. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci racio-chlieb - RECEPT 52280

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 66364 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Domáci racio-chlieb


[ recept č. 52280 zo dňa  ]


Domáci racio-chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

125 g špaldovej múky (alebo inej racionálnej)\\r\\n175 g hladkej múky (špeciál 00 extra)\\r\\n75 g polohrubej múky\\r\\n12 g trstinovej melasy\\r\\n21 g droždia\\r\\n2,8 dl vody (teplej 37°C)\\r\\n40 g slnečnicových jadierok\\r\\n25 g ľanových semiačok\\r\\n5 g rasce\\r\\n8 g soli\\r\\n1PL oleja\\r\\n1KL octu

POSTUP PRÍPRAVY

fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


prísady na malý chlieb (z polovičky droždia)


z droždia, melasy a 1dl vody pripravíme kvások, ktorý necháme 10 min. pracovať


takto vyzerá kvások po 10 min., ak máme kvalitné droždie


medzitým zmiešame všetky suché prísady vo veľkej miske


k suchým prísadám prilejeme kvások, zvyšnú vodu a spolu varechou zmiešame, nakoniec pridáme olej a ocot a potom 10 min. miesime rukou


takto vyzerá vymiesené cesto, ktoré nám prístroj nikdy nevyrobí, pretože ručne vmiesime do cesta nielen teplo svojich rúk, ale hlavne lásku, s ktorou chlieb pripravujeme...,-) cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť


pekne vykysnuté cesto po 1 hodine


opäť ho premiesime do malého bochníka, znova prikryjeme utierkou a necháme ešte 20 minúť kysnúť


takto vyzerá cesto po ďalších 20 minútach


vyklopíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, vytvarujeme do bochníčka a necháme 30 min. podkysnúť


po 30 minútach urobíme na bochníku zárezy, aby mala kadiaľ unikať para počas pečenia (inak by chlieb praskol a para by unikala cez prasklinu) takto pripravený bochník potrieme slanou vodou


do rúry dáme nádobu s niekoľkými kockami ľadu, aby sa pri pečení tvorila para a chlieb tým získa mäkkú kôrku chlieb pečieme 15 min. pri 220°C, ďalších 35 min. pri 180°C


hotový chlieb potrieme bravčovou masťou


z uvedených prísad sme upiekli chlieb s hmotnosťou 690 gramov


chlieb zabalíme do plátených utierok a necháme chladnúť 3 hodiny (chlieb za túto dobu ešte zreje) dôležité je položiť chlieb na mriežku alebo nejakú podstavec, aby sa rovnomerne zo všetkých strán odparovalo teplo


no a toto je naozaj Boží dar



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< svadobná ružová | Domáci racio-chlieb | svadobná :-) 9kg >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu