. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Soňa T. (rexo) ID 108927
Oblasť: Stará Turá
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.8.2009
Naposledy: 19.4.2024 11:07
Aktualizácia: 22.4.2018 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 73
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 30
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa,1 malá lyžička papriky mletej, 1 veľká lyžica kečupu, 1 malá lyžička horčice, 1 malá lyžička vegety, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky majoránu, soľ, korenie, 100 ml smotany(môže byť aj na varenie) 2 lyžice hladkej múky, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľku. Mäso narežeme na plátky (rezance) a popražíme. Prisypeme papriku podlejeme pohárom vody, pridáme kečup, horčicu, vegetu, bobkoví list, majorán, soľ, korenie podľa chuti. Podusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pripravíme si smotanu s hladkou múkou ktorou to zahustíme. Necháme povariť a odstavíme. Podávame s hranolkami, zemiačikmi. Ja som robila farebnú tarhoňu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.4.2016, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hrianka



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto doniesla susedka ochutnať ako chuťovku na hrianky. Odvtedy to jedávam s kadečím len tak s pečivom na špagety s ryžou alebo k zemiakom a rezňu. ^^^1kg rajčín 4-6 strúčikov cesnaku 2ks cibule 2ks fefrónky 2 pol. lyžice vegety 1 malá lyžička kari 1 malá lyžička zázvoru 1 malá lyžička mletej papriky 4 pol. lyžice hrozienok 2 pol. lyžice soli 1 pol. lyžica cukru pol dcl octu^^^

POSTUP PRÍPRAVY

Je nutné očistiť rajčiny od zrniečok a šupy. To kilo je váha čistej dužiny. Na toto sú vhodné tie dužinaté. Hodím všetko spolu do hrnca a varím na miernom plameni 30 nim. Naplním do pohárov a sterilizujem. Tento rok som to švacla do myčky dúfam že vydržia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.9.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kečup



POTREBNÉ PRÍSADY

5 kg rajčín 2 čajové šalky cukru pol hrnčeka octu 2 pol. lyžice soli **** koreniny dávam do bieleho plátienka **** 15 zrniek čierneho korenia 15 zrniek nového korenia 2 malé lyžičky kari štvrť lyžičky tymianu 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny, cukor, ocot, sol, rozvarím. Prepasírujem a potom ešte prebehnem ponorným do hladka. Pridám ostatné koreniny a varím až zostane polovičné množstvo. Tento čas si skracujem tým že očistím rajčiny od zrniečok. Môže sa pridať polievková lyžica pektogelu alebo iného konzervantu krátko prevariť. Horúce plním do phárikov zaviečkujem a ukladám do deky. Ak chem mať kečup čípoš dám s koreninami 2-3 feferónky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové knedličky



POTREBNÉ PRÍSADY

Dnes som naozaj nevedela čím prekvapiť rodinu a nedali si žiaden typ museli byť spokojný s týmto. Tieto knedle moja mama robí z oškvarkov a keďže ja oškvarky nemusím tak som si zvolila niečo takéto zdravšie. Asi 1kg zemiakov 2 vajíčka 5lyžíc detskej krupice soľ 300g polohrubej múky vegeta bez glutamanu alebo bujón 1balík sójovej drte kúsok dobre prerastenej oravskej slaninky 1mrazený špenát

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvarených očistených postruhaných zemiakov vajec krupice múky soli vypracujeme nelepivé cesto.Sóju si dáme uvariť s vegetou. Keď vychladne precedíme a vyžmýkame. Slaninku nakrájame na drobno a dáme vypiecť aby sa tuk vypiekol. Cesto rozvaľkáme plníme sójou zmiešanou zo slaninkou. Zabalíme knedle varíme pokým nevyplávajú na vrch. K tomu som robila špenát ochutený cesnakom ale chutia i s kapustou poprípade zo zeleninou. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.2.2014, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Štvorfarebná vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky 1,5 prášku do pečiva 100g práškového cukru 1 vanilkový cukor 1 lyžička soli 250g mäkkého tvarohu 2 vajcia 100ml mlieka 125ml oleja prísady:50g kokosu 50g pomletého maku 20g kakaa 30g farebnej cukríkovej posýpky vajce a tuk na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Teda na to že je to moja prvá vianočka v živote vyzerá celkom fajn.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.8.2013, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky naše



POTREBNÉ PRÍSADY

450g múky hladkej 250g tuku 200g cukru práškového 200g orechov 2 vajcia 2 varešky kakaa trošku prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 24.11.2013, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Ruské praclíky



