. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Soňa H. (pepi) ID 9240
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2006
Naposledy: 7.4.2018 19:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 25
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2

CHUŤOVKY

Syrové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 1 Palmarín, 350 g polohrubej múky, 6 trojuholníčkov syra(Lunex, Karička,...) 1 kypriaci prášok, 2 žĺtky, soľ podľa chuti na posypanie: strúhaný syr, sezam, mak, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme na doske cesto, ktoré rozváľame na 0,5 cm plát a vykrajujeme rôzne tvary, môžeme si urobiť aj tyčinky - rádelníčkom. Vykrojené pagáčiky poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme, posypeme podľa vlastnej chuti a dáme do vyhriatej rúry na 180 °C upiesť do ružova. Sú fantastické.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.5.2009, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SLONIA SLZA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:- 6 žĺtkov- 6 bielkov- 6 poliev. lyžíc práškového cukru- 5 poliev. lyžíc polohrubej múky -PLNKA:- 3 dcl mlieka- 1 Zlatý klas- 1 poliev. lyžica hladkej múky- 2 poliev. lyžice kakaa- 1 Palmarín- 15 dkg práškového cukru- 2 banány - ČOKOLÁDOVÁ POLEVA- cera- čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

PRÍPRAVA CESTA:
6 bielkov vyšľaháme spolu so 6 lyžicami práškového cukru na tuhý sneh. Do snehu vmiešame 6 žĺtkov a primiešame 5 lyžíc polohrubej múky. Dobre vyšľahané cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 8 - 10 min. pri teplote 180°C. Upečený plát vyklopíme, papier stiahneme a ešte za horúca pozdĺžne preložíme na polovicu.

PRÍPRAVA PLNKY:
Zlatý klas uvaríme spolu s múkou v mlieku na hustý krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s vychladnutým krémom, pridáme kakao, cukor a všetko spolu dobre vyšľaháme.

Upečený a vychladnutý plát opatrne roztvoríme a natrieme krémom ( trochu krému si odložíme aj na povrch zákusku), pozdĺžne do stredu uložíme celé banány a opäť preložíme na polovicu. Povrch zákusku potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Hotový zákusok necháme v chladničke stuhnúť a krájame na rezy. Je mňam, mňam.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2012, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOLÁČ Z JABĹK



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:
- 5 žĺtkov
- 5 PL vlažnej vody
- 150g práškového cukru
- 150g polohrubej múky
- sneh z 5 bielkov
PLNKA I.
- 900 g očistených nastrúhaných jabĺk
- 1 škoricový cukor
- 1 vanilkový cukor
PLNKA II.
- 200g práškového cukru
- 200g Palmarínu
- 1 Zlatý klas
-1/2 l mlieka,
Čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Plech si vyložíme alobalom, na ktorý dáme plnku I.(nastrúhané jablka, posypané škoricovým a vanilkový cukrom). Na jablka vylejeme vymiešané piškótové cesto (v miske si vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky a vodu. Dobre vyšľaháme a nakoniec pridáme múku.) a dáme to do rúry upecť. Keď je piškóta upečená pekne do ružova, tak koláč vytiahneme z rúry a obrátime tak, aby piškóta bola dolu a alobal hore. Alobal pomaly stiahneme dolu, jablka necháme vychladnúť a povrch natrieme plnkou II. (z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustejší krém, necháme ho vychladnúť a potom ho vymiešame s Palmarínom a práškovým cukrom.) Nakoniec na povrch nastrúhame čokoládu. Je fakt výborný. Treba ho vyskúšať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVÝ KOLÁČ



POTREBNÉ PRÍSADY

- 700g očistených nastrúhaných jabĺk (na menšom strúhadle)- 300g kryštálového cukru- 300g polohrubej múky- 2 dcl oleja- 3 celé vajcia- 1 vanilkový cukor- 1 poliev. lyžica sódy bicarbóny- lekvár podľa vlastného výberu- čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny okrem nastrúhaných jabĺk si dáme do misky a spolu vymiešame- vznikne tuhá hmota, do ktorej pridáme jablka a všetko spolu dobre premiešame. Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C , až kým nieje koláč hnedý. Na vychladnutý koláč natrieme lekvár a polejeme ho čokoládovou polevou. Je výborný a šťavnatý. Treba ho vyskúšať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.11.2013, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

LINECKÉ CESTO



POTREBNÉ PRÍSADY

47 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 31 dkg Palmarínu, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 1 celé vajíčko, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu dobre vypracujeme a dáme cesto na chvíľu do chladničky .
Buď cesto rozváľame na plát a vykrajujeme rôzne tvary, alebo ho môžeme použiť aj na medvedie tlapky.
Je jemné a výborné. Treba vyskúšať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2010, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MEDOVÉ KREMEŠE



POTREBNÉ PRÍSADY

Medové pláty - 4 ks, 1 l mlieka, 180 g polohrubej múky, 2 vanilkové cukry, 1 Palmarín, 150 g práškového cukru, rum podľa chuti, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

-Medové pláty - 4 ks - potrieme ich z jednej strany pierkom rumom.
-krém - mlieko, polohr. múku a 2 vanilkové cukry uvaríme na kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- v druhej nádobe si vyšľaháme Palmarín s práškovým cukrom a pridáme trošku rumu podľa chuti
- nakoniec zmiešame vychladnutú kašu s vymiešaným maslom a dobre to spolu vymiešame,
najlepšie el. mixérom

- vymiešaný krém rozdelíme na dve časti a natrieme na 2 medové pláty. Tými druhými dvomi plátmi krém pritlačíme, polejeme vrch čokoládovou polevou a takto urobené kremeše dáme ich do druhého dňa do chladničky stuhnúť. DOBRÚ CHUŤ !.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mäkké medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 140 g práškového cukru, 6 dkg Palmarínu, 2 celé vajcia, 2 polievkové lyžice medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny, 1 kávová lyžička perníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame a dobre vypracujeme cesto, ktoré dáme v mikrotenovom sáčiku na 2 dni do chladničky. Potom cesto rozváľame na 0,5 cm plát a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Pred pečením medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť orechom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova.Po vychladnutí sú medovníčky mäkké. Uložíme ich do plechovej nádoby a priložíme k nim krajec chleba. Keď chlieb stvrdne, vymeníme ho za nový. Sú výborné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2013, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu