. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 176 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Krupičná kaša v mikrovlnke


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

25g detskej krupice, 250 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Aj vám lezie na nervy, že pri varení krupičnej kaše sa zababre hrniec,varecha aj tanier lepkavou hmotou, ktorá sa ťažko umýva? Ponúkam alternatívu, ako zašpiniť len jedinú misku, v ktorej sa bude variť aj jesť.

Do misky vyšším okrajom ( aby nám mlieko nepretieklo cez okraj, keď bude vrieť ) nalejeme 250ml mlieka a 25g detskej krupice ( ja vážim presne na digitálnej váhe, pretože mám zlý odhad a takto sa to určite vždy vydarí v správnej hustote ).
Necháme cca 2 min pri najvyššom výkone, pomiešame dôkladne vidličkou, hustne to naspodku, potom este cca dalšie 2 min, vyberieme, vyzerá, že navrchu ešte stojí mlieko, ale po pomiešaní sa to spojí do krásne hladkej bezhrudkovej kaše.

Navrch dáme hocičo, čo má rád váš drobček.

Množstvo je tak pre jednu dospelú osobu - alebo pre mojho maleho na ranajky, ked mu z toho ochutnávam :-)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

lubka s. (lubeckas) ID 19065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.5.2014, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Trhance starej mamy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 30 g prášk cukru, 250ml mlieka, 125 g polohrubej múky, štipka soli, štvrť lyžičky prášku do pečiva, 40 g hrozienok, 2 lyžice rumu, 30 g Ramy, vanilkový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozienka pokropíme rumom. Zltky vyslahame s praskovym cukrom a solou, pridame mlieko, muku, prasok do peciva a hrozienka. Nakoniec vmiešamy tuhý sneh z bielkov. V panvici roztavíme lyžicu RAMY, na ňu vylejeme polovicu cesta. Keď spodok cesta na slabom ohni zhnedne, placku vyberieme na tanier. V panvici roztopíme ďalšiu časť masla a opečieme cesto aj z druhej strany. Takto upečené cesto roztrhame 2 vidličkami na kusky a uložíme na tanier. Druhu polovicu cesta tak isto pripravíme. Celé trhance ešte raz opečieme rýchlo na pomastenej panvici a nakoniec ho posypeme vanilkovým cukrom. Podávame s kompotom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea H. (andikah) ID 15831 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.7.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Bábovka Margot


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 čokoláda Margot, 1 prášok do pečiva, 2 vajce 2 lyžice oleja, hrnček šľahačky alebo mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiešať a upiecť. Pečie sa cca 25 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Radka T. (Radka6) ID 152710 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2013, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Slovenská baklava


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

24 (500) plátov (g) štrúdľového cesta, 250 g vlašských orechov, 60 g hnedého cukru, 1 polievková lyžica škorice, 1 vanilínový cukor, 175 g masla, 90 ml medu, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechy nasekáme na menšie kúsky, ale nemelieme! Zmiešame ich s oboma cukrami a škoricou.

2. Maslo dáme roztopiť, pretože ho budeme potrebovať na potieranie.

3. Plech vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta. Každý jeden plát potierame maslom.

4. Po 6 vrstve cesta posypeme nahrubo 1/3 orechovou zmesou. A postup opakujeme až kým neminieme všetky orechy i pláty.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

veronika r. (nikac) ID 94428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2014, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

šišky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladkej múky špecial,2 dcl mlieka štipka soli,trochu cukru,1/2 kocky droždia,1 lyžica oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme kvások potom pridáme múku a olej.Necháme vykysnúť.Potom vykrajujeme koliečka ktore si tiež necháme trochu pokysnúť.Do stredu uroríme dierku na džem.Potom vyprážame v oleji z oboch strán.Dáme na servítku osušiť aby neboli mastné.Dáme do dierky džem a zvrchu posypeme cukrom mletým zmiešaným z vanilkovým.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Andrea A. (111Andy) ID 76145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.3.2011, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dolky mojej dcery


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej muky, 7dcl mlieka, 3/4 drozdia, stipka soli, 3 vajcia, 50g cukru, inspiracia na MMB, mne vyslo z tejto davky 32ks, prajem dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

katarina H. (katkah1983) ID 136761 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Ryžový nákyp....


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mlieko, vanilkový lusk, 3 vajíčka, ovocie, ryža, štipka soli, trochu masla, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

mlieko uvaríme s ryžou, pekáč si vymastíme maslom, do uvarenej ryže dáme žĺtka a cukor podľa toho ako mate radi, polovičku ryže dáme na pekač a poukladáme ovocie, dáme druhú polovičku ryže a troška masla, pečieme.... vyšľaháme si sneh s praškovým cukrom a dáme na upečený nákyp, ja ten sneh dávam naozaj tak na 3 min lebo keď sa upečie do zlata tak padne.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.4.2010, 0:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

..moje "pankušky" s 3-mi***


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 30g masla, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor- ja dávam 3PL domáceho vanilkového cukru, 1 vajce, štipka soli, 25g droždia, 4-5dl vlažného mlieka, 1 PL rumu-nemusí byť, trošku nastrúhanej citrónovej kôry z umytého citrónika

POSTUP PRÍPRAVY

Do malého množstva teplého mlieka pridáme trošku cukru, štipku soli, droždie a necháme vzísť kvások. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku,vanilkový cukor a zvyšný práškový cukor, mäkké maslo, vajíčko(izbovej teploty) pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko- ja nedávam naraz celé ale potom podľa potreby dolejem :). Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru, rum a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť cca 25-30 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku- a vyvaľkáme na 1-1,5cm hrúbku. Ja ho nevaľkám len jemne rukou pritlačim aby nebolo také hrubé. Potom vykrajujeme kolieska a do každého urobíme malú jamku. Necháme 10min podkysnúť a vyprážame v horúcom oleji z obidvoch strán. Potom len poprášime preosiatym práškovým cukrom a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zuzana H. (zuzu69) ID 87892 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládovo-smotanové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

v prvom rade chcem povedať, že toto nie je môj receptík mám ho zo staršieho časopisu Dobré jedlo ale je moooc fajnový. Fotečku pridám neskôr nakoľko sa ešte chladí v mrazničke :) Takže potrebujeme: 250g bielej čokolády, 750ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, 1 PL kakaového prášku, 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 balíčky BE-BE keksov tmavých

POSTUP PRÍPRAVY

Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. 500ml šľahačky vyšlaháme do tuha s dvoma stužovačmi a odložíme do chladničky. Žĺtky ušlaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame bielu čokoládu a ušľahanú šľahačku. Formu (nie srnčí chrbát ale na chlieb) vystelieme jemnou priesvitnou fóliou. Na dno poukladáme bebe keksy, ktoré potrieme krémov. Na krém znova poukladáme keksy a znova krém, pokiaľ formu nenaplníme. Potom formu prikryjeme fóliou a odložíme do mrazničky na 4 hodiny. Pred podávaním opatrne odstránime fóliu, rez vyklopíme a ozdobíme zvyšnou šlahačkou vyšlahanou s kakaovým práškom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mária P. (nelasofia) ID 28622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

rýchla jablková rolada


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 postruhane jablka, 4 vajcia, 18O cukor, 8 lyžýc hl. múky

POSTUP PRÍPRAVY

Postruhané jablka dame na papier, posypeme skoricovym cukrom


vajcia vyslahame c cukrom do hustej kase (dlhsie sa musi slahat), pridame muku preslahame

a vylejejme na jablka

-

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 176 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu