. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 24121-24130)<< predošlé 1,.,2408, 2409, 2410, 2411, 2412, 2413, 2414, 2415, 2416, 2417, 2418,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Jahodová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 600 g jahôd, 60 g pomletých mandlí, 6 bielkov, 225 g práškového cukru, 450 ml sladkej smotany, 30 g nasekaných vlašských orechov Krém: 450 g práškového cukru, 90 g masla, 3 PL sladkej smotany, 45 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Na dva plechy položíme alobal a pomocou taniera s priemerom 20 cm nakreslíme na každý z nich dva kruhy. V miske ručným šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Po lyžičkách pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým sneh nie je tuhý. Potom doň vmiesime nasekané mandle. Pripravenú hmotu rozotrieme pomocou lyžice na obidva plechy vo vyznačených kruhoch. Každý plech pečieme v predhriatej rúre pri 140°C asi hodinu. Rúru otvoríme, necháme v nej upečené cesto 10 minút chladnúť. Potom ich odlepíme ostrým nožom a necháme celkom vychladnúť. 150 g jahôd očistíme a pokrájame na tenké plátky. Do mixéra vložíme všetky prísady na krém a vymiešame dohladka. Jeden bielkový plát potrieme tretinou maslového krému a navrch poukladáme tretinu pokrájaných jahôd. Rovnako urobíme ďalšie dve vrstvy. Jednotlivé obložené plátky poukladáme na seba a prikryjeme posledným plátom. Vo veľkej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou ponatierame vrch aj boky. Nakoniec boky obložíme nasekanými vlašskými orechami a uložíme na 4 hodiny do chladničky. Tortu pred podávaním ozdobíme očistenými jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2009, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Palacinková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 2 vajcia, 700 ml sódovej vody, štipka soli, 150 g mletých orechov, 200 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 2 bielky, 2 lyžice lekváru

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Z múky, vajec, soli a sódovej vody vypracujeme riedke cesto, z ktorého na panvici upečieme palacinky. 3-4 palacinky zvinieme a pokrájame. Tortovú formu vymastíme, na spodok dáme pokrájané palacinky, posypeme ich orechami a kakaom zmiešaným s cukrom. Na to dáme celú palacinku a znovu orechy s kakaom. Vrstvy striedame a končíme palacinkou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame 2 lyžice lekváru. Penu rovnomerne rozotrieme na vrchnú palacinku a dáme na 15 minút zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená torta 15-20 min



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 4 smotany, 1 balík piškót, 2 konzervy mandariniek (môže byť aj iné konzervované ovocie), práškový cukor, 1 vanilkový cukor, kakao (granko alebo horká čokoláda)

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Do formovej nádoby poukladáme 1 rad piškót. Do prvej misy dáme dve smotany, práškový cukor a kakao(granko). Do druhej misy dáme 2 smotany, práškový cukor a 1 vanilkový cukor. Obidve misy dobre zamiešame. Do tortovej nádoby dáme jednu konzervu mandariniek a nato dáme čokoládovú polevu čo sme urobili, potom znova 1 rad piškót, konzervu mandariniek a bielu polevu, ktorú sme urobili. Nakoniec postrúhame horkú čokoládu alebo kokos na bielu polevu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jednoduchý vanilkový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

linecké cesto, krém z pudingu a masla, mandarínky, mandle, čokoláda, kokos... čokoľvek sa vám páči:)

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si linecké cesto a spravíme krém (postup a prísady mám napísané pri svojej Ovocnej tortičke - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11577 ). Na dno upečeného korpusu podávame odkvapkané kompótové mandarínky a natrieme to krémom až po okraj. Vrch ozdobíme plátkami mandlí, čokoládou (ja som v tej rýchlosti použila len hnedú farbu v tube z Lidlu, no posypala som to ešte kúskami čokoládky) a zlatými guličkami a kokosom. Je to naozaj expresná torta, ale všetkým veeeeľmi chutila. Ak sa naozaj ponáhľame, môžeme použiť len vanilkový krém zmiešaný s maslom od Dr.Oetkera ;)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mississippský čokoládový koláčik s *****



POTREBNÉ PRÍSADY

PRE ČOKOHOLIKOV:) cesto: 250g hl. múky, 125g masla (hery), 2 - 3 PL studenej vody. plnka: 200g čokolády na varenie, 125g masla (hery), 1 lyžička kávovej esencie, 3 vajcia, 150 ml smotany, 175g prírodného (hnedého) cukru. ozdoba: vyšľahaná šľahačka alebo roztopená čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si cesto - spracujeme múku s maslom na mrveničku a pridáme vodu, aby vzniklo tvárne cesto. Na pol hodku ho dáme vychladiť. Potom si cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč (takú tu nižšiu - viď obr.:). Na cesto položíme alobal, ktorý naplníme fazuľami - na zaťaženie, aby okraje nespadli a cesto sa nevydulo. Pečieme asi 15 min. na 200 stupňoch. Zatiaľ si pripravíme plnku. Čokoládu rozlámeme na kúsky a spolu s maslom a kávovou esenciou (ja dávam trochu kávy rozpustenej v troške vody;) dáme roztopiť do panvice. Stále miešame a hneď ako sa všetko roztopí odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vajcia rožšľaháme, pridáme smotanu a cukor. Túto zmes pridáme do čokoládovej zmesi a premiešame.
Do nedopečného korpusu nalejeme zmes (samozrejme sme už vybrali alobal a fazuľky:) a koláčik upečieme na 190 stupňoch 30-35 min - kým plnka nestuhne. Necháme vychladnúť a ozdobíme - buď vyšľahanou šľahačkou (to je taká letná verzia) alebo ako ja roztopenou čokoládou a zlatými guličkami (to je taká zimno-vianočná verzia:).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 17.11.2011, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sladké prekvapenie :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

PRE INŠPIRÁCIU

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládové košíčky, čokoládové srdiečka a dve srdiečkové tortičky ozdobené krémom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.2.2009, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná tortička



POTREBNÉ PRÍSADY

Obyčajné linecké cesto: 240g hl.múky, 160g Hery, 80g prášk. cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, štipka kypriaceho prášku. Plnka: (závisí najmä od veľkosti upečeného korpusu) tri štvrte litera mlieka, 2 vanilkové pudingy (alebo jeden puding a jeden Zlatý klas), poďla chuti cukor a polku Hery ( teda ten kus, čo nám ostal z cesta:), alebo ak to chcete mať pevnejšie, tak pokojne aj celú. Ozdobenie: kompótové ovocie, želatína, čokoláda, guličky, stuha.

POSTUP PRÍPRAVY

V jednoduchosti je to linecký korpus naplnený krémom z vanilkového pudingu, vyšľahaného s maslom. Na tom je položené kompótové ovocie - ananás, čerešne, kiwi (to je samozrejme čerstvé:). Boky sú potreté čokoládou a ozdobené stuhou (nejedlou ;).
POSTUP:
Korpus: Vymiesime si linecké cesto (ak máte naň svoj overený recept, pokojne ho použite). Necháme ho chvíľu odležať v chladničke. Potom si vymažeme formu, vyvaľkáme si cesto a vložíme ho do nej tak, aby nám siahalo až k okrajom (odporúčam vyložiť takto upravené cesto alobalom, do ktorého nasypeme fazuľu alebo niečo podobné - na zaťaženie, aby nám okraje nespadli dole). Upečieme - približne 160 stupňov 20 min.
Plnka: Uvaríme si v mliečku pudingy s cukrom a necháme naozaj dôkladne vychladnúť (ak sa vám nechce stále miešať, aby vám na ňom neostala kôrka, stačí položiť na vrch potravin. fóliu, ktorá sa po vychladení jednoducho zlúpne:). Vyšľaháme si heru s cukrom - opäť poďľa chuti a postupne do tejto zmesi zamiešame vychladený puding. Celú zmes dáme opäť chladiť, pokiaľ nám nevychladne korpus.
Ozdoba: Necháme odkvapkať ovocie. Na spodok korpusu poskladáme mandarínky, vyplníme ho celý plnkou a navrch poskladáme ostatné ovocie. Cukrárskym vreckom (alebo čímkoľvek, čo vlastníte:) urobte okolo ovocia také kvetinky, či ako sato volá... (viď. obr. :) Keď to máte celé orámované, dajte celú tortičku na chvíľku stuhnúť. Pripravte si želatínu a rozpustite čokoládku. Želatínu nalejte na ovocie (vďaka tomu rámu vám nevytečie, ani ak už tortu nemáte vo forme;) a boky potrite čokoládou. Nakoniec to môžte ozdobiť ešte aj stuhou :)
Síce vyčerpávajúci postup, ale práca je to celkom jednoduchá a výsledný efekt je myslím si celkom dobrý:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Milka -. (mimianka) ID 84111 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.2.2009, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Minidortíčky manželovi do práce


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

+++

POSTUP PRÍPRAVY

Upekla jsem na plechu dva korpusy, vyřízla podle skleničky 30 koleček a poslepovala po dvou krémem a proložila banánem. Dortíky mají průměr 8 cm a vysoké jsou 6 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 27.2.2009, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Zadeček


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

+++

POSTUP PRÍPRAVY

+++

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.2.2009, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Prsa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

+++

POSTUP PRÍPRAVY

+++

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Radka Z. (ajoun) ID 60537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2009, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 24121-24130)<< predošlé 1,.,2408, 2409, 2410, 2411, 2412, 2413, 2414, 2415, 2416, 2417, 2418,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu