. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 249 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,25 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Bananovo kavove muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/01/bananovo-kavovy-muffiny.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 vajicko
1 zltok
2 banany,rozpucene vidlickou
1/2 CL vanilkoveho extraktu ( ja som pouzila vanilkovu pastu )
1/2 poh silnej kavy,vychladnutej
1 poh kyslej smotany
2 1/4 poh hladkej muky,
1/4 CL sody bikarbony

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bananove cupcakes s nutellou



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je na 12 kosickov: 175g pol.muky, 175g masla, 175g cukru, 3 vajicka, 2 lyz.vanilkoveho extraktu, pol lyz.pdp, zlerlsi banan( nemusi byt ale ja mam velmi rada kombinaciu banan-nutella! :) ) Krem: mascarpone a nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo si vyslahame s cukrom a pridame vajicka, extrakt, popuckany banan a na koniec muku. Plnime do kosickov a pecieme vo vyhriatej rure 170 stupnov cca 15 minut.

Na vrch som ako ozdobu dala orieskove keksiky ( ties som ich zlepila nutelou :) ) recept na keksiky mam od Katarina E. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2938

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.4.2014, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 ks vajcia, 5 lyžíc práškový cukor, 1 lyžica sódy bikarbóny, štipka soli, 2 lyžice polohrubá múka, 3 lyžice kakao Vanilkový krém: marhuľový džem (podľa vlastnej chuti), 1 ks zlatý klas, 4 dl mlieko, 1 ks vanilkový cukor, vanilkový struk (dáva sa iba kúsok, ale nemusí byť vôbec), 3 lyžice práškový cukor, 100 g maslo, 4 balíčky Matcha tea prášok (taktiež nemusí byť, je to len kvôli zelenej farbe), 2-3 ks banány Poleva: 1 ks čokoláda na varenie (môže byť aj biela poleva), 50 g cera

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Oddelíme si žĺtky o bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme do tuha.
Do žĺtkov si pridáme 5 lyžíc práškového cukru a vyšľaháme do penista.
Do misy si preosejeme všetky sypké prísady, zmiešame, pridáme k žĺtkom a dobre rozmiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame.
Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme cesto, uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C a asi na 15-20 min. (treba to sledovať radšej).
Keď máme cesto hotové, namočíme veľkú kuchynskú utierku do studenej vody, dobre vyžmýkame.
Rozprestrieme ju a položíme na ňu cesto tak, aby bol papierom hore. Stiahneme papier a utierku spolu s cestom pomaly rolujeme. Zrolované cesto necháme takto vychladnúť. (tento proces sa robí najmä kvôli tomu, aby sa nám potom roláda dobre zrolovala a neroztrhla sa)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia H. (Quida752) ID 235482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánové muffiny s karamelovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 ks zrelé banány 1 ks šťava z mandarinky alebo pomaranča 3/4 šálky hnedý cukor 1 ks vanilkový cukor 1/4 šálky rozpustené maslo 1 KL sóda bicarbóna štipka prášku do pečiva štipka soli 1/2 KL škorice 1 a1/2 šálky hladká múka PRÍSADY PODĽA CHUTI: nastrúhané jablko alebo hruška hrozienka, čokoláda KARAMELOVÝ KRÉM: 150g sladené kondenzované mlieko Salko 400g mascarpone

POSTUP PRÍPRAVY

Banány si ošúpeme, vložíme do misky a vidličkou ich roztlačíme na menšie kúsky. Pridáme šťavu z pomaranča/mandarínky, cukor, vanilkový cukor, vajce a premiešame. Medzitým si rúru vyhrejeme na 175°C. Pridáme soľ, škoricu, sódu bikarbónu a premiešame. Vmiešame múku a nakoniec rozpustené, ale nie horúce maslo. Ak chceme pridáme čokoládové kúsky, hrozienka alebo nastrúhané jablko a finálne zamiešame.
Silikónovú formu na muffiny plníme cestom. Najlepšie naberačkou na zmrzlinu. Ak chceme môžeme dať do formy aj košíčky na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 25 min.
Medzitým si pripravíme krém. Na panvici privedieme salko so soľou k varu, až kým nám neskaramelizuje. Treba byť opatrný, lebo má tendenciu sa pripáliť. Keď sa nám vytvorí karamel, necháme ho úplne vychladnúť a zhustnúť.
Mascarpone si zatiaľ vyšľaháme na jemnú penu a kým sa ešte mieša, pridávame studený karamel. Dobre našľaháme a môžeme zdobiť. Muffiny môžeme dozdobiť jedlými ozdobami, alebo postavičkami vykrojenými z marcipánu či fondánu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2014, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Strecha s tvarohom a banánom



POTREBNÉ PRÍSADY

200g masla, 150g prášk. cukru, 500g polotučného tvarohu, 1-2 lyžice rumu, 1 balenie tmavých bebe keksíkov, 1 balenie svetlých bebe keksíkov, 2 banány, 1 balenie čokoládovej polevy

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo zmiešajte s prášk. cukrom do svetlej peny. Pridajte tvaroh a rum na dochutenie.\\r\\nNa veľký kus alobalu vyskladajte bebe keksíky - v troch radích po 7 keksíkoch, vždy na striedačku svetlý a tmavý keksík, aby vytvorili šachovnicu. Potrite polovicou tvarohového krému a navrch naskladajte ďalšie rady keksíkov - len v opačnom farebnom poradí. Potrite zvyšným krémom a na strednú radu položte dva olupané banány.\\r\\nPomocou alobalu zdvihnite obe postranné rady keksíkov, aby vytvorili strechu. Ľahko ich pritlačte k sebe a dajte na 4 hodiny chladiť do chladničky.\\r\\nNakoniec dezert polejte čokoládovou polevou a znovu vychlaďte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Gabika T. (brunett0) ID 122048 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2013, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nutelová torta s banánmi ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajíčka\r\n 3 lyžice kryštál. cukru\r\n 3 lyžice oleja\r\n 3 lyžice polohrubej múky\r\n 2 ploché lyžice kakaa\r\n 250 g gréckeho jogurtu\r\n 250 g jemného mäkkého tvarohu\r\n 4 lyžice nutelly\r\n 1 balík želatínového stužovača za studena Dr. Oetker\r\n 4 banány\r\n nastrúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

http://angiebakes.com/2013/10/04/nutellova-torta-s-bananmi/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.10.2013, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánová mlsnotka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec°°°240g kryštálového cukru°°°240g hladkej múky°°°1/2 sáčku prášku do pečiva°°°1 PL oleja°°°2 PL kakaa Tak ako som uviedla hore, myslím, že z polovičnej dávky na menší plech by malo byť cesto OK. Alebo si upečte Váš osvedčený. Krém: 500ml mlieka°°°2 Zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy°°°150g kryštálového cukru°°°500g masla°°°2 PL kakaa Poleva: 100g čokolády°°°30g stuženého tuku menšie banány /ak budete ukladať celé, tak cca 8 ks, ak polovičky, ako ja, tak 4-5ks, záleží od veľkosti banánov/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento koláčik som upiekla sama sebe na meniny :-). Dlho som sa na neho chystala, zdal sa mi ten z náročnejších. Nie je a nebude, ak ho budete robiť na druhý, tretí a piaty krát :-). Pre mňa sa ani nie skomplikoval, ale keďže som mala o trošku väčší plech ako bolo požadované, niečoho som mala viac, niečoho menej. Ale aj tak mám pochybnosti, či aj pri veľkosti požadovaného plechu by bol koláč taký ako na obrázku, napríklad výška cesta.
Vyžadoval sa plech 20x20. Ja najmenší mám s rozmermi 36x23. Podľa uvedených ingrediencií mi na mojom plechu vyšlo dosť vysoké cesto. Tak rozmýšľam, ako mohlo v menšom plechu ako mojom byt cesto úplne nizučké... ? Takže prísady na cesto nabudúce len z polovičnej dávky. Čo sa týka ingrediencií na krém, plech s rozmermi 20x20 by mohol byť dobrý. Ak budete mať plech s rozmermi ako ja, t.j. cca 36x23, krém by som urobila z 1 1/2 dávky alebo raz takej dávky.
Do koláča sa mali použiť celé kolieska banánov, ale keďže som mala krému len tak tak, ja som si banány rozrezala tak, že som mala polkolieska.
V konečnom dôsledku bol koláč vynikajúci a určite ho upečiem častejšie.
Zdroj: čas.Zákusky,torty,koláče 1/2013

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.12.2014, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový chlebík s černicami...



POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla, 175g kryštálového cukru, 2 vajcia, 225g hladkej múky, 1 Čl kypriaceho prášku, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého zázvoru /alebo 1 Čl nastrúhaného čerstvého zázvoru/, 1 banán /ak sú menšie tak dva/, 175g černíc, 30 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Formu na biskupský chlebík si vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Múku zmiešame s kypriacom práškom, mletou škoricou a mletým zázvorom /ak použijeme čerstvý, tak ho nepridávame/ a primiešame k vaječnej zmesi. Banán ošúpeme, pomliaždime vidličkou, čerstvý zázvor /ak použijeme tento/ ošúpeme, najemno nastrúhame a primiešame k banánu, spolu s mliekom zamiešame do cesta, nakoniec zľahka vmiešame černice. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme prvých 40 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a ešte 20 minút necháme piecť. Po vychladnutí vyklopíme a buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchle banánové cookies z 3 surovín :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 zrelé (nie prezreté) banány, 1 šálka ovs.vločiek, 1/2 šálky kokos alebo mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchle využitie banánov - keď dozrejú a neviete,čo s nimi.Ako prvé zapneme rúru na 170*C. Banány prepučíme,pridáme vločky a kokos.Podľa potreby pridáme ešte vločky.Polievkovou lyžicou robíme kôpky na plech s tef.fóliou alebo peč.papierom.Pečieme asi 12-15 min.Skontrolujeme spodok koláčika.

Vychladnuté maškrtíme.....

.....ak použijete pohánkové vločky,tak to budú cookies bez lepku,bez laktózy, cukru a vajec......
Snáď budú chutiť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 2.6.2015, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 6 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, troška citrónovej šťavy, troška citrónovej kory....KRÉM- 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 1PL kakaa, 120 G masla, 2 vačšie banány....POLEVA- 100 g varovej čokolády, 70 g palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne pridávame prášok do pečiva, múku. Postrúhanú citrónovú koru a šťavu (dávam koli tomu že cesto pekne vonia). Cesto vylejeme na plech (na veľký a hlboký plech) vyloženým papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút ( kto má plynovú radšej pomaly). Po upečení cesto zavinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce, cukor, kakao ( kto chce može si pridať 2-3 PL mletých orechov) a šľaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút). Vymiešame si maslo ( ja som dala 1 lyžicu práškového cukru ale nemusí byť). Vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšľaháme. Vychladnutú roládu zavinieme a natrieme plnkou na kt. potom ku kraju dáme 2 banány ( lepšie sú rovné). Roládu zavinieme a polejeme čokoládovou polevou, kt. pripravujeme zo 100 g varovej čokolády a 70 g palmarínu, pridáme ešte 1 lyžičku oleja a roztopíme vo vodnom kúpeli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 249 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,25 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu