končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 341 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,35 ďalšie >> |
NÁPOJE, DRINKY |
Vaječný koňak, krémovitý, tepelně upravenýPOTREBNÉ PRÍSADY 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 10-15 dkg cukru moučky (dávám spíše méně, protože se přidává ještě slazené mléko), 1 slazené kondenzované mléko SALKO, 1 sklenka polotučného mléka , rum - množství dle vlastního uvážení na dochucení, přidává se na konec, až po vychladnutí, neprochází tepelnou úpravou POSTUP PRÍPRAVY Uvedené suroviny smícháme, vložíme do horké vodní lázně a na sporáku za stálého míchání zahříváme, hmota mírně zhoustne. Je důležité, aby vše prošlou vyšší teplotou. Když při zkoušce teploty hmoty cítíme, že nás už pálí na prstu, přendáme základní hmotu na koňak s nádobou do studené vodní lázně a dále metličkou šleháme do vychladnutí. Přidáme rum, množství takové, jaké vyhovuje (250 - 300 ml). Příprava není vůbec složitá, koňak je trvanlivější a hlavně krémovitý, protože prochází tepelnou úpravou. Recept jsem získala před mnoha lety od své přítelkyně Aničky, jiný recept už nepoužívám, protože tento je prostě skvělý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ilona M. (illenne) ID 63961 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.4.2014, 13:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Sirup z mrkvyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg mrkvy, 4 kg kryštálového cukru, 80 g kyseliny citrónovej, 1 fľaštičku Sunquicku pomaranč alebo mandarínka. POSTUP PRÍPRAVY Očistenú mrkvu a 3 litre vody varíme v kuchte 30 - 40 minút. Trošku vychladnutú rozmixujeme na kašičku. Získame cca 4,5 litra kašičky. Dáme do hrnca cca 12 litrov. Prilejeme znovu 3 litre vody. Pridáme kryštálový cukor, kyselinu citrónovú a Sunquick. S občasným miešaním varíme 10 - 15 minút. Zberáme penu vytvorenú pri varení. Ešte horúci sirup nalievame do fliaš a uzatvoríme. Fľaše ukladáme do tzv. suchého dunstu - dáme si deku a utierku. Na ňu postavíme horúce uzatvorené fľaše a znova dobre prikryjeme utierkou a dekou na 24 hodín. Sk nechcete Sunquick - nemusíte dávať. Uvaríme cca 9 litrov sirupu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ida Č. (iduska55) ID 132177 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 23.3.2014, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Amaretto flirtPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl Amaretto, 6 cl pomarančový džús, ľad, šampanské na doliatie (do 2dl pohára teda treba 1dl), plátok pomaranča POSTUP PRÍPRAVY Amaretto, pomarančový džús a ľad dáme do šejkra a poriadne pretrepeme. Precedíme do pohára a dolejeme šampanským. Ozdobíme plátkom pomaranča a výborný nápoj je hotový :) Tip: pohár môžme ozdobiť cukrom - vrch pohára namočíme citrónovou alebo pomarančovou šťavou a vložíme do cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Eva J. (vicusss) ID 111743 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
SIRUP Z ČIERNYCH RÍBEZLÍPOTREBNÉ PRÍSADY čierne ríbezle, cukor, voda, kyselina citrónová POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odstopkované ríbezle odšťavíme na odšťavovači alebo ovocnom lise. Na liter ríbezľovej šťavy, pridáme liter vody, 1,5 kg cukru a lyžičku kyseliny citrónovej. Zohrejeme na teplotu 40-50 stupňov, kým sa cukor nerozpustí a nalejeme do fliaš. Odložíme na tmavé a chladné miesto, najlepšie do chladničky. Sirup bez varenia si uchováva všetky dôležité látky ako Vitamín C a P, bioaktívne flavonoidy, pektíny, resveratrol, antioxidanty a éterické silice. Pôsobí močopudne, potopudne, proti hnilobe, artritíde, hnačke, skorbutu, posilňuje žalúdok. Vďaka obsiahnutým antioxidantom je prevenciou voči demencii a starnutiu buniek, tkanív, orgánov a organizmu. Komplex flavonoidov s účinkom na cievy označovaný nesprávne ako vitamín P, má (najmä v kombinácii s obsiahnutým či dodaným vitamínom C) ochranný vplyv na bunky, orgány, cievy a zvýšenie hladiny antioxidantov. Bioaktívne flavonoidy pôsobia s obsiahnutým aj dodaným vitamínom C väčšinou synergicky (znásobuje sa účinok spoločným pôsobením obsiahnutých látok ). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2014, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Horúca čokoládaPOTREBNÉ PRÍSADY 100g čokolády,200ml mlieka,150ml smotany na varenie,škorica. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca nalejeme mlieko a smotanu,pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a pomaly zahrievame,kým sa čokoláda nerozpustí.Ochutíme škoricou a necháme prejsť varom.Stiahneme z ohňa a našlaháme metličkou.Podávame ozdobené strúhanou čokoládou.Horúcu čokoládu môžeme pripravovať z mliečnej,varovej alebo horkej čokolády s obsahom aspoň 50% kakaa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) veronika s. (nikaszan) ID 237581 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
SKITTLES vodka ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY vodka * cukríky * POSTUP PRÍPRAVY Našla som na nete. Ono to funguje. Kuk do obrázkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.11.2013, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
VIANOČNÝ NEALKO PUNČPOTREBNÉ PRÍSADY Ovocný čaj, jablko, hruška, pomaranč, citrón, cukor, klinčeky, badián, rumová aróma POSTUP PRÍPRAVY V hrnci uvaríme ovocný čaj, do neho nakrájame jablká, hrušky, pomaranč a citrón (bez šupky), dochutíme cukrom, celou škoricou, badiánom, klinčekami a pomaly varíme asi hodinu. Do uvareného punču pridáme 2-3 kvapky rumovej arómy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.12.2012, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Horúca čokoládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tabuľku kvalitnej horkej čokolády, 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačka a kakao na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu nalámeme na kocky a vo vodnom kúpeli za pridania 1 PL šľahačkovej smotany a 1 PL mlieka necháme rozpustiť a vymiešame dohladka. V druhom hrnci prihrejeme mlieko so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, rozmiešame metličkou ale nenecháme zovrieť. Len prihrejeme. Pridáme rozpustenú čokoládu, rozšľaháme dohladka s metličkou a necháme za stáleho šľahania zovrieť. Potom odstavíme. Čokoládu rozdelíme do sklenených priesvitných pohárov na stopke, asi 1,5 - 2 cm pod okraj, každý pohár ozdobíme kopčekom šľahačky zo spreja a posypeme kakaom alebo grankom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika H. (Monika17) ID 202024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2013, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
◄ Domáci orechový likér ►POTREBNÉ PRÍSADY * 20 zelených nezrelých vlašských orechov *1 liter vodky * 3 klinčeky * kúsok celej škorice * 500 g cukru * 250 ml vody POSTUP PRÍPRAVY Z natrhaných zelených orechov (musia sa dať ľahko prepichnúť) na Jána (24.6.) sa pripravuje orechovica, ktorá prečisťuje žalúdok, pečeň a krv, odstraňuje slabosť žalúdka a hnilobné procesy v črevách. Okrem toho je vynikajúcim prostriedkom proti hustnutiu krvi. 20 zelených orechov rozštvrtíme, naplníme nimi sklenenú fľašu so širokým hrdlom a zalejeme litrom alkoholu, tak aby bol alkohol nad orechami. Pridáme klinčeky a škoricu. Uzavretú fľašu postavíme na 4 týždne na slnko, alebo teplé miesto. Následne uvaríme sirup z cukru a vody (15 minút). Vychladený sirup pridáme do scedenej orechovice a môžeme nafľaškovať. Necháme odpočívať na chladnom mieste. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 29.6.2014, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
NEALKO MOJITOPOTREBNÉ PRÍSADY Sirup Jupí superhustý Limetka s mätou, limetka, čerstvá mäta, ľad POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame sirup Jupí s vodou v pomere 1:8, pridáme lístky čerstvej mäty (ja som použil citrónovú lípiu), nakrájanú limetku a ľad. Vynikajúco osvieži počas horúcich letných dní. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2016, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 341 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,35 ďalšie >> |