. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 211-220)<< predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,2566 ďalšie >>

TORTY

čokoládová tortička - naozaj veľká dobrôtka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládový koláč: 200gr. várovej čokolády 200 gr. masla rozkrájať na malé kúsky 200 gr. hladkej múky extra špecial 200 gr. hnedého cukru 200gr. práškového cukru 25 gr. kakaa 4 vajíčka 1 dcl. plnotučného mlieka prášok do pečiva a trošku sody bicarbony plnka : 200gr. várovej čokolády 2 ks 250 ml 33 % smotany na šlahanie 2 polievkové lyžice cukru poleva 1 várová čokoláda a podávame so šlahačkou

POSTUP PRÍPRAVY

ak patríte tak ako ja k "hladačom" receptov na čokoládové tortičky tak tento určite vyskúšajte. táto čokoládová tortička je veľmi lahodná. receptík som si našla na jednej anglickej stránke a kedže celé anglicko fičí na bio potravinách preto ten hnedý cukor aby nemali mašktníci až také výčitky svedomia. kto doma nemá hnedý cukor nevadí použite klasiku no v tom prípade stačí dať do cesta celkovo len 300 gramov.
príprava cesta - čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca pridáme maslo, 125 ml vody a na miernom ohni zohrejte kým sa všetko neroztopí pozor aby sa čokoládka nepripálila
kým sa čokoláda topí, zmiešajte múku, prášok do pečiva, trošku sody bicarbony, cukor a kakao vo veľkej myse tak aby sa všetko zmiešalo a neostali hrčky. ( ak použijete hnedý cukor - ja som si ho pridala do topiacej sa čokolády aby sa kryštáliky pekne rozpustili )
vajička si vymiešame s mliekom a potom ich zamiešame do múky a nakoniec pridáme roztopenú čokoládu miešame len pokial sa pekne všetko spojí. nalejeme do pripravenej formy. koláč pečieme vo vymastenej okrúhlej forme s priemerom 20 cm v teplovzdušnej rúre na 140 stupňov hodinu a 27 minút a v klasickej rúre sa čas nemení len teplota je vyššia 160 stupňov. ked stred skúsite dreveným špáradlom musí vyjsť čisté.
plnka - nalejeme si šlahačky do hrnca, pridáme nalámanu čokoládu a dve zarovnené lyžice cukru. varíme a miešame, kým to nezhustne a neprevrie. necháme vychladnuť a vyšlaháme šlahačom.
korpus rozkrojíme na dve časti do stredu a na vrch natrieme plnuku polejeme čokoládovou polevou a dáme odležať do chladničky. pred podávaním vyberieme tortičku von z chladničky aby dostala izbovu teplotu nezabudnite každý kusok postriekať šlahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Miriam B. (turandot) ID 24382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Veľké kvietky



POTREBNÉ PRÍSADY

White icing, cukríkový posyp, prípadne perleťov ý prach

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.7.2009, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. /cca 220g/ sušienok /esíčka, derby.../°°°100g masla°°°250g zmrazeného gaštanového pyré°°°500ml smotany na šľahanie - 33%°°°2 vanilínové cukre°°°1 PL kakaa°°°marhuľový džem Na ozdobenie: biela čokoláda /tá je tam asi - pre mňa - najdôležitejšia/ :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak toto bolo pre mňa ako nebíčko v papulke. Úžasne sladká, gaštanové pyré s bielou čokoládou, lahodné spojenie chutí.
Zdroj: časopis 1/2013 zákusky, torty, koláče

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2013, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

JAHODKY ako cukrovinky alebo ozdoba na tortu



POTREBNÉ PRÍSADY

150g praskoveho cukru * 200g kokosu * 100g suseneho mlieka * 1 salko

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko spolu zmiesame, snazila som sa lyzicou, no od urciteho momentu musite miesit rukou, hlavne ked som zapracovavala farbivo, islo tam straaaaaasne vela, davala som praskovu farbu a stale to bolo malo, no nakoniec sa to podarilo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 18.5.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame.
Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:)

Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Erika P. (csabinka) ID 150730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.3.2012, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta s ovocím *** jednoduchý postup *** zvládne aj začiatočníčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Na tvarohovú plnku: 250 g krémového tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 PL šťavy z citróna, 1 PL práškového cukru, 1 vyšľahaná sladká smotana 33 %. Na ovocnú plnku: 1/2 litra vody, 1 práškový džús (najlepší je PIMA - príchuť akákoľvek, najlepšia je pomaranč, mandarinka), 3 PL kryštálového cukru, 1 Zlatý klas. Okrem toho: ovocie, osladená šľahačka, 1 tortové želé číre Dr. Oetker (pripravíme podľa návodu na obale).

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Vyšľaháme bielky na tuhý sneh, pridáme cukor, zamiešame, prilejeme žĺtky, zamiešame, nakoniec zľahka vmiešame múku a prášok do pečiva, dobre premiešame, nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme. Vrch formy prikrývam alobalom, aby sa nepripiekol. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z formy a necháme vychladnúť. Raz ho prekrojíme. Do vody vysypeme práškový džús, zlatý klas a cukor, privedieme do varu - za stáleho miešania. Vznikne hladký ovocný puding. Na podnos dáme spodný plát cesta. Pripevníme okraj tortovej formy (už bez dna - len ráfik okolo cesta, aby náplň nevytiekla). Na cesto nalejeme ovocnú zmes - ešte horúcu. Necháme úplne vychladnúť - cca 2 hodiny v chladničke. Sladkú smotanu vyšľaháme, primiešame ju do tvarohu, prisypeme cukor a citrónovú šťavu. Túto zmes opatrne nalejeme na ovocnú plnku. Zarovnáme. Priklopíme vrchným plátom cesta a necháme v chladničke niekoľko hodín tuhnúť. Ráfik opatrne odstránime, boky a vrch potrieme slabou vrstvou vyšľahanej šľahačky. Ovocie ozdobne poukladáme. Želatínu vysypeme do vody, dobre premiešame, privedieme do varu a ešte teplou opatrne (ja to robím silikónovým štetcom) ponatierame ovocie na torte. Nakoniec okraje ozdobíme zvyšnou šľahačkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.9.2013, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Zakamuflovana citronova smotanovozelatinova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - citronova, 8dcl vody.
Na ozdobu: vanilkovy krem, kokos, fondan od Mata 74

POSTUP PRÍPRAVY

Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Do zelatiny som vlozila vanicku, ktoru som po 30 minutach vytiahla a lyzickou pridame na povrch torty a do jamy zvysnu zelatinu zafarbenu na modro alebo modrozeleno a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou alebo vanilkovym kremom, obsypeme kokosom dosadime vytvarovane figurky z fondanu a oslavujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2008, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená ovocná lahôdka!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

-1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)-

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.5.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná jogurtovo- jahodová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Nemusí byť práve jahodová, môžete použiť aj iné ovocie. Korpus: ja som robila zo 4 vajíčok. Na jedno vajíčko ide 3 dkg práš. cukru, 2 dkg hrubej múky, 1 PL vody, olej, SB. Plnka: 40 dkg jahodového jogurtu, 10 dkg želatiny, 1 šlahačková smotana. Tortové želé, jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou, pridáme trochu oleja, potom múku so sódou bik. ( taká menšia 1 ČL )a nakoniec primiešame vyšlahaný sneh z bielkov, vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy a dáme upiecť.

Plnka: Želatinu urobíme podľa návodu na obale, pridáme do jogurtu, k tomu zamiešame ešte vyšlahanú šlahačkovú smotanu a vylejeme na korpus, dáme zachladiť.

Na korpus dáme jahody, zalejeme jogurtovou plnkou, zachladíme a na vrch vylejeme tortové želé, alebo na korpus dáme jogurtovú plnku, dáme zachladiť, navrch poukladáme jahody a zalejeme tortovým želé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 25.3.2009, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orchidea-postup na výrobu aj bez origoš formičiek



POTREBNÉ PRÍSADY

Skúšala som robiť orchideje bez špeciálnych formičiek ...myslím, že na prvý krát sa to celkom dá...možno to niekomu pomôže... modelovacia hmota White icing, poprípade falošný marcipán alebo cukríková hmota

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 30.6.2009, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 211-220)<< predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu