končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 24121-24130) | << predošlé 1,.,2408, 2409, 2410, 2411, 2412, 2413, 2414, 2415, 2416, 2417, 2418,.,2566 ďalšie >> |
TORTY |
Jahodová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 600 g jahôd, 60 g pomletých mandlí, 6 bielkov, 225 g práškového cukru, 450 ml sladkej smotany, 30 g nasekaných vlašských orechov Krém: 450 g práškového cukru, 90 g masla, 3 PL sladkej smotany, 45 g kakaa POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera s priemerom 20 cm nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžičkách pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiesime nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140°C asi hodinu. Rúru otvoríme, necháme v nej upečené cesto 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden bielkový plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené plátky poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechami a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2009, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Palacinková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 2 vajcia, 700 ml sódovej vody, štipka soli, 150 g mletých orechov, 200 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 2 bielky, 2 lyžice lekváru POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Z múky, vajec, soli a sódovej vody vypracujeme riedke cesto, z ktorého na panvici upečieme palacinky. 3-4 palacinky zvinieme a pokrájame. Tortovú formu vymastíme, na spodok dáme pokrájané palacinky, posypeme ich orechami a kakaom zmiešaným s cukrom. Na to dáme celú palacinku a znovu orechy s kakaom. Vrstvy striedame a končíme palacinkou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame 2 lyžice lekváru. Penu rovnomerne rozotrieme na vrchnú palacinku a dáme na 15 minút zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená torta 15-20 minPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 smotany, 1 balík piškót, 2 konzervy mandariniek (môže byť aj iné konzervované ovocie), práškový cukor, 1 vanilkový cukor, kakao (granko alebo horká čokoláda) POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Do formovej nádoby poukladáme 1 rad piškót. Do prvej misy dáme dve smotany, práškový cukor a kakao(granko). Do druhej misy dáme 2 smotany, práškový cukor a 1 vanilkový cukor. Obidve misy dobre zamiešame. Do tortovej nádoby dáme jednu konzervu mandariniek a nato dáme čokoládovú polevu čo sme urobili, potom znova 1 rad piškót, konzervu mandariniek a bielu polevu, ktorú sme urobili. Nakoniec postrúhame horkú čokoládu alebo kokos na bielu polevu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchý vanilkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY linecké cesto, krém z pudingu a masla, mandarínky, mandle, čokoláda, kokos... čokoľvek sa vám páči:) POSTUP PRÍPRAVY Upečieme si linecké cesto a spravíme krém (postup a prísady mám napísané pri svojej Ovocnej tortičke - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11577 ). Na dno upečeného korpusu podávame odkvapkané kompótové mandarínky a natrieme to krémom až po okraj. Vrch ozdobíme plátkami mandlí, čokoládou (ja som v tej rýchlosti použila len hnedú farbu v tube z Lidlu, no posypala som to ešte kúskami čokoládky) a zlatými guličkami a kokosom. Je to naozaj expresná torta, ale všetkým veeeeľmi chutila. Ak sa naozaj ponáhľame, môžeme použiť len vanilkový krém zmiešaný s maslom od Dr.Oetkera ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mississippský čokoládový koláčik s *****POTREBNÉ PRÍSADY PRE ČOKOHOLIKOV:) cesto: 250g hl. múky, 125g masla (hery), 2 - 3 PL studenej vody. plnka: 200g čokolády na varenie, 125g masla (hery), 1 lyžička kávovej esencie, 3 vajcia, 150 ml smotany, 175g prírodného (hnedého) cukru. ozdoba: vyšľahaná šľahačka alebo roztopená čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cesto - spracujeme múku s maslom na mrveničku a pridáme vodu, aby vzniklo tvárne cesto. Na pol hodku ho dáme vychladiť. Potom si cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč (takú tu nižšiu - viď obr.:). Na cesto položíme alobal, ktorý naplníme fazuľami - na zaťaženie, aby okraje nespadli a cesto sa nevydulo. Pečieme asi 15 min. na 200 stupňoch. Zatiaľ si pripravíme plnku. Čokoládu rozlámeme na kúsky a spolu s maslom a kávovou esenciou (ja dávam trochu kávy rozpustenej v troške vody;) dáme roztopiť do panvice. Stále miešame a hneď ako sa všetko roztopí odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vajcia rožšľaháme, pridáme smotanu a cukor. Túto zmes pridáme do čokoládovej zmesi a premiešame. Do nedopečného korpusu nalejeme zmes (samozrejme sme už vybrali alobal a fazuľky:) a koláčik upečieme na 190 stupňoch 30-35 min - kým plnka nestuhne. Necháme vychladnúť a ozdobíme - buď vyšľahanou šľahačkou (to je taká letná verzia) alebo ako ja roztopenou čokoládou a zlatými guličkami (to je taká zimno-vianočná verzia:). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 17.11.2011, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Sladké prekvapenie :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY PRE INŠPIRÁCIU POSTUP PRÍPRAVY čokoládové košíčky, čokoládové srdiečka a dve srdiečkové tortičky ozdobené krémom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.2.2009, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Obyčajné linecké cesto: 240g hl.múky, 160g Hery, 80g prášk. cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, štipka kypriaceho prášku. Plnka: (závisí najmä od veľkosti upečeného korpusu) tri štvrte litera mlieka, 2 vanilkové pudingy (alebo jeden puding a jeden Zlatý klas), poďla chuti cukor a polku Hery ( teda ten kus, čo nám ostal z cesta:), alebo ak to chcete mať pevnejšie, tak pokojne aj celú. Ozdobenie: kompótové ovocie, želatína, čokoláda, guličky, stuha. POSTUP PRÍPRAVY V jednoduchosti je to linecký korpus naplnený krémom z vanilkového pudingu, vyšľahaného s maslom. Na tom je položené kompótové ovocie - ananás, čerešne, kiwi (to je samozrejme čerstvé:). Boky sú potreté čokoládou a ozdobené stuhou (nejedlou ;). POSTUP: Korpus: Vymiesime si linecké cesto (ak máte naň svoj overený recept, pokojne ho použite). Necháme ho chvíľu odležať v chladničke. Potom si vymažeme formu, vyvaľkáme si cesto a vložíme ho do nej tak, aby nám siahalo až k okrajom (odporúčam vyložiť takto upravené cesto alobalom, do ktorého nasypeme fazuľu alebo niečo podobné - na zaťaženie, aby nám okraje nespadli dole). Upečieme - približne 160 stupňov 20 min. Plnka: Uvaríme si v mliečku pudingy s cukrom a necháme naozaj dôkladne vychladnúť (ak sa vám nechce stále miešať, aby vám na ňom neostala kôrka, stačí položiť na vrch potravin. fóliu, ktorá sa po vychladení jednoducho zlúpne:). Vyšľaháme si heru s cukrom - opäť poďľa chuti a postupne do tejto zmesi zamiešame vychladený puding. Celú zmes dáme opäť chladiť, pokiaľ nám nevychladne korpus. Ozdoba: Necháme odkvapkať ovocie. Na spodok korpusu poskladáme mandarínky, vyplníme ho celý plnkou a navrch poskladáme ostatné ovocie. Cukrárskym vreckom (alebo čímkoľvek, čo vlastníte:) urobte okolo ovocia také kvetinky, či ako sato volá... (viď. obr. :) Keď to máte celé orámované, dajte celú tortičku na chvíľku stuhnúť. Pripravte si želatínu a rozpustite čokoládku. Želatínu nalejte na ovocie (vďaka tomu rámu vám nevytečie, ani ak už tortu nemáte vo forme;) a boky potrite čokoládou. Nakoniec to môžte ozdobiť ešte aj stuhou :) Síce vyčerpávajúci postup, ale práca je to celkom jednoduchá a výsledný efekt je myslím si celkom dobrý:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.2.2009, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Minidortíčky manželovi do prácePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY +++ POSTUP PRÍPRAVY Upekla jsem na plechu dva korpusy, vyřízla podle skleničky 30 koleček a poslepovala po dvou krémem a proložila banánem. Dortíky mají průměr 8 cm a vysoké jsou 6 cm. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 27.2.2009, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ZadečekPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY +++ POSTUP PRÍPRAVY +++ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.2.2009, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
PrsaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY +++ POSTUP PRÍPRAVY +++ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2009, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 24121-24130) | << predošlé 1,.,2408, 2409, 2410, 2411, 2412, 2413, 2414, 2415, 2416, 2417, 2418,.,2566 ďalšie >> |