. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 281-290)<< predošlé 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Prava cinska ostrokysla



POTREBNÉ PRÍSADY

Kedze s manzelom tuto soplovitu :) pikantnu polievku priam zboznujeme, vzdy ju robime do najvacsieho hrnca, ktory doma mame - 4 litre. A nadejame sa, ze ked nam z nej zostane, dame par porcii do mrazaku a potom si len tak hocikedy, ked nam pride na chut bez roboty zohrejeme a spapame. Zial, to sa nam este ani raz nepodarilo, pretoze cely ten hrniec mame za jeden den zjedeny - na posedenie kazdy zbasti kludne aj 8 misiek :) Receptov na tuto polievku najdete na webe milion, ci su chutne a ci nie neviem, ja mam ten svoj odpozerany a presne zdokumentovany od kucharov z cinskej restauracie, ktoru mali moji rodicia v prenajme a tak som mala moznost odhalit vela tajomstiev z ich uzasnej kuchyne. Podstata tejto polievky spociva v 2 zakladnych veciach: 1. cim dlhsie sa vari, tym je lepsia 2. musite pouzit vylucne ich suroviny, akonahle pouzijete nahradu, stane sa to, ze sa velmi chutovo odchylite (ako moja mladsia sestricka, ktora vsetko urobila zo surovin, ktore mala doma po ruke a z ostrokyslej bola taka ako povedal moj manzel celkom dobra cinska sosovicova polievka :) Ingrediencie na 4 litrovy hrniec: 3x kuracie stehna dolne (prip. polovica mensieho kurcata, alebo 4 kuracie stehna , prsia samotne nie, su velmi suche, na prilepsenie moze byt aj daco z kacky) aj s kozou! 1x cervena svieza paprika (ak nemate, kludne moze byt aj sterilizovana kapia) 3x vacsia mrkva 1x velky petrzlen 4x mensie sampinony 1/2 flase/konzervy bambusovych vyhonkov: https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002016865671 pikantna pasta sambala oelek (maju ju v Bille medzi exotickymi potravinami, ale da sa nahradit kludne feferonovou pastou) https://www.asiafood.cz/sambal-oelek-chilli-pasta-200-g/ skoro ¾ flasky pravej cinskej tmavej sojovej omacky (maju ju napr. v Tescu zasa v tej polici s exotickymi potravinami, je to mala flasa, ktora ma strieborno-cerveny obal a je na nej napisane: Pearl River Bridge Dark) https://www.susi.cz/vyrobek/pearl-river-bridge-sojova-omacka-svetla-500-ml/ skoro cela flaska ryzoveho octu (maju ho v Bille v tych policiach, kde maju exoticke potraviny, ma cerveny vrchnacik a znacka je Tao Tao a je to 3% ocot, ak nezozeniete tento, podla mna mozete pouzit aj od inej firmy, ale musi byt urcite ryzovy, ja stale varim len z toho Billoveho) https://sortiment.metro.sk/sk/tao-tao-ryzovy-ocot-150ml/201898p/ -1x cele balenie zeleninoveho bujonu (najlepsie sa mi osvedcil od Knorr) 1/2 neudeneho tofu (pozor, udene tomu da taku dymovu zlu pachut) par Shitake huby (maju aj v Bille medzi susenym ovocim aj v Tesco, po nasom sa to vola huzevnatec jedly) par hub Judasove ucho (maju aj v Bille medzi susenym ovocim aj v Tesco, po nasom sa to vola uchovec bazovy) 3PL ustricovej omacky (maju ju aj v Tesco aj v Bille) 2PL hubovej omacky (maju aj v Tesco)https://omacky.heureka.sk/exotic-food-ustricova-omacka-250ml/ 2PL hubovej sojovej omacky (maju aj v Tesco)http://www.foodland.sk/sojove-omacky/sojova-omacka-hubova-tmava-pearl-river-bridge-500-ml/ 1cm cerstveho zazvoru 1x vajce (do 4 litrov naozaj staci jedno, aj ked sa to mozno nezda) 1/2 balenia zemiakoveho skrobu Solamyl (iba Solamyl, nie Majzena ani ine nahrady!) pouzivaju aj tapiokovu muku: https://www.bioland.sk/muky/muka-tapiokova-250g-provita/ ale solamyl to slusne nahradi, pazitka (ja pouzivam susenu z Lidl, je po 5 minutach v polievke na nerozoznanie od cerstvej) prip. moze byt porek najemno pokrajany alebo v lete cibiky zo sviezej cibulky ci najemnucko citronova trava, co ma kto rad

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava:

-do hrnca dame do cistej studenej vody varit umyte kurca aj s kozou a varime aspon hodinu a pol (cim dlhsie varime, tym lepsie, pusta to prave ten super glic, ktory potrebujeme)
-hned na uvode hodime do vody ku kuratu 4 kocky bujonu, miesame, kym sa bujon nerozpusti
-na zaciatok vlejeme asi 10 PL sojovej omacky a asi 6 PL ryzoveho octu a 1 plnu cajovu lyzicku feferonovej pasty, 3PL ustricovej pasty, 2PL hubovej omacky, 2PL rybacej omacky (na zaciatok to staci, potom budete postupne dochucovat po lyziciach tolko, aby vam pomer chutil)
-po hodine a pol vsypeme na drobucke kococky pokrajane (ale naozaj na malilinke, moj chudak manzel pri tom vzdy stravi aj 3 hodiny :) mozete si pomoct, ak mate ten sekacit elektricky na cibulu): sampinony, cervenu papriku, bambusove vyhonky, polovicu tofu, zazvor, pridame huby, ktore si nezabudneme tak pol hodinu predtym namocit do studenej vody, pozor, velmi napucia, preto s tym treba pocitat pri mnozstve
-dolejeme vodu do plneho hrnca a varime dalsiu hodinu
-maso vyberieme, kozu zahodime a rozoberieme masko na uplne drobucke vlasky t.j. na marne kusy -vhodime spat do hrnca

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 23.2.2021, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šošovicová polievka so šunkou v tlakovom hrnci za menej ako 20 min



POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica 400g, bobkový list, cesnak, šunka alebo iné údené alebo mäsko, cibuľa, slaninka,múka, soľ,peper, paprika, petržlenová vňať, mäsový vývar alebo voda s bujónom

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiroval ma recept Janika G. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22438

takže šošovicu si urobíme v tlakovom hrnci, zalejeme suchú šošovicu vodou, ja som dala 800ml, ale keď už bola šošovica hotová, musela som dolievať vodu aby bola polievka redšia, tak dajte viac.
pridáme bobkový list, hrniec zavrieme,necháme natlakovať a na vyššom stupni čakáme 10 min.
hrniec odtlakujeme pod studenou vodou.
Kým sa bude šošovica robiť v tlakovom hrnci, spravíme si záprašku zo slaninky, cibule, cesnaku, múky, papriky, soli, pepru... popražíme /pozor paprika aj cesnak rýchlo horia a potom zhorknú/ a zalejeme mäsovým vývarom alebo vodou s bujónom
povaríme a keď zavrie, zalejeme hotovú šošovicu v tlakovom hrnci.
pridáme na kocky pokrájané údené mäsko alebo kto čo má, premiešame a nakoniec dáme petržlenovú vňať

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Marcela K. (macaaa) ID 149502 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.11.2012, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrstková polievočka.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kosti, prípadne kuracie trupy,/ ak nemáme kosti môžme použiť bujón / koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb,hrsť fazule, hrsť hrachu, hrsť šošovice, hrsť krúp, zemiaky., cibuľa, cesnak,soľ, vegeta. Tento recept mám od mojej maminy.Tôto polievku mám veľmi rada a nikdy sa jej neviem dojesť.

POSTUP PRÍPRAVY

Brav.kosti, alebo kuracie trupy si uvaríme.Uvarené kosti vyberieme. Vodu , ktorá nám ostala v hrnci osolíme, nasypeme nakrájanú zeleninu,cibuľu, cesnak, pridáme fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred.Po pár minútach pridáme umyté krúpy a hrach a nakoniec šošovicu.Keď máme strukoviny skoro mäkké, pridáme zemiačky, ktoré ešte uvaríme do mäkka a polievočka je hotová. Do polievky môžme pridať mäsko obraté z kostí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2012, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rychla a chutna vajickova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

detska krupica, olej (prip. maslo), voda, rasca, mlete cierne korenie, majoranka, sol, vegeta, mleta cervena paprika, vajicka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji(masle) si oprazime detsku krupicu a potom zalejeme vodou. Okorenime (ja davam mletu rascu a nebojte sa dat jej viac ma lepsiu chut potom) a nechame zovriet. Varime asi 20 minut. Nakoniec odstavime a pridame vidlickou rozslahane vajicka (za staleho miesania aby sa vajicka nezhlukli do gule). A je to :) dobru chut :))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka J. (giowana) ID 179305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.9.2017, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sampionova polievka (moj recept)



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg sampionov, muka na zatrepku, cibulka, hovezi bujon, petrzlenova vnat, cierne korenie, sol, vegeta, vajicko, sladka smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Jednu strednu cibulku pokrajame na drobno, osmahneme na olivovom oleji do sklovita, pridame sampiony nakrajane na platky, premiesame a kratko podusime, pridame uvareny bujon cca pol litra, tak aby boli sampiony cele ponorene, dusime asi 10 minut. Osolime, pridame stipku vegety a cierne korenie podla chuti. Pridame zatrepku - sladku smotanu a lyzicu muky (ja davam hladku), privedieme do varu. Do polievky pridame na drobno posekanu petrzlenovu vnat. Kym sa polievka vari a bubla, pridame za staleho miesania bielok, kratko povarime. odstavime hrniec, pomiesame a za staleho miesania pridame do polievky zltko. Pomiesame a znovu kratko povarime.
Polievocka je najlepsia s tmavym slnecnicovym chlebikom :o)
fotka je moja, len zmensovana cez net-editor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka súčanská fazuľová z udeného mäsa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Udené mäso ,voda ,fazuľa bobkový list . Halušky-polohrubá múka ,soľ ,1 vajce,3-4 zemiaky postrúhané.

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si hrniec plný vody +bobkový list umytú fazuľu ,udené mäso .Varíme až je fazuľa uvarená .Mäso vyberieme opláchneme v studenéj vode !!! Dochutíme ak je treba soľou ,vegetou ,jemne nasekanou petržlenovou vňaťou privedieme do varu ,už ničím nezahusťujeme.
Ja dávam miesto slížov zemiakové halušky .
Halušky-5 l hrniec vody + 3 kávové lyžičky soli uvaríme . Medzitým si postrúhané zemiaky zamiešame s vajcom a polohrubou múkou ,cesto musí byť hustejšie lebo by sa nám nerobili halušky .Ked´sa voda varí tak tam cez lopárik nahádžeme ( ja mám tuperware sitko jedna paráda) halušky do vody pomiešame a ked´voda zovre tak scedíme:Potom jemne dáme na halušky olej a premiešame aby sa nezlepili!!
a môžeme podávať polievku s prílohou (haluškami) .Túto polievku varievam môjmu mužovi podľa mojej svokry tá je z Hornéj Súče .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jaroslav V. (katrin75) ID 40003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Konecne vyborna a zdrava paradajkova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stretdne cibule, 2 vacsie mrkvy, oliv.olej, 0.5 litra pasirovane paradajky, sol, korenie, oregano, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

polievocka ma super chut, je husta a kremova aj bez zahustovadla ( smotany alebo muky) a netreba davat cukor, pretoze o vyvazenie kyslejsej chuti paradajok sa postara sladsia mrkva
takto isto robim aj omacky na spagety
ak chceme trosku ostrejsiu chut mozme k mrkve pridat aj trochu zeleru
ak sa nam chce babrat s paradajkami mozeme pouzit cerstve - sparit vo vriacej vode,osupat a potom rozvarit a spolu s mrkvou rozmixovat

cibule aj mrkvu si nakrajame ( kludne aj na vacsie kusky) a orestujeme na oliv. oleji
prilejeme vriacu vodu (alebo vyvar - asi 0.5 litra) aby bola zeleninka zakryta , povarime 20 minut
odstavime z ohna a zmes rozmixujeme ponornym mixerom