POTREBNÉ PRÍSADY

225 g mrazeného lístkového cesta Tmavé cesto:125 g pšeničnej múky 1 lyžička prášku do pečiva 25 g kakaa 75 g mäkkého masla alebo margarínu 1 bielok 80 g cukru 1 balenie vanilkového cukru Na potretie: 1 žĺtok 1 polievková lyžica mlieka 50 g mandlí Práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nestíhala som piecť Prvý plech zmizol rýchlosťou blesku. Ak robíme z celého listového cesta treba dvojnásobnú dávku tmavého cesta.

rozmraziť: lístkového cesto. Vypracujeme tmavé cesto. Zmiešame múku s práškom a kakao v misy. Potom pridáme ostatné suroviny. Dáme cesto do plastovej fólie na 30 minút do chladničky. Predhrejeme rúru.Elektrická rúra: cca 220 ° C Horúci vzduch: cca 200 ° CZ lístkového cesta vyvaľkáme obdĺžnika (36 x 25 cm ).Hnedé cesto vyvaľkáme do obdĺžnika (25 x 18 cm). Uložíme na jednu polku listového cesta a preložíme na polovicu trocha pritlačíme Obdĺžnik pokrájame na 16 pásikov 2 cm hrubých Každý prúžok obrátime proti sebe, takže vznikne" šnúra" Môžeme tvarovať na praclík slučku, srdce alebo kruh . Potrieme vaječným žĺtok s mliekom a po sypeme mandľami. Pečieme asi 10 min Pred podávaním po sypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohová zapekanka s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jahôd 200g ovsených vločiek 500g nízkotučného tvarohu jemného 3 lyžice kyslej smotany 4 vajíčka 1 vanilkový cukor 100g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Jahody umyjeme, očistíme a asi štvrtinu odoberieme. Zmiešame 150g ovsených vločiek s tvarohom a smotanou. Oddelíme žĺtka od bielkov.Žĺtka s 75g cukru aj vanilkovým vymiešame do peny. Oddelené bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Do tvarohovej masy dáme najprv žĺtkovú penu potom sneh a opatrne zmiešame. Dno pekáča vymastíme. vysypeme ovsenými vločkami. Navrstvíme cesto, poukladáme jahody ktoré jemne vtlačíme. Vrch po sypeme zvyšnými 25g ovsenými vločkami Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút. Za ten čas rozmixujeme odobraté jahody. osladíme zvyšným cukrom. Podávame spolu zo zapekankou. Namiesto jahôd môžeme dať iné ovocie maliny, rýbezle egreše broskyne marhule hrušky plátky jabĺk. Namiesto ovocného pyté môžeme zapekanku ozdobiť kopčekom šľahačky alebo zmrzlinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchlokvasné uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky listy vinnej révy (višňové alebo dubové listy) kôprová vňať cibuľa cesnak chlieb korenie nálev: 2l vody 100g soli 80g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno veľkého pohára dávam listy viniča ale ak nemám nič sa nestane.potom vŕšok chleba, kôpor, chren cibuľu, cesnak. Uhorky treba ponarezovať po dĺžke drobnými zárezmi aby nálev lepšie prenikol. Z vody soli a cukru uvarím nálev ale iba toľko aby sa to rozpustilo. Studeným zalejem tak aby boli všetky pod nálevom. Je to dobré aj zaťažiť aby nevystupovali hore. Dávam drevené doštičky. zakryjem celofánom a uložím na slnečné miesto O 3 dni začnú uhorky kvasiť. Na papanie sú tak o 14 až 21 dní Je to recept mojej babky. Vtedy však mala pri celofáne také drevené lopatky a tým ich zaťažovala. Sú oveľa zdravšie ako ti z octom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky T650 450g práškového cukru 360g medu 6 vajec 100g kakao 2 polievkové lyžice škorice 1 pernikové korenie 3 kávové lyžičky sódy bicarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme osiate sypké suroviny. V strede utvoríme jamku a vlejeme vajcia med. Postupne vmiešavame múku z tekutou časťou. Vypracujeme hladké cesto ak treba dosýpame ešte múku.Prikryté uložíme odležať na aspoň 24 hodín. Vykrajujeme tvary menšie na hrúbku 2-3mm, väčšie 5mm. Pečieme pri 180´C. 5-7minút potrieme vajíčkom a vrátime ešte asi 2-3minúty dopiecť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2009, 17:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu