.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > TORTY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 23.135 (zobrazuje se 281-290)první << předchozí 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 další >>
TORTY
Tvarohová plnka ( vhodná na ovocné torty aj štrúdle)

POTREBNÉ PRÍSADY

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina S. (MataSalon) ID 90576 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 19.1.2012, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Bodkovana torta - lienka

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto kakaove: 1/2 Palmarinu, 1/2 pohara jemneho kryst. cukru, 1 1/2 pohara polohrubej muky, 1/2 pohara pochutkovej smotany, 2 PL dzemu, 1 PL kakaa, 1/2 KL soda bicarbony, 2 vajcia********** Cesto piskotove: 3 vajcia, 1/2 pohara cukru, 3/4 pohara polohrubej muky,*********** Krem: 1 vanilkovy alebo smotanovy puding (prip. Zl. klas), 1/4 pohara praskoveho cukru, 1 pohar mlieka, Na vrch: 1 Galaretka jahodova, 1 Galaretka z cernic,alebo z ciernych ribezli, cucoriedok, ( cim tmavsia, tym lepsia). *********** Okrem toho: papier na pecenie a tortova formas odopinatelnym krajom o priemere 26 cm. ( ja som robila do 24 cm a myslim, ze tych 26 cm by bolo ovela lepsie. Nevysli mi tie bodky akoby mali. No budem musiet kupit aj 26 cm tortovu formu, kvoli tejto torte, pretoze som ju urcite nerobila poslednykrat:)

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmyslala som, akoby som definovala tento recept. Zaujimavy, napadity a veeeeeeeelmi chutny. Zvlast davam do pozornosti najma tu kakaovu piskotu. Ja som so doposial s takymto receptom nestretla. Je nielen efektny, ale ma zvlastnu, zaujimavu chut. Najprv som sa obavala, ze to bude suche, ale po ochutnani som konstatovala, ze ide o velmi zaujimavu kompoziciu chuti. Mrzi ma len to, ze tie bodky na lienke dost nevynikli, ale pouzila som najtmavsie zele, ake som dostala. No, nabuduce budem robit zele nie s vodou, ale kupim ten "najciernejsi" sirup prip. dzus, aky bude dostat v obchode.

PS: mrzi ma nekvalitne foto, ktore som vymenila, ale je tu lepsie vidiet ten kontrast tmavych bodiek. pridala som do tmaveho zele ciernu potravinarsku farbu. Vkladam aj nove foto do postupu pre porovnanie:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) poslední: 4.2.2012, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Dvojfarebná torta

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 1 korpus: 5 vajíčok (veľkosti L), 170 g kryštálového cukru, 0,5 dl oleja, 0,5 dl teplej vody, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa a 0,5 dl teplej vody k snehu ***Plnka: 1,5 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, 375 g obyčajného masla*** pikantný džem na potieranie – použila som ríbezľový, na obsypanie korpusu strúhaný kokos, ozdoby. ***Poleva: 200 g bielej polevy, 50 g tuku Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Torta je z dvoch korpusov (korpus, aj plnku si robím podľa seba - cesto je vláčne, po natretí džemom šťavnaté a plnka je jemná, z nadstavovaného krému) – prekrojené priečne na polovicu, každý plát potretý hrubšou vrstvou ríbezľového džemu a plnkou, na krém som natrela bielu polevu, boky sú obsypané strúhaným kokosom a kraje prizdobené krémom. Pôvodne som chcela použiť na ozdobu kvietky a lístky z bielej čokolády, ale dcérka si želala, aby sme ju ozdobili snehovými kvietkami, /ktoré sme kúpili pre istotu, ak by nám niečo nevyšlo/, vyberala si ich sama a tak mala z ozdobovania a samotnej torty o to väčšiu radosť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) poslední: 7.7.2013, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Torta pre babku - orieškový korpus, mandľová plnka, banány

POTREBNÉ PRÍSADY

Orieškový korpus: 4 vajíčka * 150 g práškového cukru * 10 PL vriacej vody * 200 g polohrubej múky * 100 g mletých orechov * prášok do pečiva _____ Plnka: 7,5 dcl mlieka * 3 mandľové pudingy * 250 g masla * 5 vanilkových cukrov _____ Okrem toho: čokoláda na poliatie, banány, mandle

POSTUP PRÍPRAVY

....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) poslední: 1.12.2009, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža

POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:
Zatiaľ, kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Potom do nej vmiešame dva jogurty, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame.
2. Podľa návodu si pripravíme želatínový stužovač - do 100 ml vlažnej vody vmiešame stužovač a ručne asi 1/2 minúty miešame. Keď je stužovač vymiešaný, postupne do neho vmiešavame vanilkovo-jogurovú plnku.

DOKONČENIE:
1. Na upečený korpus dáme vrstvu ovocia a na to polovicu plny. Zase dáme vrstvu ovocia a na to druhú polovicu plnky.
2. Vložíme do chladničky.
3. Pripravíme si polevu - ja som robila čokoládovú (čokoládu na varenie som nad parou rozpustila v cca 50g cery). Polevu nalejeme na plnku a keď čokoláda trošku stuhne, podľa fantázie dozdobíme.
4. Zase vložíme na cca 2 hodiny do chladničky.

POZNÁMKY:
1. Ak nemáte domáci vanilkový cukor, použite kryštálový, ale miesto 1 lyžice pridajte 1 balíček syntetického vanilínového cukru.
2. Tobolku z vanilky nevyhadzujte - umiestnite ju do uzavtretej nádoby s cukrom a urobte si vlastný domáci cukor - na cca 100 g cukru použite 1 tobolku.
3. Namiesto čokoládovej polevy ukáže krásne na torte červené želé, ale moje deti ho nemajú radi, tak ja robím čokoládovú polevu. Pri želé je ale efektnejšie vrsty v plnke prehodiť - najprv plnka, potom ovocie, plnka, ovocie - aby ovocie bolo pod želé vidno.
4. Ak používate stužovač na želatínovej báze, nikdy tortu nedávajte do mrazničky - po vybratí z nej a by sa plnka roztiekla, želatína by sa zmenila na hrčky a vodu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 29.12.2010, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Psychedelická torta

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 180 g práškového cukru, 250 g masla, 2 PL jemného tvarohu (ja som dala celý kelímok a neuškodilo to ,) ), 250 ml mlieka, 500 g hladkej múky, 1 a 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, potravinárske farbivo (stačia základné farby - červená, žltá, modrá, poprípade môže byť už rovno aj zelená, fialová, oranžová aby sa nemuseli miešať) poťahovacia hmota - ja používam marshmallow

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme maslo a tvaroh.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a pridávame do zmesi striedavo s mliekom.
Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho do 6 misiek.

Každé cesto zafarbíme inou farbou. Ak máme len základné farby, ostatné si vytvoríme ich zmiešaním:
oranžová = žltá + červená
zelená = modrá + žltá
fialová = modrá + červená

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a cestá nalievame jedno po druhom VŽDY DOPROSTRED aby sa vytvoril charakteristický pozlievaný psycho obrazec. ,)
Farebné cestá prilievame v poradí červená - oranžová - žltá - zelená - modrá - fialová.

Pečieme pri teplote 180° asi 1 hodinu.

Po vyklopení potiahneme hmotou z marshmallow:
Balík marshmallow cukríkov vysypeme do misky a vložíme do mikrovlnky na niekoľko sekúnd, aby napučali a mierne sa roztopili. Vypracujeme tvárnu hmotu s práškovým cukrom. Vyvaľkáme.
Čo zvýši, sa dá odložiť do mrazničky a použiť neskôr. U nás to však vždy záhadne zmizne ,).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Lucia H. (Lucc88) ID 208382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 13.9.2011, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Nestuhlo Vám salko pri varení ?

POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 skaramelizované salko varené vo vodnom kúpeli 3 hod * 250g masla * 1 stužovač šľahačky *

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháte ho normálne s maslom a nakoniec doň zašlaháte stužovač šľahačky. Plnka je potom normálne pekná, tuhá a Vy si už vobec nemusíte robiť hlavu čo s tým :) Keďže ja som to mala odskúšané na zachladenom hotovom kréme /vyšľahanom skaramelizovanom salku s maslom/ z chladničky, neviem ako to funguje pri práve urobenom kréme izbovej teploty. Ale každopádne - na ten vychladený krém to funguje úplne perfektne :)
- ešte by som podotkla, že kolegyňa, ktorá sa so mnou podelila o túto radu nevedela, či treba použiť jeden stužovač, alebo dva. Mne stačil jeden, ale ak by to bolo ozaj príliš riedke, je možné použiť asi dva.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) poslední: 14.12.2011, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
potahova torta
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Keď mal môj syn oslavovať prvé narodeniny, chcela som, aby mi cukrárka spravila pre neho zasneženú tortu s modrými hviezdičkami a postavičkami snehuliačikov. Ale keďže tortu som potrebovala mať hotovú deň pred vianočnými sviatkami, cukrárke sa nechcelo baviť s ozdobovaním a tak sme sa dohodli, že si ju ozdobím ja sama doma. Bála som sa, čo bude z torty, keďže som sa chystala prvý raz robiť poťahovú hmotu, ale nakoniec som bola s výsledkom maximálne spokojná a tak sa s vami môžem podeliť so skúsenosťou, ako sa taká hmota robí a ako sa s ňou pracuje.\r\nČo budete potrebovať: 175g cukríkov marschmellows, 750g práškového cukru, 2 lyžice vody, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej\r\n\r\nPostup: Cukríky si umyte z ružového cukru, dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 2 lyžice vody a kyselinu citrónovú a dajte na 2-3 minúty do mikrovlnky rozpustiť. Počas tejto doby asi 2x vyberte a premiešajte, aby sa cukríky rovnomerne roztopili. Vmiešajte 1/2 kg práškového cukru, premiešajte a vyklopte na pracovnú dosku. Vmiešajte ešte asi 250g cukru, aby bola hmota tvárna, ale aby držala tvar. Hmota sa farbí bežnými potravinárskymi farbami. Ja som ale napr. modrú farbu docielila tak, že som si kúpila modro-biele cukríky a tie som roztopila. Keď som robila inú farbu hmoty, tak som si kúpila cukríky takej farby, ako som potrebovala. Ak ale potrebujete sýtu farbu, musíte farbiť potravinárskymi farbami. Je lepšie v takom prípade si farbu pridať už do rozpustených cukríkov, kým tam ešte nie je cukor.\r\n\r\nKeď máte hmotu spravenú, môžete ju rozvaľkať a poťahovať torty, resp. zhotovovať postavičky. Uskladňujte ju v chlade a vyberajte si len potrebné množstvo, aby vám zbytočne neschla. Ak máte pocit, že je moc tuhá, dajte ju na pár sekúnd do mikrovlnky a zase bude mäkká. Je dobré si cesto podsypávať aj solamylom, vtedy sa vám nebude lepiť. Ak sa vám nepodarí vyvaľkať pekný plát, ktorý sa vám stále trhá, pridajte si práškový cukor, premieste a znovu skúste vyvaľkať. Nemusí sa vám to podariť na prvý raz.\r\n\r\nNezabudnite, že predtým, ako budete poťah dávať na tortu, tá musí byť natretá maslovým krémom (nie šľahačkovým!) a riadne vychladnutá. Nerobte tortu nikdy v jeden deň, ale zdobte aspoň na druhý, kým nebude dostatočne stuhnutá.\r\n\r\nDržím palce. Ja som na druhý raz robila dámske prsia v korzete a podarili sa mi krásne. Neviem ale či sa hodí, aby som tu fotky zverejňovala

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
Poťahovka MMF (ale nie z cukríkov marschmallows)

POTREBNÉ PRÍSADY

150 g kryštálového cukru 50 ml vody alebo kompotova šťava (ak to chceme mať s príchuťou nejakého ovocia, ja som použila vodu) 1 PL kukuričné sirupu alebo medu (ja som použila agátový med) 8 g želatíny (plátkovej) 3 PL vody na namočenie želatíny 1 Štipka soli na prichutenie som použila kyselinu citrónovú 1/2 kávovej lyžičky

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu dať do 3 PL vody, premiešať a nechať napučať. Medzitým cukor, vodu (ak so šťavou z kompótu hneď je aj farebné aj príchuť má) a med (alebo kukuričný sirup) dať zovrieť, potom už len na miernom ohni variť 3 - 4 minútky. Vznikne taký hustejší číry sirup. Trošku sirupu odobrať a ihneď rozmixovať so želatínou. Pridať zvyšný sirup, arómu a soľ. Mixérom pomaly rozmixovať, aby sa všetko dobre spojilo a potom vyšľahať, kým sa neťahá.

A toto je základ pre MMf = roztopené cukríky.

Ak chceme cukríky pripraviť do zásoby:
Do nádobky napr.od nanukovej torty dáme olejom potretý papier na pečenie, vylejeme naň masu, zakryjeme naolejovaným papierom a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Kuchynskými nožnicami nakrájať na kocky a obaliť solamyl a práš.cukor 1:1.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Majka K. (Mayushka) ID 191844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
TORTY
♥Tvarohová torta s ananásom♥

POTREBNÉ PRÍSADY

200g BB keksov (alebo iných sušienok), 160g rozohriateho masla, NÁPLŇ - 500g jemného tvarohu, 1 Salko (neuvarené), 1 ananásový kompót (340g), šťava a kôra z jedného citróna, 1 želatínový stužovač dr. Oetker, NA DOKONĆENIE -1 tortové želé dr. Oetker alebo šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Môj syn mal tento týždeň meniny a keďže sa rozhodol na víkend pricestovať, mala som príležitosť opäť niečo upiecť vlastne neupiecť a prekvapiť ho. Recept som našla v malej nenápadnej knižke od Anne Wilson - Tvarohové a snehové torty, je tam ešte kopec receptov, ktoré stoja za vyskúšanie, tak dúfam, že zas budem mať príležitosť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) poslední: 14.10.2012, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 23.135 (zobrazuje se 281-290)první << předchozí 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 další >>