. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 24531-24540)<< predošlé 1,.,2449, 2450, 2451, 2452, 2453, 2454, 2455, 2456, 2457, 2458, 2459,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Detská narodeninová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Torta je pre syna k 3 narodeninám. Mal z nej obrovskú radosť. Cesto č. 1: 4 vajíčka, 150 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý), kakao. Cesto č. 2: 9 vajíčok, 330 g práškového cukru, 330 ml oleja, 225 ml horúcej vody, 560 g hladkej múky, 2 prášky do pečiva. Po upečení pozdĺžne prekrojíme. Krém na naplnenie torty č. 1: 2 šľahačky (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 200 g čokolády na varenie, 2 stužovače šľahačky, višňový kompót, lekvár na potretie. Krém na naplnenie torty č. 2: 250 ml šľahačky, 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 stužovač do šľahačky, mandarínkový kompót, lekvár na potretie. Krém na potretie torty: 200 ml mlieka, 20 g Zlatého klasu, 40 g cukru, lyžica kakaa (uvaríme puding), do vychladnutého pudingu vmiešame 125 g masla. Hmota z cukríkov: 350 g cukríkov (ja som použila 2 balenia), 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžička citrónovej arómy, práškový cukor podľa potreby (minula som skoro 1 kg), maslo na vymastenie misky. Ozdoby (falošný marcipán): 70 g práškového cukru, 70 g sušeného mlieka, 1 lyžica oleja, voda podľa potreby (s vodou veľmi opatrne), potravinové farbivo. Ozdobná voda: 150 ml šľahačky, potravinové farbivo.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Cesto vylejeme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý som trochu potrela olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C prvé cesto cca 20 minút, druhé cesto cca 30-40 minút.

Krém na naplnenie torty č. 1: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Korpus som potrela lekvárom, potom polovicou plnky, poukladala odkvapkané višne a potom potrela druhou polovicou plnky.

Krém na naplnenie torty č.2: Šľahačku nalejeme do hrnca za stáleho miešania necháme zovrieť. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladiť. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Pridáme cukor, tvaroh a všetky zmiešame. Korpus som potrela lekvárom, potom polovicou plnky, naukladala mandarinky a potom potrela druhou polovicou plnky.

Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu a kakaa uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu primiešame maslo a potrieme tortu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.10.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta straciatella


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 6 vajicok, 6 lyzic krystaloveho cukru, 1 lyzica kakaa , cca 1/2 roztopenej cokolady na varenie, 1/2 balicka prasku do peciva a 6 lyzic polohrubej muky. plnka: 1 slahacka v prasku , 150 ml studeneho mlieka, 2 kysle smotany , nastruhana cokolada

POSTUP PRÍPRAVY

cesto som si pripravila ako klasicku piskotu, najprv som vyslahala sneh z bielkov, potom pridala cukor, zltka , kakao cokoladu a muku s praskom do peciva. ja som este do cesta pridala aj mlete orechy ale nemusia byt :)
cesto upecieme asi pri 200 Ca nechame vychladnut, vychladnute prerezeme na polovicu

plnka: vyslahame si 1 slahacku v prasku mne sa osvedcila ta Dr. Otker pomaly primiesame 2 kysle smotany a nastruhanu cokoladu. naplnime tortu, polozime vrchny plat ktory potreme lekvarom a urobime cokoladovu polevu a hotovka :D bru chut.

torticka je lepsia ked postoji do druheho dna lebo cesto sa napije a nie je taka sucha. U nas ju zboznujeme je lahka svieza a hlavne rychla :P :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Silvia O. (siska2027) ID 21478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.4.2009, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta pre Alexandru k dnešnym meninam


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nie je nič moc,ale radost urobila, už sa tešime po obede si dame

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko naj naj naj všetkym Alexandram.......

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.2.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ruská torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 10 vajec, 180 práškového cukru, 200 g mletých orechov 3 PL strúhanky, KARAMEL: 10 KL kryštáľového cukru cukru, 0,2 l vody, 2 PL kakaa PLNKA: 250 g masla, 100 g práškového cukru, 2 PL silnej čiernej kávy, 50 g mletých orechov POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku HERA PL = polievková lyžica, KL = kávová lyžička

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS: Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Orechy pomelieme a zmiešame so strúhankou. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame tuhý sneh a zomleté orechy. Zakaždým zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme v rúre (ja som piekla v elektrickej), ktorú sme si vyhriali na 200° C asi 15 minút. Rúru potom prepneme na 180°C a dopekáme cca 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri rovnaké pláty, potrieme plnkou a spojíme. Vrch torty a boky môžeme natenko potrieť touto istou plnkou. Ozdobíme podľa vlastných predstáv.
(Ja si vždy pri mletí orechov povyberám tie najkrajšie polovičky orecha a poukladám dookola na čokoládovú polevu, ktorou som tortu poliala, alebo lentilkami, ale orechami krajšie ukáže).
KARAMEL: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme 1 dl studenej vody a pri miernej teplote rozvaríme. Vo zvyšnom množstve vody rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a za občasného miešania 15 min. povaríme.
PLNKA: Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame karamel a čiernu kávu.
POLEVA: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým pokrmovým tukom, odstavíme a miešame, kým nevychladne.
Zvyknem ešte čokoládovú polevu poliať s bielou polevou z bielka a cukru, buď kúpnou, alebo si sama pripravím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva B. (moiraa) ID 27993 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Táto cestovala až do Nemecka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka Š. (suiluj) ID 28372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.1.2009, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

novoročná podkova


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

všetko na metrový koláč , plus marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

metrový koláč netradične ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

monika z. (zakinom) ID 75184 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.1.2009, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

čokoládová s kvetinami k novému roku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čoko torta

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládový korpus - rumový krém

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

monika z. (zakinom) ID 75184 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.7.2009, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Prasátka Štěstíčka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 piškotové pláta, marcipán, nutelový krém, rum a marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

vyřezat z piškotu tvar prasátka, zbytek zpracovat na punčovinu (piškotové drobečky, máslový krém, rum a marmeláda), vytvarujeme dvě prasátka a potáhneme marcipánem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ivana E. (Egrtka) ID 62391 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.1.2009, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

"Slnečnice pre Darinku"


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zebrakorpus, orechovorumova plnka, K2 a WI.

POSTUP PRÍPRAVY

Vážila rovné 4kg.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Veronika F. (Veve23) ID 2766 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.1.2009, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krojovaný pár z Jižní Moravy


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Pro muzikanta, který hraje na tubu v dechovce a noty jeho nejoblíbenější písničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

romana p. (pelinka) ID 63465 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.1.2009, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 24531-24540)<< predošlé 1,.,2449, 2450, 2451, 2452, 2453, 2454, 2455, 2456, 2457, 2458, 2459,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu