, 1kypr. prášok, 1 van. cukor, trochu soli, citrórn, kôra Krém: 1l mlieka, 2 bal. vanil. cukru, 6 PL poloh. múky, 300g masla, 150g cukru, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Cukor, vajíčka, margarín dobre zmiešame. Múku s kyp. práškom zmiešame a spolu s mliekom postupne striedavo primiešavame do hmoty. Dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. \\r\\nKrém: Z mlieka, múky, van. cukru uvaríme hustý puding. Osobitne si vymiešame maslo s cukrom a zmiešame s pudingom. Natrieme na hotový koláč a postruhame čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.11.2010, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezne s lečomPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg kuracích přs (alebo akékoľvek kur. mäsko), 5 vajec, 1 krabička Solamilu, lečo cca 400ml, kapiu, cesnak, soľ, mčk, olej na vyprážanie. Viem, že tento recept tu už je, ale neodolala som, lebo je trochu obmenený, tak skúste vyskúšať. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájať na rezance. Lečo zmixovať, pridať vajíčka, Solamil, korenie, cesnak, soľ, kapiu nakrájať na malé kúsky a pridať mäsko. Nechať odstáť v chlade. Vyprážame malé placky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 2.11.2010, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Syrnyky mojej mamiPOTREBNÉ PRÍSADY 750g tvarohu, 2 vajíčka, 2 vanil. cukor, 150g hladkej múky, 1 kypr. prášok, olej, šľahačkovú smotanu/kyslú smotanu. Neviem, či tu je podobný alebo rovnaký recept, ale dnes sme to mali na večeru, tak som pre inšpiráciu:-). Prísady sú od oka. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske si vytvoríme valček (cesto sa dosť lepí), narežeme kolieska a pomocou valčeka vytvoríme placku cca 2cm hrubé(alebo si môžete vytvoriť guľky a utľapkať placky). V panvici si rozohrejeme olej (množstvo ako na zem. placky) a opečieme do zlata. Vyberieme na obrúsok odsať olej, aby to nebolo také mastné. Na záver polejeme smotanou (je jedno akú si zvolíte). Ak to chcete mať slávnostnejšie tak si to môžete ozdobiť aj šľahačkou a čoko. polevou. Foto nemám, lebo sa nám pokazil foťák:-(( ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškótové cesto: 300g poloh. múky, 1 kypr. prášok, 220g cukru, 1 van. cukor, 250ml mlieka, 250ml oleja, džem Tvarohový krém: 500g jemného tvarohu (napr. z Lidlu), 1 želatína v prášku -číra, 2 van. cukre, 2 pochúťkové smotany Želatína: ´2 jahodové kompóty, 2 želatíny v prášku (farbu si zvoľte podľa ovocia, ktoré použijete, ja som dala červenú) POSTUP PRÍPRAVY Piškótové cesto urobíme klasicky, žĺtky vyšľahať s cukrom pridať mlieko, olej, van. cukor, múku s kyp. práškom a nakoniec sneh z bielkov. Želatínu si uvaríme podľa návodu. Tvaroh zmiešame so smotanou a van. cukrom a primiešame želatínu. Hotový krém nalejeme na vychladnutý korpus, ktorý sme si natrieme džemom. Dáme schladiť. Pripravíme si 2. želatínu. Šťavu z kompótov použijeme na prípravu 2. želatíny, kým vychladne poukladáme si na tortu jahody a polejeme vychladnutou želatínou. Necháme stuhnúť.:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.5.2010, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
"Môj" cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäsko (ja som použila od nedeľňajšieho obeda), cestoviny (vrtuľky, mašličky....), čínska kapusta, cibuľka, uhorka, kukurica v plechovke, vajíčko na tvrdo, jogurt, MČK, soľ, vegeta.....(množstvá si zvolíte podľa seba) POSTUP PRÍPRAVY Cestovinu uvariť. Mäsko pokrájate, pridáte pokrájanú zeleninu (tu sa obmedzenie nedáva, na čo mate chuť, tak si tam pridáte), pridáte vajíčko, jogurt, dochutíte korením. Miesto jogurtu si môžete použiť aj tatársku omáčku a majonézu. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta oblíž prst.POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 60g práš.cukru, 2-3 PL kakaa,1/4 práš. do pečiva, 100g polohru. múky, 3 PL studenej vody, postrúhanú čokoládu Plnka: 0,3dl mlieka, 1 Zlatý klas, 3 žĺtky, 150g masla, 120g práš. cukru Pena: 3 bielka, 120g práš. cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku s práš. do pečiva, kakao, tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Na vychladený korpus dáme plnku, ktorú si urobíme z uvareného mlieka so Zlatým klasom a žĺtkami, uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom a spojíme s kašou a vyšľaháme hladký krém. Nad parou vyšľaháme bielka s cukrom a povrch torty natrieme penu. Ozdobíme strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 25.4.2010, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčekový koláč s kokosomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrub. múky 1 kypriaci prášok Posýpka: 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1 hrnček kokosu Poleva: 250ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s práš. cukrom. Prilejeme mlieko, olej, múku s kyp. práškom. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a posypeme posýpkou zo zmiešaného cukru a kokosu. Dáme upiecť. Na ešte horúci koláč nalejeme šľahačkovú smotanu a dáme vychladiť. Hotový vychladený koláč posypeme cukrom a ozdobíme čokoládou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.9.2010, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Lečové rezancePOTREBNÉ PRÍSADY 250g širokých rezancov, 250g mletého brav. mäsa, 1 malý pohár leča, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petrž. vňať, 1dl smotany na varenie, 50g nivy, soľ, MČK, korenie gyros, mletá rasca. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, ktoré sme si predtým okorenili MČK, korením gyros, soľou, rascou. Orestovujeme mäsko, pridáme lečo a podusíme, ak je potrebné, tak podlejeme vodou (aby bolo dosť sťavičky) a dusíme. Uvaríme si rezance (mne sa osvedčili KUK-FUKY - široké) a zmiešame s uduseným mäskom. Pridáme do zmesi nastrúhanú nivu, petrž. vňať, cesnak a podlejeme smotanou, poriadne premiešame. Vymastíme si zapekaciu misku a zmes vložíme do misky a dáme zapiecť (ja to ešte na chvíľu prikrývam alobalom). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29) | << predošlé 1, 2, 3 |