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Lubka K. (lubiky) ID 16903 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 15.2.2020, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Vianočná kapustnica po našom s údenou rybou - naozaj fantastická



POTREBNÉ PRÍSADY

Dokonca ju miluje aj moja dcéra, ktorá kým ju nejedla odmietla kapustu v akej koľvek forme. kapustu, zemiaky, údenú rybu, kto chce aj mäsovú môže dať udené mäsko, klobásku. My dávame aj mäsko. Ďalej potrebujeme zemiaky, sol, koreniemleté, aj celé, bobkový list,,maslo, hl. múku.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme varit kapustu so všetkým údeným. Okoreniť, osoliť, bobkový list. Varime kým nie je mäsko mäkké. Dáme to variť do hrnca tak aby to bolo v polke hrnca.
Do druhého hrnca si dáme variť zemiaky ked sú zemiaky uvarené vodu z nich zlejeme do hrnca s kapustou. Pozor iba vodu!
Na panvici si rozpustime maslo, dáme trošičku hl. muky urobíme zasmažku a vlejeme do kapusty.
Zemiaky ktoré sme uvarili omastíme maslom a popučíme.
Podávame tak že naskôr dáme zemiakovú kašu a zalejeme kapustnicou. Milujem túto kapustnicu. Má naozaj božskú chuť a presne v tomto postupe ju robíme len na Vianoce. :)
Dobrú chut. Fotku priložím z tohtoročnej. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Milan Bodorik (Dodkove klbko) ID 46366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninovo-krupková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina - zemiaky, mrkva, petrzlen, zeler, krupy, cesnak, cibula, sol, majoranka

POSTUP PRÍPRAVY

Krupky preberieme, premyjeme a namocime na hodinku-dve do vody (priznam sa, nemam vela skusenosti s varenim krupov, ale robim to takto a je to fajn :-)
Na troche oleja spenime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame nakrajanu mrkvu a cesnak, chvilu spolu poprazime, pridame trosku mletej cervenej papriky a cierneho korenia a za staleho miesania este trochu prazime. Zalejeme vriacou vodou, pridame zvysnu nakrajanu zeleninu a scedene krupy. Osolime, príp. ochutime domácou vegetou a varime do zmaknutia. Ja som mala aj uvareny mrazeny cicer, tak som tam dala aj ten. Pred koncom varenia mozeme pridat este pretlaceny cesnak a polievku trochu zahustime hladkou mukou rozhabarkovanou vo vode (muky davam vacsinou len malinko, aby nebola polievka vodova :-) prip. ked nechcem vobec, odoberiem cast uvarenej zeleniny a tu rozmixujem a vratim do polievky). Do odstavenej polievky pridame susenu majoranku.
Polievka je syta a fakt dobra

Orientacne mnozstvo na asi 3-4l hrniec: 3 zemiaky, 3 mrkvy, 1 petrzlen, asi 1/4 zeleru, 2 hrste krupov, 1/2cibule, 4 struciky cesnaku, (1PL hladkej muky)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.1.2013, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kremová hrášková polievka bez zahustenia a bez smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

2 x mrazeny hrasok, maslo, pesto,vodu

POSTUP PRÍPRAVY

2 balicky mrazeneho hrasku dame varit do 1 lvodyv (osolime,okorenimetrosku).Nechame varit.
Ked je hrasok uvareny,pridame cca 1/2 maleho masla a 6 lyziciek pesta.
Vsetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom.

Dobru chut!
Je to mnam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína V. (pagastanka) ID 64848 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 281-290)<< predošlé 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu