končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
KRABÍ ŠALÁT.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrazených krabích tyčiniek, 250 ml bieleho jogurtu, 2 PL majonézy (ochutenej alebo tatárskej omáčky), soľ, biele mleté korenie, 2 PL čerstvej alebo sušenej bazalky, 1 konzerva (250 g ) lahôdkovej kukurice (nemusí byť ). POSTUP PRÍPRAVY Krabie tyčinky rozmrazíme, (nie celkom, len toľko aby sa dali dobre krájať ), pokrájame na malé kúsky. Zalejeme jogurtom zmiešaným s majonézou. Pridáme kukuricu, dochutíme soľou, troškou bieleho korenia.Dáme do chladničky, tesne pred podávaním pridáme nadrobno posekanú bazalku.Keď to chcete mať dietne nepridávajte do jogurtu majonézu.Podávame dobre vychladené s pečivom alebo s chlebom. Dobrú chuť..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.8.2009, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
JAHODY.POTREBNÉ PRÍSADY Piškótové cesto : 5 žľtkov, 18 dg práškového cukru, 18 dg polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL vody, sneh z bielkov. POSTUP PRÍPRAVY Všetko dobre vymiešať ako na piškótu, vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Piecť vo vopred vyhriatej rúre. Upečené vyklopíme na pracovnú dosku, necháme vychladnúť. Formičkou vykrajujeme srdiečka. Povykrajované srdiečka ostrým nožom prekrojíme cez stred tak, že špic srdiečka zostane neprekrojený. Takto nakrojené srdiečka naplníme plnkou. PLNKA : 3dl mlieka, trocha kryštálového cukru, 1 ks Zlatý klas, 1 ks vanilkový cukor, PALMARÍN, jahodový džem, malinový sirup (ja používam značku ORAVAN). Zo zlatého klasu, mlieka, vanilkového a kryštálového cukru pripravíme puding. Kúsok palmarínu (cca 150 g) vmiešame do horúceho pudingu. Zbytky cesta, ktoré zostali po vykrajovaní poliať rumom ( kto ako ľúbi ), pridáme 3 PL jahodového džemu a malinový sirup tak, aby nám vznikla kašovitá hmota. Potom dáme plnku do prekrojených srdiečok, pričom do širšej časti srdiečka dáme viac plnky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 26.6.2011, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SMOTANOVÉ KOLEČKÁPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladká múka špeciál, 2 Palmariny, 1 šľahačková smotana, štipka soli. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zamiesime, necháme v chladničke stáť do druhého dňa. Potom cesto rozguľame, povykrajujeme kolečká. Ja robím malé koliečka. Pečieme na vymastenom plechu vo vopred vyhriatej rúre. Pri pečení sa nadvihnú. Ešte teplé obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PIŠKÓTY V LÍSTKOVOM CESTEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. okrúhle piškóty, 1 lístkové cesto, 1 pohár zavárané marhule, 2 vanilkové cukre, 1 liter mlieka, 2 vanilkové pudingy (Zlatý klas ). POSTUP PRÍPRAVY Z lístkového cesta vyvaľkáme 2 pláty. Jeden plát položíme na vymastený plech, naň poukladáme piškóy tesne vedľa seba, na piškóty vylejeme uvarený, trocha vychladnutý puding. Do neho pokrájame marhule, na to dáme druhý plát vyvaľkaného cesta a upečieme vo vyhriatej rúre 25 - 30 minút. Na hotové môžeme dať čokoládovú polevu alebo posypať práškovým cukrom, farebnou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.11.2009, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PALACINKY OD MILADKYPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dg hladká múka, špeciál,4 celé vajcia, 2 dcl oleja, 2 dcl vlažnej vody, 6 dcl mlieka, trocha soli, trocha cukru. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu dobre zmiešať a piecť. Pod prvú palacinku dať trošku oleja, pod ostatné kto má teflonovú panvicu už nemusí. Sú veľmi dobré a u nás obľúbené, pretože nie sú vôbec mastné.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ALA KOLÁČPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 40 dg polohrubej múky, 20 dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 Palmarin ( HERA ) dobre vymiešať, vznikne nám z toho posýpka. Tejto zmesi odobrať asi za 1 šálku,aby sa dal koláč posypať. POSTUP PRÍPRAVY Do ostatnej zmesi pridáme 2 dcl vlažného mlieka, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva. Dobre vymiešať a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme čerstvé , alebo kompotové ovocie ( slivky, marhule, ríbezle, postrúhané jablká ) a posypeme posýpkou, ktorú sme si odložili. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre, podľa potreby. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 2.8.2009, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
MASLOVÉ ORECHOVÉ REZYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 40 dg práškový cukor, 6 žľtkov, 10 PL teplej vody, 30 dg hrubej múky, 10 dg mletých orechov, 1 prášok do pečiva, sneh. POSTUP PRÍPRAVY Žľtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme ostané ingrediencie, nakoniec opatrne primiešame sneh. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre podľa potreby. Po vychladnutí natierame plnkami. I. plnka: tanier mletých orechov zabariť 1/4 litrom horúceho mlieka, pridať jeden a pol PL rumu, 3PL práškového cukru. Dobre vymiešať a natrieť na upečené cesto. II. plnka: jedno celé maslo (HERA), jeden žĺtok sa vymieša s 2 PL cukru (podľa chuti) - natierame na plnku číslo 1. Navrch postrúhame čokoládu. Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOLÁČ Z CUKINEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg cukine, 30 dkg cukru, 2 vajcia, 4 PL oleja, 35 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka, 11/2 ČL škorice, 1 hrsť hrozienok, 1 hrsť mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY očistenú cukiňu postrúhať, pridať ostatné ingrediencie a zamiešať. Vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Piecť vo vopred vyhriatej rúre podľa potreby. Vychladnutý poliať citrónovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
MARTA REZNEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie alebo morčacie prsia nakrájame na rezne, vegeta, strúhanka, vajíčka, (2 vajcia na 4 rezne ),tuk na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepeme, okraje narežeme, každý rezeň posypeme vegetou,uložíme ich na seba, necháme aspoň 1 hodinu odležať. Potom rezne obalíme v strúhanke, ktorú trochu popritláčame na mäsko. Vajíčka podľa počtu rezňov rozšľaháme s troškou soli, rezne postupne namáčame vo vajíčkach a vyprážame. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninová obloha, alebo čerstvý zeleninový šalátik. Môj tip: Môžeme použiť aj bravčové karé.Robila som z knihy Recepty zo života. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.2.2010, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVČOVE´ AZUPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 750 g bravčového stehna, 2 ČL horčice, štipka práškového cukru, 2 PL kečupu, 2 CL mletej červenej papriky, 1 ČL worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Kečup,horčicu a 2 PL oleja dobre zmiešame, pridáme čierne a karí korenie,papriku a worcester. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a zamiešame do zmesi. Mäso pokrájame na tenké pásiky, trošku posolíme a premiešame s pripravenou zmesou. Necháme aspoň 1 hodinu odležať. Potom na panvici rozohrejeme olej a mäsko najprv prudko, potom mierne oprážíme, kým nezmäkne. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi. Môj tip: Namiesto bravčového mäsa som použila kuracie aj morčacie mäso. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.10.2011, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |