končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky & kaša s pestomPOTREBNÉ PRÍSADY 400g mletého bravčového mäsa, 300g paradajkovej omáčke, 1kg zemiakov, 150ml mlieka, sušená bazalka (lepšia je čerstvá), 1 lyžica worcesterskej omáčky, 2 lyžice bazalkového pesta, soľ, čierne korenie, trochu olivového oleja na panvicu, POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchla a chutná večera....mňam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
English Shepard´s piePOTREBNÉ PRÍSADY Zomlete maso (moze byt bravcove, hovadzie, alebo aj pomiesane), 1 velka cibula, mrazena zelenina, sampiony, konzerva krajanych rajcin, pretlak alebo kecup, sol,korenie no a na zemiakovu kasu - zemiaky, sol, maslo, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Toto je oblubene jedlo mojho manzela, tak sa nechajte inspirovat...je mnamkoveeeeeeeeeeee OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) zuzana q. (zuzanaq) ID 34874 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.9.2017, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Kel plnený mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký kel, 250g hovädzieho mäsa, 150g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 80g ryže, mleté nové a čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 30g údenej slaniny, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Z kelu odstránime vrchné listy, umyjeme a sparíme vo vriacej vode. Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Pridáme cibuľu pokrájanú na drobno, pretlačený cesnak, udusenú ryžu, majorán, osolíme, okoreníme, a premiešame. Na vychladnutom keli rozvinieme listy, srdiečko vyberieme a postupne medzi listy vkladáme plnku a listy pritláčame. Nakoniec previažme niťou. Na pekáči rozškvaríme slaninu pokrájanú na kocky, vložíme kel, podlejem horúcou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme dve hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Antonia M. (antonia4b) ID 36720 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Švédske guľky (Ikea)POTREBNÉ PRÍSADY ***Gulky*** 250 g mleteho bravcoveho masa, 250g mleteho hovadzieho, (alebo 500g z jedneho), 1 vajce, 200-300 ml smotany (mlieka) a vody, stredne velka cibulka, 50 g struhanky, 2 uvarene zemiaky, sol, korenie, maslo alebo olej na vyprazanie. ***Omacka*** 100 ml smotany, 200 ml masoveho vyvaru, sojova omacka, 1 lyzica hlad. muky, sol, biele korenie. ***Priloha*** Varene zemiaky, brusnicovy dzem (Cranberry sauce). POSTUP PRÍPRAVY Gulky: Nadrobno nakrajanu cibulu osmazime na oleji alebo masle. Uvarene zemiaky pomackame ,zmiesame s troskou vody+smotanou a struhankou. Ak nechcete pouzit vodu, mozete ju uplne nahradit len smotanou alebo mliekom.K vzniknutej kasi pridame cibulu, vajicko, koreniny a pomlete maso. S tychto surovin vymiesame hmotu pevnu natolko aby sa s nej dali tvarovat stredne velke gulky, ktore obalime v muke. Potom ich pomaly vyprazame na masle alebo oleji, ja osobne uprednosnujem olej pretoze maslo rychlo hori. Inak musim povedat ze som skusala robit tie "gulky" troska inak. Masovu zmes som si na pomucenej doske a cez foliu vyvalkala na hrubku cca 1,5 cm a potom som s malym poharom (priemer cca 3 cm) vykrajovala koliecka. Vsetko som dala piect do rury. Mne to takto asi aj viac chuti, nieje to take mastne, koliecka maju chrumkavu korku a vo vnutri su velmi jemne. Mozte vyskusat obidva sposoby, kazdemu moze vyhovovat nieco ine ;-) Omacka: Urobime si vyvar ku ktoremu pridame smotanu a zahustime to mukou. Dochutime sojovou omackou, korenim a solou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Majka B. (Majka82) ID 43088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 10.4.2018, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka trošku inak - v smotanovej omáčkePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, staršie rohlíky, 2 vajíčka, vegeta, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl mlieka, 1 dcl sladkej smotany + 1PL hladkej múky, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Namočiť rohlíky v mlieku - vymačkané spracovať s mäskom, vajíčkami, soľou, korením, cesnakom a dorobiť so strúhankou. Urobiť ploskejšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme do hneda z oboch strán na 3PL oleja alebo masle, poprášime vegetou, ktorú tiež trošku opražíme a celé to zelejeme 1 dcl vody. Podusíme cca 15 minút, a nakoniec prilejeme smotanu a trošku zahustíme, ak treba - dochutíme vegetou. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Írsky Shepard's PiePOTREBNÉ PRÍSADY Mleté bravčové maso, zemiaky, syr na strúhanie, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, olej, malá cibuľka, no a podľa chuti buď podľa originálu mrkva, alebo kto nemá rád kombináciu varená mrkva a maso ako my tak šampióny alebo hrášok. POSTUP PRÍPRAVY Prepáčte, že foto zatiaľ nemám pridané ale čoskoro to napravím :o) tak aspon z internetu som pridala Najprv si ošúpte (alebo hlavný šúpač,teda manžel) zemiaky, pokrájajte na kocky a šupnite do hrnca s vodou aby sa uvarili.Vypracujte zemiakovú kašu. Typ, ktorý ma naučil šéfkuchár z francúzskej kuchyne:soľ do vody pri varení zemiakov dávajte až keď voda zovrie-nebudú horké a namiesto vody alebo mliečka na zjemnenie používajte smotanu a masielko-je to naozaj lahodka. Medzitým ako sa Vám varili zemiačky si do hrnca dajte trošku oleja, najemno pokrájanú malú cibuľku, orestujte a pridajte mleté masko osolené a okorenené.Teraz je fáza rozhodovania sa podľa Vašich chutí, buď pridáte na kolieska nakrájanú mrkvu teraz, alebo počkáte kým sa masko orestuje a pridáte šampióny alebo hrášok. Keď máme masko hotové pripravíme si zapekaciu misu alebo vysoký pekáč do ktorého vlejeme maso a pekne ho rozotrieme na celú plochu.Na vrstvu masa rozotierame pripravenú zemiakovú kašu, ale dávajte pozor aby sa masko a zemiaky nezmiešali dokopy.Vrch pekne uhlaďte a posýpte silnou vrstvou syra. Ja to šupnem do rozohriatej rúry asi na 20 min. pri 180 st. proste hlavné je aby ste mali syr krásne roztečený. Krájam to na kocky alebo obdĺžniky a podávam. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2012, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Ťapkine srdiečkové fašírky :o)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa ( hovädzie s bravčovým ) 5 starších rohlíkov 1 cibuľa niekoľko strúčikov cesnaku podľa chuti - ja som dala 5 ks 2 vajíčka cca 150 g údeného strúhaného syru lyžicu horčice medzi prsty mletej rasce asi lyžičku mletej červenej papriky soľ, korenie podľa chuti strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si namočíme našklbané rohliky do vody a necháme rozmočiť. Potom z nich rukami vytlačíme prebytočnú vodu a šup s nimi do väčšej misy. Pridáme mleté mäsko, vajká, pretlačený cesnak, ja pretláčam aj cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, korenie, horčicu, rascu, červenú mletú papriku a všetko zmiešame dokopy aby sa vytvorila fašírková masa mäsa. :o) Najlepšie je nechať ju odležať aspoň 2 hodinky ale nie je to nutnosť. Tesne pred vysmážaním vytvoríme srdiečka pomocou strúhanky aby sa nám zmes nelepila na ruky aým vlastne srdiečka aj obalíme do strúhanky. Ja mám také silikónové formičky na volské oká, tak ja si vzorky vytvarujem pomocou nich. Mam macíka, srdiečko a hviezdičku. A šup s nimi do rozpáleného oleja. Ak prílohu k fašírke milujeme zemiakovú kašu. Našej Ťapke fašírky veeeeľmi chutia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária P. (Mayka) ID 13577 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2008, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady sú uvedené v postupe POSTUP PRÍPRAVY 750g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce (môžme vynechať). Zo zmesi tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča. Pomedzi guľky vkladáme celé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu, alebo použijeme 420ml balenie šúpaných paradajok z obchodu. Paradajkovú hmotu ochutíme troškou cesnaku, bazalkou, oreganom a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana B. (Zaina72) ID 62769 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.10.2018, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Lasagne, mleté mäso, 3 strúčiky cesnaku, hovädzí vývar, pokrájané paradajky v konzerve, malý paradajkový pretlak, sójová omáčka, 50 g masla, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, kyslá smotana, slaninka, postrúhaný syr, šamiňóny v konzerve, soľ, oregano, bazalka, cibuľa, olej, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Posolíme, pridáme oregano a bazalku a toto všetko chvíľku orestujeme. Zatiaľ si urobíme silný hovädzí vývar. Tým podlejeme mäso, zakryjeme a necháme dusiť asi 20 min. Urobíme si bešamel a to tak, že rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešanie vlejeme mlieko, až kým nám nevznikne hladká kaša, potom odstavíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Pokračujeme s mäskom, vlejeme doň sójovú omáčku, paradajky a pretlak a necháme ešte chvíľku podusiť. Potom vlejeme bešamel, ale opatrne, aby sa smotana nezrazila, radšej stiahneme úplne plyn. Toto všetko necháme zovrieť. Dno zapekacej misky potrieme olivovým olejom a zakryjeme ho lasagnami, na ne vlejeme vrstvu mäska s omáčkou, na toto poukladáme plátky slaninky a posypeme strúhaným syrom. Opäť vrstva lasagní, mäsko s omáčkou, ale teraz dáme šampiňóny z konzervy a posypeme syrom. Znova lasagne, mäsko, syr a posledná vrstva lasagní, ktorú zalejeme už len riedkou omáčkou a šup s tým do rúry. Pečieme asi 30 min pri 190 stupňoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Michaela S. (michaela0802) ID 29229 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ČevabčičiPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg bravčové pliecko, soľ, korenie, sladká paprika na obaľovanie hl.múka, sladká paprika ako príloha cibuľa, horčica, zamiaky, POSTUP PRÍPRAVY Mäso pomelieme pridáme soľ, korenie a papriku všetko dobre premiešame a tvarujeme malé valčeky ktoré obaľujeme v múke do ktorej pridáme červenú papriku. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame zo zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.10.2009, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,37 ďalšie >> |