. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Focaccia plnená mozzarellou a prosciouttom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:3/4 salky teplej vody * 1 CL susenych kvasnic * 1/2 CL cukru * 1 CL soli * 1 PL olivoveho oleja * 225 g hladkej muky T 650 NAPLN:mozzarella,prosciutto al.susena sunka podobneho typu...

POSTUP PRÍPRAVY

Vonave,chrumkave,......proste straaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne dobreeeeeeeeeeee....:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (88) posledné: 23.9.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

super chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 350ml. vody, alebo mlieka, alebo mix ,(najlepšie je mix 200voda+150mlieko) 2 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička sušeného droždia Program : základný Váha : 1 kg Kôrka: stredná

POSTUP PRÍPRAVY

do nádobky nalejeme mlieko + vodu, olej, soľ, rascu, nasypeme múku, do stredu urobíme malú jamku a do nej nasypeme sušené droždie. Zapneme pekárničku a čakáme na výborný chlebík......

Môže sa do neho pridať slnečnica, alebo iné semiačka, prípadne zmiešať hladkú múku s celozrnnou.najlepšie v pomere 400 (350)g hladkej a 100 (150)g celozrnnej...
Výborný je, keď na začiatku pridáte do mlieka 2 uvarené na jemno nastrúhané zemiaky...mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 26.8.2015, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ŠUNKOVO - SYROVÉ ROŽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 750 g hladkej múky, 100 ml oleja, 1 PL soli, 1 KL hnedého cukru, 350 ml mlieka, 1 kocka droždia, 175 ml acidka. PLNKA: šunka, syr, maslo na potretie plátkov

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)

Alexandra B. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (52) posledné: 2.5.2021, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Mazanec z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

275 ml mlieka, 100 g roztopeného masla, 500 g polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička soli, 1 lyžička sušeného droždia, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko a maslo vylejeme do nádoby, nasypeme múku, do stredu múky spravíme dierku a nasypeme droždie, pridáme cukor, soľ. Po vymiesení, na signál pekárničky pridáme hrozienka. Kto chce môže pridať aj oriešky.
Pečiem na programe Klasik-veľkosť I. - kôrka svetlá / ja mám pekárničku Eta-Siesta /.
Dobrú chuť, mazanec je vynikajúci !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)

Gabriela E. (gabika) ID 57 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (69) posledné: 1.5.2020, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.

Postup:
- do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila
- posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia
- psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať
- vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam)
- varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 18.3.2020, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúca vianočka z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

470 g hladkej múky, 8 lyžíč polievkových roztopeného masla alebo Hery (cca 60g), 5 PL oleja, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (20g), 2 žĺtky, 2 dcl vlažného mlieka 80g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky kávovej soli, kôra z 1 menšieho citróna, za hrsť hrozienok a mandľových lupienkov(spolu za hrsť alebo si dajte len hrozienka-kto ako rád), 1 čajovú lyžičku celého fenikla-toto ma naučila svokra, dovtedy som nikdy vianočku s feniklom nerobila a môžem povedať, že s feniklom je super.Aj keď ona robieva klasickú zapletanú vianočku a feniklom posype vrch a tuná ho nájdeme vďaka mieseniu aj vo vnútri. Môže byť aj troška rumu, ja som nedávala.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto bol môj prvý recept z domácej pekárne a naozaj bola vianočka vynikajúca, môžem odporúčať. Recept som obkukala z českého mimi ID 4520 a troška ho upravila. Všetko nasúkajte do pekárničky , ja som dala všetko naraz a zapla program SWEET, sladký chlieb a stredne hnedá kôrka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (122) posledné: 10.11.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vlažného mlieka,60 g rozpusteného masla alebo Hera ,2 lyžičky oleja,2 žltka,80 g cukru,20g čerstvých kvasnic,470 g hladkej muky,pol čajovej lyžičky soli,hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

do pekarničky sa vsetko pridava postupne tak ako je to napisane,,,hrozienka pridame po zapípaní DP,,pred koncom natreme rozšlahanym vajíčkom,,,a potom papáme mňam
je vynikajuca !!!
program som dala -sladky chlieb

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 15.3.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vyborny zemiakovy chlebik



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml. vody,1PL octu,1 PL oleja, 550g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce , 1/2 lyzicky cukru, ak niekto chce moze si pridat nejake semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som to v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (77) posledné: 30.6.2012, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnné žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka/ja dávam sójové/
50g rozpusteného tuku/ja dávam palmarín/
1,5 lyžičky soli
1vajce
1 lyžička cukru
500g hl. múky/ ja dávam 250g hl.múky a 250 g celozrnnej ražnej/
2 lyžičky sušeného droždia
vajce na potretie
kmín,sézam,hrubú soľ,semienka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené prísady dáme do pekárne ,na program kysnuté cestá ,po vykysnutí spraviť bochníčky ,potrieme vajcom dáme navrch kmín,sezam ,hrubú soľ/kto čo ľúbi/ a necháme dokysnúť.Pečieme 25 minút na 160stupňov/ ja som piekla 30 min záleží od trúby.Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

Viktor K. (Mikys) ID 544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.4.2009, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu