končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY ražný kvások, ražná múka, špaldová múka, voda, soľ, olivový olej, rasca POSTUP PRÍPRAVY Môj kvások má pár mesiacov, volá sa Roland, a pekne spinká v chladničke. Raz za tri – štyri dni ho pekne nakŕmim, a on rastie. Raz za týždeň ho už je dosť na to, aby mi upiekol chlebík. Takto vyzeral, keď som ho vybrala z chladničky. Vidíte tú vodičku na boku? Začína klesať, kvasinky spotrebovali všetku múku, treba ho dokŕmiť. Pridala som 2 lyžice múky, vodu. S kváskom pracujte vždy len s dreveným náradím, kov nemá rád. Tak som z neho 150 ml odliala do misy. Zbytok šiel spať do chladničky. Pridala som 300 ml vody a 100 g ražnej múky. Vonia, šumí, je plný bubliniek, čas na zamiesenie cesta. Pridala som dve lyžičky soli, dve lyžičky rasce, 0,5 dl olivového oleja, 150 g ražnej múky, 200 ml vody, premiesila varechou, a pridávala som ešte múku, koľko sa vstrebe, bolo to 250 g. To som už dávala špaldovú celozrnnú. V mise pod utierkou kyslo cesto 3 hodiny, až ho bola plná misa. V tejto fáze som už zapla rúru na 250 stupňov, v nej sa hneď hriala aj jánska misa s vrchnákom. Už som nestíhala fotiť. Dosku na cesto treba hodne hodne pomúčiť, vyklopiť cesto, pováľať v múke, cesto je mäkké až riedke, aby sme dostali z neho bochník, treba ho poprekladať, pováľať v múke, jemne – nie miesiť, treba s ním pracovať jemne, poskladať, koľko múky sa vstrebe, ale cesto má zostať stále veľmi mäkké, nie riedke. Riedko cesto nenarastie, husté má malé dierky. Bochníček som prevalila na papier na pečenie, takto ho ľahšie dostanem do horúcej misy. Vybrala som z rúry nahriatu veľmi !! horúcu misu, je to stres s ňou robiť, je fakt hrozne horúca. Papier s cestom šup do nej, rýchlo zakryť vrchnákom a rýchlo do rúry. 230 stupňov – asi 45 minút. Po 30 minútach chodím pozerať, ak je krásne narastený, popraskaný, má hnedastú a pozdvíhanú kôrku, je všetko v poriadku. Dám dole vrchnák a nechám ešte dopiecť 10 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Americký chlieb *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 370 ml teplej vody, 1/2 čL sušeného droždia, 1/2 čL kryšt. cukru, 20 g soli, chlebové korenie (ja som nemala, tak som dala po 1/2 čL - drvenej rasce, rozmarín, majorán, rímska rasca - ale môžete dať bylinky, aké chcete) , 600 g hladkej múky T650, (ja som pridala ešte asi 3 PL ražného kvásku, ktorý mal zatiaľ len 7 dní... ale toto nebolo v recepte) Na dochutenie sa dajú použiť aj iné prísady, ako napr. rôzne semienka, alebo oriešky, sušený cesnak či cibuľa. Taktiež môžete použiť zmes viacerých múk . Ja som si pri tomto chlebe chcela vyskúšať základný recept. Až teraz, po vyskúšaní, budem robiť dáke tie obmeny a experimenty s príchuťami. Ale tento základný bol bezvadný. POSTUP PRÍPRAVY 1) Zoberieme misu veľkosti, aby zmestila dvojnásobný objem cesta. 2) Do misy preosejeme odváženú múku a dáme ju nahriať do MW (1/2 min- stredný výkon) 3) Pridáme korenie, soľ a zamiešame 4) V strede urobíme priehlbinu a do nej nalejeme zohriatu vodu, pridáme kvasnice a cukor 5) Rukou zamiešame všetky suroviny, nemusíme hniesť, len ich dobre premiešame. 6) Misu zakryjeme vekom alebo fóliou, či utierkou a dáme kysnúť niekam na linku, kde misa nebude prekážať. Alebo ju môžeme dať do rúry, ak práve nejdeme piecť. Cesto takto necháme zabudnuté aspoň 15 hodín alebo kľudne aj dlhšie (18 hodín) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2013, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarový chlieb s rascouPOTREBNÉ PRÍSADY 30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň. Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto. Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža). Necháme asi pol hodiny nakysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C. Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb podľa Magálovej:-)POTREBNÉ PRÍSADY 650 g hladkej múky, 350-400 ml vody,1 bal. sušeného droždia Dr. Oetker,1 cibuľa,100 g prerastenej slaniny,2 PL olivového oleja, 100 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok,soľ, rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninku nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji. Paradajky a olivy nakrájame na menšie kúsky. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku so sušeným droždím, primiešame vychladnutú slaninku s cibuľou, olivy, paradajky, rascu a soľ. Po troške prilievame vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30-40 min. Potom vyformujeme bochník, uložíme ho do vymasteného pekáča a pečieme pri 200 stupňoch asi 35-40 min. Pred dopečením potrieme vodou. Do spodnej časti rúry môžeme dať nádobu s vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jana L. (STING) ID 9639 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastický chlieb bez váženia, bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody POSTUP PRÍPRAVY Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť. Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky. Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať. Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáci racio-chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g špaldovej múky (alebo inej racionálnej)\\r\\n175 g hladkej múky (špeciál 00 extra)\\r\\n75 g polohrubej múky\\r\\n12 g trstinovej melasy\\r\\n21 g droždia\\r\\n2,8 dl vody (teplej 37°C)\\r\\n40 g slnečnicových jadierok\\r\\n25 g ľanových semiačok\\r\\n5 g rasce\\r\\n8 g soli\\r\\n1PL oleja\\r\\n1KL octu POSTUP PRÍPRAVY fotopostup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana V. (smejanada) ID 66364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.POTREBNÉ PRÍSADY 300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu. POSTUP PRÍPRAVY Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 11.12.2015, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
CHLIEB BIELY-RASCOVIPOTREBNÉ PRÍSADY DOMáCI CHLIEB rascoví-2 šialky vody,4 sialky muky hladkej,1 čaj.lyžička soli,1pol.lyž.rasce,2 pol.lyž.oleja,kvasnice polovicu,lyzicu cukru-na kvasok,2 lyzice octu POSTUP PRÍPRAVY ZMIEšAME DOKOPY-2 šialky vody,4 sialky muky hladkej,1 čaj.lyžička soli,1pol.lyž.rasce,2 pol.lyž.oleja,2 lyzice octu,kvások-zmiešame vytvarujeme BOCHNIK,nechame kysnut minimalne pol hodiny -dame na paier na pecenie a pečime hodinu v rúre ,na 170 —cesto mozte dat aj do formy na srnci chrbat.občas to tak robím... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
DOMáCI BIELY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY DOMáCI CHLIEB rascoví-2 šialky vody,4 sialkymuky hladkej,1 čaj.lyžička soli,1pol.lyž.rasce,2 pol.lyž.oleja,kvasnice polovicu,lyzicu cukru-na kvasok POSTUP PRÍPRAVY zmiešame vytvarujeme ,dame na formu na srnčí chrbát,,a pečime hodinu v rúre ,na 170 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2013, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 ďalšie >> |