. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 54 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Zaváranie bez cukru so solou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie,štipka soli,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem či to tu už bolo,ale nám takto zavárané ovocie velmi chutí.Do pohára dáme ovocie,štipku soli,len tak medzi prsty,zalejeme vodou z vodovodu,zavrieme,zasterilizujeme,necháme spinkat na poličke minimálne 2 mesiace.Po otvorení chutí ako čerstvé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

monika s. (schugova) ID 21592 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPIA A FEFERONY V SOLI*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

do mäsových základov,namiesto štipľavej papriky do jedál

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2010, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraný karfiól


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo bez varenia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, paradajky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept jeana Š. (ivusik) ID 886, ale ocaril ma jednoduchostou.
Ja som dala 5kg paradajok a 5kg papriky, lebo mam rada, ked je viac paradajok.
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja , zatvoríme a dáme sterilizovať/ ja sterilizujem v rure, poukladam na hlboky pekac, dolejem vodu do pekaca a pri 150 st. asi pol hodinku, z toho 15.min. to bublalo/.
Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.
Pani Ivke dakujem....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2012, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladane huby a karfiol :-)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

papriková pomazánka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg kapie, 750g cibule, 5 feferóniek (nemusia byť), 2 dcl oleja, 1 dcl octu, 100 g cukru, 30 g soli do vajíčka na čaj dávam korenie: 5 zrniečok nové korenie, 5 zrniečok čierne korenie, 5 klinčekov, 3 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

papriku, cibuľu a feferóny očistíme. 500g cibule, papriku a feferóny zomelieme, 250g cibule pokrájame nadrobno a dáme na olej opražiť do sklovita. potom pridáme pomletú zmes. pridáme ocot, cukor, soľ, koreniny a necháme na miernom ohni variť. občas premiešame. na konci rozmixujeme ponorným mixérom a dávame do fliaš. sterilizujeme cca 20 min.

tento recept mi dala kamarátka a je veľmi chutný. našla som tu paprikové pomazánky, ale každý recept je iný. pomazánku dávam na chlieb alebo topinky alebo aj k párkam namiesto horčice.
dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Magdaléna V. (MegieV) ID 27578 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľkový džem


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

klasika - marhule, cukor++++ ja dávam na 1 kg marhúľ-dobre zrelých až prezretých 400 - 500 g cukru+++ výborný je aj s gelfixom 2 : 1 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ náš najobľúbenejší, jeho pikantná chuť sa veľmi hodí do zákuskov +++++++++++++++++++++++++++ NESTERILIZUJEM

POSTUP PRÍPRAVY

++++++++++++++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.9.2010, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Suprový šalát ČALAMÁDA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 L octu, 80 dkg kryštálového cukru, 3 PL soli, 2 dcl oleja, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL BORKÉNU 1,5 kg papriky, 1,5 kg cibule, 1 kg zelených rajčín (môžu byť aj také oranžové ako mám ja), 2 kg nakladačiek (také väčšie uhorky, alebo môžete dať aj šalátové, ale vyberte zrnká).

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko poriadne poumývať a nakrájať na cca 5 mm pásiky.
dať variť a keď to začne bublotať odstopovať 2 min (nie viac). Vypnúť a horúce do čistých a suchých pohárov nie až po vrch a doliať šťavou. Zavrieť otočiť dať na suché a teplé miesto do deky.
Kto má rád štiplavé môže si pridať čili papričky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Klára Ď. (kukokajka) ID 18977 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 27.8.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo ako čerstvé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy.

POSTUP PRÍPRAVY

+++++++

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 15.5.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KURIATKOVA ZMES*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.11.2010, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu